Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Pravo
Korisničko ime
Lozinka

Pravo Pravna pitanja i problemi, pravna pomoć, javne rasprave o budućim zakonima. Živjela pravna država! Podforumi: Nasljeđivanje, Prekršajno i kazneno pravo , Radno, socijalno i obiteljsko pravo , Nekretnine

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.05.2006., 10:54   #1
grgamara
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2004.
student u nesreci

problem je sljedeci:
dok sam se vracala s faxa sam kao pjesak imala prometnu s tezim ozljedama
mene zanima da li od faxa imam pravo na odstetu,odvjetnik faxa nesto mulja .logika kojom se ja povodim je sljedecata bi bilo da se meni nesto dogodilo na faxu,a oni su osigurani od takvih slucajeva...pa zar moje vracanje s faxa ne spada u to osiguranje?
ja se ne kuzim u te stvari ali nekako mi se cini da mi je logika logicna
hvala unaprijed svima
grgamara is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.05.2006., 13:27   #2
Katrin
.

Katrin Avatar

Registracija: Nov 2003.
ne znam bas, nisam cula za takve slucajeve al mislim da nije ista stvar kad ti se nesto dogodi na faxu i na putu kuci. nije to kao ozljeda na radu.
Katrin is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.05.2006., 13:38   #3
vlale
imaginary friend

vlale Avatar

Registracija: Jul 2005.
sve ovisi o tome plaća li tvoj fakultet osiguranje za svoje studente i kakvo...mi smo plaćali godišnje nekih 20 kn za osiguranje na faxu, ali to je pokrivalo samo ozljede u laboratoriju....dakle onog trena kad sam izašla iz labosa više nisam bila osigurana...sve ovisi o faklutetu na kojem si...
nažalost nemam nikakvu konkretnu informaciju
Odgovori s citatom
Old 06.05.2006., 13:38   #4
skyhigh
registrirani ovisnik....

Registracija: Feb 2006.
Trebal bi imati pokriće za taj slučaj , (ako te odvjetnik na faxu mulja VRLO MOGUĆE JE DA IMAŠ PRAVO na odštetu)
u krajnjem slučaju imaš uvijek pravo na naknadu od police vozila koji ti je napravio štetu(ako je naravno osigurano vozilo). ukoliko nije tuži vozača putem građanske parnice.
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 06.05.2006., 14:41   #5
dr. Szmola
Registrirani korisnik

dr. Szmola Avatar

Registracija: Jul 2004.
Quote:
skyhigh kaže:
Trebal bi imati pokriće za taj slučaj , (ako te odvjetnik na faxu mulja VRLO MOGUĆE JE DA IMAŠ PRAVO na odštetu)
u krajnjem slučaju imaš uvijek pravo na naknadu od police vozila koji ti je napravio štetu(ako je naravno osigurano vozilo). ukoliko nije tuži vozača putem građanske parnice.
ako vozilo nije osigurano tuži se HUO
www.huo.hr
dr. Szmola is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.05.2006., 16:38   #6
grgamara
Registrirani korisnik

...

ma inace fax placa osiguranje iz upisnina ali taman u periodu kad sam imala tu nesrecu nisu uplatili iz "objektivnih razloga"...
tako da kao student nisam bila osigurana i sad trazim savjet po kojoj bi mi oni osnovi trebali isplatit novce...fax je navodno voljan to napraviti ali treba pravnu osnovu koja je meni ocita ali odvjetnik nesto,kao sto rekoh mulja
hvala na pomoci...ako se netko jos necega sjeti-
grgamara is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.05.2006., 21:02   #7
dr. Szmola
Registrirani korisnik

dr. Szmola Avatar

ma ja bi se više usredotočio na odgovornost štetnika tj. njegovog osiguranja, ovo ugovorno osiguranje je vjerojatno dosta rigorozno i sumnjam da ćeš dobiti nešto ako nema invaliditeta... a i svote su vjerojatno skromne...uzmi odvjetnika i ganjaj osiguranje od vozača...
dr. Szmola is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.05.2006., 21:30   #8
Eli_jana
born ready

Eli_jana Avatar

Registracija: Jan 2006.
po naslovu sam pomislila da imaš problema s ispitima.

zbunjuje tvoj odvjetnik ali ima i on interesa u tome. ako nisi bila osigurana na Fakultetu u trenutku nesreće, onda ništa od tog iznosa...a netko je već rekao da su to mali iznosi.
najisplativije i jedino moguće je tužiti osiguranje štetnika. no, dobro. to su ti sve već rekli... a sad što brže skupi medicinsku dokumentaciju koja će ti biti potrebna.
Eli_jana is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.05.2006., 22:37   #9
grgamara
Registrirani korisnik

ma ganjam ja to vec s svojim odvjetnikom za odstetu od vozaca i znam da ce biti pozamasnija
ali ovo s faxom mi je diglo tlak i sad je vec stvar principa da izvucem nesto ,sugav je osjecaj da placas u sklopu upisnine osiguranje,a oni ti ne uplate i jos ti na faxu kazu da su u plusu jer nisu uplatili
grgamara is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.05.2006., 00:09   #10
dr. Szmola
Registrirani korisnik

dr. Szmola Avatar

...zvuči kao dobra priča za novine, to svakako spomeni faksu kad ih budeš pitala kojem osiguranju da se obratiš za naknadu :-)
dr. Szmola is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.05.2006., 16:36   #11
Karmela
magnet za munjare

Karmela Avatar

Registracija: Jan 2004.
Quote:
grgamara kaže:
ma ganjam ja to vec s svojim odvjetnikom za odstetu od vozaca i znam da ce biti pozamasnija
ali ovo s faxom mi je diglo tlak i sad je vec stvar principa da izvucem nesto

Old 07.05.2006., 16:53   #12
penelop@
..

penelop@ Avatar

Registracija: Feb 2003.
Quote:
Karmela kaže:
cuj, ovo nije nista vise za riganje od americkih tuzbi npr. tipa koji tuzi McDonalds jer mu nisu rekli da ce se usvinjiti ako pozdere 100 hamburgera dnevno ili onog sto je tuzio Starbucks jer su mu servirali vrucu kavu pa se opekao a vjerojatno bi ih tuzio za dusevne boli da su mu servirali hladnu.
Ne bih ti to sad tu ni pisala da nisi uvijek puna hvalospjeva za ameriku i za Hrvatsku
Cura ima pravo, ako svake godine placa osiguranje i ako to osiguranje pokriva put od/sa faksa zasto ne bi dobila ono sto joj pripada? (da li pokriva ili ne ne znam, da se razumijemo, to ce odvjetnici utvrditi)
U tvojoj precious juesej bi garant tuzili i profaca jer ih je ostavio 1min duze i da se nije bas u to vrijeme nasla na tom mjestu do nesrece ne bi ni doslo, jel tako sweetie?

Oprostite na smetnji
penelop@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.05.2006., 17:13   #13
grgamara
Registrirani korisnik

stvarno ne kuzim zasto je moj komentar zaskuzio
ja sam 2 mjeseca provela po bolnici i nisam mjesecima bila u stanju stati na noge,a oni mene radi sitne love zaje...ja mislim da je to zasluzilo
to uzasno frustrira....nista u ovoj drzavi ne funkcionira kad ti netko treba dati novce koje ti zasluzujes!a da ja trebam nesto platit faxu,odvjetnik ne bi muljao i tocno bi znao pravnu pozadinu,a sad se pravi pomalo blesav...
grgamara is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.05.2006., 17:33   #14
Arslan
Registrirani korisnik

Arslan Avatar

Registracija: Oct 2004.
Ma grgamara, pusti budale, naravno da je u redu da ih tuzis za boli i ozljede koje su ti nanjeli. Za faks, pitaj tog odvjetnika neka se pismeno izjasni o tome kakvo je osiguranje, ako ga nema zasto ga nema, pa ako ti pismeno kaze da ne daje nista, onda se posavjetuj s odvjetnikom da su morali imati osiguranje, ako jesu morali, a nisu ga imali, tuzis jednostavno faks, tko im je kriv kad nisu sklopili na vrijeme ugovor s osiguranjem pa da se pokriju od rizika.
Arslan is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2006., 09:14   #15
splicanka4zagreb
Registrirani korisnik

splicanka4zagreb Avatar

Registracija: Jan 2006.
A da pitanje postaviš u studenskoj referadi umjesto na forumu?!
splicanka4zagreb is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2006., 10:05   #16
grgamara
Registrirani korisnik

...

probala sam ali tete u referadi ne znaju nista o tome
grgamara is offline  
Odgovori s citatom
Advertisement

Advertisement