Nakon jos jednog vracanja nocnim tramvajem i cipelcuga od dobrih 15 minuta brzog hoda pade mi napamet jedna misao...kupiti skuter!
Posto mi proracun trenutno moze podnijeti nekih 3500 do 4000 kn a znam da je bilo dosta govora o kineskim skuterima (Baotian jel) zanimalo bi me par stvari
1. Kad se skine blokada koliko brzo mogu ic? Nije mi namjera smetat na cesti i ako im je top speed 50 km/h onda cu odustat...ako bez blokade ide do 70 km/h to je vec dovooljno za nesmetanje i laganu gradsku voznju
2. Trajnost doticnog mora biti barem 2 godine jer dotad cu se vec zaposlit (student trenutno) pa cu kupit neki bolji motor...dakle jel se kvari i ako da koliko?Koliko traje garancija?
3. Dal uzet rabljeni star do godinu dana za 3500 kn (vjerujem da bi se dalo spustit do 3200) ili novi za 4200 koliko cini mi se dodje (vidio iz busa u Ilici)
Uzeo bi onda rabljeni koji je odblokiran...koliko uopce dodje odblokiranje?
4. Jel postoji ikakav polovan skuter priblizno istog omjera ulozeno dobiveno i ako postoji koji je to (ovo pitam reda radi...cisto sumnjam )
evo ovako, imam doticnog pa info iz prve ruke...
kao sto eladio kaze max brzina je oko 60 eventualno mozes uhvatit vise
s nizbrdicom ili dobrim vjetrom u ledja
sto se tice servisa meni majstor uzme 200 kn, na prvom ti je u toj cijeni i
skidanje blokada
sto se tice izdrzljivosti, 2 godine bi trebao izdrzati, naravno uz neku normalnu
kilometrazu, ja imam sad oko 8000 i sve pet...
znam da ova jedna pizzerija ima jednog koji ima i preko 10 tak da mislim da tu nema problema...
ako bi nesto potpuno novo uzimaj ga, ako ces polovno idi na vespu ili nesto slicno...
ja kupio u ing-kartu za 4000, blokadu skinuo sam, 5min posla. imas na netu hrpu uputa kako skinut. na servis ne idem, nikad nista otislo a ako trebas dijelove oni sve imaju. moj ide 70 po ravnom i vidim da perem ostale baotiance. ali to je zbog rolica,oni su u maloj prednosti na startu. sa minimalnim preinakama mozes dobit na brzini ali to kod nas niko ne radi. pogledaj po stranim forumima, tamo je to normalan motor http://taishanowners.proboards41.com/
Smetas na cesti sa 50 kubika. Barem na nasoj gdje nitko ne postuje propise.
Just look them out there all those little figures dissolving in light. Rather like fairy land, except for smell of gasoline and burning flesh.
i potrosis brdo para, to je 50 kubika i nema tu pomoci,mozes stavljat kit a time i ostalo sto moras promjenit, to ti je novi motor. ides dobro neko vrijeme al sve je to na granicama mogucnosti tako da ne moze potrajat. za 2 god voznje se to nikako ne isplati.
nakon aprilije ne dam za vise od baotiana.
iako sam vidio i baotiana s kitom 80cc
ide 90-95
Pod 2 godine sam mislio zakonski, jer prvu ides bez kita sa blokadom na tehnicki, drugu ne moras na tehnicki.
Sto se tice love, treba ti 2500-3000 kn. Trajnost ako ga pazis (grijes, ne odmah ful gas, sintetika) je ista kao i serijski. Preformanse su puno bolje.
Pa vidis na cesti te 'skrinje' kako se vuku, svi te obilaze itd.
Cak i sa serijskom Apriliom, NRG-om ili inim ne smetas u prometu. Kad stavis kit brzi si od prometa.
Istina, dojde tri puta manje od talijana ili japanca ali preformanse su daleko iza.
Nije mi jasno kako baotian ide 90 km/h, to je cista smrt cista. Aj pokazi mi neki link
pa sa kitom ide 90,ne obican, ipak je to 80cc i mislim da je alu klip. prvo, ne bi dao nikad vise tolko para za 50cc i jos 3000 za kit. pa nema sanse. onda rade stavim kit na baotian koji je 800-1000kn.
i na svijetu skutera imas jedan s kitom, sreden, ne bi ni skuzio da je baotian. to je fora, s njim napravit nesto,na talijane svi stavljaju kitove.
1. Kad se skine blokada koliko brzo mogu ic? Nije mi namjera smetat na cesti i ako im je top speed 50 km/h onda cu odustat...ako bez blokade ide do 70 km/h to je vec dovooljno za nesmetanje i laganu gradsku voznju
Ovisi je li dvotaktni ili četverotaktni. Može oko 60.
Što se smetanja tiče, u naseljenim mjestima, dozvoljena brzina je 50 km/h za sve, osim na avenijama koje imaju podhodnike. Postoje čak i brojne ceste gdje su škole, ležeći policajci, ... pa je ograničenje na 40 km/h.
Evo baš gledam dolje cestu, nitko ne vozi preko 50. Dakle, pusti spike o smetanju. To pričaju nadobudni klinci koji bi se ganjali.
Osim toga, zakon zabranjuje skuterima do 50 ccm vožnju preko 50 km/h.
Smetaš jedino pri ubrzavanju na semaforima. Ali i tu si u boljem položaju nego kada si na biciklu. Stoga, prihvati to kao brzi bicikl kojem ne moraš vrtiti pedale.
Quote:
2. Trajnost doticnog mora biti barem 2 godine jer dotad cu se vec zaposlit (student trenutno) pa cu kupit neki bolji motor...dakle jel se kvari i ako da koliko?Koliko traje garancija?
Trajan je uvjetno. Ovisno kako ga voziš. Ali svi su takvi. Kod Baotiana ti je zgodno što je sve jeftino. Kada rikne mašina (a neće ti riknuti), stave ti cijelu novu. Napravi to na Apriliji.
Plastika košta 300 kuna. Na Apriliji je 1500.
I na kraju, to je skuter. 50 ccm. Ne isplati se za njega dati preko 7000 pa da je od zlata. Kupi i vozi.
I da. Neće ti ga ukrasti. Student si. Ostavljaš motor pred faksom, pred fotokopiraonom, pred kafićem. Ostaneš bez njega tek tako. Kod Baotiana ti je to tako da ga kao prvo nitko neće ukrasti, a kao drugo, kada bi ti ga i ukrao, ne bi bilo šteta. A ide za gradske prilike i više nego dobro.
Quote:
3. Dal uzet rabljeni star do godinu dana za 3500 kn (vjerujem da bi se dalo spustit do 3200) ili novi za 4200 koliko cini mi se dodje (vidio iz busa u Ilici)
Uzeo bi onda rabljeni koji je odblokiran...koliko uopce dodje odblokiranje?
Ne. Uzmi novi. Imaš ih i za 3600 kuna, pa onda za 4200 kuna, pa za 6200...i da pravo kažem, ne znam u čemu je razlika. Jel zna netko po čemu se razlikuje Baotian za 3600 i 6200?
Quote:
4. Jel postoji ikakav polovan skuter priblizno istog omjera ulozeno dobiveno i ako postoji koji je to (ovo pitam reda radi...cisto sumnjam )
Puno hvala!!!
Ma kupi i vozi. To je skuter. Ni jedan ne valja, jer je to naprosto premalo snage. I svi valjaju, jer su korisni za vožnjice po gradu, a možeš i do Samobora.
Kada ga baciš sa zgrade. A i da ide, što ti je to 100 km/h? Premala brzina za putovanja, a prevelika za stabilnost tih kotačića.
Nit vrit nit mimo. A cure ne padaju na km/h.
Kada ga baciš sa zgrade. A i da ide, što ti je to 100 km/h? Premala brzina za putovanja, a prevelika za stabilnost tih kotačića.
Nit vrit nit mimo. A cure ne padaju na km/h.
u pravu si Pero.... svi trebamo kupit Hayabusu i kurčit se ko idioti po gradu..
PRVO: ja ne vozim skuter/motor da bi privuko cure...eventualno ako se koja zagleda dok palim gumu na semaforu nisam ja kriv
DRUGO: prije bi imo motor u dvorištu nego curu...
TREĆE: boli me kur...
ČETVRTO: idem se sad napit