Da li Dave McKean ide u tu kategoriju? Mislim...on je puno vise..
Bresson - naravno, Brassai, David Alan Harvey, Ellen von Unwerth, Herb Rits , domaci - Ivo Pervan - poezija, Marija Braut, Hoyka, a ima ih jos... sve u svemu raznoliko drustvo; odlicna stranica www.magnumphotos.com za ljubitelje fotografije..
...znam, reci ce netko, ma on je tek josh jedan u nizu rock fotografa, ali meni se uvijek cinilo da ima ono malo vise...
Ima ih naravno brdo koji su mi favoriti kao Richard Avedon, Jeanloup Sieff, Herb Ritts, Anton Corbijn, Dominique Issermann, Antoine Verglas, Seb Janiak ili Annie Liebovitz, ali najviše me se dojmio do sada Gregory Colbert
1.Ivana Vucic - definitivno mi je najbolja i izvan svih aktualnih okvira... steta sto ne fotka cesce
2.Marko Grubisic - po mom sudu najbolji hrv.beauty i modni fotograf
3.Mare Milin - ona mi fenomenalno "lovi" ljude u pokretu.
4.Boris Poljicanin - ima uspona i padova
5.Biljana Gaurina - jos mlada i tek u usponu, al mislim da ce se ubrzo popeti na sam vrh
6. Slavica Subotic - ima je slabo u zadnje vrijeme, al neke njene fotke me jos uvijek odusevljavaju
...