ja sam do Coste isla tako da sam isla brodom do druge strane (Almada), i tu hvatala bus za Costu... brod staje odma uz autobusnu stanicu/kolodvor ... al ako postoji direktna linija, rekla bi da je to cak i bolje
ako ja dobro čitam ovaj link, ispada da je direktna linija...
Lisabonski aerodrom se nalazi na rubu centra
Do zone oko Praça do Comércio e drugih trgova uz samu rijeku treba malo vise od pola sata, ovisno o prometu.
Zeljeznickih i busnih ima vise. Gare do Oriente je 2 u 1 i nalazi se uz zadnju stanicu crvene linije metroa, treba jedno 35-45 minuta, da se uz promjenu s crvene na plavu liniju, dodje na Praça do Comércio.
Centralni zeljeznicki je Santa Apolónia, ali tamo dolaze samo vlakovi iz Porta/Coimbre i slicnih sjevernijih zona. Nalazi se uz samu rijeku, pjesice treba 10-15 minuta do spomenutog trga.
Za Sintru se ide s kolodvora Rossio koji se nalazi u najstrozem centru. Za Cascais se ide s kolodvora Cais do Sodré koji se nalazi na putu za Belem.
Autobusni terminal Sete Rios na koji dolaze svi busevi kompanije Rede Expressos se nalazi na potezu plave linije metroa, do spomenutog trga dolazi se za maximalno 15ak minuta.
Kad se dolazi recimo iz pravca Obidosa, Penichea, dolazi se na terminal Campo Grande. Odonuda se do rijecne obale dodje zelenom linijom metroa za 20ak minuta.
Za dodatna pojasnjenja, samo pitajte
super, hvala )) imat cu posla sa proucavanjem karte :P
mi idemo u 9.mj sa tap-om do lisbona, on slijece u 23 i trebali bi odmah sjeti na bus ili vlak za porto. a bus ide oko 00:15, a sljedeci u 6 i tako... pa kombiniram.. uf
super, hvala )) imat cu posla sa proucavanjem karte :P
mi idemo u 9.mj sa tap-om do lisbona, on slijece u 23 i trebali bi odmah sjeti na bus ili vlak za porto. a bus ide oko 00:15, a sljedeci u 6 i tako... pa kombiniram.. uf
Hm, znači vama treba prijevoz od aerodroma do busnog ili željezničkog... To je u te sate malčice nezgodno. Jedina je opcija uzeti taxi i ravno na Sete Rios i ako let ne bude kasnio stignete. Nemam predodžbu koliko bi taj taxi koštao, ta udaljenost i nije mala... A vidim sad da vlakova nema u te sate, niti buseva koji kreću sa Gare do Oriente koji je daleko bliže.
Hm, znači vama treba prijevoz od aerodroma do busnog ili željezničkog... To je u te sate malčice nezgodno. Jedina je opcija uzeti taxi i ravno na Sete Rios i ako let ne bude kasnio stignete. Nemam predodžbu koliko bi taj taxi koštao, ta udaljenost i nije mala... A vidim sad da vlakova nema u te sate, niti buseva koji kreću sa Gare do Oriente koji je daleko bliže.
da, na kraju cemo biti primoreni uzet direkt do porta sto mi je dosta skupo. 14.9. ujutro moramo biti u portu
ili cemo do 6 ujutro bauljati lisabonom sa koferima
da, na kraju cemo biti primoreni uzet direkt do porta sto mi je dosta skupo. 14.9. ujutro moramo biti u portu
ili cemo do 6 ujutro bauljati lisabonom sa koferima
Ma ono mislim da je ipak bolja opcija ici taksijem na Sete Rios i na taj bus za Porto, stignete komotno. Jedini je problem sto ce vas taxi doci oko 15-18 eura za tu udaljenost.
Mozete i prespavati na aerodromu, ako vam to nije problem, pa ujutro idete nekom vrlo ranom linijom za Porto.
Ma ono mislim da je ipak bolja opcija ici taksijem na Sete Rios i na taj bus za Porto, stignete komotno. Jedini je problem sto ce vas taxi doci oko 15-18 eura za tu udaljenost.
Mozete i prespavati na aerodromu, ako vam to nije problem, pa ujutro idete nekom vrlo ranom linijom za Porto.
ide nas oko 7-10, zasad, tako da ce se sigurno naci neki razmazenac kojem se nece dati provlacit satima po aerodomu.
a jel ima zivota po lisabonu, cet na pet? :P
mozda da kofere spremimo na zeljeznicki (ak je moguce) i odemo si popit koju tome mozda vecina bude sklona
i da sa aerobusom ne riskiramo?
hvala na info, da znam koje su sve opcije
ide nas oko 7-10, zasad, tako da ce se sigurno naci neki razmazenac kojem se nece dati provlacit satima po aerodomu.
mozda da kofere spremimo na zeljeznicki (ak je moguce) i odemo si popit koju tome mozda vecina bude sklona
ja bi isto tako kako je Felicidade napisala, uzela taksi i uhvatila bus.. ako vas je toliko puno, da podjelite troskove taksija to ce vam biti sica
Potpisujem sto je Jeja rekla.
Zgodna ideja, ali tesko izvediva. Ici s koferima u zone nocnog zivota zaboravite. Ici prvo do kolodvora (Gare do Oriente ili Santa Apolónia) - nije nimalo usput. Pitanje je bi li "razmazenci" izdrzali cijelu noc bauljajuci ili bi im ipak bilo lakse kad bi u busu malo odspavali.
Mada, opet, da sam ja na tvom mjestu, napravila bih takvu ludost. Ali nisu svi kao ja.
a vidjet cemo sto ce vecina reci... ovo je cisto bila moja ideja da si produzimo putovanje na 7 dana. sam kongres traje 14.9.-16.9., ja sam to razvukla na 13.-20.9., tako da 3 noci provedemo u portu i 3 u lisabonu. blentavo mi je ne otici u lisabon
a opet je glupo placat prividno jeftiniju kartu do lisabona i onda kad se sve skupi da dodje ko direkt zg-porto.
hvala cure, platim pivu kad dodjem (ako sam dobro skuzila da zivite u portugalu) :P ili vino, kao to se vise pije tamo?
ustalom, ziher cu jos davit po ovoj temi sa hostelima i sto da idem posjetit :P
Vi koji ste kupovali on line karte za AP vlak Lisabon - POrto, da li ste koristili opciju da karta dođe na mobitel? Vidim da imaju tu opciju prilikom kupnje (nećemo biti u mogućnosti printati) pa me zanima kako to funkcionira?
Hvala.
pozdrav svima.
trebam vasu pomoc
Tamo sam 5 dana.. citajuci sve ovo samo se vise gubim i nezz kako da isplaniram.. sto posjetit, a sto ne. Na put vodim malog brata od 8. godina pa cu sigurno ici posjetit Oceanarium. (to znam), a za ostalo :/
U tih 5 dana uzo bih na jedan dan renta car i obiso okolna mjesta. Samo nezz koja i kamo krenut (sjever, jug, istok)
nadam se da ce mi netko okvirno reci sto bi trebao, a sto ne posjetit. Hvala
pozdrav svima.
trebam vasu pomoc
Tamo sam 5 dana.. citajuci sve ovo samo se vise gubim i nezz kako da isplaniram.. sto posjetit, a sto ne. Na put vodim malog brata od 8. godina pa cu sigurno ici posjetit Oceanarium. (to znam), a za ostalo :/
U tih 5 dana uzo bih na jedan dan renta car i obiso okolna mjesta. Samo nezz koja i kamo krenut (sjever, jug, istok)
nadam se da ce mi netko okvirno reci sto bi trebao, a sto ne posjetit. Hvala
Svakako vožnja tramvajem 28 i malo zujanja po vidikovcima. Recimo odete na park/vidikovac Eduardo VII, a kraj toga je tzv. "hladni staklenik", tj. jedan tropski mikrosvijet pod posebnim pokrovom koji stvara mikroklimu.
Nikad nisam ušla u zoološki vrt, ali sam čula da je predivan. Meni zasad preskupo. Što se nekih specifičnih sadržaja za djecu tiče, to bi ti Jeja mogla bolje reći
Svakako vožnja tramvajem 28 i malo zujanja po vidikovcima. Recimo odete na park/vidikovac Eduardo VII, a kraj toga je tzv. "hladni staklenik", tj. jedan tropski mikrosvijet pod posebnim pokrovom koji stvara mikroklimu.
Nikad nisam ušla u zoološki vrt, ali sam čula da je predivan. Meni zasad preskupo. Što se nekih specifičnih sadržaja za djecu tiče, to bi ti Jeja mogla bolje reći
kad sam pisala da sam bila u Zoo? ili si vidila na fejsu? uglavnom, ZOO je krasan, netko mi rece da je najveci u Europi ako putujete s djecom, ja bi ga svakako posjetila.. takodjer i nekoliko puta dnevno imaju show sa delfinima,hranjenje morskih lavova, pelikana, nekakv show sa zmijama... definitivno vrijedi pogledati
btw, cijene ulaznica su paprene za djecu od 3-11 god je 12.5 € , a za odrasle 17.5 €
evo jos jedno mjesto koje mi se cini zanimljivo za one koji putuju s djecom... osobno nisam bila jer je moje dijete jos premalo pa nemogu reci tocno kako je, al sljedece godine.. KIDZANIA
Ako se netko bude nalazio u Lisabonu između 10. i 14.6. neka baci oko ovaj Facebook event. Planiramo skupit što je više moguće Hrvata (i onih koji se tako osjećaju) i gledat zajedno utakmice naših na EURO-u. Sve dodatne informacije - Facebook.
Pripremam se za put u Lisabon u u narednih nekoliko mjeseci (najkasnije u listopadu) i malo gledam cijene avionskih karata po netu i nigdje ne mogu naći karte po 200 eura koje svi spominjete. Najjeftinija je 284 eura. A koji je to točno TAP, jer google izbacuje njih barem 10 različitih, tj. može neki link s cijenom od 200 eura zg-lisabon?
Jedan od TAP-ova ima akciju iz Venecije do Lisabona za 832 kn na naslovnoj stranici, ali kad se klikne na taj link cijena je puno veća, nekih 3100 kn.
Lokacija: ...ja nosim čizme skitaljke mene je teško voleti...
Quote:
Type R kaže:
Pripremam se za put u Lisabon u u narednih nekoliko mjeseci (najkasnije u listopadu) i malo gledam cijene avionskih karata po netu i nigdje ne mogu naći karte po 200 eura koje svi spominjete. Najjeftinija je 284 eura. A koji je to točno TAP, jer google izbacuje njih barem 10 različitih, tj. može neki link s cijenom od 200 eura zg-lisabon?
Jedan od TAP-ova ima akciju iz Venecije do Lisabona za 832 kn na naslovnoj stranici, ali kad se klikne na taj link cijena je puno veća, nekih 3100 kn.
Evo recimo Zagreb - Lisabon - od 13.9 do 20.9 - malo manje od 1400 kn
__________________ www.putoholicari.com - next trip Hong Kong, Vijetnam, Kambodža