Kupio bih neki manji motokultivator za obrađivanje vrta. Trebaju mi savjeti što se isplati kupiti i za koje novce, jer nemam pojma o tome. Napominjem da je to vrt za osobne potrebe površine cca 60 m2. Ne očekujem da kopa tvrdu neobrađenu zemlju. Ja bih prvo sve preštihao a onda s tim pofrezao.
Kad se obrađuje zemlja s motokultivatorom, mogu li se one "lopatice" potopiti potpuno u zemlju, do blatobrana?
Ima neki u Bauhausu za cca 1300 kn / 4KS. Pretpostavljam da je to dno ponude ali mi se sviđa zbog cijene. Već bih ga kupio kad bi znao da će ići s njim...
Imate kakve savjete?
__________________ moj blog o gradnji obiteljske kuće
Hmmm... mozda sam ja bedast ali fakat ne kuzim sto ce ti kultivator na tak smijesnoj povrsini vrta ? Pa to prestihas za jedan dan plus malo motika i grablje i gotovo. Ionako ce ti gredice uglavnom biti slobodne za obradu gredica po gredica gdje se ne isplati ni paliti kultivator.
Hmmm... mozda sam ja bedast ali fakat ne kuzim sto ce ti kultivator na tak smijesnoj povrsini vrta ? Pa to prestihas za jedan dan plus malo motika i grablje i gotovo. Ionako ce ti gredice uglavnom biti slobodne za obradu gredica po gredica gdje se ne isplati ni paliti kultivator.
pa istina da nije velika površina ali mi se fakat neda ručno usitnjavati a cijenu kultivatora ću preživjeti. Po novim "izmjerama" vrt mi je 78 m2. Mali vrt - mali kultivator.
__________________ moj blog o gradnji obiteljske kuće
E isto pitanje i mene zanima, zasad obrađivam nekih 300m2 vrta a u dogledno vrijeme proširit ću ga do 800m2.
Da li netko ima od MTD T/380 5.5KS koja dođe nekih 3800kn i isplati li se uzeti ili uzeti nešto drugo.
Ja sam inaće iz okolice Osijeka i bavim se poljoprivredom (ono seljak sam),
Imamo Hondin motokultivator F 810 K3-DE i super sam zadovoljan snjim!
Da li netko ima slićna iskustva?!
Ja sam inaće iz okolice Osijeka i bavim se poljoprivredom (ono seljak sam),
Imamo Hondin motokultivator F 810 K3-DE i super sam zadovoljan snjim!
Da li netko ima slićna iskustva?!
Pretpostavljam da je to najjači Hondin kultivator, pa me zanima koliko se njime može obraditi u jednom danu zemlje ili recimo koliko u jednom satu možeš pofrezati. Imam namjeru nešto kupiti u dogledno vrijeme, pa me zanimaju te veličine da se znam orijentirati!
50 kvadrata bude izduralo. Za drugih 50 nisam siguran. Pužni prijenos je najslabiji dio toga stroja, a i motičice nisu Bog zna kaj.
Probaj, pa javi iskustva.
50 kvadrata bude izduralo. Za drugih 50 nisam siguran. Pužni prijenos je najslabiji dio toga stroja, a i motičice nisu Bog zna kaj.
Probaj, pa javi iskustva.
Nemam veliki vrt, a nemam para za pravi kultivator, pa mi se ovo cini ok rjesenje.
Kad bi se barem nasao neko s iskustvom s tim, jer ovako nemam pojma kakav je
Piše da je dubina rada 18 cm , jedino ak noževe cijele zatrpaš u zemlju, jer im je očito toliki promjer. Ako mu je snaga 700 W, bez obzira na prijenos, taj malo tvrđu zemlju ne bude preživio, jedino redovito štihanu, a i težina mu je vjerojatno max. 10 kg, ne znam kak bi ga uopće natjerao da zagrebe malo dublje ispod površine
Opet, s druge strane, motor i kardan bi se za te novce isplatilo uzet, ali u skroz druge namjene...
Sve u svemu, ako nemaš pješčanu plažu u vrtu, mislim da s tom spravicom ne bude sreće
E da...lagan je, težak svega 4-5kg... nisam vagao ali onako procjenjujem.
...i propada, zanimljivo dosta duboko, kad prođeš već koji put...
Znaci ti frezas vrt od 20m..
Samo si frezao proslu godinu?
Mislim, nece crknuti nakon jednog frezanja...
Moj je vrt prestihan i sad bi trebalo to usitniti.
Znaci ok je?
Nasao sam rabljenu kopačicu Huricane za priblizno iste novce, samo sto je rabljena, 4-takta, 3kW, ne znam dal bi to bilo bolje od ove elektricne?
Kakav motor ima...brigsov?!
a ne znam, nisu neki novci...polovni benzinski motor bi mogao biti problem ako je nešto neispravno ali bi isprvnom benzinskom motoru od 3kw dao prednost. Meni je ova lidlova super poslužila jer moram kroz kuću nositi frezu, pa me ovo spasilo.
Ne može se uspoređivati te dvije freze jer je ova lidlova igračka spram benzinske...igračka s kojom se manji posao može dobro napraviti...
Kakav motor ima...brigsov?!
a ne znam, nisu neki novci...polovni benzinski motor bi mogao biti problem ako je nešto neispravno ali bi isprvnom benzinskom motoru od 3kw dao prednost. Meni je ova lidlova super poslužila jer moram kroz kuću nositi frezu, pa me ovo spasilo.
Ne može se uspoređivati te dvije freze jer je ova lidlova igračka spram benzinske...igračka s kojom se manji posao može dobro napraviti...
Da je Brigsov motor manje bi dvojio.
Ovako nisam bas siguran, motor je Huricane-to je iz Bauhausa, u Bauhausu je cijena 1500kn, a ovaj je star 2g