Ne znam šta te tu ima šokirat. Šokantno je da još uvijek postoje mladi ljudi tako ograničanih svjetonazora. Kako vam se da živit s tom vječitom ogorčenošću? To mora da je jako teško.
Podsjeti me na rodbinu od frenda što su im starci još krajem četrdesetih emigrirali u Kanadu iz političkih razloga. I dan danas ne znaju engleski. Igraju balote u Torontu u hrvatskoj nekoj zajednici po cijele dane. I uglavnom još pričaju o NDH i Paveliću, partizanima i ustašama, bljuć-trać. Pored onolikog Toronta...
Tako ćeš i ti jednom, pričat sa sebi sličnima za 50 godina. O srpskim autima što se voze po Istri. Grozno. Kako se samo usuđuju.
Nikad dovoljno srpske bezobraštine i gluposti, to je jedino u čemu drže kontinuitet i nasilju, naravno.
Gle, ja baš jesam ta koja je prošla kroz ratno sranje. Ne možeš jebeno ni zamislit kakvo. Pa si baš s toga i dajem za pravo. Čemu uviđavnost? Ja se zabavljam dok vrijeđam takve.
A najboljoj frendici su streljali i mamu i tatu.
Svejedno, isto razmišljamo
mda..vjerujemo ti..
No nemoj se zabavljati vrijeđajući..bar ne na ovom Forumu...
Svejedno, isto razmišljamo
Ako govoriš istinu, svaka ti čast, trebaš uči u program nacionalne pomirbe. Ali posto sam predvidio ovakav tvoj odgovor nekako sam vise sklon cinjenici da si se zasrala samo da ti se ne bi nista moglo predbaciti. Ukoliko nisi, oprosti!
No nemoj se zabavljati vrijeđajući..bar ne na ovom Forumu...
Tak svejedno vjeruješ li. Ti si ode moderator, jel? Pa briši onda postove, šta čekaš...Ako pogledaš neakvu ljudsku crtu, humanost i slično, ja sam ovdje najmanje vrijeđala. E sad, moš me brisat što se ne slažemo u mišljenju, al ja nisam bila offtopik, a kad naletim na nekog kao što je Istranin, oslobodimebože, ja si ne mogu pomoć. On je mene pokušao uvrijedit, nisam ja kriva što ja njega vrijeđam ljepše, il što on nema talenta, jel? Mislim, ak bolje pogledaš ovo moje bar na nešto liči jel?
Tak svejedno vjeruješ li. Ti si ode moderator, jel? Pa briši onda postove, šta čekaš...Ako pogledaš neakvu ljudsku crtu, humanost i slično, ja sam ovdje najmanje vrijeđala. E sad, moš me brisat što se ne slažemo u mišljenju, al ja nisam bila offtopik, a kad naletim na nekog kao što je Istranin, oslobodimebože, ja si ne mogu pomoć. On je mene pokušao uvrijedit, nisam ja kriva što ja njega vrijeđam ljepše, il što on nema talenta, jel? Mislim, ak bolje pogledaš ovo moje bar na nešto liči jel?
Da ne očekuješ da ti vjerujem(o) ne bi to ni pisala ..jel. Postovi s besmislenim vrijeđanjem su obrisani..a ako si ti nemožeš pomoći..nije problem..ja sam tu da pripomognem..
Vratite se temi bez aluzija o mozgovima i ko je veća budala..
Dobro..vratimo se na temu. je li to neka patka..ili. Mislim šta ako to auto zaustavi prometni policajac i ustanovi da su tablice lažne..koliko ja znam to je krivotvorenje službenog dokumenta i kao tako nije bezazlen prekršaj..meni su jednom maznuli tablicu i par dana sam vozio s kompjuterski isprintanom tablicom..prednja je bila orginal..sve štimalo..i broj i sve...ali sam umalo pobrao kaznenu prijavu zbog krivotvorenja službenog dokumenta..iako ništa nisam krivotvorio nego sam samo dok sam riješio problem stavio nešto da ima vidljivo s važećim brojem..
Poslije sam morao naravno prijaviti krađu i promijeniti komplet brojeve...
Gle, osobno sam upoznao ljude iz Srbije (Beograda i Novog sada) koji su dosli ovdje na odmor. Bili su moje godiste (20-25) i sasvim normalni ljudi. Nisu kenjali o velikoj srbiji ni ratu, cetnicima ni ustasama, vec o normalnim stvarima o kojima ljudi ove dobi razmisljaju, zabavi, sexu, muzici itd. Takvi su ovdje dobrodosli, bar sto se mene tice. Ja sam, kao i oni imali 10-15 god. kad je rat zavrsio.
