Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.07.2003., 13:48   #1
oona
mentalni stampedo

oona Avatar

Registracija: Jun 2003.
hladni buffet - svedski stol iliti sto drugo

....ma u subotu navecer spremamo neku festu-iznenadjenje za buduceg mladozenju....u obzir dolaze samo hladna jela uz nase klasicne nareske "obogacene" pizzom, pitom od mesa, "rolancima" sa sirom i sunkom i tako to..... mozda jos neka salata, pa su svi prijedlozi u tom smjeru dobrodosli, ali samo da ne zahtjeva previse vremena jer cu raditi i kolace, a imam samo pola dana na raspolaganju.........thanks unaprijed
.....post sa francuskom salatom sam vec akceptirala.....
oona is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2003., 13:59   #2
Winona
...

Winona Avatar

Registracija: May 2003.
sad ljeti je fino nabaviti baguette sa zacinskim biljem ili cesnjakom, ili obucni ali uz to posluziti maslac od cesnjaka ili zacinskog bilja.

Svjezi sir izmiksan sa zacinskim biljem.

Jos ideja - zapeci pole od peciva u pecnici ( na njima sir, sunka, sampinjoni )

Grill je isto ljeti super ideja.

Sendvici od mozzarele i bazilike, tkz. slane torte ( od povrca - super fine i hladne ), hrenovke u lisnatom.

Salata - paradajz, feta sir, paprika, krastavci, kukuruz, kuhana jaja, jogurt dressing, moze se i par sati unaprijed napraviti.
U nju moze i na trakice narezane piletine ili nekog drugog mesa, moze i tuna

Hladna salata od puzica - tjestenine. Moja omiljena ( ide i mrkva i dressing )

Hawai toast ( toast, sunka, sir, ananas i zapeceno jaje )

Samo ga nemoj razmaziti prije reda
Winona is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2003., 14:10   #3
oona
mentalni stampedo

oona Avatar

answer to Winona

Boze, Winona, dala si mi ne samo neke bazne ideje nego sam totalno preokrenula one u glavi.......zahvaljujem na brzoj reakciji (i mudroj!)
oona is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2003., 14:22   #4
verica
vof

Registracija: Dec 2002.
Ako nemaš puno vremena možeš razmisliti i o kupovanju dijela hrane već gotove, ja npr. kupim šampinjone na žaru već pripremljene - to je svima uvijek super, a kad smo zadnji puta imali doma feštu kupila sam i gotove pite koje su jako dobro prošle (vidim da spominješ pitu od mesa pa pretpostavljam da su ti pite OK)
verica is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 02.07.2003., 14:33   #5
Winona
...

Winona Avatar

molim

verice daj napisi par adresa
Winona is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2003., 14:34   #6
oona
mentalni stampedo

oona Avatar

sinoc sam bila vrijedna pa sam vec napravila 3 "protvana" (da li je knjizevno: tepsije) sirnice i dvije pite od mesa i sve strpala u skrinju do subote....to nije nikada problem jer kupim i sir i kore i mljeveno meso i onda dodam zacine, uvijek nesto eksperimentiram i uglavnom izadje dobro......ma nisam ja sklona stalno istim stvarima, volim gastronomske ludorije i istrazujem non-stop.......
oona is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2003., 14:43   #7
verica
vof

U Zagrebu ima pizzeria/piterija Tomislav, na uglu Selske i bivše Končareve, mogu se pitice naručiti za van i fino ih narežu na male komade; mojim gostima su bile dobre (ali sigurna sam da su domaće bolje). Onda npr. u ovom novom shopping centru King Cross u supermarketu ima dosta gotove hrane - ja recimo ne bih kupovala salate ili tjestenine gotove, ali ti mali šampinjončići na žaru su baš zgodni za popuniti stol.
verica is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2003., 15:01   #8
Winona
...

Winona Avatar

ima tamo na tom raskrscu neki plesni studio ?

Ako je to to, onda mi je to jako blizu. Naravno kad sam u Zagrebu.

Prodaju i mesne pite ?

Slazem se i ja da je domace ( ako si vjest u tome, ja sa pitama bas i nisam na ti ) bolje no ja dodjem na tjedan dana u zagreb i zadnje kaj cu raditi - stajati pol dana u kuhinji.

Radije vidim stare prijatelje, prosecem po gradu.

Sorry oona za uzurpiranje topica.

Imas neki jednostavan recept za sirnicu ?
Winona is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2003., 15:39   #9
verica
vof

Tomislav je na suprotnoj strani ulice od tog plesnog studija.

Imaju svakojake pite, sa mesom, sa kiselim zeljem, zeljanicu, krumpirušu etc. Ja sam jela samo krumpirušu i nije loša, premda je malo masnjikava, mojim gostima je bila dobra, kao i zeljanica.
verica is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2003., 16:09   #10
oona
mentalni stampedo

oona Avatar

recept za sirnicu...........hm, hm....
ne znam da li to moze proci u Zagrebu ili vec gdje si ti, jer ja ovdje kupujem gotovo tijesto vec razvuceno i cak malo ispeceno ili suseno, ne znam ni sama, kupim sir ili kada sam u Zagrebu, mama mi nabavi iz Zagorja domaci svjezi kravlji sir i onda je to ovdje poslastica, a inace ga pomijesam sa max 2 jajeta, 2 mala jogurta (125mg) dodam nesto vrhnja, i uvijek bijelog papara za pikantniji okus, onda jos slanog sira koji kupim u nekakvom nasem domacem ducanu ovdje i onaj sir naribani za pizzu, mozda malo, ali malo naribanog parmezana i sa tom smjesom mazem listove, tj. radim ukupno 2 sloja sira i 3 sloja tijesta; svaki list - ako sir ne ide na njega obavezno "poskropim" mjesavinom (prokuhanom) vode, ulja i maslaca da mi se tijesto poslije ne slijepi jedno za drugo, i nastojim ove redova od tijesta malo podebljati - znaci min 4 kore (posebno "naskropljene") izmedju redova sira i to je to.......da, kada je peceno, onda jos onako krskavo i nadignuto zalijem na trenutak hladnom vodom, pritisnem dolje, odmah ju iscijedim i pokrijem alu-folijom i tako ostavim dok se ne ohladi.........dobar tek!
oona is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2003., 16:20   #11
Winona
...

Winona Avatar

Quote:
nadignuto zalijem na trenutak hladnom vodom, pritisnem dolje, odmah ju iscijedim i pokrijem alu-folijom i tako ostavim dok se ne ohladi.........dobar tek!
koliko vode, znaci ne smije biti hrskavo ?

hvala na receptu , ja sam u Njeamackoj
Winona is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2003., 16:25   #12
oona
mentalni stampedo

oona Avatar

ako ti ili tvoji volite hrskavo, ne diraj nista i ostati ce ti zlatno - zuta korica, visoka i hrskava, ako ne, onda polij sa malo vode, ja obicno cijeli "protvan" strpam pod pipu i pustim mlaz 3-4 sekunde i to je to....
oona is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.07.2003., 11:02   #13
Winona
...

Winona Avatar

zapisala recept, podsjeca me na maminu bucnicu.

Kakav slani sir ide ? Tvrdi ? Svjezi ? Moze feta ?
Winona is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.07.2003., 11:59   #14
oona
mentalni stampedo

oona Avatar

slani sir........ovdje se moze kupiti relativno mekani, ali i super tvrdi sir koji ja onda pomijesam, uz ostale dodatke, tako da konacna verzija bude pomalo krematoznog tipa sa komadicima sira koji je ostao "samostalan", no vazno je, bez obzira koji sir imas, da ta smjesa ne bude suvise tekuca i da uvijek ima "samostalnih" komadica sira, sto znaci da i feta moze, i sve sto ti je pri ruci, a nalici na neku verziju domaceg kravljeg sira iz Zagreba ili okolice.......nadam se da sam razrijesila tvoje dileme......
oona is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja