Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Ostali mediji
Korisničko ime
Lozinka

Ostali mediji Radio, tisak, Internet...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 31.08.2006., 10:21   #1
kokakoka
alpaka u akvariju

kokakoka Avatar

Registracija: May 2004.
Pošto guza?

evo, čitam u onlajn jutarnjem recenziju? članak? plaćeni oglas? o blekberiju. evo vam tu, ak se nekome da obratiti pažnja.

i sad mi nije jasno, kaj to je? ono, kužim ja da se treba recenzirati i aute, i razne gedžete, i tak to sve, al ovaj tekst mi je malo previše "plaćena reklama", a nisam uočila da negdje stoji taj disklejmer, više mi se čini kako novinarka svojim "kredibilitetom" (ko u reklamama za zubne paste) želi objasniti čitatelju kako je to o čemu piše prava stvar, i kako u tekomu rade divni mladi ljudi u koje se čovjek može pouzdati.
hmmmm.... vodujutink?
pošto novinarska guza, ili se to sve danas tako radi i podrazumijeva? sva sreća da nisu samo televizijski novinari privilegirani po tom pitanju
kokakoka is offline   Odgovori s citatom
Old 31.08.2006., 15:12   #2
mirrorball
Will I dream?

mirrorball Avatar

Registracija: Dec 2002.
...ma to im ostalo (bljekberi) od onog Story partija od pred par mjeseci kad su ih (svi "uzvanici" koji su dobili pozivnice) dobili na poklone. Tako da već neko vremensko razdoblje imaš po raznoraznim novinama takve članke (znam da sam vidio D. Meštrovića kako zaljubljeno gleda u svoj gadget). Uglavnom
Old 31.08.2006., 15:20   #3
Lali Puna
Waving, Not Drowning

Lali Puna Avatar

Registracija: Dec 2003.
možda takvim člancima zarađuju novce eda bi mogli objavljivati društveno relevantne, neisplative teme
Old 31.08.2006., 20:20   #4
Temporary
Registrirani korisnik

Temporary Avatar

Registracija: Aug 2006.
Ovo su komentari iz Jutarnjeg ! Ima ih jos nekoliko, ali ovo je vec previse ! A valjda malo kome danas nije jasno da nas skoro sve Jutarnji smatra debilima na svim poljima !

Merita | lyon | 31.8.2006 20:15:48

...ti si stvarno prvoklasna seratorica. Cackas po Blackberry-u zato sto si ovisnica o preseravanju a ne o mailovima. Moja firma vec xy godina koristi Blackberry i ljudi bi dolazili na godisnji u Hrvatsku sve do 8.mjeseca prosle godine samo zato sto su tu bili nedostupni za tu 'strasnu spravicu'.

Krava debela | ytrewq | 31.8.2006 17:07:30

Vasa novinarka je debela ruzna celava lezbijska krava - nije ni cudo da se navikla na to HT-ovo sranje kada je za to dobila 300 eura od HTa i kada je toliko ruzna da kurca nije vidjela pa da se na njega navuce. Neka navuce tenisice na noge i ode na jogging da skine kile pa neka si nadje muza i radi djecu - a Blackberry neka da deci da se igraju sa tim smecem. Tragicno je kako se JL sveo na PR poligon HT-a koji nam potajno upakirava i plasira sve sto im njemacki gazda naredi. WRUSS neka promjeni ime od Tomislav u Jurgen i onda neka pocini ritualno samoubojstvo u svom uredu ako ima imalo casti.
Temporary is offline   Odgovori s citatom
Old 31.08.2006., 21:31   #5
kokakoka
alpaka u akvariju

kokakoka Avatar

Quote:
mirrorball kaže:
...ma to im ostalo (bljekberi) od onog Story partija od pred par mjeseci kad su ih (svi "uzvanici" koji su dobili pozivnice) dobili na poklone. Tako da već neko vremensko razdoblje imaš po raznoraznim novinama takve članke (znam da sam vidio D. Meštrovića kako zaljubljeno gleda u svoj gadget). Uglavnom
ekčli, zanima me što su to "pokloni"? legalan način korupcije? drugi naziv za mito? političari barem imaju neki propis kako ne smiju primati ništa vrednije od ne znam koliko kuna. 500? 800? 1000?

novinari dakle smiju primati skupe "poklone" i onda skroz objektivno pisati o njima? ehm?

a što se meštrovića tiče, on nije "novinar" on je voditelj, dakle, semi-celebrity oni koji dobivaju džaba šuze u šu-bi-du dućanu, naslikavaju se i tako, dakle to je ipak druga kategorija.

