Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Trudnice
Korisničko ime
Lozinka

Trudnice Za trudnice i sve one koji se tako osjećaju

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.06.2012., 08:49   #101
think.pink34
Registrirani korisnik

think.pink34 Avatar

Registracija: Sep 2009.
Quote:
LI LU kaže: Pogledaj post
Vexy, hvala to mi ulijeva nadu da će maleni izdržati, možeš je pitati ako stigneš koliko joj je AFI- TO je količina plodne vode., meni je dosta nizak-7, zato sam u panici jer pluća nisu razvijena.. postoji nada , hvala ti uljepšala si mi i ovu tmurnu subotu meni i mom mužu., pozdrav
draga nadam se da će sve biti ok. razumijem strah i paniku jer sam i sama to prošla u zadnjih 10-tak dana. u tom razdoblju se afi sa 9 dignuo na 12. pij ogromne količine vode /meni se voda u ovim danima zgadila za cijeli život/ i samo miruj. kod mene je uspjelo i držim palčeve da tako bude svim curama na ovoj temi.

danas smo 30+1, sumnja na manjak vode se javila u 28-om tjednu.
Old 10.06.2012., 22:04   #102
Simple Fille
♥LMS♥

Simple Fille Avatar

Registracija: Oct 2007.
Meni je u 30-tom tjednu ustanovljen manjak plodne vode, AFI 8. U 32. tjednu sam završila u Petrovoj i dočekala 36. tjedan i napravljen je carski rez jer sam skoro ostala skroz bez plodne i bojali su se hipoksije,a i beba je bila na zadak.
Praćena sam UZV-om svakih sedam dana i svakodnevno CTG. Na kraju je sve OK bilo sa bebicom samo što je rođena sa manjom težinom.
Simple Fille is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2012., 23:54   #103
FIGICA
Ja sam mama od puhtlice:)

FIGICA Avatar

Registracija: Aug 2009.
To se vidi na uzv-u ili je neka druga pretraga?
FIGICA is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.06.2012., 00:14   #104
vexy315
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2007.
Quote:
LI LU kaže: Pogledaj post
Vexy, hvala to mi ulijeva nadu da će maleni izdržati, možeš je pitati ako stigneš koliko joj je AFI- TO je količina plodne vode., meni je dosta nizak-7, zato sam u panici jer pluća nisu razvijena.. postoji nada , hvala ti uljepšala si mi i ovu tmurnu subotu meni i mom mužu., pozdrav
Ako ju vidim, svakako ću ju pitati koliki joj je AFI. Ti se samo drži i sve najbolje ti želim
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 13.06.2012., 22:35   #105
LI LU
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2006.
DANAS PUNIM 25 TJEDAN , i naravno da sma bila na hitnoj sa sunmnjom puknuća vodenjaka, po njima nije to to , afi je i dalje 7-8, samo što su ovaj put vidili kao neke ciste na lijevom bubregu bebe., šok za šokom., prvo što sam mislila da je gotovo, fakat mi je zapljusnilo vda puta kao balon vode i rekla da to je kraj, i sad čekam., Što se tiče Bolnice Sd., ne znam šta bi rekla, imala sam lijepo iskustvo sa prvim djeteteom ali sad ., umjesto da mi naprave sv epretrage u 21 tjednu oni menne puste doma,. sad šta ako sa bebom nije sve u redu' koga da ubijem od njih.' eto žene moje koje je to sranje taj manjak plodne vode., kako će ovo završiti ne znam, posijedila sam od brige i ja i svi oko mene., ma katastrofa svima hvala na podršci i informacijama
LI LU is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2012., 07:46   #106
forumasica28
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2012.
Pozdrav svima!
Trudna sam 21+5,bila jucer na pregledu i ultrazvuku,beba se dobro razvija.Spomenula sam doktorici da sam u predhodnih 10-15 dana primjetila u nekoliko navrata lagani mlaz nakon kojeg sam na gaćicama imala mokru mrlju (ne sluzavu nego kao vodu bez određenog specifičnog mirisa) veličine oko 3cm.Ona je na pregledu ustanovila da sve dobro izgleda ("zatvoreno"),ali i da unatoč tome to može doći do curkanja plodove vode.Na pregledu je ustanovljeno osim toga da beba ima dovoljno vode (zasada).Doc je preporučila da odmah idem na Sv Duh kako bi oni napravili test (Amnisure) kojim bi se potvrdila/odbacila sumnja na curenje plodove vode.Poslali me u rađaonu,tamo bila gužva i ja ležala na stolu 2-3 sata i čekala doc.Zatim su mi dali krpu da šetam 1h da se vidi hoće li biti vode.Nakon 1h nije ništa iscurilo i tek mi onda kažu da oni u biti NEMAJU Amnisure test (bolnica uopće ne naručuje te testove) nego izvode samo Kittrich test koji se može izvoditi tek nakon 30 tjedna i da pokušam u nekoj drugoj zg bolnici??Poludila sam na to,kažu mi to nakon 3h čekanja.Ugl,jel ima ko informaciju u kojoj zg bolnici se može izvesti AMNISURE??I gdje se mogu kupiti (koja ljekarna) oni indikatori za plodnu vodu??Hvala
forumasica28 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2012., 08:02   #107
larazg
15.6.2009 i 29.6.2012.

