Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Zatvorena tema
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.05.2006., 13:15   #1
polly
.
 
polly Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: zgb
Postova: 24,366
vegetarijanski recepti

Daklem ovak
Ideja je da ovdje upisujete svoje bez mesne uspješnice
Za vegetarijance i sveždere koji jako vole povrće

Iako nekak mislim da baš topic ne bu imal veliku posječenost, a time niti puno upisa jer sam već tako nešto pokušala
Ajd me ovaj put razuvjerite, pljiz

Evo ovo bu se sutra kod mene kuhalo

Zapečena palenta sa zalenjavom
U povrtnu juhu stavi se malo origana i timijana, ili neki travasti začini po ukusu.
Ukuha se palenta.
Sitno sjeckan luk se poprži, ubaci paprika, tikvice i paradajz narezani na kockice i malo graška i kukuruza. Začini po ukusu i zdinsta do kraja.
Vatrostalna posuda se malo pomasti, ulije palenta, na nju stavi dinstano povrće i obilno pospe naribanim sirom ili prelije mješavinom jaja, vrhnja i zdrobljene fete.
Gurne u rol i zapeče.
Zdela šalate uz to, a kome baš treba i pečeni šnicl.
polly is offline  
Old 10.05.2006., 13:33   #2
Blaise
Ponekad nisam na forumu
 
Blaise Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: No server is available to handle this request
Postova: 8,452
Evo kaj sam ja danas napravila:

poriluk narezan i zdinstan, bez vode pirjan, tj. dinstan, dodala crvenu leću, dodala vode, za deset minuta na laganoj vatri gotovo sve.
Prefino.
Začini: sol, papar, češnjak, malo kopra, po ukusu, kako kome paše, po želji dodati, oduzeti...
To ispadne vrlo gusto varivo bez trunkice brašna.

Isto se lako doda prilog po želji ili salata ili meso ako netko hoće uz to.
Blaise is offline  
Old 10.05.2006., 15:01   #3
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 27,013
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
povrtne ladjice

vece krumpire (mlade) prerezati na pola i izdubiti ih da ostane oklop 1/2 - 1 cm debel, lagano nasoliti i pouljiti i stvaiti ih u protvu na 160-180 stupnjeva da se na pola speku. izdubljeni krumpir stino nsjeckati. u tavicu na malo ulja staviti - sjeckani crveni luk ili poriluk, papriku, rajcicu, tikvice i krumpir. prodinstati i zaciniti po zelji. tom smjesom puniti ladjice, posipari ribanim sirom i peci do kraja.

prilog - zelena salata :mljac:
atlantis is offline  
Old 10.05.2006., 15:03   #4
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 27,013
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
krumpir u vrhnju

krumpir oguliti, narezati na krupnije komade i skoro do kraja skuhati u slanoj vodi. ocijediti ga dobro i staviti u posudu na ugrijani maslac. peci krumpir dok ne omekani i onda zaliti s kiselim vrhnjem u koje ste umijesali zacine (ruzmarin, vlasac, perin, majcina dusica i sol). cim krumpir pocne 'pucati' servirajte.

atlantis is offline  
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 10.05.2006., 15:05   #5
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 27,013
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
zapecena cvjetaca

cvjetacu razdvojiti na cvjetove, skuhati u slanoj vodi, ocijediti, prebaciti u protvu, preliti vrhnjem sa zacinima u koje mozete umutiti jedno jaje. zapech. uz to pire krumpir.
atlantis is offline  
Old 10.05.2006., 15:06   #6
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 27,013
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
popeci od povrca (blitva, shpinat, kelj pupcar - daklem, sve od cega radite pire)

krumpir i povrce po izboru skuhati u slanoj vodi, procijediti i uz malo cesnjaka napraviti pire. navecer u ostatke dodati jaje, brasno, josh soli, i napraviti polpete koje pecete u vrucem ulju.
atlantis is offline  
Old 10.05.2006., 15:08   #7
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 27,013
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
mladi krumpir, tikvice, paprika, rajcica, crveni luk, shampinjoni narezati na vece komade
posoliti, ruzmarin, vlasac, persin i u protvu, nauljiti, dobro izmjesati i speci te zapeci
atlantis is offline  
Old 10.05.2006., 15:09   #8
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 27,013
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
shampinjoni u vrhnju

na malo crvenog luka nasjeckanog i prodinstanog baciti nasjeckane shampinjone i pirjati uz sol i papar dok shampinjoni ne omeksaju. kad su gotovi ubaciti malo konjaka (nije obavezno) i zaliti vrhnjem (kiselim) u koje si umutila malo ostrog brasna


idu uz pire i uz tjesteninu (zelene siroke rezance, primjerice)
atlantis is offline  
Old 10.05.2006., 15:11   #9
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 27,013
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
zapeceni grah

crveni luk nasjeckati, mrkvu naribati, paprike, paradajz dodati, prodinstati, po potrebi ugustiti s malo brasna, zaciniti.... umijeasti u kuhani crveni grah i zapeci
atlantis is offline  
Old 10.05.2006., 15:12   #10
atlantis
53% lezbojka
 
atlantis Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: u busiji
Postova: 27,013
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
jel dobro shef'ce?
atlantis is offline  
Old 10.05.2006., 17:25   #11
polly
.
 
polly Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: zgb
Postova: 24,366
Quote:
atlantis kaže:
jel dobro shef'ce?
ma genijalno
uskoro buš kuhala kak
polly is offline  
Old 13.06.2006., 08:23   #12
Breskva
Registrirani korisnik
 
