eto, mene mama sa sedamnajs odvukla svojoj koja je navodno super. pa se ispostavilo da je malo nervozna plus da ostale pacijentice slobodno setuckaju po ordinaciji kad sam ja na pregledu.
bitce moja mama lose procjenjuje karakter ili joj receno nije bilo vazno.
Isss...upravo sam pročitala cijelu temu i ko' da sam putovala daleko..daleko u prošlost....ljudi koliko godina vi imate?...gdje živite?...u kojoj šumi?....iza kojeg brda?....
Fobije od ginekologa...neugoda da vas netko(liječnik) vidi golu...ne znam ....to mi je sve tako strano i daleko i nepoznato....takvo razmišljanje opravdava jedino mogućnost da ste bile seksualno zlostavljane ....ili pak ste imale roditelje kršćanske ekstremiste koji misle da je seksualnost prljava,pa su to, svijesno ili ne,prenijeli na vas koje se zgražate nad vlastitom vaginom i svim što se nje tiče....
Najgore mi je ono:
Quote:
Piggy kaže:
Dok me ne zaboli, ne idem kod picologa!
...wtf?....ti prije odi psihologu,jer imaš ozbiljan problem(povlačim sve ako imaš cca 11 god.)....sorry,ali mene bi bilo sram tako nešto napisati..to ti je isto kao da ne ideš zubaru tako dugo dok te zub ne boli....
Što se tiče ovih praktikanata i sl....ma nemojte si umišljati da oni vas gledaju kao seksualne objekte....sram vas bilo ...vrijeđate cijelu medicinsku struku i sve one godine mučenja na medicini.....
Što se tiče prvog posjeta ginekologu.....
Apsolutno normalno prirodno iskustvo.....bilo mi je 17 godina....niti me je boljelo išta...niti me bilo strah ili sram...ni ne kužim zašto se netko tako osjeća...jednostavno ne kužim....valjda neke cure nikad ne sazriju(mentalno) u odraslu ženu pa ih je sram dok im netko pregledava ''pišu''
Majci nisam mogla reci da moram ici ginekologu jer nisam mogla reci da se zelim sevit i da mi trebaju pilule. Pa sam se raspitala kod tetke (mamine sestre koja je bila atase za te stvari) kod koga da idem. Ona mi je preporucila ginekologa kojeg ona i moja majka imaju i koji je krasan covjek. Nisam nista znala kako ce me pregledat, nisam imala pojma o stolu ni nacinu... Usla sam i prvo sam izlozila problem, bio je stvarno fin i ljubazan ali sam ja bila jako prepadnuta. Rekao mi je da se skinem i dodjem natrag. I dosla ja, neugodno mi do boli, sjela na stol. Uzasnulo me kad sam vidjela gdje moram noge stavit. Vec tako goloj mi je bilo ajme, a jos noge .... ok i namjestim ja noge. Vidio je da sam uplasena, ali ne moze on mene pregledat dok jod ne namjestim guzu malo nize - na rub stola. A jebemu, jos i to. I povucem se ja nize i on dodje. Kad sam skuzila da je sjeo izmedju mojih raskrecenih nogu i da me gleda tako na blizu, sve mi se stislo. Pa me molio da se malo opustim jer da ne moze tako. Krenuo je pregled i ja sam se malo opustila, ali mi je i dalje grc negdje oko zeluca, malo sam se zacrvenila, stvarno bi najradije pobigla. Uzeo je papu i onda ustao i krenuo me prstom iznutra opipavat. Jednu ruku na stomak drugu unutra. Ja gledam u plafon i molim boga da je gotovo i da pobjegnem sa tog uzasnog mjesta. Ali covjek je stvarno ljubazan i pomogo mi je da meni bude lakse. I sad on mene pregledava i krene sa pitanjima.
"A kako mama?"
