Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.04.2006., 17:21   #1
janjetina na roštilju?????

zna li netko način na koji se može pripremiti janjetina na roštilju? i može li uopće?
triada is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2006., 18:22   #2


Komade janjetine posoliš i baciš na gradele da se ispeku.



P.S.
Ne bi te ženio ni da si od "suhog zlata".
__________________
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
Jalnuški Diletant is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2006., 20:06   #3
Odeš u "Miramare", sjedneš u vrtu, naručiš janjetinu na roštilju i gledaš kako se sprema.
Za predjelo preporučam janjeće tripice
Saharun is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2006., 20:32   #4
[QUOTE=Jalnuški Diletant]

Komade janjetine posoliš i baciš na gradele da se ispeku.

to znam i ja.. bude žilavo...
triada is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2006., 22:38   #5
pa probaj sa kotletima i ostavih u ulju nek odstoje malo
cheff is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2006., 22:40   #6
Quote:
triada kaže:
to znam i ja.. bude žilavo...
Nemoguće ako je riječ o janjetini.
__________________
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
Jalnuški Diletant is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2006., 07:31   #7
Pogledati moj odgovor na post o slow-cooker-u.
To su perfektni nacini kuhanja svinjskih rebrica da se samo guli s kosti, komada janjetine, itd itd. U americi jako popularno, u HR bas i ne a ne znam zasto jer se fantazije mogu napraviti. Recimo pulled-pork itd...
adamdodge is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2006., 10:00   #8
Quote:
adamdodge kaže:
Pogledati moj odgovor na post o slow-cooker-u.
To su perfektni nacini kuhanja svinjskih rebrica da se samo guli s kosti, komada janjetine, itd itd. U americi jako popularno, u HR bas i ne a ne znam zasto jer se fantazije mogu napraviti. Recimo pulled-pork itd...
Valjda zbog toga što je tradicionalna hrvatska kuhinja i način pripreme hrane 31761352761075570 milijardi puta bolji i normalniji od američkog "slow cookera"? Preći s gradela na neku američku pizdariju zvanu "slow cooker" bilo bi kao preći s upotrebe maslinovog ulja u kulinarstvu na motorno.

Slow-cooker?

Pulled pork?



Daaaj... Uozbilji se.
__________________
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
Jalnuški Diletant is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2006., 03:55   #9
Quote:
Jalnuški Diletant kaže:
Valjda zbog toga što je tradicionalna hrvatska kuhinja i način pripreme hrane 31761352761075570 milijardi puta bolji i normalniji od američkog "slow cookera"? Preći s gradela na neku američku pizdariju zvanu "slow cooker" bilo bi kao preći s upotrebe maslinovog ulja u kulinarstvu na motorno.

Slow-cooker?

Pulled pork?



Daaaj... Uozbilji se.
Daj molim te. Da li sam ja rekao da nasa kuhinja ne valja i da je njihova super? Nisam.

Da li si ikada jeo hranu iz slow cookera ? Iz smokera? Da li si jeo pulled pork iz Virginie? Da li si jeo BBQ ribs?

Znaci za tebe nema ptice do prasice, nema nista drugo nego samo sa gradela? I niti jedna druga kuhinja osim Hrvatske ne valja.

Pa tvoja kuhinja je bas stvarno mastovita - stalno isto....gradele 1, gradele 2, gradele 3, gradele 123455......Zzzzzzzz

Osim Hrvatske kuhinje ajde malo avanturizma pa probaj nesto drugo. Mozda ti se nesto svidi a nesto ne. Ne trebas odmah pljuvati po drugima. Hvala.
adamdodge is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2006., 10:19   #10
Mi to na seljački sa komadom žice pričvrstimo za štap pa okrećemo kao da je cijeli.

Dobro se nasoli prije i za vrijeme pečenja podljeva sa pivom. Vatra se loži sa jedne strane i žar se nagurava prema mesu. Za to treba malo veće društvo ili elektromotorić za okretanje jer potraje sat-dva.
d@d@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2006., 10:45   #11
Quote:
adamdodge kaže:
Daj molim te. Da li sam ja rekao da nasa kuhinja ne valja i da je njihova super? Nisam.