@temporary: hm, vidiš, ovaj tvoj drugi citirani komentar više ne postoji na webu. ne bih vrijeđala nečiji izgled i tak to, ali da su lijepo stavili pokraj teksta "plaćeni oglas" bilo bi poštenije prema svima, mada ne znam smiju li ih novinari pisati, jel to u skladu s kodeksom novinarskog ceha?
Old 01.09.2006., 00:38   #6
ElliQuinn
Not in a good mood

ElliQuinn Avatar

Registracija: Oct 2004.
Što se tiče dvojbe novincki članak ili reklama...
Je li tko uzeo koji Nacional u ruke? Redovno ima nekakav prilog o nečemu (voda, banke, štogodveć) i po tom prilogu sve gledam da vidim "plaćeni oglas" jer sve opisano je savršenstvo bez mane - i nema oznakice. A članci zvuče baš kao neki promotivni letak.
Old 01.09.2006., 01:03   #7
kokakoka
alpaka u akvariju

kokakoka Avatar

nemam blage, rijetko diram nacional, to mi je žuće od imperijala. su potpisani ti članci? a ono, jutarnji, to je kao ime, jel
Old 01.09.2006., 01:36   #8
ElliQuinn
Not in a good mood

ElliQuinn Avatar

Registracija: Oct 2004.
Quote:
kokakoka kaže:
nemam blage, rijetko diram nacional, to mi je žuće od imperijala. su potpisani ti članci? a ono, jutarnji, to je kao ime, jel
Ne sjećam se je li potpisano ili ne. Mislim da nije, ali... Kako god, većina članaka u tom časopisu prodaje nekoga ili nešto, bila potpisana ili ne.
Old 01.09.2006., 01:48   #9
kokakoka
alpaka u akvariju

kokakoka Avatar

Quote:
ElliQuinn kaže:
Ne sjećam se je li potpisano ili ne. Mislim da nije, ali... Kako god, većina članaka u tom časopisu prodaje nekoga ili nešto, bila potpisana ili ne.
al drugo je ako nisu potpisani, kuiš. uvijek netko mora napisati taj tekst. neki piar ili novinar, ali kada novinar potpisuje neki tekst, onda ja podrazumijevam objektivnost, etičnost, blablabla i sve te naivne stvari

kaj nije bio neki skandal oko one tete novinarke koja je otišla u diplomaciju prije dosta godina, a koja je za neki magazin aviokompanije ili tako nečega, pisala tekstove, a onda je u svojim matičnim novinama pisala afirmativno o dotičnoj kompaniji.... ne sjećam se točno imena niti situacije, al tako je nešto bilo.

mene zbunjuju ti konflikti interesa i izostatanak profesionalne etike. jbga.
Old 01.09.2006., 04:12   #10
Ris
Banned

Registracija: Apr 2005.
Quote:
kokakoka kaže:
ekčli, zanima me što su to "pokloni"? legalan način korupcije? drugi naziv za mito? političari barem imaju neki propis kako ne smiju primati ništa vrednije od ne znam koliko kuna. 500? 800? 1000?

novinari dakle smiju primati skupe "poklone" i onda skroz objektivno pisati o njima? ehm?

