a gdje imam alate za web design? prije nego skuzim da ne znam, bih voljela sama probati kak se snalazim u kreiranju web stranica
Ovisi. Ako hoces posteno nauciti moj savjet je da se krene sa Notepadom
(ili bolje necim sto oznacava sintaksu npr. http://www.crimsoneditor.com/)
Nezaobilazna stranica je http://www.w3schools.com/.
Savjetujem prolazenje njihovih tutoriala.
Kasnije je naravno, pametnije (i brze), koristiti malo napredniji software npr. Macromedijin Dreamweaver.
Za brzi start iskoristiv je i FrontPage Express koji vec mozda imas instaliran (ako koristis Windows OS)
(no ako tek ucis kreni ipak sa notepadom)
ako tek pocinjes nemoj nikako poceti s notpedom jer ce te to obeshrabriti i odustati ces prije nego pocnes...
za pocetnike je puno bolje da prvo probaju u nekom vizualnom programu koji im direktno pokazuje sta su napravili.. tako je manje stresno i mozes vidjeti svaki pomak koji napravis..
a i lakse je mozgu povezivati onda kod sa efektom koji se dobija...
najbolje da otvoris dreamweaver (upali da paralelno vidis kod i graficki)
sretno..
ima hrpa... pripadnica ljepšeg spola na forumu koje žele naučiti raditi web stranice, nije to baš sam tak jednostavno, uzmeš neki tool bilo notepad bilo dream i napraviš je... što ti znači poznavanje koda, ukoliko onaj ko radi nema smisla za estetiku... može unajmiti dizajnera jeli? može, al pitanje je da li je to u ovom slučaju potrebno...
ako se ne planiraš baviti aktivno izradom istih, onda za potrebu izrade jedne manje stranice nemoj ni učit, ko što vele dečki imaš hrpu templatea, ili joomlu npr. pa skuži to i napravi što želiš... s napomenom da je danas loša web stranica negativna reklama za firmu, dakle... nije to sam tak, uzet notepad i naštrikat nešto ko pikolina i onda se svi čude kak je "divno i krasno"...
__________________ nabijem Te na potpis PS: nabijem ti i m. posebice radi promjene T u S, hvala sa smješkom :)
ako znaš dobro programirati u HTML-u, šta će tebi dizajn pored cijelog interneta, i tolikih template-a ? Ne kažem da treba radit plagijate, ali samo osnovnu ideju pokupit ako već ne znaš raditi u corelu i photoshopu... Meni osobno je recimo bitnija funkcionalnost stranice, a dizajn je nešto
što ili imaš, ili nemaš...