Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Rekreacija
Korisničko ime
Lozinka

Rekreacija Trčanje, teretana, plivanje, bicikl, yoga, planinarenje, oprema, ostali načini dangubljenja

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.07.2009., 07:28   #3841
Znatiželjko
...recreativo...

Znatiželjko Avatar

Registracija: Feb 2007.
Quote:
adrianadior kaže: Pogledaj post
pozdrav svima,i ja imam jedno pitanje vezano za jednu vjezbu sto se tice konkretno ucinkovitosti,da ja sad ne bih neuspjesno opisivala vjezbu evo link (0:58) http://www.youtube.com/watch?v=aWpIdy_GcgE
Lik odlično izgleda,ali u pitanju je puno više od ove dvije vježbice koje je pokazao...glavna stvar je pažnja na prehranu uz što se ubacuje trčanje,bicikla ili slične aerobne aktivnosti da ti trbušnjaci ne bi bili prekriveni slojem sala....opće je poznato da za vidljive trbušne mišiće nije potrebno niti raditi vježbe za trbušne...dokaz su i moje fotke http://thumbnails18.imagebam.com/385...3538502970.gif Nešto sklekova,koji usputni teret ,0 trbušnjaka,tek toliko....

Zadnje uređivanje Znatiželjko : 22.07.2009. at 07:37.
Znatiželjko is offline   Odgovori s citatom
Old 22.07.2009., 15:04   #3842
adrianadior
ces't la fashion week

adrianadior Avatar

Registracija: May 2008.
Quote:
Znatiželjko kaže: Pogledaj post
Lik odlično izgleda,ali u pitanju je puno više od ove dvije vježbice koje je pokazao...glavna stvar je pažnja na prehranu uz što se ubacuje trčanje,bicikla ili slične aerobne aktivnosti da ti trbušnjaci ne bi bili prekriveni slojem sala....opće je poznato da za vidljive trbušne mišiće nije potrebno niti raditi vježbe za trbušne...dokaz su i moje fotke http://thumbnails18.imagebam.com/385...3538502970.gif Nešto sklekova,koji usputni teret ,0 trbušnjaka,tek toliko....
ok hvala na savjetu,mislila sam da si propao u zemlju posto te nema na ngs topicu ali eto cula sam od Glam da ti nije dozovoljeno dolaziti pa me zbunilo
adrianadior is offline   Odgovori s citatom
Old 22.07.2009., 16:59   #3843
Znatiželjko
...recreativo...

Znatiželjko Avatar

Quote:
ok hvala na savjetu,mislila sam da si propao u zemlju posto te nema na ngs topicu ali eto cula sam od Glam da ti nije dozovoljeno dolaziti pa me zbunilo
Imaš odgovor na PM ... inače,šta misliš krenuti lagano sa nekom rekreacijom,sportom ili već jesi u nečemu takvom ?
Old 22.07.2009., 22:41   #3844
adrianadior
ces't la fashion week

adrianadior Avatar

Quote:
Znatiželjko kaže: Pogledaj post
Imaš odgovor na PM ... inače,šta misliš krenuti lagano sa nekom rekreacijom,sportom ili već jesi u nečemu takvom ?
pa da razmisljala sam o tome malo,nemam problema s kilogramima ili sl,samo bih si htjela onako ucvrstit tijelo,ajmo reci da sam se motivirala dobro
Old 22.07.2009., 23:12   #3845
Siki 6
Registrirani korisnik

Siki 6 Avatar

Registracija: Jun 2008.
Quote:
pozdrav svima,i ja imam jedno pitanje vezano za jednu vjezbu sto se tice konkretno ucinkovitosti,da ja sad ne bih neuspjesno opisivala vjezbu evo link (0:58) http://www.youtube.com/watch?v=aWpIdy_GcgE
kakav derpić na snimci
no ... ugl ja radim tu vjezbu svakodnevno uz trbusnjake , lednjake i sklekove i moram priznat bolna je ! i nekako mi se cini da vise butove gradi nego trbusne
Old 23.07.2009., 00:28   #3846
Stipe23
Orao

Stipe23 Avatar

Registracija: Feb 2004.
Ako netko slučajno još uvijek nije vidio -

The first book of its kind, Starting Strength: Basic Barbell Training provides detailed instruction in the five basic barbell exercises. This companion video adds to the impact of the book by demonstrating the correct technique for the squat, press, bench press, deadlift, and power clean as performed by athletes under the direction of Mark Rippetoe. See the most important barbell exercises correctly executed, along with corrections of the most common problems encountered in learning them.

Quote:
Product Details
Format: DvDrip
NTSC
Digital Sound
Dolby
Full Screen
Run Time: 2 hr 27 min

Image

Code:
http://rapidshare.com/files/20814730...Drip.part1.rar
http://rapidshare.com/files/20814730...Drip.part2.rar
http://rapidshare.com/files/20843428...Drip.part3.rar
http://rapidshare.com/files/20844521...Drip.part4.rar
http://rapidshare.com/files/20845612...Drip.part5.rar
http://rapidshare.com/files/20847205...Drip.part6.rar
http://rapidshare.com/files/20849220...Drip.part7.rar
http://rapidshare.com/files/20850598...Drip.part8.rar

-Stipe
Stipe23 is offline   Odgovori s citatom
Old 23.07.2009., 01:02   #3847
adrianadior
ces't la fashion week

adrianadior Avatar

Quote:
Siki 6 kaže: Pogledaj post
kakav derpić na snimci
no ... ugl ja radim tu vjezbu svakodnevno uz trbusnjake , lednjake i sklekove i moram priznat bolna je ! i nekako mi se cini da vise butove gradi nego trbusne
haha a mozda malo,ali ne zamjeram mu posto sam laka na francuski jezik to mi je ono

meni je isto bolna,ali bolje to nego da ne boli po meni,odmah osjetim da ce imati efekta,videla sam tvoju sliku i super je,a koje si vjezbe radila za noge
Old 23.07.2009., 09:06   #3848
Znatiželjko
...recreativo...

Znatiželjko Avatar

Quote:
pa da razmisljala sam o tome malo,nemam problema s kilogramima ili sl,samo bih si htjela onako ucvrstit tijelo,ajmo reci da sam se motivirala dobro
Super...inače,prehrana je svi se slažu bar 70% važnosti,a trening 30%...možeš si malo pročitati u ''dnevnik sportske prehrane'' primjere više-manje o.k. jelovnika....ubiti ima samo par pravila kojih se treba pokušati držati i to je to

Zadnje uređivanje Znatiželjko : 23.07.2009. at 09:11.
Old 23.07.2009., 23:33   #3849
Siki 6
Registrirani korisnik

Siki 6 Avatar

Quote:
haha a mozda malo,ali ne zamjeram mu posto sam laka na francuski jezik to mi je ono

meni je isto bolna,ali bolje to nego da ne boli po meni,odmah osjetim da ce imati efekta,videla sam tvoju sliku i super je,a koje si vjezbe radila za noge
a i ti imas fetis na strance me too .