"Molim?" dok sam se ja sabrala
"Kako je mama?" ... ja od cijele situacije ne cujem niti ga razumijem, sta sad oce, i jos nekoliko puta pitam molim jer sam se stvarno usrala, strah me da ne prdnem od tih pritisaka po stomaku, a od mog straha imam osjecaj da se plinovi bas namjerno proizvode unutra.
"Ne znam. Mama? Dobro je. Zasto pitate?" podizem glavu i gledam u taj prekrasan prizor nepoznatog covjeka sa prstom u mojoj presvjetloj, a on me pita kako mama i oce jos pricat...
"Ma nije bila vec sad godinu dana. Pozdravi je i reci joj da dodje"
:zbunjena: :neugodno mi:...
"Dobro"
"A sestra, kako je ona, je li jos s onim deckom, je li ... kako ovo kako ono... " koja pobogu sad pitanja, vidis da sam jadna sva a ti s obiteljskim pitanjima... izvuce prst konacno i kaze: "Sve je u redu, obuci se".
Pregled je gotov. Hvala bogu skinem se sa stola i obucem se, vratim se k njemu. I sad se mi sve dogovorimo, ja zaboravila sto stvari koje sam tila pitat. Uglavnom klimam glavom i nemam pojma sta mi sve govori. Bilo mi je, unatoc prekrasnom covjeku, ocajno. I na kraju znam da mu moram rec jos samo jednu debilnu, najgoru recenicu, radi koje me u mislima sram, ali moram je prevalit preko usta, jer je zlo koje se moze desit ako je ne izgovorim puno vece.
"Eto, ga jesmo se sve dogovorili? Vidimo se za 3 mjeseca"
Klimam... "A doktore... mogu li Vas zamolit da mi ne kazete mami da sam bila? Molim Vas nemojte." ropadam u zemlju: :neopisivo me sram sto to govorim: - imam dovoljno godina, a ne smije mi mama znat...
Što se tiče prvog posjeta ginekologu.....
Apsolutno normalno prirodno iskustvo.....bilo mi je 17 godina....niti me je boljelo išta...niti me bilo strah ili sram...ni ne kužim zašto se netko tako osjeća...jednostavno ne kužim....valjda neke cure nikad ne sazriju(mentalno) u odraslu ženu pa ih je sram dok im netko pregledava ''pišu''
Procitaj moj post...
Vidis kakav rezultat donosi zrela obiteljska siutacija, a cemu vodi strah od strogih roditelja....
da da muški ginekolozi su bolji,što nisam za to išao na faxu,točno to je doktoru rutina kasnije ali što je u početku,meni bi se ruke tresle ko vibrator.
Evo iskustvo jednog muskog studenta medicine ,(vrlo duhovito ispricano sto se tu gubi) danas doktora,ali ne "picologa".(valjda trauma)
Dakle,on i kolega se spremaju na vjezbe iz ginekologije.
Mladi decki,trljaju ruke "bit ce dobre picetine" .
Prva pacjentica -zena od 150 kila.
Doktor ih zaposlio da pridrzavaju salo na nogama da se on moze probiti do radnog podrucja.
Ajde,misle si onu o prvim macicima i cekaju dalje.
Druga je bila neka starija ciganka .
Kad se skinula, kaze da je to bilo prestrasno.
Daljnje nisu posteno ni vidjeli jer su bili u soku .
I odustali od ginekoloske specijalizacije.
Ja sam prvi put bila sa 17 kod dr Stampar u Klaicevoj.Isla sa mamom,ni ne sjecam se kako je bilo.
Valjda dobro ,kad nemam traume.
Ili je to sve potisnuto kasnije porodom.
Kao sto je rekla zena od Delboya iz "Mucki" kad je radjala:
"Bas me briga ako je i trenirani cimpanza"
Isss...upravo sam pročitala cijelu temu i ko' da sam putovala daleko..daleko u prošlost....ljudi koliko godina vi imate?...gdje živite?...u kojoj šumi?....iza kojeg brda?....