Sada, ako dodje neki iz sumadije i pocne pricati ovo je srbija i slicno, moze biti sretan ako mu samo auto zavrsi u rivi. Ali takvih nema puno, bar ih ja nisam vidio...
a niko nereče kako je sa BiH tablama kako se one prepoznaju čiji je auto
Gledam ja jednog brku na plazi u Vodicama muva se oko razdrndane skode sa bih tablicama. Nesto mi sumnjiv bio reko ovaj nije niti Hrvat niti Muja, pridjem blize pogledam, tablice u okviru Drina osiguranje.
Reko, desi brate, SRBIJA!!!
moras bit veliki kreten da ides nekom razbijat auto zbog tablica...... mnogo velik kreten...
a srbici ako bas morate u dalmaciju uplatite ono kasko osiguranje koje vrijedi samo za ljetovanje...al mislim bolje nejdite..... i pametniji zagrebacani nejdu tamo a di cete vi
Dobro..vratimo se na temu. je li to neka patka..ili. Mislim šta ako to auto zaustavi prometni policajac i ustanovi da su tablice lažne..koliko ja znam to je krivotvorenje službenog dokumenta i kao tako nije bezazlen prekršaj..meni su jednom maznuli tablicu i par dana sam vozio s kompjuterski isprintanom tablicom..prednja je bila orginal..sve štimalo..i broj i sve...ali sam umalo pobrao kaznenu prijavu zbog krivotvorenja službenog dokumenta..iako ništa nisam krivotvorio nego sam samo dok sam riješio problem stavio nešto da ima vidljivo s važećim brojem..
Poslije sam morao naravno prijaviti krađu i promijeniti komplet brojeve...
Mislim da te tablice nisu namjenjene za vožnju (samo bi budala vozila krivotvorenim tablicama) nego parkiranim autima. Nema opasnosti dok voziš, ali autu parkiranom preko noči na nekom ne baš prometnom mjestu može se svašta dogoditi...
Lep večer vsem skupaj...
__________________ Samo su svemir i ljudska glupost bez granica, ali za ono prvo nisam baš sasvim siguran!
Sa BG tablicama sam bio i u Sarajevu, i u Prištini, i u Prizrenu, i u Gnjlanu, i u Srebrenici... i nigde mi niko nije čak ni ogrebao auto!!!
Al' zato mi svi prijatelji zabranjuju da čak i pomislim da sa BG tablicama odem bilo gde južnije od Rijeke!!?
Toliko o razlikama među Balkancima.
Zato sto su kreteni. Ispod mog apartmana bio 10 dana parkiran auto sa crveno bijelom zastavicom Crvene Zvezde i cirilicnim natpisom Volim Zvezdu. Nitko mu ni a nije rekao, mada sam ja dosao u napast da ga upozorim da su ljudi koji su nekog ili nesto izgubil mozda malo osjetljivi i moglo bi doci do problema, al nije mi se dalo tlacit, bo sam na godisjem a i ostavljao je pare u HR.
Mada je kreten sto je dosao s tom zastavicom, kao sto bi bio kreten netko sa dinamovom zastavicom u kragujevcu.
Mislim da te tablice nisu namjenjene za vožnju (samo bi budala vozila krivotvorenim tablicama) nego parkiranim autima. Nema opasnosti dok voziš, ali autu parkiranom preko noči na nekom ne baš prometnom mjestu može se svašta dogoditi...
Lep večer vsem skupaj...
Bez obzira, vozilo je vozilo, stajalo ono na parkiralistu, semaforu ili bilo u voznji. To je krsenje zakona.
Gle, osobno sam upoznao ljude iz Srbije (Beograda i Novog sada) koji su dosli ovdje na odmor. Bili su moje godiste (20-25) i sasvim normalni ljudi. Nisu kenjali o velikoj srbiji ni ratu, cetnicima ni ustasama, vec o normalnim stvarima o kojima ljudi ove dobi razmisljaju, zabavi, sexu, muzici itd. Takvi su ovdje dobrodosli, bar sto se mene tice. Ja sam, kao i oni imali 10-15 god. kad je rat zavrsio.
