Meni je bilo super! Barcelona i Lloret del Mar! Malo kulturnih pohođenja ali ništa previše... A cijene svega ok...
a ne znan, recimo prije 2god je moja rodica išla na ekskurziju u Španj. i dosta su platili, a tamo je koliko san čula -sve skupo, npr. da kava košta negdi oko 20-30kn i sl.
a i tlaka je ako se ide buson :/
ja bi najradije u grčku ili češku - blizu su, a odlične. ^^
Na znanje svim bivšim učenicima Druge, kojima je predavala ili su samo čuli za nju: umrla je prof. Darinka Grubišić, od komplikacija nakon rutinskog medicinskog zahvata. R.I.P.
zbrojiš ocjene predmeta s kraja 7. i 8. razreda koji ti se traže pri upisu + ako imaš neke bodove sa strane, npr. ako si išla u osnovnoj 5 godina na talijanski jezik, dobiješ 2 boda (to ti vridi samo za 2.jezičnu)
btw. za mioc stvarno moraš imat najmanje 60 bodova jer teško da ćeš upast s manje
Quote:
Hai kaže:
Za upis u bilo koju gimnaziju zbrajaju se ocjene uspjeha 7. i 8. razreda i ocjene predmeta koji su važni za tu školu (za jezičnu i, mislim, klasičnu gimnaziju boduju se hrvatski, engleski, matematika, zemljopis i povijest). To zajedno daje maksimalno 60 bodova, ako imate sve petice, naravno. Dobija se još jedan bod na uzorno vladanje u 7. i 8. osnovne, a 2 dodatna boda dobijau se ako ste učili 2. strani jezik u osnovnoj školi sve četiri godine i upisan vam je u svjedodžbu, ili ako ste pohađali glazbenu školu najmanje četiri godine, ili ako ste kategorizirani sportaš i imate potvrdu za kategoriju. Inače, od uvođenja državne mature veliki je interes za upis na sve gimnazije. Mislim da su prošli upisni pragovi bili 60 bodova za III. i IV. gimnaziju, 59 za I., 57 za V. i 54 za II. Plus- minus bod, tu negdje.
e sad koja je šema. raspitujen se za nekoga, i danas mi je u ovoj školi rečeno da odakle mi to da se dobivaju 2 boda na ovaj račun. da ako piše na njihovoj web stranici da krivo piše, reče zaposlenica škole zadužena za informacije. ko je tu lud?
e sad koja je šema. raspitujen se za nekoga, i danas mi je u ovoj školi rečeno da odakle mi to da se dobivaju 2 boda na ovaj račun. da ako piše na njihovoj web stranici da krivo piše, reče zaposlenica škole zadužena za informacije. ko je tu lud?
ma šta? to te maslaju i lažu, lipo ti donesi svjedodžbe od 5.,6.,7. i 8. razreda kako bi bili sigurni da si najmanje 4 godine učija drugi strani jezik i dobit ćeš dva boda, ako san ja dobila, ne vidin zašto ti ne bi. a i kad san se ja upisivala, onda nije bilo bodova na temelju ponašanja (tipa: uzorno, dobro ,loše), a čula san da se i tu dobije bod,dva, ako je uzorno naravno...
Moj post je imao sve točne podatke u vrijeme pisanja. Nedavno je, međutim, došlo do izmjenje u nekim pravilima: dakle, više se ne boduje drugi strani jezik s dva dodatna boda, ali ako ste ga učili 4 godine i imate iz njega ocjene bolje nego iz engleskog (prvi strani jezik), onda se te ocjene računaju u bodove. Za dobiti 1 bod iz vladanja trebate ga imati uzorno i 7. i 8. razred. Ako je uzorno samo jedan od ova dva razreda, nema bodova (nema na pola boda). Bodovi za glazbenu školu i športske kategorije i dalje vrijede.
Puno sreće!
Evo malo insajderskih informacija koga zanima upis u Drugu: danas se upadalo s 50 bodova.
Ostale splitske ginazije: IV. je odbila neke sa 60 bodova, u V. je prag danas 5, u I. 58, a navodno i u MIOCu još ima mjesta- ne znam njihov prag.