Fobije od ginekologa...neugoda da vas netko(liječnik) vidi golu...ne znam ....to mi je sve tako strano i daleko i nepoznato....takvo razmišljanje opravdava jedino mogućnost da ste bile seksualno zlostavljane ....ili pak ste imale roditelje kršćanske ekstremiste koji misle da je seksualnost prljava,pa su to, svijesno ili ne,prenijeli na vas koje se zgražate nad vlastitom vaginom i svim što se nje tiče....
Najgore mi je ono:
...wtf?....ti prije odi psihologu,jer imaš ozbiljan problem(povlačim sve ako imaš cca 11 god.)....sorry,ali mene bi bilo sram tako nešto napisati..to ti je isto kao da ne ideš zubaru tako dugo dok te zub ne boli....
Što se tiče ovih praktikanata i sl....ma nemojte si umišljati da oni vas gledaju kao seksualne objekte....sram vas bilo ...vrijeđate cijelu medicinsku struku i sve one godine mučenja na medicini.....
Zašto bi ja išla psihologu? Mislim stvarno kad provališ nešto, stvarno ga posereš!Ako me ne boli i ako nemam nekih tegoba, kojeg ću vraga raditi kod ginića? Zauzimati nekoj ženi termin kojoj je puno potrebniji nego meni!?
Zašto bi ja išla psihologu? Mislim stvarno kad provališ nešto, stvarno ga posereš!Ako me ne boli i ako nemam nekih tegoba, kojeg ću vraga raditi kod ginića? Zauzimati nekoj ženi termin kojoj je puno potrebniji nego meni!?
Zato što se neke stvari kad počnu "boljeti" tj. počnu osjećati više ne mogu izliječiti. Jednostavno je "nužno zlo" da žene bar jednom godišnje (ako nemaju problema) posjete svog ginekologa. To je zrelo i odgovorno prema sebi i svome tijelu.
Zato što se neke stvari kad počnu "boljeti" tj. počnu osjećati više ne mogu izliječiti. Jednostavno je "nužno zlo" da žene bar jednom godišnje (ako nemaju problema) posjete svog ginekologa. To je zrelo i odgovorno prema sebi i svome tijelu.
Onda ja stvarno trebam nadugo i naširoko reći neke stvari na forumu! Ginić mi je rekao da mu dođem kad osjetim neke probleme, tj. kad uđem u seksualni život, a da mi prije toga uopće nije potrebno. Nemoj misliti da nisam išla kod ginića. Bila sam do sada 2 puta u životu. Da kucnem o drvo, savršenog sam zdravlja!
Onda ja stvarno trebam nadugo i naširoko reći neke stvari na forumu! Ginić mi je rekao da mu dođem kad osjetim neke probleme, tj. kad uđem u seksualni život, a da mi prije toga uopće nije potrebno. Nemoj misliti da nisam išla kod ginića. Bila sam do sada 2 puta u životu. Da kucnem o drvo, savršenog sam zdravlja!
U bolnici sam ležala s djevojkom koja se štedila za prvu bračnu noć. Katolička seljačka obitelj, patrijahat i tak to... Imala je jedino bolne menzese, dr. joj je rekao da je to normalno, neka popije brufenčić ako joj baš bude neizdrživo. Pregledao ju je prstom kroz debelo crijevo i reko sve je OK.
Evo je danas pokušava već treću godinu bezuspješno zatrudnjeti, jer su joj jajnici i jajovodi izdeformirani zahvaljujući endometričnim cistama. Od tuda i oni bolovi koji su bili "normalni". Pa sad ti sjedi sa svojim ginićem i dogovori se s njim.
Naravno, možeš je nazvati iznimkom koja potvrđuje tvoje pravilo, whatever, tvoja stvar.