larazg Avatar

Registracija: Oct 2006.
U svakoj boljoj apoteci imas indikator a za zg bolnice to sto trazis ima podobnik,mene gledao
Old 28.06.2012., 08:51   #108
mom2be
Registrirani korisnik

Registracija: May 2009.
forumasica, ne znam za bolnice ali znam da mozes napraviti privatno - pogledaj ovdje http://www.mckunaperic.hr/index.php/...a-i-porodnitvo
mom2be is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2012., 13:57   #109
forumasica28
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2012.
Quote:
mom2be kaže: Pogledaj post
forumasica, ne znam za bolnice ali znam da mozes napraviti privatno - pogledaj ovdje http://www.mckunaperic.hr/index.php/...a-i-porodnitvo
Išla sam u polikliniku Vili,oni rade taj test za 200 kn.Gin uzme uzorak štapićem i to se stavi u nekakvu otopinu i onda se čeka 10min rez testa (1 crtica ili 2 crtice,slično kao test za trudnoću).Srećom,test je bio negativan.Inače,nikad prije nisam bila u toj poliklinici (u jednoj drugoj poliklinici vodim trudnoću) i poprilično mi je bezveze bilo što su doktor i sestra pred menom čitali upute o tome kako se obavlja taj test (AmniSure).Nekako mi to baš nije ulilo povjerenje.Vodenasti iscjedak se nakraju prepisao gljivicama i bakterijama.Zatim mi je taj isti stručni ginekolog u Viliju preporučio polygynax (za gljivice i bakterije) i ja sam ga pitala jel to OK koristiti u trudnoći.On kažea,naravno,zato su i stvorene.Ja najviše vjerujem doc koja mi vodi trudnoću pa nakon Vilija odem do nje i ona kaže-NE polygynax u trudnoći.Dala mi je Rojazol i nakon toga Vagisan.
Zaključak današnjeg dana-uvijek traži dodatno mišljenje i pokušaj provjerit mišljenje svakog lječnika!
forumasica28 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2012., 14:07   #110
aniano
zijeeeeeeeeeeeev

aniano Avatar

Registracija: Feb 2011.
Quote:
forumasica28 kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima!
Trudna sam 21+5,bila jucer na pregledu i ultrazvuku,beba se dobro razvija.Spomenula sam doktorici da sam u predhodnih 10-15 dana primjetila u nekoliko navrata lagani mlaz nakon kojeg sam na gaćicama imala mokru mrlju (ne sluzavu nego kao vodu bez određenog specifičnog mirisa) veličine oko 3cm.Ona je na pregledu ustanovila da sve dobro izgleda ("zatvoreno"),ali i da unatoč tome to može doći do curkanja plodove vode.Na pregledu je ustanovljeno osim toga da beba ima dovoljno vode (zasada).Doc je preporučila da odmah idem na Sv Duh kako bi oni napravili test (Amnisure) kojim bi se potvrdila/odbacila sumnja na curenje plodove vode.Poslali me u rađaonu,tamo bila gužva i ja ležala na stolu 2-3 sata i čekala doc.Zatim su mi dali krpu da šetam 1h da se vidi hoće li biti vode.Nakon 1h nije ništa iscurilo i tek mi onda kažu da oni u biti NEMAJU Amnisure test (bolnica uopće ne naručuje te testove) nego izvode samo Kittrich test koji se može izvoditi tek nakon 30 tjedna i da pokušam u nekoj drugoj zg bolnici??Poludila sam na to,kažu mi to nakon 3h čekanja.Ugl,jel ima ko informaciju u kojoj zg bolnici se može izvesti AMNISURE??I gdje se mogu kupiti (koja ljekarna) oni indikatori za plodnu vodu??Hvala
indikator za plodnu vodu je zapravo obicni lakmus papir koji se koristi u kemiji. pitaj u ljekarni ili u nekom specijaliziranom ducanu trakice za mjerenje pH. od plodne vode ce postat jako plave-modre.
Old 25.09.2012., 11:07   #111
JustForFun
Obeležena tvojim usnama..