50 kuna.
A ako te zanima o mitu, korupciji itd... otvorio sam topik na Zdravlju o tome.
Tamo forumski liječnici i njihova djeca opravdavaju "poklone" i ismijavaju poklono od do parsto kuna (pomnoži sad to sa brojem pacjenata taj dan pa puta dani u mijesecu) kao sitniš.....
Old 02.09.2006., 18:06   #11
Ris
Banned

evo linka:

http://www.forum.hr/showthread.php?p...=1#post5993642
Old 02.09.2006., 21:04   #12
Ahab
Banned

Ahab Avatar

Registracija: Jul 2003.
Slažem se da je članak o toj napravi u JL-u čista pizdarija, tj. black PR.
No tek je jedna (nevješto izvedena) u mnoštvu neizmjerno odurnijih govana po tisku (i TV - naravno). Odurnijih i opasnijih. Jel ako me neka luzerica kojoj su dali dve strane prostora da izreklamira neko govno i prevari, pa nagovori da kupim isto - popušit ću par sto eura.
No zašto se tzv Sud časti () HND-a ne pozabavi nekim gorim PR-ovima. Npr. - Globus. Ines Sabalić. Pa ta žena (?) koja iz tjedna u tjedan primitivnim Rvatima objašnjava pod krinkom novinske kolumne o blagodatima EU češući pizdu u Bruxellesu tamo sjedi na plaći iste te EU. Mislim, tko je tu lud? Zašto Globus iznad njene kolumne ne stavi egidu 'plaćeni oglas' ili 'kolumna izlazi pod pokroviteljstvom Europske komisije', nego ovako varaju?
Jebi ga, jutros u birtiji listah to smeće u nedostatku drugog štiva pa popizdih...
'Veličanstveno uskrsnuće hrvatske slobode i samostalnosti i velebne hrvatske olujne ratne pobjede žele obezvrijediti različiti smušenjaci i smutljivci , mutikaše i bezglavnici , jalnuški diletanti ili jednostavno - prodane duše. Takvi su bili genetski programirani protiv slobodne i neovisne hrvatske države'
by PHP
Ahab is offline   Odgovori s citatom
Old 03.09.2006., 10:05   #13
kokakoka
alpaka u akvariju

kokakoka Avatar

a gle, sabalićka nije iz ove priče ni u ludilu.
Old 03.09.2006., 10:42   #14
Zlatokosa
Registrirani korisnik

pa koliko sam ja shvatila (a boli glava da shvatim), novinari dobiju poklončić o kojem trebaju napisati članak.. to jest hvalospjeve
Ali, dobro je da su pročitani...
Zlatokosa is offline   Odgovori s citatom
Old 03.09.2006., 12:45   #15
Ahab
Banned

Ahab Avatar

Quote:
kokakoka kaže:
a gle, sabalićka nije iz ove priče ni u ludilu.
Ma kaj bi bila.... Ona, deklarativno, radi kao novinarka agencije 'Sense' i sedi u Bruxellesu. Jesi li ikad čula za tu agenciju. Ako se malo pomućiš, nađeš da je ta "agencija" zapravo Odjel za odnose s javnošću suda u Haagu. Šatro služi za distribuciju informacija o sudu, sa suda itd. Službeno, samo za to. E onda, koji će kuratz takvoj agenciji dopisnik iz Bruxellesa? BTW, agenciju financira EU. I sad ti takva odurna njuška prodaje blagodati EU von oben. Fuj!!!
'Veličanstveno uskrsnuće hrvatske slobode i samostalnosti i velebne hrvatske olujne ratne pobjede žele obezvrijediti različiti smušenjaci i smutljivci , mutikaše i bezglavnici , jalnuški diletanti ili jednostavno - prodane duše. Takvi su bili genetski programirani protiv slobodne i neovisne hrvatske države'
by PHP
Old 03.09.2006., 20:05   #16
kokakoka
alpaka u akvariju

kokakoka Avatar

a viš, to stvarno nisam znala. sabalićka mi ima dobre kolumne i rado ih čitam, ali ovo je stvarno zanimljivo ako je to, kako kažeš
Quote:
zapravo Odjel za odnose s javnošću suda u Haagu
al ja fakat o tome ništa ne znam.
Old 03.09.2006., 22:15   #17
shteva
Banned