Još samo jedna stvar koju sam čula iz usta više eminentnih stručnjaka ginekologa: Hrana koju jedemo je istretirana svakakvim hormonima koji nas bacaju u totalni hormonalni disbalans, pa danas imamo expanziju endometrioze i policističnih jajnika. Znam masu cura koje su sasvim slučajno otkrile da imaju policistične jajnike. Nisu imale nikakve tegobe. Moram li te upozoriti na karcinom jajnika čiji prvi simptomi kad se pojave, rak je već odgalopirao na druge organe. Pa sad ti ignoriraj sve te činjenice i negiraj i tjeraj dalje po svome, good luck!
Već su ti drugi sve rekli....ali tvoje tijelo,tvoje zdravlje,tvoja briga....problem je u neupućenosti ....
ja isto ne namjervam ići giniću sve dok se ne poševim prvi puta. policistički jajnici, endometrioze i ostalo što nabrajate....ako ćemo tako negativno razmišljati o boleštinama onda po toj liniji jednom mjesečno bi trebali ići i na kolonoskopiju, briseve sinusa, ct glave...prevencije radi
ja isto ne namjervam ići giniću sve dok se ne poševim prvi puta. policistički jajnici, endometrioze i ostalo što nabrajate....ako ćemo tako negativno razmišljati o boleštinama onda po toj liniji jednom mjesečno bi trebali ići i na kolonoskopiju, briseve sinusa, ct glave...prevencije radi
Mislim da se radi o različitim postotcima rizika i različitim pristupima.Za održat crijeva zdravima, dovoljno je zdravo se hraniti, pa u tome smislu i biti odgovoran prema sebi.Ne može se sve trpati u isti koš. A to što ti nazivaš negativnim razmišljanjem, ja nazivam odgovornim ponašanjem prema sebi i svome zdravlju. Vidi, to je stvar svake od nas ponaosob, ali daj idemo staviti činjenice crno na bijelo, da poslije ne bi bio "mi smo mislili, mi nismo znali..." Kužiš?
Ne gluparaj. Kad ti netko tvoj blizak nastrada -- ili nedajbože ti -- pa kad saznaš da je pravovremena diojagnoza to mogla spriječiti, drukčije ćeš pjevati. Civiliziran čovjek zna kako se često kamo ide radi redovne kontrole. Ako ne zna, raspita se pa sazna.
Emericzy pretjeruje. Vecina populacije > 30godina bi na temeljnom pregledu dobila neke dijagnoze koje se mogu dalje tretirati, bez da je taj tretman koristan. Dio dijagnoza bi bio pogresan, dio terapije bi bio pogresan.
Ne kazem da se ne treba pregledavati, ali kazem da je efekt samih pregleda umjeren. Dijagnosticiran problem nije nuzno izlijeciv, a krivo dijagnosticiran problem ima svoju cijenu isto kao i nedijagnosticirani problem.
Odlazak neljubaznom lijecniku moze biti i te kako traumatsko iskustvo. Ja se cuvam lijecnika-silnika koji pokusavaju dominirati pacijentom i ne postavljaju se kao partneri / savjetnici, vec sami zele odlucivati za pacijenta. Takvi bi se trebali baviti veterinom. Premda i tamo pitanje je da li bi im vlasnik dozvolio sve zahvate na svojoj kravi.
Sto se tice civiliziranog covijeka, za njega ne znam, ali po mom health care provider webu do 40e godine u principu ti ne treba nista, ako nemas problema.
Emericzy pretjeruje. Vecina populacije > 30godina bi na temeljnom pregledu dobila neke dijagnoze koje se mogu dalje tretirati, bez da je taj tretman koristan. Dio dijagnoza bi bio pogresan, dio terapije bi bio pogresan.
Ne kazem da se ne treba pregledavati, ali kazem da je efekt samih pregleda umjeren. Dijagnosticiran problem nije nuzno izlijeciv, a krivo dijagnosticiran problem ima svoju cijenu isto kao i nedijagnosticirani problem.
Odlazak neljubaznom lijecniku moze biti i te kako traumatsko iskustvo. Ja se cuvam lijecnika-silnika koji pokusavaju dominirati pacijentom i ne postavljaju se kao partneri / savjetnici, vec sami zele odlucivati za pacijenta. Takvi bi se trebali baviti veterinom. Premda i tamo pitanje je da li bi im vlasnik dozvolio sve zahvate na svojoj kravi.
Sto se tice civiliziranog covijeka, za njega ne znam, ali po mom health care provider webu do 40e godine u principu ti ne treba nista, ako nemas problema.
Moje debelo iskustvo govori drukčije. (Osim što se slažem s onim o lošim i neljubaznim liječnicima -- ali izbor liječnika je -- barem u gradu -- ipak tvoja stvar.)
Jest ne treba ti ništa "ako nemaš problema". No, često je, kad problem uočiš, već kasno. Ali ti se, naravno, slobodno oslanjaj na health care provider web.
U bolnici sam ležala s djevojkom koja se štedila za prvu bračnu noć. Katolička seljačka obitelj, patrijahat i tak to... Imala je jedino bolne menzese, dr. joj je rekao da je to normalno, neka popije brufenčić ako joj baš bude neizdrživo. Pregledao ju je prstom kroz debelo crijevo i reko sve je OK.
Evo je danas pokušava već treću godinu bezuspješno zatrudnjeti, jer su joj jajnici i jajovodi izdeformirani zahvaljujući endometričnim cistama. Od tuda i oni bolovi koji su bili "normalni". Pa sad ti sjedi sa svojim ginićem i dogovori se s njim.
Naravno, možeš je nazvati iznimkom koja potvrđuje tvoje pravilo, whatever, tvoja stvar.
Još samo jedna stvar koju sam čula iz usta više eminentnih stručnjaka ginekologa: Hrana koju jedemo je istretirana svakakvim hormonima koji nas bacaju u totalni hormonalni disbalans, pa danas imamo expanziju endometrioze i policističnih jajnika. Znam masu cura koje su sasvim slučajno otkrile da imaju policistične jajnike. Nisu imale nikakve tegobe. Moram li te upozoriti na karcinom jajnika čiji prvi simptomi kad se pojave, rak je već odgalopirao na druge organe. Pa sad ti ignoriraj sve te činjenice i negiraj i tjeraj dalje po svome, good luck!
Ove činjenice su meni vrlo poznate. Nisu mi potrebne poduke. Već sam to odslušala na faksu, i dosta mi je priče o raku.
Ne gluparaj. Kad ti netko tvoj blizak nastrada -- ili nedajbože ti -- pa kad saznaš da je pravovremena diojagnoza to mogla spriječiti, drukčije ćeš pjevati. Civiliziran čovjek zna kako se često kamo ide radi redovne kontrole. Ako ne zna, raspita se pa sazna.
zubaru idem redovito, nemoj me napadati da nisam civilizirana.
male su šanse da ću pobrat neku spolnu bolest preko kvake u wc-u jer ih izbjegavam, nemam problema s mengama , iscjedcima niti ičim što bi moglo upućivati na neku bolest, ne guram si prste dok mastrubiram unutra tak da ni na taj način nemogu pobrat neku infekciju,nemam genetske predispozicije za rak....tak da i dalje ostajem pri svome. ići ću nakon prvog fuka.
Prvi put sam sa 16 otišla giniću, izostala mi menga na dulje vrijeme, zbog mršavljenja, ali legendaran mi je bio ginić, onak bi mu prije reko da je mesar (ali simpa!), uglavnom, prije no što me pregledao pozove on mene na stranu i onako ko fol prijateljski mi namigne i kaže: "A jesi ti nešto petljala sa dečkom, a?"
Ja kažem da nisam, a on me zeka pa što čekam!!
Sadašnji mi je neki super tip, bila neka frka pa sam ga iskopala odnekud (i prije smo se poznavali, ali u drugim ulogama), pa na pregledu e da mi ne bude negodno reče on "xy, a jel se sjećaš kad smo se ono mi upoznali na Zvjezdarnici?"
A fakat je bilo tako.