Ma ti ''testovi'' provjere su u biti tri ili cetiri listica koja sam pripremila jer smo zavrsili jednu cjelinu. Djeca su to shvatila vise kao igru nego ponavljanje i kako bi zavrsili jedan listic, dala bih im drugi i tako cijeli sat. Njih sam upisivala iako sam rekla da se nemaju cega bojati jer ako budu lose ocjene, nece se upisivati, ali ocjene su odlicne.
A 20-minutni sam dala u cetvrtom razredu-isto sam rekla da im necu upisivati ako bude lose, jos ih nisam ispravila. Necu ih upisivati u rubriku nego sa strane, a svidja mi se to o skali-to znaci da 30 % ocjene donose ti 20-minutni...ili?
Moram odmah pitati u ponedjeljak jesu li me prijavili
hej ljudi ako imam pravni fakultet i završeno pedagoško-psihološko obrazovanje u kakvim bi sve školama mogla raditi...htjela bi čuti što više opcija... više glava je pametnije...
možeš raditi kao tajnica jer po novom zakonu ako se ne varam tajnici škole trebali bi biti pravnici ili všs,a možeš predavati u nastavi u srednjim školama koje imaju zanimanje upravni referent,ili zanimanje poslovni tajnik
a uvid u rad učitelja provodi tako da statira po hodnicima i viri kroz ključanicu, ja sam ju kvakom opalila po glavi neki dan, išla sam po nešto u zbornicu kad tamo bum poslije je kukala kak će čvorugu dobit
na ovoj ste stranici pisali/e o planu inidividualnog permanentnog usavršavanja. prošle smo ga godine ispunjavali, no u školi u kojoj sada radim nitko o tome pojma nema, što me veoma čudi. dokad je to trebalo napraviti u vašim školama? do kraja rujna?
Sad prolazi onaj zakonski rok od 60 dana koliko se može biti zaposlen bez prethodno objavljenog natječaja
pa bas i ne prolazi jer se ljude uzima s prvim danom nastave (da se ne potrosi vise od nuzno potrebnog za place ) tako da je proslo tek malo vise od 30 dana.
razlog za moguce pojavljivanje natjecaja sad je to sto su neke skole napokon dobile rjesenja za odobrene nove razredne odjele ili dodatne sate iz nekih predmeta pa im stvarno novi ljudi i trebaju.
pa zato da glumi da nešt radi, još neće ni password za prijavu dat sam tak dok ju ravnatelj nije prisilio
prčka po matici i nema veze kaj je sve krivo od toga da je kod pola učenika država rođenja albanija pa na dalje
nema li svaki razrednik svoje korisnicko ime i lozinku? od druge polovice prosle skolske godine?
a albanija... je prica za sebe ne branim pedagoge, vecina ih, i po mom sudu, dosta lose obavlja posao, ali albanija je, ponavljam, prica za sebe. stvar je stara oko dvije godine i radi se o tome da se kod unosa podataka nekad znao pojaviti prozor u kojem je pisalo da je doslo do greske i obicno tada matica ne bi snimila posljednje podatke. stvar koja se uz to dogadala u pozadini je ta da je djetetu dodjeljivala albaniju kao drzavu rodenja na onoj prvoj kartici bez obzira na to na kojoj si kartici unosio podatke. albaniju iz razloga sto je prva na popisu ponudenih drzava. i to nije bilo svima odmah uocljivo. tako da mislim da je u jednom odredenom razdoblju jako puuuno nase djece bilo rodeno u albaniji.
u vrijeme kad su se djeca 'radala u albaniji' vecina razrednika matice nije zeljela pogledati, pa ni ako im se nudilo. to znam.
na ovoj ste stranici pisali/e o planu inidividualnog permanentnog usavršavanja. prošle smo ga godine ispunjavali, no u školi u kojoj sada radim nitko o tome pojma nema, što me veoma čudi. dokad je to trebalo napraviti u vašim školama? do kraja rujna?
Radim u dvjema školama (osnovnim) i u jednoj to predajemo u lipnju, tj. na kraju godine, ali u drugoj školi, gdje sam tek počela raditi, treba predati na početku. Ni meni nije jasno kako da to ispunim i što da upišem jer ne znam kad i koja sve usavršavanja ćemo imati tijekom godine.
hej ljudi ako imam pravni fakultet i završeno pedagoško-psihološko obrazovanje u kakvim bi sve školama mogla raditi...htjela bi čuti što više opcija... više glava je pametnije...
Ispričavam se unaprijed što ovako uletavam.
Prema ovome što si rekla - mogla bi se zaposliti u upravnim školama. Naime, ja sam išla u jednu takvu i tamo pravnu grupu predmeta (uvod u obiteljsko/radno/imovinsko pravo itd.) predaju profesori koji su završili upravo ovo što si i ti.
Ali nemoj me uzeti sa 100% sigurnošću jer pričam iz pozicije bivše učenice.
Radim u dvjema školama (osnovnim) i u jednoj to predajemo u lipnju, tj. na kraju godine, ali u drugoj školi, gdje sam tek počela raditi, treba predati na početku. Ni meni nije jasno kako da to ispunim i što da upišem jer ne znam kad i koja sve usavršavanja ćemo imati tijekom godine.
sjecam se da sam prosle godine napisala nesto poput: "strucni skupovi u organizaciji agencije ua odgoj o obrazovanje i izdaravckih kuca"
(jer katalog jos nije objavljen, ne znamo sto ce tocno biti)
napisi dakle ono sto mozes pretpostaviti da te ceka.
ja se jos pitam zasto ravnatelj pojma nema o tome, da nesto takva treba napraviti, ili se samo pravi
Ispričavam se unaprijed što ovako uletavam.
Prema ovome što si rekla - mogla bi se zaposliti u upravnim školama. Naime, ja sam išla u jednu takvu i tamo pravnu grupu predmeta (uvod u obiteljsko/radno/imovinsko pravo itd.) predaju profesori koji su završili upravo ovo što si i ti.
Ali nemoj me uzeti sa 100% sigurnošću jer pričam iz pozicije bivše učenice.
da to je točno,ja predajem pravnu grupu predmeta u srednjoj školi smjer upravni referent
Onda sam primila manje placu, mozda jer je skolska godina pocela 7.9., a ne od prvog.
Uglavnom, moram izraziti veliko nezadovoljstvo s ovim skolskim sustavom. I prije sam znala da je jako lose, ali otkako sam pocela raditi, saznala sam da profesorice u visim razredima osnovne skole, iz engleskog ne dodju na sat, otvore dnevnik i kazu: idemo ispitivati. Kao stite ucenike jer bi se jadni prepali. To su visi razredi! Oni se moraju nauciti na pravo usmeno ispitivanje. a ne da se ocjenjuje ono sto su napravili na satu ili ako su rekli tri cetiri tocne recenice! I onda se cudimo zasto je inflacija petica i zasto, kada dodju djeca u srednju skolu, imaju losije ocjene! Kad sam ja isla u osnovnu skolu, sto nije bilo tako davno, moja profesorica nas je u sestom razredu izvela pred plocu i odgovarali bismo: prepricavanje teksta, gramatika i nepoznate rijeci i nepravilni glagoli. I nitko od nas zbog nje nije imao nocne more ili da smo se zalili roditeljima. Danas toj ''strasnoj'' profesorici mogu zahvaliti sto imam odlicne temelje engleskog jezika. Pravimo invalide od djece
Oni se moraju nauciti na pravo usmeno ispitivanje. a ne da se ocjenjuje ono sto su napravili na satu ili ako su rekli tri cetiri tocne recenice! I onda se cudimo zasto je inflacija petica i zasto, kada dodju djeca u srednju skolu, imaju losije ocjene! ... Pravimo invalide od djece
Nedavno sam vise nego poluozbiljno rekao pred nekoliko uciteljica da svi mi koji kruh zaradjujemo pred plocom ni ne zasluzujemo vecu placu, jer svi kusamo istu kasu. A tu kasu vecinom prave ljudi kojima se neda ispitivati, raditi, poucavati. Meni se usmeno ispitivanje cini uvjerljivo najtezim dijelom mog posla, a postici da (studenti) govore/pisu pune recenice, a ne natuknice je zahtjevan zadatak, nemio i strani koja pise/govori i strani koja cita/slusa.
Nedavno sam vise nego poluozbiljno rekao pred nekoliko uciteljica da svi mi koji kruh zaradjujemo pred plocom ni ne zasluzujemo vecu placu, jer svi kusamo istu kasu. A tu kasu vecinom prave ljudi kojima se neda ispitivati, raditi, poucavati. Meni se usmeno ispitivanje cini uvjerljivo najtezim dijelom mog posla, a postici da (studenti) govore/pisu pune recenice, a ne natuknice je zahtjevan zadatak, nemio i strani koja pise/govori i strani koja cita/slusa.
Njima je izgovor da su djeca u drugom, trecem osnovne premali za usmeno ispitivanje i da ce se samo preplasiti sto donekle i razumijem. Ali, nije mi jasno kako mogu ne ispitivati djecu od cetvrtog razreda na dalje. Pa to su vec djeca koja su trebala biti naucena na usmeno ispitivanje i da se i tako dobiva ocjena i nemaju se zasto prepasti i buniti. Meni je sasvim normalno da ih se ispituje prepricavanje neke lekcije-pa trebaju nauciti kako se tekst krati, a ne da dijete u 7. r. ne znam prepricati jedan tekst od manje od pola stranice-sve im ropditelji rade i tako im stete jer djecica moraju imati perice da se mogu upisati u dobru srednju skolu
Inace, placa mi je sjela vec 9., ali mi nisu bas sve stavke sasvim jasne pa moram ici pitati u racunovodstvo objasnjenje.
Sjecam se, u nizim razredima osnovne skole imali smo citanku "Razumijem sto citam". Trebalo mi je 20 godina da shvatim sto se u naslovu hoce reci . Stalno sam se pitao da cemu takav naslov kad hrvatski razumijem. Onda u petom, kad sam prvi put odgovarao povijest. Trebalo je prepricavati i to je za mene bila novost. Dotad sam se bio navikao da uciteljica postavlja pitanja, a ja odgovaram. Prva lektira gdje mi se cini da sam poceo uvidjati njen smisao je "Stranac". Tek u cetvrtom srednje sastavci su mi prestali biti muka.
Ljudi vecinom nisu svjesni koliko je izrazavanje bitno ...
Sjecam se, u nizim razredima osnovne skole imali smo citanku "Razumijem sto citam". Trebalo mi je 20 godina da shvatim sto se u naslovu hoce reci . Stalno sam se pitao da cemu takav naslov kad hrvatski razumijem. Onda u petom, kad sam prvi put odgovarao povijest. Trebalo je prepricavati i to je za mene bila novost. Dotad sam se bio navikao da uciteljica postavlja pitanja, a ja odgovaram. Prva lektira gdje mi se cini da sam poceo uvidjati njen smisao je "Stranac". Tek u cetvrtom srednje sastavci su mi prestali biti muka.
Ljudi vecinom nisu svjesni koliko je izrazavanje bitno ...
Sramota je da dijete u visim razredima osnovne skole ne zna sastaviti vise od dvije smislene recenice na stranom jeziku. Pri tome, naravno, mislim, da ih moze sastaviti bez pomoci profesora. Za njih je umijece je sastaviti jednu lekciju ukratko i ispricati je. I onda dodju u srednju i lose ocjene se zaredaju, roditelji traze pomoc privatnih lekcija sto bi bilo totalno nepotrebno da profesori u osnovnoj ispituju usmeno.
Moze li predavati u srednjoj skoli osoba koja ce zavrsiti strucni studij po bolognji, konkretno informatiku?
Informatičari u školi su danas toliko traženi da se za posao uopće ne moraš bojati, jer od diplomiranih informatičara apsolutno svi bježe iz škole u velike tvrtke. Bolja je lova, a ne moraš se zezati s planom, programom i učenicima. Tako se moj frend prije godinu dana zaposlio u jednoj srednjoj školi, a tip uopće nije te struke iako istina ima kompjutere u malom prstu. Oni bili sretni da su ikoga našli. Čula sam za još takvih slučajeva.