A zašto se ti, kao Hrvatica, osjećaš ponukanom pisati o talijanskim cestama kao odgovor GoTuu, kao Srbinu, kada piše o srpskim cestama?
Zato, mudrijašu , JER , mu želim pokazati da NISMO više u nekom posebnom odnosu, gdje bi bilo logično da se na spomen srpskih cesta automatski išlo nabrajati "po ključu",a o koliko smo km izgradili mi Hrvati
Išla sam ga staviti na mjesto susjednih zemalja, što fala Bogu, odavno i jesmo
Nema veze s realnošću jedino ako sve Srbe koji ovdje pišu svrstamo u skupinu "pogrešnih Srba", kao što si ti sklon.
Quote:
GoTo kaže:
Hmm, šta god sada da odgovori, ti mi ziher nećeš verovati! Je l' tako?
Ostaje mi samo da se zapitam: da li se ti olako primaš na pisanje pogrešnih Srba, ili sam ja pogrešni Srbin koji se druži sa pogrešnim Srbima u Srbiji!??
Jebiga...
Nisam ja kriv što su ogromna većina Srba "pogrešni Srbi".
S moga "demokratskog" gledišta većina nije pogrešna.
E pa sad ti odluči:
Je li većina Srba pogrešna ili vas par koji niste pogrešni, ali ste skloni tvrdnji da Srbija nikada nije napala Hrvatsku i da prava ili pogrešna Srbija nema veze s ratom u Hrvatskoj.
pa da završimo s ovim oftopicom..pobrišemo sve i vratimo se na temu..možda ima ljudi koji žele raspravljati o temi..
ok.
šta si rekao?
da se slažemo oko 2 svj rata? mislim, druže mod, o čemu mi to pričamo?? hej???
on je monarhist, svršava na antifašizam draže mihailovića, alergičan je na partizanski pokret, ideju jugoslavije (od 1918) gleda kao ŽRTVU SRPSKOG NARODA....kenja tu o stranim srpskim plaćenicima koji JEDINI ne žele samostalnu srbiju ( spojene posudice) a s druge strane "ma šta ima veze, ionako ćemo skupa da budemo europa" ..mrzi bosance svih fela, a s Hrvatima je nešto kao mnogo fin...khmm khmm...
a to što on misli o Gotivini, DR, Tuđmanu meni ne možeš utrpati .., i tog si svjestan
a postoje i dokazi na ovom forumu tko je šta pisao
da se slažemo oko 2 svj rata? mislim, druže mod, o čemu mi to pričamo?? hej???
on je monarhist, svršava na antifašizam draže mihailovića, alergičan je na partizanski pokret, ideju jugoslavije (od 1918) gleda kao ŽRTVU SRPSKOG NARODA....kenja tu o stranim srpskim plaćenicima koji JEDINI ne žele samostalnu srbiju ( spojene posudice) a s druge strane "ma šta ima veze, ionako ćemo skupa da budemo europa" ..mrzi bosance svih fela, a s Hrvatima je nešto kao mnogo fin...khmm khmm...
a to što on misli o Gotivini, DR, Tuđmanu meni ne možeš utrpati .., i tog si svjestan
a postoje i dokazi na ovom forumu tko je šta pisao
Slažem se da postoje dokazi...i kako je GoTo fin s Hrvatima..
Jesmo završili sad...
Ja o Srbima i Srbiji sudim na osnovu osobnog iskustva i sa Srbima i sa Srbijom. Do danas nisam upoznao Srbina koji neće, barem neizravo, reći da Jadran ne osijeća svojim. Isto kao i Sisak, kao i Knin, kao i Bar, kao i Ruđera Boškovića.
Nema Srbina koji na (očito neminovan) budući ulazak u EU ne gleda okalno kao na "prisajedinjenje" srpskih zemalja.
Zato, mudrijašu , JER , mu želim pokazati da NISMO više u nekom posebnom odnosu, gdje bi bilo logično da se na spomen srpskih cesta automatski išlo nabrajati "po ključu",a o koliko smo km izgradili mi Hrvati
Išla sam ga staviti na mjesto susjednih zemalja, što fala Bogu, odavno i jesmo
Nema veze s realnošću jedino ako sve Srbe koji ovdje pišu svrstamo u skupinu "pogrešnih Srba", kao što si ti sklon.
Jebiga...
'Ajde da se koncentrišemo na ono o čemu raspravljamo!
Kada sam napisao da neke tvoje tvrdnje nemaju veze sa realnošću, onda se to odnosilo na:
"...Ti mene zbilja hoćeš uvjeriti da Srbi Jadransko more nisu svo ovo vrijeme doživljavali kao svoje more? I da ga ogromna većina onih koji su svjesni da su izgubili izlaz na njega i dan danas ne smatra "privremeno nedostupnim", a ostatak da još nije sasvim svjestan da je Srbija zemlja bez izlaza na Jadran?..."
"...Do danas nisam upoznao Srbina koji neće, barem neizravo, reći da Jadran ne osijeća svojim. Isto kao i Sisak, kao i Knin, kao i Bar, kao i Ruđera Boškovića..."
Dakle, ja ti govorim o onome šta misli ogromna većina ljudi (s kojima se ja srećem), šta se prenosi u svakodnevnim običnim razgovorima, zatim šta se pojavljuje u medijima, šta pričaju političari...
A da ima pojedinaca sa ekstremno ekstremnim mišljenjima, o tome nema svrhe raspravljati, jer, uzgred budi rečeno, serbiancafe (toliko puta na ovom forumu citiran) je mila majka u odnosu na neke vulgarno nacističke i rasističke "srpske" forume, prema kojima je čak i radikalski forum - kindergarten!
Aman ljudi ne zivimo u Srednjem veku aloo bree kakvi izlazi na more o cemu pricas- vi ste kao u fazonu sagradicemo tvrdjavu pored mora i bicemo neosvojivi alo gusari ovo je 21. vek. Najsmesniji su likovi koji se raduju sto je CG otisla jer Srbija sada nema more- pa to more sto smo "imali" imamo i sada-odes kupis vikendicu i imas more onoliko koliko ga ima neki Osijecanin. Meni je barem taj aspekt "imanja" mora nekako u prvom planu.
ja ti govorim o onome šta misli ogromna većina ljudi (s kojima se ja srećem), šta se prenosi u svakodnevnim običnim razgovorima, zatim šta se pojavljuje u medijima, šta pričaju političari...
A da ima pojedinaca sa ekstremno ekstremnim mišljenjima, o tome nema svrhe raspravljati, jer, uzgred budi rečeno, serbiancafe (toliko puta na ovom forumu citiran) je mila majka u odnosu na neke vulgarno nacističke i rasističke "srpske" forume, prema kojima je čak i radikalski forum - kindergarten!
Vidiš, nesporazum je u tome što su naša iskustva dijametralno drugačija.
Aman ljudi ne zivimo u Srednjem veku aloo bree kakvi izlazi na more o cemu pricas- vi ste kao u fazonu sagradicemo tvrdjavu pored mora i bicemo neosvojivi alo gusari ovo je 21. vek. Najsmesniji su likovi koji se raduju sto je CG otisla jer Srbija sada nema more- pa to more sto smo "imali" imamo i sada-odes kupis vikendicu i imas more onoliko koliko ga ima neki Osijecanin. Meni je barem taj aspekt "imanja" mora nekako u prvom planu.
Aha prvi put kad sam išao tamo, nisam znao put pa smo se dogovorili na benzinskoj pumpi kod ulaza u grad. Stojim tamo 20 min i gledam aute, bokte svi dolaze pumpati gume a niko ne tanka gorivo. Ako tanka to je po 5- 10 litara ali gume , stare i ćelave svi pumpaju. Red pred kompresorom je bio velik a gume prazne
Onda usu se još dva srbeka potukla tako da je doživljaj bio potpun.
lupetaš vozni park je daleko poboljšan nego li vi mislite
Vidiš, nesporazum je u tome što su naša iskustva dijametralno drugačija.
Jebiga, ja bih iskreno volio da si ti u pravu.
Ja sam ubeđen da sam po tom pitanju u pravu.
Ne samo zato što se trudim da budem realista, dakle ni optimista, ni pesimista, nego zato što zagovornika rata (ili ozbiljnije mržnje prema Hrvatima) nema čak ni na ekstremističkim forumima. "Mržnja" se i na tim forumima javlja tek kada se pojavi neki Hrvat s namerom da Srbe nauči pameti.
Šta hoću da kažem?
Mislim da, manje-više, uspevam da razlikujem srpska glupiranja, foliranja i kurčenje radi kurčenja, od ozbiljnih namera. Zato i kažem da sada u Srbiji mnogo više preovladava izolacionizam i rezervisanost prema svemu što dolazi spolja, nego bilo kakva eventualna želja da se aktivno učestvuje u nečemu što je van granica Srbije!
Ne samo zato što se trudim da budem realista, dakle ni optimista, ni pesimista, nego zato što zagovornika rata (ili ozbiljnije mržnje prema Hrvatima) nema čak ni na ekstremističkim forumima. "Mržnja" se i na tim forumima javlja tek kada se pojavi neki Hrvat s namerom da Srbe nauči pameti.
Šta hoću da kažem?
Mislim da, manje-više, uspevam da razlikujem srpska glupiranja, foliranja i kurčenje radi kurčenja, od ozbiljnih namera. Zato i kažem da sada u Srbiji mnogo više preovladava izolacionizam i rezervisanost prema svemu što dolazi spolja, nego bilo kakva eventualna želja da se aktivno učestvuje u nečemu što je van granica Srbije!
Nisam znao gde je najpogodnije ali ova tema baš odgovara..pošto se i Auti(tablice) spominju..itd Reporter Blica na Krstarenju -Dragulj Istre
list Blic nedelja 27.08.06
piše:Aleksandar Životić
Quote:
Hrvatska granica,predavanje pasoša i neka blaga nostalgija pred susret sa Istrom posle 17 godina.Prvi utisak iz Hrvatske koji se nosi od početka do kraja su sjajni putevi,odlična signalizacija,i mesta za odmor na autoputu Beograd-Zagreb koja neodgovaraju državi koja pretenduje da postane turistička sila.
U šest sati ujutro,posle deset laganih sati vožnje stižemo u Pulu.Upadaju u oči ''јugići'' i ''stojadini'' Hrvatskih registracija,što odmah sugeriše da im standard nije mnogo bolji od srpskog.
Za posetioce iz Srbije treba reći par bitnih napomena.Prva i osnovna je da bez straha mogu da idu u Istru.svuda će vas krajnje ljubazno dočekati,najnormalnije pričajte ekavicom,pojedini će vam vrlo rado ponuditi "hleb","paradajz"(doduše po astronomskim cenama,hrana je skupa).Ili će se kao rovinjski kelner setno sećati galantnih Beograđana,koji su dobro jeli,pili i ostavljali još bolje napojnice.
-Prepoznatljiv miris borovine
Oni koje vuče nostalgija sigurno će se radovati borovini koja i dalje intezivno miriše,čistom moru i sjajnoj hrani u restoranima za cene slične onima u Beogradu.
Ono što će ih razočarati (naročito ako su proteklih godina pohodili Grčku,Tursku,Egipat..) jeste daleko niži kvalitet turističke ponude.Plaže su neuređene,retko ima kafića pored mora,pa ako vam se posle kupanja pripije kafa ili pivo pravac u kola ili se spremite za dobru šetnju.Na običnim plažama suncobrani i ležaljke(na koje se tako lako naviknete u Turskoj i Grčkoj)su misaona imenica,a prilazi moru takvi da je najbolje da odmah kupite patike za vodu.
-Kao u Toskani
Za Istru je najbolje imati kola i nije retkost na putevima videti srpske tablice.Onda se može uživati u onom što jeste najlepše - gradovima po unutrašnjosti ove svojevrsne hrvatske toskane.Tu se svakako nesme zaobići Motovun,prelep gradić na brdu,odakle se sa utvrđenja gde ste seli na piće pruža spektakularan pogled na dolinu Mirne i pola istre.Tu možete da kupite Tartufe,koji su zaista vrhunski gastronomski doživljaj,slatko od smokava s lešnicima,ali da jedete i u super-ekskuzivnom restoranu škampe marinirane u ''malvaziji'' ,istarski sir i pršut špagete sa školjkama i tartufima.Ipak taj obrok u najskomnijoj varijanti vas neće stajati ispod 350kn(50eur) po osobi.
Tu je i Sveti Lovreč,polu napušten gradić tridesetak km od Poreča .Ako ste tamo posetite vinariju ''Matijašević'' u Krunčićima.Tu će vam pokazati podrume,dati vam da degustirate vino, i ako ste ljuditelj belog sigurno će te se odlučiti za ''malvaziju'' ili ''chardoney'' iz boriki(hrastovih bačvi) i buteljku platiti 80kn(960din).
Svakako treba posetiti i Pazin,Vodnjan,Buje i Sveti Petar u šumi.Sve su to prelepa mala mesta sa atmosverom Provanse i Toskane,sa mnogo napuštenih kamenih kuća,tako da malo podsećaju na gradove pune duhova.
Koga ne mrzi može da svrati i do Peroja,gradića na moru 12km od Pule,gde će videti crkvu Sv.Nikole sa tablom na ćirilici i saznati da u tom mestu žive gotovo isključivo Crnogorci koji su se doselili pre 150 godina.
A 8km odatle, u unutrašnjosti je Sv. Foška,ranohrišćanska mala crkva,jedna od najstarih na balkanu(iz VI veka)gde možete uživati u apsolutnom miru i tišini i u okolini brati ruzmarin i divlju majčinu dušicu.
-Rovinj za sentimentalne
Rovinj je sentimentalna priča za mnoge Beograđane.I dalje je prelep,i dalje ćete istim ulicama stići do Sv.Eufemije i jesti vrhunski Italijanski sladoled.Ali ruže ga nebrojane ulične tezge sa bezvrednim nemaštovitim drangulijama.
Od Poreča osim preljubaznih kelnera,pamti se noćna mora kilometarskih kolona pri ulasku u grad i traženje parking mesta.I neizbežne tezge sa kineskom robom koje su preplavile rivu.
Sve u svemu ako ste jako nostalgični i imate auto,uživaće te.Ako ste navikli na standarde Grčke i Turske, onda u Istru nemojte ni kretati
Ali, vratimo se osnovnoj temi, i naslovu: Hrvatske (magnetima prikačenim) tablice na srpskim kolima
Moje pitanje glasi - da li se i na dalmatinskim plažama, k'o u gradu Duresu, mogu sresti ovakve - turističke - pojave zbog kojih bi vredelo doći i rizikovati oštećenje automobila?
Ne samo zato što se trudim da budem realista, dakle ni optimista, ni pesimista, nego zato što zagovornika rata (ili ozbiljnije mržnje prema Hrvatima) nema čak ni na ekstremističkim forumima.
Moje pitanje glasi - da li se i na dalmatinskim plažama, k'o u gradu Duresu, mogu sresti ovakve - turističke - pojave zbog kojih bi vredelo doći i rizikovati oštećenje automobila?
Hrvatima se dogodila liberalizacija
Toplinski val pogoduje tome da dolazi do seksualnih odnosa na javnome mjestu, jer su ljudi na plažama. Mislim da je to samo nastavak liberalizacije koja se dogodila Hrvatima, koji su kao opčinjeni gledali voajerske emisije poput Big Brothera - rekla je socijalna psihologinja u mirovini Mirjana Krzmanić.
Dodala je kako u parovima koji to rade na javnim mjestima svakako ima doza ekshibicionističkih sklonosti. Seks na javnome mjestu ukazuje i na narušen sustav vrijednosti u društvu, ali i poništavanje svih granica, dodala je.
kakve li veze ima ovo sa tablicama..Off topic
evo i ja da budem off pa da se nastave ...."tablice"
Oluja/storm
A storm is any disturbed state of a planet's atmosphere, especially affecting its surface, and strongly implying severe weather. It may be marked by strong wind (a wind storm), thunder and lightning (a thunderstorm), heavy precipitation, such as ice (ice storm), or wind transporting some substance through the atmosphere (as in a dust storm, snowstorm, hailstorm, etc).
Nisu.
Jeli su ribu gradela, a pili vino demižon i boriki.
vidiš kako je to lepo,vadi se iz texta nešto što ni ja nerazumem,prvi put čujem,moguće je njihova greška(već sam samo copy-paste odradio)i sa istim se sprda,naravno u stilu prebacivanja teme i podsmevanja nekih gluposti.Ja sam text namerno stavio kako bi se par detalja iz ovog texta-putopisa komentiralo a to je:
-i mesta za odmor na autoputu Beograd-Zagreb koja neodgovaraju državi koja pretenduje da postane turistička sila.
-Upadaju u oči ''јugići'' i ''stojadini'' Hrvatskih registracija,što odmah sugeriše da im standard nije mnogo bolji od srpskog.
-Ono što će ih razočarati (naročito ako su proteklih godina pohodili Grčku,Tursku,Egipat..) jeste daleko niži kvalitet turističke ponude..
-Za Istru je najbolje imati kola i nije retkost na putevima videti srpske tablice
-Ali ruže ga nebrojane ulične tezge sa bezvrednim nemaštovitim drangulijama.
-Od Poreča osim preljubaznih kelnera,pamti se noćna mora kilometarskih kolona pri ulasku u grad i traženje parking mesta.I neizbežne tezge sa kineskom robom koje su preplavile rivu.
vidiš kako je to lepo,vadi se iz texta nešto što ni ja nerazumem,prvi put čujem,moguće je njihova greška(već sam samo copy-paste odradio)i sa istim se sprda,naravno u stilu prebacivanja teme i podsmevanja nekih gluposti.Ja sam text namerno stavio kako bi se par detalja iz ovog texta-putopisa komentiralo a to je:
-i mesta za odmor na autoputu Beograd-Zagreb koja neodgovaraju državi koja pretenduje da postane turistička sila.
-Upadaju u oči ''јugići'' i ''stojadini'' Hrvatskih registracija,što odmah sugeriše da im standard nije mnogo bolji od srpskog.
-Ono što će ih razočarati (naročito ako su proteklih godina pohodili Grčku,Tursku,Egipat..) jeste daleko niži kvalitet turističke ponude..
-Za Istru je najbolje imati kola i nije retkost na putevima videti srpske tablice
-Ali ruže ga nebrojane ulične tezge sa bezvrednim nemaštovitim drangulijama.
-Od Poreča osim preljubaznih kelnera,pamti se noćna mora kilometarskih kolona pri ulasku u grad i traženje parking mesta.I neizbežne tezge sa kineskom robom koje su preplavile rivu.