Sada, ako dodje neki iz sumadije i pocne pricati ovo je srbija i slicno, moze biti sretan ako mu samo auto zavrsi u rivi. Ali takvih nema puno, bar ih ja nisam vidio...
Hvala Bogu Netzach, pa o tome svo vreme pricam!!! Sta moje vrsnjake i mene interesuje rat osim da sam tada bila mala i jako uplasena i da me sada interesuju druge stvari. Mi imamo odvojene Srbiju vi Hrvatsku Hriscani smo i tako trebamo da se ponasamo, valjda? Imam utisak da su mladi ljudi kod nas u Srbiji OK?!
Svakako da ima zaludjenih svuda koji bi jos da ratuju ali ce oni godinama koje dolaze omatoriti i ostati u manjini. Ja moje klince (ako ih budem imala? ) necu vaspitavati da mrze Hrvatsku.
Veruj mi na rec nista mu se ne bi dogodilo u Kragujevcu, Kraljevu, Nisu..., osim ako ne bi pravio neke izgrede itd.
Gle, mom su ocu jos tamo 6o i neke kad je u smederevu sluzio JNA jebali majku ustasku jer je na kiosku kupio sportske (zagebacke). Tako da...
Usput, ni ovom se nije nista dogodilo, bez obzira sto su ljudi pod tim znakom (petokrakom , delije arkan) spalili trecinu zemlje u koju je on dosao uzivati.
Bilo je i pre ratova ali ljudi i dalje zive i udruzuju se u Evropu; Nemci i Francuzi itd.
Postoje valjda neki drugi klinci i kod vas i kod nas?
E, stara (mlada) moja lako je tako razmisljati kd ti ja nisam palio i zario po Prokuplju, Nišu, kragujevcu...
Ja ti zavidim na toj privilegiji, a ti bi trebaal biti jako, ali jako sretna sto to nisi dozivjela.
E, stara (mlada) moja lako je tako razmisljati kd ti ja nisam palio i zario po Prokuplju, Nišu, kragujevcu...
Ja ti zavidim na toj privilegiji, a ti bi trebaal biti jako, ali jako sretna sto to nisi dozivjela.
Cujem veceras na TV vec privode neke ratne zlocince i u Hrvatskoj i u Srbiji....
Gle, mom su ocu jos tamo 6o i neke kad je u smederevu sluzio JNA jebali majku ustasku jer je na kiosku kupio sportske (zagebacke). Tako da...
Usput, ni ovom se nije nista dogodilo, bez obzira sto su ljudi pod tim znakom (petokrakom , delije arkan) spalili trecinu zemlje u koju je on dosao uzivati.
Gadni su Smederevci , sto jes` jes` .
Inace svako ko odavde pozeli da letuje u Hrvatskoj , sto se mene tice zasluzuje sikaniranje , a mozda podsvesno to i ocekuje , tj. zeli .
Gledam ja jednog brku na plazi u Vodicama muva se oko razdrndane skode sa bih tablicama. Nesto mi sumnjiv bio reko ovaj nije niti Hrvat niti Muja, pridjem blize pogledam, tablice u okviru Drina osiguranje.
Reko, desi brate, SRBIJA!!!
A ja se pitao kako naći "BiH" mušteriju za osmozu?
Zavisi šta o tome govori vaša zakonodaja. Kod nas jasno piše, da moraju na vozilu u prometu biti nameštene one registarske tablice, koje su izdane za to vozilo. Kako parkiranje nije promet, u Sloveniji na parkiranom avtomobilu možeš imati nameštene i tablice New Yorka (ako želiš), a možeš tablice i skinuti ako te je volja.
Kao što rekoh, neznam kako to regulira hrvatska zakonodaja...
Lep dan vsem skupaj...
__________________ Samo su svemir i ljudska glupost bez granica, ali za ono prvo nisam baš sasvim siguran!
(1) Tko izradi lažnu ispravu ili preinači pravu s ciljem da se takva isprava uporabi kao prava, ili tko lažnu ili preinačenu ispravu uporabi kao pravu ili je nabavi radi uporabe,
kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.
(2) Tko kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka počini glede javne isprave, domovnice, oporuke, mjenice, čeka, javne ili službene knjige koja se mora voditi na temelju zakona,
kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina.
(3) Za pokušaj kaznenog djela iz stavka 1. ovoga članka počinitelj će se kazniti.
Krivotvorenje službene isprave
Članak 312.
(1) Službena ili odgovorna osoba koja u službenu ili poslovnu ispravu, knjigu ili spis unese neistinite podatke ili ne unese kakav važan podatak, ili svojim potpisom odnosno službenim pečatom ovjeri takvu ispravu, knjigu ili spis sa neistinitim sadržajem, ili koja svojim potpisom odnosno službenim pečatom omogući izradbu isprave, knjige ili spisa s neistinitim sadržajem,
kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina.
(2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se i službena ili odgovorna osoba koja neistinitu službenu ili poslovnu ispravu, knjigu ili spis uporabi u službi ili poslovanju kao da su istiniti, ili koja istinitu ispravu, knjigu ili spis uništi, prikrije, u većoj mjeri ošteti ili na drugi način učini neuporabljivim.
Posebni slučajevi krivotvorenja isprave
Članak 313.
Počinjenjem kaznenog djela krivotvorenja isprave smatrat će se i postupanje kad:
1) tko kakav papir, blanket ili kakav drugi predmet na koji je neka osoba stavila svoj potpis neovlašteno popuni kakvom izjavom koja ima vrijednost za pravne odnose,
2) tko drugoga obmane u sadržaju kakve isprave i ovaj stavi svoj potpis na tu ispravu, držeći da se potpisuje pod kakvu drugu ispravu ili pod kakav drugi sadržaj,
3) tko ispravu izda u ime druge osobe bez njezinog ovlaštenja ili u ime osobe koja ne postoji,
4) tko kao izdavatelj isprave uz svoj potpis stavi da ima kakav položaj ili čin, iako nema takav položaj ili čin, a ovaj ima bitni utjecaj na dokaznu moć isprave,
5) tko ispravu načini na taj način da neovlašteno uporabi pravi pečat ili znak.
Izradba, nabavljanje, posjedovanje, prodaja ili davanje na uporabu sredstava za krivotvorenje isprava
Članak 314.
(1) Tko izrađuje, nabavlja, posjeduje, prodaje ili daje na uporabu sredstva za krivotvorenje isprava,
kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.
(2) Sredstva za krivotvorenje iz stavka 1. ovoga članka oduzet će se.
Postavio bih jedno pitanje:
Godine 2000. ljetovao sam u Medulinu i u prometu sam vidjeo nezanemarljiv broj automobila, koji su na registarskim tablicama ispred oznake "PU" imali plavo polje na kojem je bio kružič sa 12 žutih zvjezdica a ispod napis HR. Koliko mi je poznato nadležni hrvatski organi ne izdavaju ovakve regitarske tablice. Možemo li tu govoriti o krivotvorenju isprava, jer nisam primjetio, da bi policajci zaustavljali automobile sa takvim registarskim tablicama? Pokrenuti su kakvi sudski postupki protiv vlasnika?
Lep dan vsem skupaj...
Postavio bih jedno pitanje:
Godine 2000. ljetovao sam u Medulinu i u prometu sam vidjeo nezanemarljiv broj automobila, koji su na registarskim tablicama ispred oznake "PU" imali plavo polje na kojem je bio kružič sa 12 žutih zvjezdica a ispod napis HR. Koliko mi je poznato nadležni hrvatski organi ne izdavaju ovakve regitarske tablice. Možemo li tu govoriti o krivotvorenju isprava, jer nisam primjetio, da bi policajci zaustavljali automobile sa takvim registarskim tablicama? Pokrenuti su kakvi sudski postupki protiv vlasnika?
Lep dan vsem skupaj...
prosli auto koji sam vozio imao je takve tablice, prijasnji vlasnikvaljda je bio nadobudan. policija me ni jednom nije zaustavila ali su me na tehnickom pregledu upozorili da se nikakve naljepnice ne smiju ljepiti po tablici. doduse naljepnica koja nista ne prekriva osim praznine nije isto sto i magnetska tablica o kakvoj je ovdje rijec :-)
p.s. lijepih li prizora bakljade u ljudskom vrtu, ma ko vas bre zavadi :-)
Ja bih htio samo poruciti onima koji mastaju o unistavanju tudjih auta da se samo pokusaju staviti u ulogu da njima unista auto tko god i gdje god, pa bi mozda malo drugacije razmisljali.
Veci nas je digla kredit da kupis neki Clio, Corsu, ... a onda ti dodje nadobudna budala s mozgom od ovce i napraviti stetu od 5000-10000 kuna.