no ja ti radim steper , skoro svaki dan 30 min (iako primarni cilj mi je bio ucvrstit guzu , sto sam steperom odlicno postigla) , ako ne u teretani onda na zagrijavanju stepam u mjestu po 25 min (no s time sam izgradila i dosta listove, mozda vise nego butove) , trcim i radim cucnjeve , no ne toliko redovito , recimo da odradim nekoliko serija 2 dana u tjednu ! i vozim bicikl kad god ulovim vremena, jer izbjegavam auto koliko god mogu ! eto , nis posebno no imalo je efekta
Old 24.07.2009., 02:11   #3850
adrianadior
ces't la fashion week

adrianadior Avatar

Quote:
Siki 6 kaže: Pogledaj post
a i ti imas fetis na strance me too .

no ja ti radim steper , skoro svaki dan 30 min (iako primarni cilj mi je bio ucvrstit guzu , sto sam steperom odlicno postigla) , ako ne u teretani onda na zagrijavanju stepam u mjestu po 25 min (no s time sam izgradila i dosta listove, mozda vise nego butove) , trcim i radim cucnjeve , no ne toliko redovito , recimo da odradim nekoliko serija 2 dana u tjednu ! i vozim bicikl kad god ulovim vremena, jer izbjegavam auto koliko god mogu ! eto , nis posebno no imalo je efekta

pa moglo bi se reci..pogotovo na te francuze
hvala na tim uputama cisto kako si ti radila , kombiniram i ja svasta tako nesto
Old 24.07.2009., 13:22   #3851
vale-n-tina
Registrirani korisnik

vale-n-tina Avatar

Registracija: Nov 2008.
jel bi mogla zamolit nekoga tko ima malo dobre volje i koristi whey da mi na pm-u kaze di bi ga bilo najbolje za kupit,koliko kosta i kako bi ga bilo najbolje koristit? jako jako zahvalna
vale-n-tina is offline   Odgovori s citatom
Old 24.07.2009., 13:36   #3852
tvuk
Hrčak na dopingu

tvuk Avatar

Registracija: Dec 2004.
Pošalji poruku preko MSN korisniku tvuk
Quote:
vale-n-tina kaže: Pogledaj post
jel bi mogla zamolit nekoga tko ima malo dobre volje i koristi whey da mi na pm-u kaze di bi ga bilo najbolje za kupit,koliko kosta i kako bi ga bilo najbolje koristit? jako jako zahvalna
Imaš temu "proteini", link možeš naći u indeksu tema, al možeš i potražiti, nalazi se na pol prve strane.
Old 24.07.2009., 13:54   #3853
300
Registrirani korisnik

300 Avatar

Registracija: Jun 2007.
čuo sam da je za trbuh dobra vježba da se legne na tvrdu podlogu i dignu noge od poda tolko da ne dodiruju pod i drže se u tom položaju kolko se može izdržati...
Old 24.07.2009., 14:08   #3854
bryant24
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2009.
pozdrav svima, imam skoro 100 kila na 195 cm visine te bih želio smanjiti oko 8 ili ih pretvoriti u mišiče. počeo sam raditi neke vježbe svaki dan (oko 30 trbušnjaka s tim da imam u planu svakih 10 dana povečati za 5, čučnjevi, stavim si na svku ruku 4 kile pa malo gore dolje, na noge si isto stavim utege pa dižem itd...) i pređem skoro svaki dan minimum 20 km s bikeom, s tim da ako ne vozim plivam oko 3 km

što se tiče prehrane izbacio sam slatko , majonesu, colu i sve te gluposti te me zanima da li ima netko kakav savjet više u vezi toga i kad če se počet vidjet rezultati mog treniranja
bryant24 is offline   Odgovori s citatom
Old 24.07.2009., 14:26   #3855
tvuk
Hrčak na dopingu

tvuk Avatar

Registracija: Dec 2004.
Pošalji poruku preko MSN korisniku tvuk
Salo se ne može pretvoriti u mišiće, treba ga potrošiti. Za to moraš raditi što više aerobnih treninga (hodanje, trčanje, bicikl) plus srediti prehranu. Detalji su napisani jedno 50x u ovom topiku, počni čitati.
Old 24.07.2009., 16:27   #3856
vale-n-tina
Registrirani korisnik

vale-n-tina Avatar

Registracija: Nov 2008.
Quote:
tvuk kaže: Pogledaj post
Imaš temu "proteini", link možeš naći u indeksu tema, al možeš i potražiti, nalazi se na pol prve strane.

hvala ti)
vale-n-tina is offline   Odgovori s citatom
Old 25.07.2009., 01:03   #3857
korinaema
Registrirani korisnik

Evo danas sam pročitala svih 100 strana ovog topica. Zahvalna sam beskrajno, nemate pojma koliko ste napravili za mene

Čitala sam 2 mjeseca, kako sam koji dan uspjela uhvatit vremena. Bar jednu stranicu dnevno. Uz to sam kopirala hrpu postova i sistematizirala ih u skriptu. Pomagali ste mi konkretnim savjetima, pomagali ste mi svojih zajedljivim komentarima (kad ekipa pita tisućiti put isto), pomagali ste mi svojim raspravama, iskustvima, pomagali ste mi kad ste se svađali, pomagali ste mi kad se niste mogli složit oko nekih stvari i još jednom, pomogli ste mi odličnim savjetima.

Kad se sjetim kakva sam needuicarana i blesava došla prije 2 mjeseca muka mi je. Kad se sjetim kakav sam život vodila zadnjih 22 godine, jednostavno je žalosno.

Posebno bi se zahvalila majstou tvuku koji me oduševljava svojim postovima, zeconji kod kojeg se vidi da jako dobro zna o čemu prića, znatiželjku koji svojom znatiželjom budi istu u meni, vidri koja stvarno zna pogodit srž, stipi23 koji mi je, osim velike pomoći i totalno hot! i svima ostalima koji su doprinjeli temi (a doprinjeli su svi, pa i najglupljim pitanjima)

Preporučila bi svim početnicima da pročitaju temu od A do Ž jer je fenomenalna. Jednostavno, dat će vam kompas!

Nikad nisam razmišljala o tome što jedem, jela sam što mi se jelo. Otkad znam za sebe nikad nisam promislila da ono što stavljam u usta postoje dio mene, dio mog tijela, da utječe na moje zdravlje, na moje raspoloženje, na kompletan kemijski proces u mom tijelu koji se odražava na sve barem u nekom postotku. Jednostavno, moja obitelj je uvijek jela što joj se jelo. To radi i sad.

Svaki drugi dan se kuhao ručak, ostalo se vadilo iz frižidera. Ručak je uredno bio kombinacija, meso i krumpir, meso i tjesto, riba i mlinci (dakle ugljikohidrati i proteini). Kruh je bio sastavni dio svakog jela, moji ga jedu i s juhom i čušpajzima.

Bar je uvijek krcat jefinim slanim i slatkim slatkišima iz Konzuma. Da ne pričam da stari cijeli život, svaki dan kad je došao s posla kupio svakom po čokoladu (sladoled, puding, milkšnite, monte, šta god je koji od nas preferiro u tom periodu), meni i burazu. Čokolada dnevno, sad to gledam i nevjerujem. S obzirom na sve, pitam se kako nisam debela prasica.

Doručak se nikad nije jeo. Kod nas doručak ne postoji. Kompletno osnovno i srednjoškolsko obrazovanje išla sam ujutro u školu bez da sam išta stavila u usta, a u školi sam eventualno skočila do dućana po kolu i pizza cut.

Gazirano se pilo na veliko, ne samo da smo kupovali gazirane sokiće nego smo kupili stroj za gaziranje sa aromama.
Oni danas ne piju gazirano ali zato drmaju Cedevitu jer je zdrava

Dakle nakon mog pizza cut-a ili neke druge pizdarije iz pekare, došla bi doma i drmnula slatko koje je tata dofuro. Nakon slatkog slijedio bi ručak. No ručak se uvijek jeo oko 5, pola 6. Taj ručak je kao što sam već rekla, bio krumpir i mesina, plus kruh, bez salate. Salatu jedemo unazad koju godinu. Da ne pričam da je taj ručak (koji se kuha svaki drugi dan - kad se ne kuha ručak jede se salama, hrenovke, pašteta i sl.) često bio Talianete iz vrećice, smrznuta jela svih vrsta, izmješani jaja, pomfri i sir, pa pečeno, pečeno, pečeno...

Na stolu su uvijek štapići, smoki, čips, domaćice, jaffa keksi, to se jede usput, u prolazu, dok se sjedi i pije kava (o da i cappuccino se pije 3 puta dnevno), dok se gleda telka, uvijek i stalno.

Voće smo jeli nikad, mada je uvijek stajala košara na stolu, krcata koja je lagano crnila. Zapravo jeli smo ga, sa šlagom, sladoledom, pa gusti i šlag, voćni kolači mda, jelo se voće

I tu stižemo do zadnjeg ''četvrtog obroka'' koji dolazi iz frižidera. Poli salama, šunkerica, zimska, pršut, hrenovke sa sirom, kokošja pašteta, gauda, edamer, dimljeni sir, sve to skupa sa majonezom (i kojekakvim drugim umacima, salsom, hrenom s vrnjem) gurnuto u toster.

Ja uz to nikad nisam žedna, nisam pila ništa (osim gustih sokova ponekad, rijetko). Čašu vode nisam popila godinama. Možda za vrijeme ekstremnih vrućina, ma i onda sam pila sok. Ženska ekipa s tatine strane familije nikad nije žedna, a na njih sam. Uz to, cigareta mi je debelo pošemeretila receptore za žed. Da, da uz sve to pušim od 15-e godine.

Ugljikohidrati, proteini, masti? Nikad ni riječi o tome, meso je uvijek bilo samo meso, tijesto je uvijek bilo samo tijesto. Što se tiče nekih smjernica što je dobro što loše, voće je zdravo, zeleno povrće je odlično za krv i sl. Dalje od toga ništa, ni riječi.

Što se tiče tjelesne aktivnosti. Nema je. Nitko od mojih se ne bavi nikakvim vidom rekreacije, čak ni šetnjom. Stari radi fizički posao pa njega ne ubrajam, ali stara, ja i buraz. Od kreveta do fotelje, od fotelje do trosjeda, od trosjeda... u get the picture. Svoje troje smo doma. Buraz poslije škole zapiči pred plejku, X-box i ta čuda, a ja i stara radimo posao od doma, svakodnevno sjedimo satima za kompom.

Ko klinka (osnovna) sam trenirala odbojku, rukomet i pon do kwon. Prvo dvoje nije zaživjelo zbog nezaintereisranosti većina (malo mjesto), a starci su me ispisali sa pon do kwon-a nakon što su me curke drugi put prebile na natjecanju. To je to. Kompletnu srednju ne da se nisam bavila nikakvom tjelesnom aktivnošću nego nisam išla ni na tjelesni u školi. Pokačila se s profesorom i stari povukao vezu za oslobođenje.

Dakle, 4 godine srednje i sad 4 godine na faksu, nikakve tjelesne aktivnosti. Uspušem se kad se popnem po stepenicama, a nakon subotnjeg izlaska treba mi 3 dana da se oporavim.

Uza sve to vegetarijanka sam od 16-e godine i živim na prilozima. Dakle, ugljikohidrati, ugljikohidrati, ugljikohidrati! Kad razmišljam o tome na šta mi mora ličiti mišićna masa zgrozim se.

Plus, bioritam mi je u komi. Stari je budan do 1, stara potegne do 4, kao i buraz ako su praznici ili vikend. A ja? Ja sam potpuno izgubila kontrolu nad bioritmom (to je u prvom redu zbog prirode posla). Jedan dan zaspim u 12 popodne, drugi dan u 12 navečer, pa jedan dan uopće ne spavam, pa spavam dvokratno svaki put u drugo vrijeme, jedan dan spavam 12 sati, drugi dan spavam 3 sata. I kad uspijem dovest to u red i držim red kakvih 10 dana, u subotu odem van i opet sam na početku.

O tome šta trpam u sebe i kako živim počela sam razmišljati unazad recimo, dvije godine. Naravno, ne zbog zdravlja već zbog estetike
Nikad nisam bila debela. Unatoč nekvaliteti prehrane uvijek sam jela malo - jedan period sam čak jela jedan obrok dnevno, ostalo su popunjavali kava i cigarete. Nikad nisam ni uživala u hrani, mislim, jesam kad je stara skuhala neš fino pa eto, ali zapravo sam uvijek jela samo zato što sam gladna, kad kažem gladna mislim na nepodnošljivu bol u trbuhu.

međutim unatoč tome što nisam debela unazad dvije godine moje tijelo je počelo odražavat način života. Celulit, masne naslage u predjelu trbuha, mlohavost. Kako je vrijeme prolazilo situacija je naravno bila sve gora. Međutim to me nije moglo pokrenut, probudit. Jesam čitkarala sam nešto, svijest se pokretala ali iznimno sporo i mlako. Prije 6 mjeseci zdravstveno stanje mi je dalo potrebnu psihološku šamarčinu. Nemam nikakvu bolest, ali spavam i do 12 sati dnevno, umorna sam stalno, blijeda sam ko da nemam kapi krvi, nemogu dić par tanjura i pospremit ih u elemente, slaba koncentracija, osjetljivost. To se odrazilo naravno na sve aspekte mog života. Moja neefikasnost u generalnom funkcioniranju je zastrašujuća (meni barem).

Evo i sada kada čitam ovo, izgleda mi da sve što je moglo poć krivo, sve što sam mogla radit krivo, sve sam i radila krivo.

Unazad 6 mjeseci trgnula sam se. Pokušala sam razgovarat sa svojima, da to napravimo zajedno ali oni ni čut. Tako da radim sama, a velika podrška mi je dečko, moja sušta suprotnost. Počela sam s nekakvom ''djetom'' - dok nisam shvatila da od dijete nema ništa pozitivnog ako nije zdrava i ako ne postane način života. Šokirala sam se kad sam saznala da se masnoća nemože topit ciljano. Pokušavala sam se prisilit da pijem vodu. ČItala o ugljikohidratima, proteinima. Pokušavala sam vježbat, a tu su me pratile sve pogrešne predrasude (što se više znojih više sala ide dolje, što duže vježbaš više potrošiš i više sala ide dolje, što intenzivnije vježbaš više sala ide dolje, vježbala sam anaerobno umjesto aerobno itd. itd)... sve sam to radila bez kompasa, a onda sam našla vas

I odlučila počet, kako spada, bez zaletavanja. Za početak sam odlučila čitat. I čitala sam 2 mjeseca. Prije mjesec dana, kupila sam zobene, posni i zrnati sir, tunu. Počela sam u sebe učit kuhat. Složila si jelovnik.

Unazad mjesec dana
- svako jutro počinjem sa zobenima i sojinim mlijekom
- između 1. obroka i drugog je 3 sata, a svaki sat popijem 3 deci vode

- 2. obrok je voće, izmiksano u časi od 3 deci
- između 2. i 3. obroka je 2 sata, a popijem 6 deci vode

- 3. obrok su ugljikohidrati i povrće (bez kruha - što mi je nekad bilo nepojmljivo)
- između 3. i 4. obroka je 4 sata, a popijem 9 deci vode

- 4. obrek je opet miskano voće
- opet između 4. i 5. obroka 2 sata i 6 deci vode

- 5. obrok su proteini i povrće (bez kruha - još veći uspjeh!)
- poslije 5. obroka popijem 9 deci vode

Pokušavam držat tu disciplinu što mi je iznimno teško zbog bioritma, al to je sad to, krenula sam, imam svijest i idem do kraja

Znam da sam tek počela i znam da me čekaju godine da stvari dovedem do kud ih želim dovest, al isto tako znam da ću doć do toga, znam to 100 %

Još nisam uključila tjelesnu aktivnost, nisam počela brojit kalorije, zato što znam da me svako zaletavanje vodi na početak. Od sad idem korak po korak, kvalitetno. Doći ću tamo gdje sam krenula.

Makar sam naučila jako puno toga, uz svaku novu spoznaju dolazi i novo pitanje, i to mi nije breme nego sreća. Ništa više ne uzimam kao fakt već za sve tražim objašnjenje i više mišljenja. Počela sam čitat knjige i osjećam se fenomenalno

Hvala vam ljudi!

(znam da post puca od patetike i perkomjernog ushićenja ali eto, nisam si mogla pomoć, morala sam podijelit s vama i zahvalit se - imam još tisuću pitanja i družit ćemo se još jako, jako dugo )
korinaema is offline   Odgovori s citatom
Old 25.07.2009., 08:50   #3858
dianna
Registrirani korisnik

Diiivno :hail:
dianna is offline   Odgovori s citatom
Old 25.07.2009., 09:26   #3859
Znatiželjko
...recreativo...

Znatiželjko Avatar

WoooW koji odličan,iskren i slikovit post Bilo mi ga je zadovoljstvo pročitati u ovo meni radno jutro

Toliko toga si radila nezdravo da je to čudo,ali od svega najviše me je iznenadilo ono: ''nisam uopće pila vodu nego samo sokove'' Mislim da i nema tako malo ljudi koji imaju lifestyle gotovo potpuno isto kao što si imala i ti,s time da ukupno i više toga pojedu....i da,ono za ciljano topljenje sala je stvarno dosta cura zanimalo......

Odlično da si čvrsto krenula.Za bioritam ne trebaš brinuti,on će se promjeniti kad se ustališ i držiš kontinuitet. npr.kad kreneš uvijek jesti redovito ujutro rano,ispočetka ti je muka i nemaš apetita,nakon par tjedana priča se mjenja i počinje te vući da rano ujutro jedeš,što je odlična navika.Isto kao za doručak tako kod bioritma vrijedi praktično za sve,za trening,za spavanje,za večeru...-bioritam je ustvari druga riječ za naviku.

---Jelovnik ti je neviđeno ogroman pomak na bolje,moglo bi mu se dodati eventualno još malo proteina,tipa posni sir kao dodatak u još koji obrok.
---Lagano možeš početi uvoditi tjelesne aktivnosti,ali lagano,nek sve ide postupno kao što si napisala...
Inače imaš moj naklon i želim ti sreću,to je dokaz da se uz pomoć ogromne volje i savjesnosti mogu i ovako ogromni rezovi napraviti,svaka čast i po svemu ovome što se može procijeniti iz pročitanog uopće ne sumnjam da ćeš doći do cilja koji si zacrtala.

Zadnje uređivanje Znatiželjko : 25.07.2009. at 09:40.
Old 25.07.2009., 13:31   #3860
zecinjo
Registrirani korisnik

Registracija: May 2007.
sad ću ja bit brutalno iskren

jelovnik je koma,nema proteina,nema masti
zecinjo is offline   Odgovori s citatom
Old 25.07.2009., 13:55   #3861
huLahoop
Registrirani korisnik

huLahoop Avatar

Registracija: Aug 2008.
Quote:
zecinjo kaže: Pogledaj post
sad ću ja bit brutalno iskren

jelovnik je koma,nema proteina,nema masti
umjesto ovog komentara mislim da bi bilo korisnije da joj sugeriraš što valja,što ne valja,što dodati,što promjeniti itd.jer od ovog tvog posta ona nema ama baš ništa a pošto i sam imaš dosta znanja o pravilnoj prehrani bilo bi lijepo od tebe da joj pomogneš
Old 25.07.2009., 14:03   #3862
zecinjo
Registrirani korisnik

Quote:
huLahoop kaže: Pogledaj post
umjesto ovog komentara mislim da bi bilo korisnije da joj sugeriraš što valja,što ne valja,što dodati,što promjeniti itd.jer od ovog tvog posta ona nema ama baš ništa a pošto i sam imaš dosta znanja o pravilnoj prehrani bilo bi lijepo od tebe da joj pomogneš
pa mislim da je napisala da je vegetarijanka tako da...

pa već se pisalo 100 puta po forumu...prvo si treba procijeniti koliki joj je metabolizam...onda od tog unosa kcal,20-30 % otpada na masti...proteina treba biti 2 g/ kg a ostalo sve Uh....takav je otprilike raspored

uh neka tempira za doučak i poslije aktivnosti,a ostali obroci sve p+m...od masti maslinovo,laneno i riblje i zasićene masti iz jaja npr...
Old 25.07.2009., 14:08   #3863
TincH
♪♩♪♩♪

TincH Avatar

Pošalji poruku preko MSN korisniku TincH
zecinjo, ja mislim da je to veliki pomak za curu koja se hranila godinama onako. Polako, mijenjat će ona navike i dalje, trenutno je ovo super kaj radi i dat će rezultata.

Btw, identično tako se jelo u mojoj obitelji - identično! Samo kaj ja jesam bila debela prasica.
TincH is offline   Odgovori s citatom
Old 25.07.2009., 14:14   #3864
huLahoop
Registrirani korisnik

huLahoop Avatar

Registracija: Aug 2008.
Quote:
TincH kaže: Pogledaj post
zecinjo, ja mislim da je to veliki pomak za curu koja se hranila godinama onako. Polako, mijenjat će ona navike i dalje, trenutno je ovo super kaj radi i dat će rezultata.

Btw, identično tako se jelo u mojoj obitelji - identično! Samo kaj ja jesam bila debela prasica.
slažem se i curi svaka čast na odluci,volji i želji!
Old 25.07.2009., 14:44   #3865
zecinjo
Registrirani korisnik

Quote:
TincH kaže: Pogledaj post

onda je bolje da otpočetka krene kako treba...ovako će se samo vrtiti na mjestu i dopizdit će joj brzo
Old 25.07.2009., 14:51   #3866
TincH
♪♩♪♩♪

TincH Avatar

A ne mora bit
Ovisi od osobe do osobe.

Meni su trebale godine da krenem, mjesec po mjesec mijenjanja sitnica. I čitavo vrijeme se čini da stojiš, ali zapravo poslije skužiš da se isplatilo. Nema šanse da bi uspjela preći na trenutni režim preko noći. Al to sam ja
Old 25.07.2009., 17:33   #3867
korinaema
Registrirani korisnik

Hvala svima na podršci! zecinjo

Što se tiče jelovnika, dala sam ga ugrubo, čisto da se vidi razlika
Al sad ću detaljnije, pa vi recite treba li nešto odmah mijenjat (uzmite u obzir prehranu do sada). Ako nije hitno ja bi pričekala s detaljnijim izmjenama dok ne dovedem disciplinu na razinu (u vremenskom smislu), kakvih mjesec dana. Konkretno, još uvijek mi se događa da popijem samo pola litre vode kroz dan, da pomaknem neki obrok za sat, dva, tri, da preskočim neki obrok, da pojedem ugljikohidrate umjesto proteina, da zaspim poslije drugog voćnog miksa, da pojedem samo 2 obroka dnevno. To su sad iznimke i dogode se 2 puta tjedno, al još su tu. Želim to dovest do maksimalne razine a onda idem u detalje.

Dakle,
1. obrok - 50 grama zobenih i 2 deci sojinog mlijeka
- taj obrok mi u pravilu drži 3 sata, sve sam mjerila i gledala sam nakon koliko će se pojavit glad (to bi bila ona bol u trbuhu, drugih simptoma gladi nemam, znači sami osjećaj gladi nemam, ako me kužite)
- već nakon 3 sata, recimo nakon 3 i pol sata počne me bolit trbuh
- tokom tri sata pijem vodu, ne odjednom nego sam si rasporedila - sat vremena nakon 1. obroka 3 deci i onda opet 2 sata nakon prvog obroka 3 deci

2. obrok je miksano voće, jedna čaša od 3 deci
- tu sam si postvila fiksno: jedna jabuka, pola kivija i malo vode
- znači jedan dan jedem to fiksno, drugi dan ubacim nešto proizvoljno, sezonski, treći dan jedem to fiksno, četvrti dan opet nešto proizvoljno itd.
- dečko me tlači da se bezveze ograničavam i da bi trebala u svoje fiksno potrpat što više različitih voćki umjesto samo dvije - o tome razmišljam i razmišljat ću, al još to ne mislim dirat dok ne uđem detaljnije u priću
- recimo on me gnjavim da stavim tu bar pola banane, a banana mi po onom što sam čitala ne zvuči kao dobar izbor u ovoj prvoj fazi dok želim smršavit
- 2. obrok traje 2 sata - isto sam mjerila
- tokom ta dva sata isto popijem 6 deci vode, svakih 40 minuta 3 deci

3. obrok je ručak - za ručak jedem ugljikohidrate i povrće
- recimo napravim tjesteninu (trebala bi integralnu znam, budem, još nisam došla do detalja, imam posla preko glave i uživam u svakom minijaturnom koraku naprijed), nisam mjerila koliko (i to budem) ali malo, količina koju sam uvijek jela izazivala je podsmijeh na licima ukućana pa tako i sad, najbolje mi je kad popizde jer ostavim 3 žlice krumpira, kao šta glumiš šta nemožeš sad to pojest (jednostavno, kad si stavim previše i dosta mi je ne guram više, pa makar bila jedna žlica)
- znači napravim tjesteninu, i onda si uz to napravim umak (tipa, luk dinstan na maslinovom ulju, na to dvije miksane rajčice, malo vrhnja za kuhanje, malo crvenog vina, gro češnjaka, gro peršina, malo soli)
- uz tjesteninu i umak odaberem si neko povrće, tipa hrpa zelene salate
- osim tjestenine jedem rižu, krumpir rijetko, hajdinsku kašu (u koju stavim malo maslaca) i to je za sad to (znam da je sirotinja al još ne znam za drugo i tek se učim kuhat, pa je i to često nejestivo, odnosno neukusno)
- ručam mi drži 4 sata, a tokom ta 4 sata popijem 9 deci vode, svaki sat 3 deci

4. obrok je isti ko i 2., dakle miksano voće, samo što mi je tu fiksno jabuka i naranča (te tri voćke sam uzela jer eto, na temelju ovo malo znanja što imam o blagodatima voćki uvijek se pojavljuju jabuke, naranče i bitan C-vitamin)
- razgovarala sam frendicom o tom kiwiju, koliko puno više C-vitamina sadrži od limuna, ona smatra da tim svojim, pola kiwija svaki dan unosim previše (to sam si uzela pod nešto o čemu ću također razmislit kad dođem do detalja)

5. obrok je večera - za večeru jedem proteine
- tu radim svašta, lignje i hrpa krastavaca i crnih maslina, soma, šarana, dva jaja na oko (jedem i žumanjke, pa i o tome čitam kako ne bih trebala), rio mare tunu iz koje maksimalno izlijem ulje jer mi smeta a ova s vodom mi ne valja, gljive, misuri račići, pa škampići, hobotnice, muzgavci, zrnati sir 100 grama po obroku (posni ne jer nemogu nać pakiranje manje od 500 grama, a ja za jedan obork pojedem 100 i ostalo mi se pokvari, jel zrnati ok?) jedino još soju ne jer je nejestiva kad je napravim (uvijek mi se cijedi voda iz nje, ko da jedem spužvu), ali radim na tome (sve to kuham na maslinovom ulju, dinstani luk guram svugde - ionako svi hrvatski recepti počinju sa, narežite glavicu ljuda i lagano prodinstajte , i vino guram svugde (stara kaže da su to hebeni geni )
- večera isto drži 4 sata ko i ručak, i isto popijem 9 deci vode ko i za ručak

Trudim se ne jest prva dva sata kad se dignem jer planiram (kad dođem do uključivanja fizičke aktivnosti) vježbat ujutro natašte
Primjetila sam, ako odem spavat 4 sata nakon večere, mogu ne jest sat i pol ujutro dok me ne počne bolit trbuh, ali ako odem spavat recimo 5, 6 sati nakon večere probudim se i trbuh mi već opasno zavija, te moram odmah jest.

Pored toga, nedjeljom se opustim, pojedem slatko, pojedem kruh uz ručak sa proteinima i ugljikohidratima i sl. Čitala sam da treba radit takve rezove da se organizam ne uspava.

Eto to je to, za sad. Ako smatrate da u ovoj, ''gruboj'' fazi treba odmah uvest neke dodatke ili promjene recite

Još bi samo htjela navest kako je sve te užasno teško. Ne u smislu da mi je tlaka jer nije, već je teško zbog okoline. Pogotovo zbog mojih doma.
Prije tjedan dana stara me gleda kako prolazim i pita me da šta ja radim, kako to izgledam, osušila sam se, ko štaka sam, jel ja želim bit bolesna, kakva je to djeta, kad mislim prestat s tim ono kao do kad ćeš bit na dijeti bla, bla, truć, srać... i to sve suznim očima na rubu plača
...ja sam ostala paf. I to je bila tema cijeli dan. Poslije stari dođe doma i spikaju, gledaj kak je mršava stari, jel ti to vidiš... ajme
Još kad joj je frendica došla prije par dana i onako me iznenađeno pitala, joj pa kak si tak smršavila

Da ne pričam da je kategorički odbijala kupnju zobenih, posnog, sojinog mlijeka... odnosno, praktično je to kategorički odbijala, svaku subotu kad su išli u konzum ja ju zamolim šta da mi uzme i ona dođe doma bez toga, totalno me izignorira. Dok dečko nije popizdio posjeo me u auto i pokupovao zalihe za mjesec dana.

Integralne žitarice, rio mare tuna, sojino mlijeko... ne to je sve skupo i mi nemamo za to. Al zato imamo za jeftine stvari i to hrpu takvih. Cijenim što žena gleda koliko troši kad kupuje, ali pretjerala je. S jedne strane kupuje sranje, ali u velikim, nepotrebnim količinama, umjesto da kupi manje ali kvalitetno. I eto, to ću se morat borit. Koliko se samo nadurila kad sam šrot tunu iz Tajvana za dvije kune zamjenila sa Rio mare, koja košta 7 puta više.
Zobene su pet kuna 500 grama pa to može (uz to u košari stoje 3 vrste musli krcate šećerom, čokolino, nekakvi jastučići punjeni vanilijom i čokoladom, issss)

Tu je još i problem kuhinje. Ja krava od 22 godine znam 3 i pol jela napravit. Zahvaljujući kraljici Majki koja je djevica perfekcionist, tako da poludi kad ja tudum razvučem pola kuhinje (makar sve počistim, nebitno, treba narezat jabuku i onda počistit dasku i bacit koru, onda dalje, jabuka se pere a onda se guli jer ako ne operem nožem uvlačim nečitoću s kore dok gulim, začini stoje sol, papar, češnjak, peršin, vlasac, tim redom a ne češnjak, papar, peršin , zdijele se peru odmah poslije kuhanja da se ne lijepi, zasrala sam šparet - nema veze šta ga uvijek očistim, zasrala sam ga prokleta delikventica, rasipala sam malo soli dok sam dodavala u umak, funcking Her Flik!!!). To njeno nadziranje mog kuhanja i korigiranje svakog pokreta uz konstantno živčano istresanje me zadnjih mjesec dana dovodi do ludila. Već smo enti put vrištale u toj kuhinji ovaj mjesec. Al ajde, ide polako, uspjela sam je djelomice istjerat dok kuham makar, košta živaca i živaca.

To su samo neki od problema koji idu uz ovaj veliki pothvat. Posebno sam se trudila da pazim kako ću nastupit s cijelom prićom jer mi je odmah na početku rekla da neka mi ne pada napamet tjerat ih na te svoje splaćine koje zovem zdravom hranom. Tako da sam jako malo razgovarala s njima o svojim novim spoznajama (i tu su djelovali namjerno nezainteresirani). Sjećam se jedne večeri, 2 sata ujutro je. Ona ide spavat za sat, dva, pa će sad pojest nešto lagano jer je gladna. Ok i vidim je kako vadi 3 voćna jogurta (najjeftinija, K-plus). Prolazim i kažem joj, mama to su ti čisti ugljikohidrati i to loši, kalorija puno, a sve će ti otić u salo kad odeš spavat. Daj si rađe pojedi neke proteine, tipa tunu ili nešto. Sljedećih tjedan dana sam slušala kako ja nju učim šta jest, kako joj uzimam hranu iz usta, da jel ona meni gleda u tanjur, nemože čovijek u miru ni jest više, šta mene briga za njezina kalorije to je njezina stvar and so on, and so on... nemože čovijek vjerovat kako se inače inteligentna i razumna žena može tako pretvorit u nadureno drečavo derište. Od tad šutim ko zalivena. Jedino ih nudim tim svojim voćnim miksevima, ono kad si radim ili neko cvili da je gladan ponudim se da ću mu napravit voćni miks Polako, sredit ću ja njih. Stara mi ima 40-ak kila previše i imunološku bolest zbog koje svakih par godina završi na intenzivnoj (cijeli život je na djetama, oš mesnu, oš UN, sve ih je probala), buraz je ko trudnica (makar je on još balav pa njega ne diram, molim boga da ode u visinu), a stari koji ima brutalne probleme sa želucem, preko dana jede suho ili ništa (makar fizički radi i po 10 sati), a navečer ga svaki drugi dan dočeka ''ručak'' čiji sam opis već dala. On je ko ja, hana mu ne predstavlja ništa u životu pa jede kad mora (makar, da mu hoće ko kuhat i pripremat kak spada čovijek bi mogo i lijepo se hranit i uživat u hrani).

Izračunat ću koliko mi je okvirno bazalni metabolizam, samo se moram vagnut (što nisam valjda pola desetljeća). Dakle, kad izračunam bazalni moram na to dodat i ovo malo aktivnosti. Ja još uvijek sjedim po 12 sati dnevno, tako da ne znam koliko bi dodala, šta vi mislite? Inače, razmišljala sam i o količini vode koju sad pijem. Frendica tvrdi da pretjerujem. Da pijem previše vode, a i to može bit štetno. Prvenstveno to misli zato što sam sitna full, pa neke standardni omjeri za mene ne vrijede. Inače sam visoka 156 cm. Pretjerujem li? Borim se sa ešerihijom pola desetljeća pa misilim da za sad ne bi trebala smanjivat.

I da, mjerila sam se danas pa da podijelim svoje rezultate s vama
Prije mjesec dana:
bokovi - 89,5 cm
struk - 70 cm
grudi - 92 cm
ruke - 26,2 cm
noge - 52,5 cm

Danas:
bokovi - 88,3 cm
struk - 66,2 cm
grudi - 89,2 cm
ruke - 25,4 cm
noge - 52,5 cm
Old 25.07.2009., 17:48   #3868
TincH
♪♩♪♩♪

TincH Avatar

Kolko ti pišeš

Ne kužim tvoj cilj? Što hoćeš? Bolje se osjećati, mršaviti, očvrsnuti? Ne kužim te mjere, čemu?

Moje sugestije - vrhnje za kuhanje baci (UH+masti je općenito loša kombinacija).
Zašto piješ sojino mlijeko? Ako jedeš jaja, možeš piti i obično, malo u zobene nije neki bauk.
Vino radije popij uz ručak

I da, prestroga si. Nemoj sve mjeriti tolko na grame. Malo opuštenije
Old 25.07.2009., 17:49   #3869
TincH
♪♩♪♩♪

TincH Avatar

Kolko ti pišeš

Ne kužim tvoj cilj? Što hoćeš? Bolje se osjećati, mršaviti, očvrsnuti? Ne kužim te mjere, čemu?

Moje sugestije - vrhnje za kuhanje baci (UH+masti je općenito loša kombinacija).
Zašto piješ sojino mlijeko? Ako jedeš jaja, možeš piti i obično, malo u zobene nije neki bauk.
Vino radije popij uz ručak

I da, prestroga si. Nemoj sve mjeriti tolko na grame. Malo opuštenije
Old 25.07.2009., 18:03   #3870
zecinjo
Registrirani korisnik

sad ću ja opet napisati svoje mišljenje

ovo je užasno loše...ja ne znam jel tu ima cca 800 kcal

upropastit ćeš se s ovime...treba ti više kcal,i treba ti mesa i masti

pročitaj ovo:

http://www.acaloriecounter.com/weight-loss.php
Old 25.07.2009., 19:08   #3871
korinaema
Registrirani korisnik

zecinjo imaš pm

TincH ma čitala sam topic 2 mjeseca i htjela reć svašta, al rekla sam da ću čutit dok ne pročitam sve, pa je sad eksplozija

Kažeš da ne razumiješ cilj? Kako to, pa zar je moguće da u ovom svom kilometarskom postu nisam objasnila? Hranim se grozno godinama i zbog zdravlja želim maksimalno kvalitetnu prehranu koja će postat način života. Dakle da želim bit zdrava, odnosno dobro se osjećat, funkcionirat, živjet umjesto da vegetiram kao do sada. Uz to želim i smršavit, dakle skinut taj višak. Nije velik ali smeta. I da, želim očvrsnut ali smatram da sam još daleko od toga.

Ne kužiš ni mjere. A šta kod mjera ne kužiš? Ne razumijem. Konstantno se govori da vaga nije mjerilo već odraz u ogledalu, a s obzirom da ja ne primjećujem razlike ni kad smršavim 5 kila uzela sam mjere. Tako da ne moram razmišljat jel se šta mjenja ili mi se čini, već mogu znat uspoređujuć mjere prije i poslije.

Zašto pitaš za sojino mlijeko? Nije dobar izbor ili?

Da izbacim i vrnje i vino?? Uf pa tek onda neće ništa valjat Vrhnje kužim, znači nejde uz UH, ali vino? Ona mala mrvica koju stavim? Why?

Ma ne mjerim JOŠ () na grame, znam samo za zobene i zrnati sir koliko točno grama jedem. Ostalo nisam mjerila. Al da, točno kažeš stroga sam. Zato što se poznajem. Ako si postavim labave okvire prelazit ću ih dok ne izblijede do kraja i dok se ne vratim na staro, ako me kužiš
Old 25.07.2009., 20:15   #3872
Stipe23
Orao

Stipe23 Avatar

Registracija: Feb 2004.
Puno sreće, Korinaema, i hvala na komplimentima.

Da, kao što si primijetila, što više toga preuzmeš u svoje ruke (poput nabave hrane ili pripreme hrane), to ćeš više uspjeha imati.
Koji su ti ciljevi, što smatraš viškom?

Pošalji mi, molim te, tu skriptu koju veliš da si složila na stpavicic@gmail.com.

-Stipe
Stipe23 is offline   Odgovori s citatom
Old 25.07.2009., 20:42   #3873
TincH
♪♩♪♩♪

TincH Avatar

Nije mi bilo jasno zbog čega pišeš mjere, a navela si da nemaš viška, samo to mi nije bilo jasno. Ja sam te shvatila kao da želiš živjeti zdravije, i tako sam ti pristupila. Mislim, sve okej, i jedna i druga motivacija je za 5, samo što meni mrvicu nije bilo jasno Pojasnila si pa mi je sad okej

Pa soja nije previše zdrava, ja ju ne volim jer mi jako teško sjeda na probavni sustav. Zato ti preporučam zamjenu, ali ako tebi paše, dobro.
Isto je i za strogoću,to razumijem. Ti najbolje sebe poznaješ, pa ako ti treba strogost, neka
Old 25.07.2009., 21:15   #3874
Siki 6
Registrirani korisnik

Siki 6 Avatar

Danas:
bokovi - 88,3 cm
struk - 66,2 cm
grudi - 89,2 cm
ruke - 25,4 cm
noge - 52,5 cm

ovo mi se sve skupa cinilo malo , dok nisam vidila koliko si visoka ! odnosno niska

predugacko mi je ovo sve bas da citam jer nemam toliko vremena, polovila sam vecinu , ovi detalji oko obitelji me nisu toliko zanimali , no ... daj mi reci ako si u mjesec dana u prosjeku na svakom dijelu tijela gubila po 4 cm a ne vjezbala , onda ocito da si se izgladnila
Old 25.07.2009., 21:57   #3875
korinaema
Registrirani korisnik

Pa cilj mi je za sad uvesti disciplinu i onda je zacementirati

Nakon toga dovesti meni do zadovoljavajuće razine na duži period
(sad kada sam to podijelila s vama par ljudi mi se javilo i ukazalo mi na greške - jelovnik je neusporedivo bolji od dosadašnjeg, ali još uvijek ne valja, tako da ću na tome raditi)

Nakon što riješim dio koji se odnosi na prehranu (a počela sam s tim dijelom jer svi kažu da je to 70% - što je i logično), krenut ću sa uvođenjem tjelesne aktivnosti - na tom polju imam još strašno puno posla tako da dalje neću govorit o ciljevima

- ali u grubo, cilj mi je bit zdrava, živjet zdravo i izgledat zdravo

Višak bi bio ovih par kila. Nema ih puno ali zašto i to malo, kad nije potrebno.

TincH čula sam neka šuškanja za soju u tom kontekstu i to će mi bit prvo što ću pogledat kad uđem u detalje jer sam mislila koristi soju većim količinama

Detalji za obitelj su tu čisto kao podrška ostalima koji su u mojoj situaciji, makar da, lupala sam po tastaturi kako mi je došlo povodom slavlja za moju stotu stranicu

Pa zapravo nisam gubila 4 centimetra po svakom dijelu
noge - nisu otišle uopće
ruke - manje od centimetar
prsa - manje od 3 centimetra
struk - manje od 4 centimetra
bokovi - manje od 2 centimetra

Ali u pravu si, to mi je zeconjo rekao, previše je i izgladnjujem se. Mene su mjere iznenadile jer ovako odokativno nisam primjetila baš ništa
Stvar je u tome što sam prije i manje jela, možda za trećinu recimo, ali pizdarije pa je bilo kalorija dovoljno i previše. Sad jedem više samo kvalitetnije i manje je kalorija. Morat ću dić to, poradit ću na tome ovaj tjedan.
Old 25.07.2009., 23:52   #3876
Phased
Registrirani korisnik

Phased Avatar

Registracija: Sep 2008.
ti si ona korina koja pravi skripte na pravu?

ont. - počni vježbat
Old 26.07.2009., 01:22   #3877
Queen Llewelyn
zločestica

Queen Llewelyn Avatar

Registracija: Apr 2007.
Pozdrav!

Inače ne pišem na ovom PDF-u pa se ispričavam ako ulijećem u krivu temu... ili na krivi način... no imam samo jedno pitanje i iskreno se nadam da će mi neka dobra dušica odgovoriti.

Kako se riješiti "žmigavaca" (to je ono masno tkivo koje se onako prelijeva preko hlača, sa strane; dakle, donji dio leđa)?
Isključivo me zanima koje VJEŽBE mogu pomoći u tome i ne želim ulaziti u rasprave o prehrani, životnom stilu, itd.

Dakle, zna li netko što i kako moram vježbati da se riješim žmigavaca?

Hvala
Old 26.07.2009., 01:37   #3878
miss l on the road
1st class groupie

miss l on the road Avatar

Registracija: Jun 2005.
korinaema, odličan ti je post, baš me zabavio znam da nije lijepo, ali morala sam se smijati kad sam čitala vaše navike jedenja , najrađe bi sve kvotala, ali mislim da mi je ovo ipak vrh:

Quote:
korinaema kaže: Pogledaj post
Gazirano se pilo na veliko, ne samo da smo kupovali gazirane sokiće nego smo kupili stroj za gaziranje sa aromama.
nisam ni znala da postoji nešto takvo za kućnu upotrebu

oprosti još jednom na smijanju

Quote:
Nikad nisam ni uživala u hrani, mislim, jesam kad je stara skuhala neš fino pa eto, ali zapravo sam uvijek jela samo zato što sam gladna, kad kažem gladna mislim na nepodnošljivu bol u trbuhu.
malo je glupo da se dovodiš do stanja da te trbuh baš boli i to nepodnošljivo, meni ovo zvuči kao neko mučenje organizma. ono, meni kruli i zavija tipa kad sam onak gladna ko vuk, ali da me boli? ne znam, ne dovodim se nikad u to stanje.

Quote:
2. obrok je miksano voće, jedna čaša od 3 deci
- tu sam si postvila fiksno: jedna jabuka, pola kivija i malo vode
- znači jedan dan jedem to fiksno, drugi dan ubacim nešto proizvoljno, sezonski, treći dan jedem to fiksno, četvrti dan opet nešto proizvoljno itd.
- dečko me tlači da se bezveze ograničavam i da bi trebala u svoje fiksno potrpat što više različitih voćki umjesto samo dvije - o tome razmišljam i razmišljat ću, al još to ne mislim dirat dok ne uđem detaljnije u priću
ja bi poslušala dečka na tvom mjestu - ionako piješ malo tekućine pa ti ova dodatna iz voća može samo još dobro doći.
moj omiljeni zimski miks su 2 jabuke, 1 naranča i pola limuna, a u ljetni šibnem čitavu košaricu jagoda (ne u ovo, neg samo jagode, jel)

i slobodno uzimaj što više različitog voća, pogotovo sad kad mu je sezona.
Old 26.07.2009., 01:41   #3879
miss l on the road
1st class groupie

miss l on the road Avatar

Registracija: Jun 2005.
(drugi dio, da mi stanu svi smajlići)

Quote:
- razgovarala sam frendicom o tom kiwiju, koliko puno više C-vitamina sadrži od limuna, ona smatra da tim svojim, pola kiwija svaki dan unosim previše (to sam si uzela pod nešto o čemu ću također razmislit kad dođem do detalja)
gluposti. kada bi i bilo točno da u pola kivija () ima previše vitamina C, moraš znati da su vitamini B i C topivi u vodi i sav višak C vitamina izlučuje se kroz urin i nema nikakve opasnosti po organizam (ono, morala bi se baš jaaako našopati C vitaminom, i onda bi samo dobila sraćku ). inače, pušači ionako trebaju unositi bar 50 % više C vitamina od nepušača.

(kad smo već kod cigarete - baci ju ).

Quote:
Trudim se ne jest prva dva sata kad se dignem jer planiram (kad dođem do uključivanja fizičke aktivnosti) vježbat ujutro natašte
Primjetila sam, ako odem spavat 4 sata nakon večere, mogu ne jest sat i pol ujutro dok me ne počne bolit trbuh, ali ako odem spavat recimo 5, 6 sati nakon večere probudim se i trbuh mi već opasno zavija, te moram odmah jest.
ovo ti je isto nepotrebno. jedi ujutro normalno i onda nakon pol sata idi vježbat.

između večere i spavanja bi trebala definitivno još nešto jesti, pogotovo ako si budna još 4-5-6 sati jer je za organizam previše biti bez hrane kojih 12-13-14 sati (ako se uzme da spavaš 8). ovaj zadnji obrok prije večere neka ti bude neki spororazgrađujući protein, ja npr. pijem LGG tekući jogurt sa lanenim uljem.

Quote:
Tu je još i problem kuhinje. Ja krava od 22 godine znam 3 i pol jela napravit. Zahvaljujući kraljici Majki koja je djevica perfekcionist, tako da poludi kad ja tudum razvučem pola kuhinje (makar sve počistim, nebitno, treba narezat jabuku i onda počistit dasku i bacit koru, onda dalje, jabuka se pere a onda se guli jer ako ne operem nožem uvlačim nečitoću s kore dok gulim, začini stoje sol, papar, češnjak, peršin, vlasac, tim redom a ne češnjak, papar, peršin, zdijele se peru odmah poslije kuhanja da se ne lijepi, zasrala sam šparet - nema veze šta ga uvijek očistim, zasrala sam ga prokleta delikventica, rasipala sam malo soli dok sam dodavala u umak, funcking Her Flik!!!).
ovo moram sve kvotat jer mi je super
u nekim stvarima bi bila ista tvoja mama - recimo, meni je gastronomski grijeh kad vidim da netko u salatu stavlja prvo ocat pa tek onda ulje. stavljaju se prvo ulje i sol, da se dobro prožme, a tek onda ide ocat
ili kad netko prereže špagete dok jede ili ih prelomi prije kuhanja, jao

Quote:
Frendica tvrdi da pretjerujem. Da pijem previše vode, a i to može bit štetno. Prvenstveno to misli zato što sam sitna full, pa neke standardni omjeri za mene ne vrijede. Inače sam visoka 156 cm. Pretjerujem li?
jel to ista ova frendica koja misli da u pola kivija ima previše C vitamina?
nije mi se dalo zbrajati kolko popiješ dnevno vode, al 2-3 litre su normalne, pogotovo kod ovih vrućina. dokle god je čovjek zdrav nema nikakve opasnosti od 'previše' vode.

i da, odseli od staraca
Old 26.07.2009., 12:01   #3880
TincH
♪♩♪♩♪

TincH Avatar

Quote:
miss l on the road kaže: Pogledaj post

i da, odseli od staraca
Potpis! Čim prije dođe do svoje kuhinje, svog kuhanja i svog ritma, sve će biti puno lakše
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja