Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Kutak za školarce i studente > Fakulteti i visoka učilišta
Korisničko ime
Lozinka

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.08.2014., 10:03   #1
uaos
Registrirani korisnik
 
Registracija: Nov 2007.
Postova: 2
Studij kazališnog oblikovanja na Umjetničkoj akademiji u Osijeku

Obavještavamo Vas da Umjetnička akademija u Osijeku za akademsku godinu 2014./2015. najavljuje Preddiplomski sveučilišni studij kazališnog oblikovanja, jedini studij na području Hrvatske na kojem će se obrazovati budući kostimografi, scenografi i lutkarski tehnolozi.

Preddiplomski sveučilišni studij kazališnog oblikovanja traje 6 semestara i cilj mu je omogućiti polaznicima studija usvajanje temeljnih povijesno-teorijskih znanja vezanih za kazališnu i likovnu umjetnost kao i likovnu dramaturgiju, praktičnih vještina primjenjivih na šire područje kazališne likovnosti od scenografije i kostimografije do lutkarske tehnologije, kao i znanja i vještina iz područja slikarstva, crtanja, plastičnog oblikovanja, kao nužnih preduvjeta za njihov budući profesionalni angažman u vizualnom oblikovanju predstava kako u dramskom, tako i lutkarskom kazalištu. Uz povijesno-teorijsku i praktičnu nastavu, polaznici ovog studija imat će mogućnosti sudjelovati u konkretnim kazališnim projektima, obzirom da Umjetnička akademija svake godine realizira brojne kazališne i multimedijalne projekte. Nastavnici koji će predavati na ovom studiju dolaze s diplomskim, poslijediplomskim i doktorskim formalnim obrazovanjem različitih grana primijenjene umjetnosti i znanosti o kazalištu, te s međunarodnim iskustvom, jer su se školovali i radili u Velikoj Britaniji, SAD-u, Švicarskoj, Njemačkoj, Irskoj, Slovačkoj, Nizozemskoj, itd. Osim toga učestalo surađuju s profesionalnim kazalištima, što studentima daje priliku suradnje i asistencije na profesionalnim projektima već tijekom studiranja.

Po završetku ovog nastavnog ciklusa, studenti će biti osposobljeni za kompetentnu suradnju na kazališnim projektima, te će moći svoje obrazovanje nastaviti na planiranom Diplomskom studiju kazališnog oblikovanja koji će nuditi užu specijalizaciju iz pojedinih segmenata kazališne likovnosti. Istodobno, usvojena znanja, kompetencije i vještine omogućuju naknadna profiliranja studenata za nastavak studiranja na nekom od srodnih studija sa šireg područja likovne, kazališne i primijenjene umjetnosti, odnosno novih medija ili dizajna.

Razredbeni ispiti planirani su tijekom jeseni u periodu od 15. do 19. rujna 2014. godine na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, a rok za prijave i predaju dokumentacije i mapa domaćih radova planiran je od 8. do 12. rujna 2014. od 8 do 13 sati u prostoriji Studentske referade Umjetničke akademije.

Upisna kvota je 10 redovitih i 10 izvanrednih studenata.

Uvjeti upisa na Preddiplomski sveučilišni studij kazališnog oblikovanja definirani su u nastavku ovog dokumenta.

Za još informacija klikni na link.
uaos is offline  
Odgovori s citatom
Advertisement
 
Advertisement
Sponsored links

Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 00:44.Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2009 Forum.hr
Ad Management by RedTyger