Da li si ikada jeo hranu iz slow cookera ? Iz smokera? Da li si jeo pulled pork iz Virginie? Da li si jeo BBQ ribs?

Znaci za tebe nema ptice do prasice, nema nista drugo nego samo sa gradela? I niti jedna druga kuhinja osim Hrvatske ne valja.

Pa tvoja kuhinja je bas stvarno mastovita - stalno isto....gradele 1, gradele 2, gradele 3, gradele 123455......Zzzzzzzz

Osim Hrvatske kuhinje ajde malo avanturizma pa probaj nesto drugo. Mozda ti se nesto svidi a nesto ne. Ne trebas odmah pljuvati po drugima. Hvala.
Ovo naspram ovog.

ili

Ovo naspram ovog?

Čekaj da razmislim.

Osim toga...

Ma volim ja sve probat, ali mi se kod zamisli o "slow cookeru" najviše ne sviđa to što se očito radi o očitoj amričkoj pizdariji i izmišljotini tipa "specijalni nož za guljenje naranči" ili "nož za povrće" ili "tava za tri jela u kojoj se ne miješaju okusi" ili "posebna tava za palačinke" ili takve i slične beskorisne pizdarije namjenjene priglupim amerikancima koji nikada u životu kokoš uživo vidjeli nisu a kod nas na takve skupe i za nas bespotrebne stvari nasjedaju pokondirene tikve koje pate za ameeeriiičkim stvarima.

Quote:
SMOKEY MOUNTAIN
COOKER SMOKER
Want authentic smokehouse flavor? The Smokey Mountain Cooker™ smoker is the grill for you.
__________________
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
Jalnuški Diletant is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2006., 11:01   #12
ljudi bez zafrkancije ali BBQ ribs su najbolji komad mesa koji sam uzivotu jela i obozavam ih
meni se isplati kupit avionsku kartu za us samo da bih njih jela

OT: janjetina sa gradela mi je najbolji nacin spremanja janjetine, stoput bolje meso bude nego kod klasicne pecene janjetine

ako vam je ispala zilava onda ste je prepekli, to su mali komadi mesa i ne treba dugo pec.
undercover is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2006., 11:04   #13
Quote:
undercover kaže:
ljudi bez zafrkancije ali BBQ ribs su najbolji komad mesa koji sam uzivotu jela i obozavam ih
meni se isplati kupit avionsku kartu za us samo da bih njih jela

OT: janjetina sa gradela mi je najbolji nacin spremanja janjetine, stoput bolje meso bude nego kod klasicne pecene janjetine

ako vam je ispala zilava onda ste je prepekli, to su mali komadi mesa i ne treba dugo pec.
BBQ ribs?

Nije loše.

Iako nijansu više preferiram BBQ teleća bržola.
__________________
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
Jalnuški Diletant is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2006., 16:01   #14
Quote:
Jalnuški Diletant kaže:
BBQ ribs?

Nije loše.

Iako nijansu više preferiram BBQ teleća bržola.
Kaj ja znam, meni to ni bogzna kaj, pogotovo oni umaci kaj ih stalno natrpavaju na svo meso (govorim o rebricama). Doduše, meni je sjajan steak u onim Lone Star restačima ali naručim bez umaka. Ima čak i www site od firme. Nisam samo skužio jel autor threada govori o ražnju ili roštilju. Nema bolje janjetine od ražnja kaj se mene tiče, a ak je na roštilju onda svakako janječi kotleti i ne sme ih se puno pržiti kao što je već primjetio neki marljivi diskutant. Ne treba nikakvo pacanje ni ništ samo sol i biber, pa nije to govedina.
__________________

Izbori su pojava kod koje gomila nekompetentnih bira šačicu korumpiranih
kumek is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2006., 16:21   #15
u grčkoj kuhinji se janjetina na sve mile načine sprema, pa tako i na roštilju, često mariniraju u limunovu sokui maslinovom ulju. još je egzotičnija mljevena janjetina (za dormase (sarme u vinovoj lozi))
__________________
Вєрка Сердючка
x-type is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2006., 04:17   #16
Quote:
Jalnuški Diletant kaže:
tipa "specijalni nož za guljenje naranči" ili "nož za povrće" ili "tava za tri jela u kojoj se ne miješaju okusi" ili "posebna tava za palačinke" ili takve i slične beskorisne pizdarije namjenjene priglupim amerikancima koji nikada u životu kokoš uživo vidjeli nisu a kod nas na takve skupe i za nas bespotrebne stvari nasjedaju pokondirene tikve koje pate za ameeeriiičkim stvarima.

Ma slazem se da te beskorisne pizdarije su bez veze. Ali nije ovo izmisljeno od jucer, vec se kod njih koristi desetljecima i jednostavno neke stvari ne mozes napraviti drugacije (BBQ ribs, whatever). Dakle, to je samo jedan od nacina pripremanja hrane, kao sto imas razanj, pecnicu, peku, itd. U principu tehnicki opis bi bio kao naprava za kuhanje/pecenje hrane na vrucem dimu - dakle treba dugo vremena ali i tvrdo meso postane radi toga fino i mekano, sa jako dimljenim okusom. A na raznju imas dim i onda jos isijavanje topline dok se ovdje radi iskljucivo o vrucem dimu a loziste je drugdje tako da samo dim ide oko/po mesu.

Recimo pusnica za susiti kobasice je slicna stvar samo sto se tamo radio u hladnom dimu (tako da se kobasica ne grije nego dimi ).

U svakom slucaju, ja obozavam kuhanje, rostilje, itd.....i kombiniram sve sa svim svojim prednostima i manama.

Super kombinacija je baciti rostilj tako da se ne bude gladan dok se nekaj u smokeru kuha

Recimo profesionalni smokeri su:
http://www.backwoods-smoker.com/trailers.htm
(I imas world championship, itd).

A vise generalno o BBQ, smokerima itd....

http://www.thesmokering.com/
adamdodge is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2006., 08:12   #17
Što se tiče američke kuhinje, a.k.a., hamburgera i bbq ribs, Ante Tomić je u jednom putopisu iz Amerike strašno nahvalio tu vrstu kuhinje, ali se odgradio na način da je rekao da se takva jela fantastično pripremaju u malim obiteljskim restoranima u nekvim američanskim zabitima.
Iako sam apsolutno na strani Jalnuškog što se tiče izbora nacionalne gastronomije, nakon Tomićevog teksta i ja sam poželio probati tako opisane američke delicije.
meddo is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2006., 08:43   #18
Quote:
x-type kaže:
u grčkoj kuhinji se janjetina na sve mile načine sprema, pa tako i na roštilju, često mariniraju u limunovu sokui maslinovom ulju. još je egzotičnija mljevena janjetina (za dormase (sarme u vinovoj lozi))
Misliš dolmadas? Ili to bješe dolmadakia
Ide i u originalni pastitsio. Samo je kod nas nema pa koristim junetinu.
__________________
Optimist says this is the best of worlds. Pessimist believes him.
Khan is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2006., 18:08   #19
janjetina bila za prste polizat!
napravila marinadu od crnog vina, maslinovog ulja, malo luka i hrpe začina, odstajalo 3 sata....
triada is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2006., 18:53   #20
meni samo nije jasno zasto adamdodge stalno zove ove svoje rostilje slow cooker. pa zar nije slow cooker onaj lonac u koji stavis stvari za pravit pa se onda to kuha nekih 6-12 sati (ovisi kak se isprogramira), to je za gulase i slozence i sl.? tak sam bar ja procitala.
__________________
Bože molim cuvaj nase klince
To love and be loved is to feel sun on both sides. D.V.
tough_cookie is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 00:45.