Registracija: Jun 2006.
Quote:
kokakoka kaže:
a viš, to stvarno nisam znala. sabalićka mi ima dobre kolumne i rado ih čitam, ali ovo je stvarno zanimljivo ako je to, kako kažeš al ja fakat o tome ništa ne znam.
sabalicku nisam cito vec godinu dana al kolko se sjecam sve kolumne su joj propaganda EU, najjace mi je bilo kad je rekla da je Hrvatska prebijela i da je to neprirodno...
shteva is offline   Odgovori s citatom
Old 04.09.2006., 15:10   #18
mirrorball
Will I dream?

mirrorball Avatar

Quote:
kokakoka kaže:
a što se meštrovića tiče, on nije "novinar" on je voditelj, dakle, semi-celebrity oni koji dobivaju džaba šuze u šu-bi-du dućanu, naslikavaju se i tako, dakle to je ipak druga kategorija.
...ma to ti dobili svi koji su se prešpancirali, tj. dobili pozivnice za taj glamurozni parti. Vidjeli ovi iz Storija da i dobitnici Oscara dobivaju neke poklone, pa odlučili oni i našim selebrtijima nešt' pokloniti. A pošto je u nas svaka šuša sa TV-a ili novina (nešt manje jer njima rijetko vidimo face) zvijezda, pa je T-com ili VIP 'em zaradio što im je Stori platio ne znam koliko stotina bljekberija, 'em sada (za valjda besplatnu pretplatu) naganjaju te iste selebrtije da propagiraju njihove usluge. Vukovi siti, a naše zvijezde i dalje pokušavaju bljekberije uključiti...
Old 04.09.2006., 15:28   #19
er45
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2004.
koliko sam ja shvatila tekst, radi se o duhovitoj priči o tome kako se čovjek navuče na nešto - netko na playstation, netko na mobitel, netko na tamagočija, a netko na focaccio u tomatu u teslinoj....
er45 is offline   Odgovori s citatom
Old 04.09.2006., 15:46   #20
Mr Smoogj
Govnar - i vi znate

Mr Smoogj Avatar

Quote:
er45 kaže:
koliko sam ja shvatila tekst, radi se o duhovitoj priči o tome kako se čovjek navuče na nešto - netko na playstation, netko na mobitel, netko na tamagočija, a netko na focaccio u tomatu u teslinoj....
Ti onda mora da si budist.
Old 04.09.2006., 16:30   #21
Lali Puna
Waving, Not Drowning

Lali Puna Avatar

Quote:
mirrorball kaže:
...ma to ti dobili svi koji su se prešpancirali, tj. dobili pozivnice za taj glamurozni parti. Vidjeli ovi iz Storija da i dobitnici Oscara dobivaju neke poklone, pa odlučili oni i našim selebrtijima nešt' pokloniti. A pošto je u nas svaka šuša sa TV-a ili novina (nešt manje jer njima rijetko vidimo face) zvijezda, pa je T-com ili VIP 'em zaradio što im je Stori platio ne znam koliko stotina bljekberija, 'em sada (za valjda besplatnu pretplatu) naganjaju te iste selebrtije da propagiraju njihove usluge. Vukovi siti, a naše zvijezde i dalje pokušavaju bljekberije uključiti...
naravno da im story nije to poklonio i da story nije ekčuli kupio te belkberije od vipa i t-coma
naravno da su to skupa smislili i izveli kao promidžbu
i nisu to dobili svi koji su dobili pozivnice pa čak ni svi koji su bili na storyjevom partiju
i telekomi i proizvođači svega i svačega pod normalno to šalju novinarima na testiranje i recenziranje....

ovo u jutarnjem, doduše, nije to. to je besramna reklama. jer se netko dogovorio s nekim, jer je netko veliki oglašivač bla bla

meni samo nije jasno, zašto kad viktor ivančič gunđa protiv toga - on sere jer se nitko ne želi oglašavati u feralu, a kad ti njurgaš protiv toga - to je jer ti držiš do medijskog morala?
Old 05.09.2006., 00:42   #22
Ahab
Banned

Ahab Avatar

Quote:
Lali Puna kaže:
naravno da im story nije to poklonio i da story nije ekčuli kupio te belkberije od vipa i t-coma
naravno da su to skupa smislili i izveli kao promidžbu
i nisu to dobili svi koji su dobili pozivnice pa čak ni svi koji su bili na storyjevom partiju
i telekomi i proizvođači svega i svačega pod normalno to šalju novinarima na testiranje i recenziranje....

ovo u jutarnjem, doduše, nije to. to je besramna reklama. jer se netko dogovorio s nekim, jer je netko veliki oglašivač bla bla

meni samo nije jasno, zašto kad viktor ivančič gunđa protiv toga - on sere jer se nitko ne želi oglašavati u feralu, a kad ti njurgaš protiv toga - to je jer ti držiš do medijskog morala?
jebali vas blekberiji...koji ste vi luzeri. Prodaju PR na naslovnicama, na trećoj, u komentarima, političkim, ekonomskim, svakakvim...., a vi se ko pura u drek zagledali u nekakvu jadnu retardiranu lezbaču kojoj su naložili da napiše tekst o nekakvom poluuređaju. Jadno.
by PHP
Old 05.09.2006., 04:13   #23
goranbo
c'est la vie

Quote:
Lali Puna kaže:
možda takvim člancima zarađuju novce eda bi mogli objavljivati društveno relevantne, neisplative teme
Možda se mogu financirati na neki način koji nije nemoralan i korupcijski, recimo pošteniom radom
goranbo is offline   Odgovori s citatom
Old 05.09.2006., 04:15   #24
goranbo
c'est la vie

Quote:
er45 kaže:
Tak sam ga i ja otpriliike shvatio (nije baš da sam ga čitao, samo sam ga pogledao). Al evo na forumu čovjek dolazi do novih spoznaja...
goranbo is offline   Odgovori s citatom
Old 05.09.2006., 12:09   #25
zamiel
Registrirani korisnik

Quote:
Ahab kaže:
No zašto se tzv Sud časti () HND-a ne pozabavi nekim gorim PR-ovima. Npr. - Globus. ...
Sud časti HND-a ne može raspravljati o ničem dok netko ne prijavi kršenje bilo etičkih normi, bilo statuta HND-a, jebiga, takva su pravila. Znači, trebao bi prijaviti Sabalićku. Ja sam za tu ideju.
Old 05.09.2006., 13:41   #26
er45
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2004.
Quote:
Mr Smoogj kaže:
Ti onda mora da si budist.
zoroastrist.
er45 is offline   Odgovori s citatom
Old 05.09.2006., 15:15   #27
Lali Puna
Waving, Not Drowning

Lali Puna Avatar

Quote:
goranbo kaže:
Možda se mogu financirati na neki način koji nije nemoralan i korupcijski, recimo pošteniom radom
http://en.wikipedia.org/wiki/Irony
Old 06.09.2006., 20:49   #28
Sudden Sid
Tracy Jordan

Sudden Sid Avatar

Registracija: Nov 2002.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Sudden Sid
Quote:
...ma to im ostalo (bljekberi) od onog Story partija od pred par mjeseci kad su ih (svi "uzvanici" koji su dobili pozivnice) dobili na poklone.
Ah, pa onda nisu novinari korumpirana gamad nego dobro odgojeni građani. Naime, poklonjenom konju se ne gleda u zube
Old 07.09.2006., 01:40   #29
kokakoka
alpaka u akvariju

kokakoka Avatar

Quote:
Sudden Sid kaže:
Ah, pa onda nisu novinari korumpirana gamad nego dobro odgojeni građani. Naime, poklonjenom konju se ne gleda u zube

a to se najbolje vidi iz članaka/oglasa

voljela bih pročitati tekst o blekberiju na foru: dobih ovo džubre, al majkumu, ništa ne radi, nezgrapno je ko vol, pali - gasi se proizvoljno majkumu, ružan je ko tumor na mozgu, pao mi je jednom iz ruke, i to na tepih i prestao raditi... sjebali su me na servisu, signala nema, sva sreća da imam stari siemens iz 2001. godine, taj je veran ko pas, a čak i radi.
Old 07.09.2006., 22:50   #30
sad but true
regenerirani korisnik

sad but true Avatar

Registracija: Jul 2006.
otvorih članak, skrolam dolje jer mi se ne da čitat. kad ono - frejm s popisom slvnih osoba koje ga koriste. jea rajt, kao da je to bitno kod nekog proizvoda

zamislite da netko počne toalet papir reklamirati sloganom 'I Bekem briše svoju guzicu njime'
Old 07.09.2006., 22:54   #31
kemik
mlada, a tako neumoljiva

kemik Avatar

Quote:
sad but true kaže:
zamislite da netko počne toalet papir reklamirati sloganom 'I Bekem briše svoju guzicu njime'
mislis da to ne bi dobro djelovalo na prodaju doticnog wc-papira?
Old 07.09.2006., 22:56   #32
walter
dr. Ivo Bannader

walter Avatar

Registracija: Sep 2003.
Bekem da, ali Đej Lo ne.
Old 07.09.2006., 22:59   #33
sad but true
regenerirani korisnik

sad but true Avatar

jebe mi se za Bekema, njemu je fan dao majicu s nekim nacistom koju je ovaj nonšalantno nosio na nekom partiju jerbo tele nije znao o čemu je riječ tak da iz principa ne bih uzeo ništa što on koristi

pače, to bi mi bila antireklama
Old 07.09.2006., 23:02   #34
sad but true
regenerirani korisnik

sad but true Avatar

Quote:
walter kaže:
Bekem da, ali Đej Lo ne.
Old 07.09.2006., 23:57   #35
zak fatalist
L1R

zak fatalist Avatar

Registracija: Feb 2005.
Quote:
sad but true kaže:
Sad si me sjetio, jednom sam vidio reklamu (ili je to više bila reklamna parodija) koju su izradili, mislim oni legendarni Božesačuvaj. Bila fotka maslaca i natpis "I Marlon Brando ga je koristio!"

Old 08.09.2006., 11:30   #36
Lali Puna
Waving, Not Drowning

Lali Puna Avatar

Quote:
sad but true kaže:
otvorih članak, skrolam dolje jer mi se ne da čitat. kad ono - frejm s popisom slvnih osoba koje ga koriste. jea rajt, kao da je to bitno kod nekog proizvoda
da, doista glupa ideja, nikad se nitko nije sjetio tako reklamirat neki proizvod
Old 08.09.2006., 11:56   #37
sad but true
regenerirani korisnik

sad but true Avatar

tko je rekao da se nitko toga nije sjetio? stvar je u tome da mi je to diglo živac

tebi je bitno da nešto napišeš, da li je to glupost ili ne, to ti je manje bitno
Old 08.09.2006., 12:17   #38
Lali Puna
Waving, Not Drowning

Lali Puna Avatar

ne, ti si rekao:

Quote:
jea rajt, kao da je to bitno kod nekog proizvoda
budući da se tisuće proizvoda i stotine firmi dosad koristilo tom marketinškom metodom, a to i dalje rade - možda bi im trebao reći da su u krivu jer to ljudima nije bitno. inače je poznato da se reklamne kampanje s poznatim osobama rade jer to nikom nije bitno. nedajbože da bi ih radili jer to ekčuli poveća prodaju proizvoda. i zaradu.

bilo to meni ili tebi milo ili ne
Old 08.09.2006., 13:16   #39
sad but true
regenerirani korisnik

sad but true Avatar

isusbog, tebi čovjek doista mora nacrtati sve

ja sam izražavao svoje nezadovoljstvo iritiranost time, nisam govorio o praksi. đizs, čovjek bi pomislio da nikad nisi komunicirala s ljudima
Old 08.09.2006., 13:26   #40
Lali Puna
Waving, Not Drowning

Lali Puna Avatar

malo ti je zlo?

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja