Evo šta mi se dogodilo. Meni, kojoj je hrana bila broj jedan! Ništa finije od meseka, pržene i pohane hrane, začina. Pa sendvič sa majonezom i zimskom. Ćevapi i to...Uf, čobanac. Špek, kulen...
No, ispalo je da mi je povišen kolesterol,
postoji mogućnost da ga skinem (bez lijeka), ali dijetom. Što uopće smijem jesti? I imate li kakve zgodne recepte - ukusna papica, a nemasna?
hvala unaprijed
Bilo nekoliko topica... uglavnom zaboravi na životinjske masnoće, jaja, mlijeko samo obrano, sir samo svježi posni. Margarin - još opasniji od maslaca, jer je hidrogeniziran, vrhnje ni u snu - ostaje ti posni jogurt...
Od mesa - samo riba, te pileća ili pureća prsa bez kože. Suhomesnato - prekriži.
Ostaje ti gotovo sve voće i povrće, proizvodi od soje - otkrila sam koliko je dobar dimljeni tofu, a i vegetarijanski namazi su bolji od pašteta...
u istim sam problemima iako mi hrana i nije baš nekaj. mislim, volim ja mrknuti i čevape i slične delikatese, ali povremeno. kad sam se bacila na isključivo zdravu hranu skužila sam da nema bas neki neograničeni izbor: povrće na sve moguće mile načine (naravno, s maslinovim uljem), piletina, voće (ne sve), kruha što manje i po mogućnosti crnog, kulene, seke razne i kolačeke (e tu posebno patim) bi trebalo zaboraviti
ma znam da se miješa
ja sam čula da se svako jutro natašte uzme jedna žlica octa i jedna žlica meda, to se zmješa i pojede/popije
naravno da se može izmiješati i ranije, doza za tjedan/mjesec...
može se umiješati u 1 dl mlačne vode
onda je dobro i za probavu
e hvala vam, zakon ste
ovaj ocat i med me malo zgrozio, ali probat ću sigurno
najtužnija sam zbog majoneze, zimske i podravec sira , al ajde, kupit ću vegetarijansku kuharicu i ufurat se da mi je to oke
danas smo imali francuski domjenak - sirevi, orasi i jagode sa šampanjcem - alkohol sam preskočila (ne pušim više naravno), a bacila se na jagode i sir,i sad vidim da ni sir nisam smjela klopat
Može bit i da pušeš na hladno. Možda ćeš sa početnim snižavanjem uspjeti u umjerenim količinama vratit ono što voliš.
Inače onaj namaz (pašteta) od gljiva je čisto OK. A ostaje ti mozzarela i paradajzi s malsinama (ljeto je), ribice, krastavci na salatu (fala bogu ima bezmasnog vrhnja a to je super večera sa malo mirišljavih trava). Tikvice, blitva, špinat, janjetina, teletina, oslići, šanpjero kuhani...
mediteranska prehrana, dosta omega tri masnih kiselina, ima ga u lanenim sjemenkama (pospeš salatu njima, ima i kruh od lanenih sjemenki), orasima, ribljem ulju (iako čitam sad na netu da je bolji za skidanje triglicerida)... rogač
vježbanje
izbaciti šećer
Evo šta mi se dogodilo. Meni, kojoj je hrana bila broj jedan! Ništa finije od meseka, pržene i pohane hrane, začina. Pa sendvič sa majonezom i zimskom. Ćevapi i to...Uf, čobanac. Špek, kulen...
No, ispalo je da mi je povišen kolesterol,
postoji mogućnost da ga skinem (bez lijeka), ali dijetom. Što uopće smijem jesti? I imate li kakve zgodne recepte - ukusna papica, a nemasna?
hvala unaprijed
Može bit i da pušeš na hladno. Možda ćeš sa početnim snižavanjem uspjeti u umjerenim količinama vratit ono što voliš.
Inače onaj namaz (pašteta) od gljiva je čisto OK. A ostaje ti mozzarela i paradajzi s malsinama (ljeto je), ribice, krastavci na salatu (fala bogu ima bezmasnog vrhnja a to je super večera sa malo mirišljavih trava). Tikvice, blitva, špinat, janjetina, teletina, oslići, šanpjero kuhani...