Danas sam se sjetila onih starih reklama za Shoe-be-do tenisice, na kojima stoji slika zaleđeinh tenisica ili tenisica u tegli punoj formalina, s ispod piše: "Ponekad bih volio čim dulje odgoditi trenutak u kojem ću uživati u predmetu koji mi se sviđa."
Ta reklama mi je bila super, jer i ja to često radim. Mislim, ne stavljm tenisice u formalin, nego npr. kad posudim knjigu za koju znam da je odlična (jer uvijek pročitam prvu stranicu u knjižnici), donesem je kući, stavim pokraj kreveta i čekam... Nekad tjedan dana, nekad mi istekne rok za vraćanje (doh!), ali jednostavno obožavam taj osjećaj isčekivanja nečega u čemu znam da ću toliko uživati. A onda čitam sporo, sporo...
Radite li i vi to? Volite li "slatko isčekivanje"? Ili želite uživati što prije?
Zna mi se desiti da kupim neku robu i cipele koja mi je tako lijepa da niti jedan izlazak ili događaj nije vrjedan nošenja iste. Onda trune u ormaru...
ali jednostavno obožavam taj osjećaj isčekivanja nečega u čemu znam da ću toliko uživati. A onda čitam sporo, sporo...
Radite li i vi to? Volite li "slatko isčekivanje"? Ili želite uživati što prije?
uh koje pitanje ali odgovor bi bio kako kada i u kojim situacijama... recimo uzivam u svom poslu i vecinu puta napravim sve SADA I ODMAH ...s druge strane postoje situacije koje .... u biti malo mi neugodno al moram reci pa kud puklo da puklo : kad se sa dragim sexam odgadjam ono najsladje jer mi fakat mrak uzivancija dok smo zagrljeni goli i u oblacima
Ko zna sta ce sutra biti, bolje da ja to "odradim" sada.
Ako se radi o nekom svecanom komadu odjece, onda u prvoj prilici u kojoj to mogu obuci - obucem.
Ako se radi o hrani - smazem odmah.
Ako se radi o knjizi, kad je se docepam citam je u svakom slobodnom trenutku, ponekad i kad bih trebala spavati.
Ako se radi o seksu - isto, jer mozda bude i drugi orgazam odmah za njim, zasto ga propustiti i ograniciti se na jedan?
Zasto cekati kad je sada savrsen trenutak za srecu...
Danas sam se sjetila onih starih reklama za Shoe-be-do tenisice, na kojima stoji slika zaleđeinh tenisica ili tenisica u tegli punoj formalina, s ispod piše: "Ponekad bih volio čim dulje odgoditi trenutak u kojem ću uživati u predmetu koji mi se sviđa."
Ta reklama mi je bila super, jer i ja to često radim. Mislim, ne stavljm tenisice u formalin, nego npr. kad posudim knjigu za koju znam da je odlična (jer uvijek pročitam prvu stranicu u knjižnici), donesem je kući, stavim pokraj kreveta i čekam... Nekad tjedan dana, nekad mi istekne rok za vraćanje (doh!), ali jednostavno obožavam taj osjećaj isčekivanja nečega u čemu znam da ću toliko uživati. A onda čitam sporo, sporo...
Ja znam za žene koje već preko 30 godina odgađaju užitak.
ja sam jedna od tih. prije tjedan dana sam bila s tipom koji mi se sviđa već duže vrijeme. Javio mi se odmah sutra, ali vidjet ćemo se tek danas. Znalo mi se dogoditi da se likovi 'olade' ali nije mi to toliko važno..volim odgađati neke stvari. Iako, kad stvari pripremiš za zakciju onda akcija i kreće. Kao kad skuhaš čaj, ne možeš više odgađati ako ga želiš vrućeg pit.
Meni to zvuči kao mazhoizam. Temu sam krenula čitat jer sam mislila da se radi o sexu
Hehe, pa ne radi se isključivo o seksu, inače bi stavila topik na Ljubav i seks. Valjda postoje i druge stavri u kojima uživate? Ispada da većinu ljudi ovdje zadovoljava topli ručak, vrući čaj, hladna piva (dobro ajde...) i petominutni seks?
A što se tiče mazohizma, ne radi se ovdje o uskraćivanju užitka, nego o odgađanju. Hoću reći, da li vam čekanje na užitak također pričinjava zadovoljstvo? Ili vam izaziva nemir, nestrpljenje?