Breskva Avatar
 
Registracija: May 2006.
Postova: 645
Imam pitanje ... kako kada radim vegetarijanske tikvice često mi se dogodi da budu malo žilave i gorkaste kako to izbjeći? Ogulim ih, čak sam ih znala i ostaviti u vručoj vodi koju minuticu ali nisam zadovoljna ima koji trik još možda?
Thanx
Breskva is offline  
Old 13.06.2006., 20:10   #13
kem
krezuba ognjištarka
 
kem Avatar
 
Registracija: May 2004.
Postova: 15,542
Quote:
Breskva kaže:
Imam pitanje ... kako kada radim vegetarijanske tikvice često mi se dogodi da budu malo žilave i gorkaste kako to izbjeći?

namoci ih u JAKO slanoj vodi.
kem is offline  
Old 14.06.2006., 11:54   #14
Shoki
Čita se ŠOKI
 
Shoki Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Stubičke Toplice/Zagreb
Postova: 3,611
pazi 'vamo:
uzmem parliđan, prerežem ga na pola, pa svakoj polovici napravim 'rebra' na vrhu (znači, koža ostane cijela, a na bijelom dijelu urežem rebra uzduž i poprijeko, onak u križ, koji centimetar duboko, al nema veze). To dobro posolim o ostavim sa strane.
Onda uzmem dosta paprike, narežem je na rezance (štajaznam, veću papriku na 4-6 dijelova?), pa paradajz narežem na osmine (ako nema paradajza poslužit će i pelati, ali svježe je bolje). Onda nasjeckam brdo češnjaka i peršina.
Dobro iscijedim patliđan, pa ga razvučem (da ima prostora između rebara) i to nafilam češnjakom i peršinom.
Uzmem lonac, ubacim maslinovog ulja (nek ga bude, al ne previše), na to posložim paprike, pa nešto paradajza, pa na vrh patliđan (gurnem ga unutra, da si napravi mjesta i izgura ostalo), pa složim okolo ostatak paprike i paradajza. Po svmu tome nabacam ostatak peršina i češnjaka, eventualno mrvicu još posolim.
Stavim kuhati na laganu vatru, cca. pola sata. I onda se sve to skuha u vlastitom soku, i jedem sto samo s crnim kruhom kojeg umačem.

Nešto pre fino, neki moji frendovi koji ne bi ni mrtvi pogldali patliđan, ovo obožavaju.
Shoki is offline  
Old 14.06.2006., 12:58   #15
Kent
Faith No More
 
Registracija: Sep 2005.
Lokacija: varaždin možda
Postova: 5,920
printam cijelu stranicu
Kent is offline  
Old 15.06.2006., 16:42   #16
creative
Pacijent
 
Postova: n/a
pratim!
 
Old 15.06.2006., 20:55   #17
xxGaladrielxx
The Lulek, prosim lepo
 
xxGaladrielxx Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Zagreb
Postova: 7,882
u konzumu sam pronasla batat (slatki krumpir) al moze i obicni:

- u protvan namazan maslacom naslagala red batata i malo tikvica - sve narezano na kolutice i stavila povrh naribanog sira (kupila sam onaj biljni, izvrstan je)
- Zdinstala brokulu i tikvice na vinu i na kraju dodala vlasac, cesnjak, perisn i bosiljak - naslagala drugi red.
- Treci red mi je bil mladi krumpir (one spekulice koje sam samo dobro spuzvicom oprala i prepolovila)
- Zalila sam sa u salici pripemljenim: 1 slatko vrhnje, umrvljenom fetom cca 10 dkg, vlasac, bosiljak, persin, cesnjak i biber) i jedno jaje
- Posipala naribanim sirom (spomenuti biljni)
- pekla 1 sat poklopljeno al folijom na 200 + 5 min otkriveno

xxGaladrielxx is offline  
Old 17.06.2006., 13:14   #18
xxGaladrielxx
The Lulek, prosim lepo
 
xxGaladrielxx Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Zagreb
Postova: 7,882
evo jos jednog, danasnji rucak - tjestenina

Umak: zdinstati nakockane tikvice i malo spinata na cesnjaku.
Pri kraju dodati malo crnog vina pa vrhnje za kuhanje ili slatko vrhnje.
U zadnjih par minuta dodati bosiljak.
Preliti preko sirokih rezanaca/tjestenine. Koristim onu Barillinu od spinata (durum brasno).
Posipati parmezanom.
xxGaladrielxx is offline  
Old 17.06.2006., 17:23   #19
misery-
-
 
Registracija: Nov 2002.
Postova: 5,082
bilo bi super kad bi pisali više veganskih recepata (bez mlijeka i jaja) [Verica je živa?]

mene zanima jel tko od vas vidio gdje za kupit konzerviranih sojinih klica - mislim da je ona bonduelle marka imala. kupovala sam to doma u selendri, a u metropoli nigdje nema [ne, ne da mi se kupovat sirove klice i namakat ih itd.].

inače si slažem salatu od tih klica + krastavci pa naribam gore biljni sir. otprilike dotle sežu moja kulinarska dostignuća
misery- is offline  
Old 17.06.2006., 23:34   #20
xxGaladrielxx
The Lulek, prosim lepo
 
xxGaladrielxx Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Zagreb
Postova: 7,882
sojine klice imas u metrou. Nisam bas sigurna al cini mi se da ih ima Bila i Mercator.
Kupih danas biljni sir u metrou- 1,5 kg za 16 kuna
U oba recepta koja sam napisala mozes staviti biljni sir i sojino vrhnje. Btw sojino vrhnje ti ja koristim za sve umake u "ljetnim salatama" i kao preljev za tjestenine. To mi je najukusnije vrhnje.
U te "ljetne salate" osim povrca ti stavljam slanutak ili slatki kukuruz (od povrca najcesce nakockane svjeze tikvice i razne salate)
xxGaladrielxx is offline  
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Zatvorena tema


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 22:49.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger