imam mali problemčić. Naime, vrlo često mi se zna dogoditi da uhvati grč u listu desne noge... I to me uhvati onako krvnički e strava, ali zanimljivo, samo dok spavam tj. dok sam u horizontali. Stara mi sere da je to jer previše sjedim za konfjuktorom... Jel joj to drži vodu? Mislim, ipak svaki odem koji sat odvozit bicikl Mislim, s čime ti grčevi mogu biti povezani?
Mozda jedno vrijeme nisi se bavio fizickim aktivnostima, pa si poceo pa eto ti. to se meni desavalo kad sam trenirala. Svako vece, u po noci, imala sam makar jedan grc. Uzmi kalcija i polako sa biciklom. Vozaj ti samo nemoj prvi dan nagaziti na pedalu.
Mozda jedno vrijeme nisi se bavio fizickim aktivnostima, pa si poceo pa eto ti. to se meni desavalo kad sam trenirala. Svako vece, u po noci, imala sam makar jedan grc. Uzmi kalcija i polako sa biciklom. Vozaj ti samo nemoj prvi dan nagaziti na pedalu.
OK, hvala
Quote:
Maisie kaže:
ili ako imaš lošu cirkulaciju i pušiš
Hmm... Pojma neam kakva mi je cirkulacija, ali ne pušim
To se i meni ranije događalo u toku noći ili izjutra kad bih se probudila. Nisam čak smela ni da se isteglim. Međutim, otkako idem u teretanu - više mi se ne dešava. Dobro se zagrej pre vožnje biciklom i kasnije istegni. Profesorka fizičkog mi je jednom govorila da se usled nagle fizičke aktivnosti, bez dobre pripreme, mogu da dogode takve stvari.
Magnezij, magnezij. Imaš u ljekarni magnezij Bioelectra direkt - pakiran je u vrećicama, granulice i jednu vrećicu dnevno pod jezik, rastope se... i k'o grom, grčeva više neće biti. Prst u uho i pjevaj
Već neko vrijeme me iz sna probudi oštra bol u listu. Nekad lijeva noga, a sinoć desna. Stvarno mi nije jasno od čega me hvataju ta grčenja koja prođu tek kad izmasiram to područje.I zanimljivo je da se ta pojava uvijek pojavljuje po noći dok spavam, nikad kad sam u pokretu. Čuh da se radi o nedostatku magnezija u mišićima, pa sad....šta vi kažete? Hvala svima na dobro-namjernim savjetima!!!
imam isti problem!!!
isto po noći, isto stravična bol koja ne prestaje brzo kao običan grč nego čak zna u ublaženoj varijanti trajati i po 2-3 sata.
to mi se događa već godinama, ali nikad nisam uspjela otkriti kaj to je.
imam isti problem!!!
isto po noći, isto stravična bol koja ne prestaje brzo kao običan grč nego čak zna u ublaženoj varijanti trajati i po 2-3 sata.
to mi se događa već godinama, ali nikad nisam uspjela otkriti kaj to je.
znači nisam jedina? imaš li i ti bolove na tu nogu ujutro kad stanes na nju? ne jako kao grc,al malo kao posljedica tog grcenja?
i meni je isto tako. Bojala sam se da imam ko zna kakvu bolestinu, ali sad mi je malo lakse kad znam da nisam jedina( nemojte se ljutit, zao mi je da i vas boli ) Jel ima neka tocna dijagnoza toga? Ili je to samo nedostatak magnezija? Cudno je to da su samo listovi u pitanju, a ne drugi mišići