JustForFun Avatar

Registracija: Jun 2006.
zanima me ima li tko još koje iskustvo sa curenjem plodne vode, ja sam u 22 tjednu i primjetila sam vlažne gaćice prije par dana, na uzv (jučer) sve izgleda normalno i ima dovoljno plodne vode, ali ipak ću raditi amnisure test ovih dana, već sam ga kupila, treba da odem do gina
Old 25.09.2012., 12:11   #112
Evil-smile
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2011.
Quote:
JustForFun kaže: Pogledaj post
zanima me ima li tko još koje iskustvo sa curenjem plodne vode, ja sam u 22 tjednu i primjetila sam vlažne gaćice prije par dana, na uzv (jučer) sve izgleda normalno i ima dovoljno plodne vode, ali ipak ću raditi amnisure test ovih dana, već sam ga kupila, treba da odem do gina
ako je na uzvu sve super, nemaš razloga za brigu. ja stalno imam iscjedak, kroz cijelu trudnoću.. nekad vodenasti nekad "normalan"
Evil-smile is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.09.2012., 12:41   #113
JustForFun

JustForFun Avatar

Quote:
Evil-smile kaže: Pogledaj post
ako je na uzvu sve super, nemaš razloga za brigu. ja stalno imam iscjedak, kroz cijelu trudnoću.. nekad vodenasti nekad "normalan"
time se i ja tješim, i ja sam od početka imala ovakav isjedak, vodenast, ali na početku se naravno nisam brinula jer nisam mogla ni posumnjati na taj problem, znala sam da je od povećanog lučenja hormona, onda jedno vrijeme ga nije bilo niti sam ga primjećivala, a sada kako je stomak veći i beba se mrda, i više mi je stalo (ako je to moguće) i svijesnija sam bebe kad sam vidjela u petak skroz mokre gaćice dolje pomislila sam da nije voda, pa sam čitala na netu o tome i vidim da to može biti i da nije bezopasno pa sam sva u grču,mada ja sumnjam da je inkontinencija jer više mi bude kad mirujem i kad beba lupa...

na uzv kaže jučer ima vode dovoljno, ali da se ne sekiram da uzmem taj amnisure test pa da dođem da mi napravi, uzela sam pa ću sutra ili sad koji dan otići da mi to napravi

nisam još počela 23. tjedan i rano je za takve stvari mada nikad nisu poželjne
Old 27.09.2012., 09:16   #114
JustForFun

JustForFun Avatar

evo da se i ja javim - Amni Sure negativan hvala Bogu
dobila Maxmiror kompleks neke vaginalete za iscjedak, trebam ih danas uzet

koje olakšanje
Old 29.09.2012., 20:30   #115
misscoco
Registrirani korisnik

misscoco Avatar

Registracija: Sep 2012.
Quote:
JustForFun kaže: Pogledaj post
evo da se i ja javim - Amni Sure negativan hvala Bogu
dobila Maxmiror kompleks neke vaginalete za iscjedak, trebam ih danas uzet

koje olakšanje
i ja sam cijelu trudnoću imala vodenast iscjedak i u 29 tt sam išla na pregled zbog toga i sve bilo super,plodove vode bilo taman...koristila sam vaginalete al bez obzira sam imala vodenast iscjedak i dalje... u 32tt na redovnom pregledu se ustanovilo da imam jako malo plodove vode i da bebica i ne napreduje bas puno...amnisure negativan,brisevi pokazali ureaplazmu
mjesec dana cuvala trudnoću,svakodnevni ctg,pila antibiotike,i dalje vodenast iscjedak...i u 39tt išla na inducirani zbog manjka plodove vode,a beba uopće nije bila mala 3100gr...desna strana tijela bebe gdje je nedostajalo vode malo je bila ulegnuta al sve se popravila za 15 dana!!

ako primijetiš da i dalje imaš vodenast iscjedak bilo bi dobro da češće radiš amnisure i da izvadis briseve cerviksa da mozda nemas neku bakteriju koja ti grize cerviks...
misscoco is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2012., 20:37   #116
matijacip
Registrirani korisnik

matijacip Avatar

Registracija: Dec 2009.
hmm ja imam iscjedak,ali je onak vodeno-bijeli nezz kak bi opisala
al većina trudnica ima takav iscjedak pa se do sada nisam zabrinula.
rečeno je da plodne vode ima dovoljno i beba je u tjednima.
Old 29.09.2012., 20:53   #117
misscoco
Registrirani korisnik

misscoco Avatar

Registracija: Sep 2012.
Quote:
matijacip kaže: Pogledaj post
hmm ja imam iscjedak,ali je onak vodeno-bijeli nezz kak bi opisala
al većina trudnica ima takav iscjedak pa se do sada nisam zabrinula.
rečeno je da plodne vode ima dovoljno i beba je u tjednima.
mislim da nebi bilo normalno da trudnica uopće nema iscjedak..ako nesmrdi onda je to sasvim ok, a ako smrdi onda je najvjerojatnije u pitanju infekcija..najbolje je na pregledima obavijestit o svemu svoga ginića i obavezno raditi češće urinokulturu i briseve...bolje platiti privatnika koji će vam voditi trudnoću a ne ići kod socijalnog koji će štediti na uputnicama i pregledavat vas 2min a na svako vaše pitanje odmahivati rukom..čast izuzecima
misscoco is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2012., 20:54   #118
matijacip
Registrirani korisnik

matijacip Avatar

Registracija: Dec 2009.
Quote:
misscoco kaže: Pogledaj post
mislim da nebi bilo normalno da trudnica uopće nema iscjedak..ako nesmrdi onda je to sasvim ok, a ako smrdi onda je najvjerojatnije u pitanju infekcija..najbolje je na pregledima obavijestit o svemu svoga ginića i obavezno raditi češće urinokulturu i briseve...bolje platiti privatnika koji će vam voditi trudnoću a ne ići kod socijalnog koji će štediti na uputnicama i pregledavat vas 2min a na svako vaše pitanje odmahivati rukom..čast izuzecima
evo baš u pon.idem radit urinokulturu
Old 01.10.2012., 11:10   #119
JustForFun

JustForFun Avatar

Quote:
misscoco kaže: Pogledaj post
ako primijetiš da i dalje imaš vodenast iscjedak bilo bi dobro da češće radiš amnisure i da izvadis briseve cerviksa da mozda nemas neku bakteriju koja ti grize cerviks...
za sada ne primejćujem posebno taj iscjedak, kako stavljam vaginalete maxmiror pa kad curi, curi žuto od tih vaginaleta i nije tolko vodenasto

radila sam briseve u prvom tromjeseječju i bili su svi uredni, inače sam prije trudnoće radila briseve dosta puta i na specijalne bakterije su uvijek bili uredni, ali bakterijski mi dugo nije bio u redu, imala sam streptokok koji sam dugo liječila, ali sigurno više od godinu dana prije trudnoće ga više nema

imala sam ešerihiju u urinu prije trudnoće i kao na početku trudnoće urinokultura uredna, pa 10 na 4 poslju, pa antibiotik, pa uredna, i nedavno nakon dužeg vremena ponovljena opet uredna, tako da je kao ok sada

kod tog amnisure je nezgodno jer ga treba stalno nosit doktoru da ti ga radi, ne možeš to baš sam radit, zato kontam valja naći te specijalne uloške i kad ti je sumnjivo nosat ih kojih dana za svaki slučaj
Old 13.12.2012., 09:50   #120
bride_to_be
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2011.
Pozdrav svima!
Meni jucer ginekolog primijetio manjak plodne vode-AFI 9,8, inace sam u 35+5 tt danas.
Narucio me ponovno na kontrolu za tjedan dana, kaze da za sada nije zabrinjavajuce, ali da se pripremim na mogucnost hospitalizacije i ranijeg poroda. Tezina bebe je procijenjena na 2860g.
Moze me neko sa slicnim iskustvom umiriti ili pruziti neku dodatnu informaciju? Inace su prije 3 tjedna sumnjali na povecan lijevi bubreg kod bebe, ali se ispostavilo da je to ipak ok! Sad me muci da je nedostatak plodne vode mozda ipak povezan s tim..
Do sad mi je trudnoca bila bez ikakvih poteskoca pa me ovo malo neugodno iznenadilo..
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja