Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Dijaspora
Korisničko ime
Lozinka

Dijaspora Za sve iseljenike.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.09.2007., 11:54   #101
La Havre
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2005.
šljam treba čistiti iz Skandinavije

http://www.stormfront.org/forum/foru...inavia-44.html
La Havre is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.09.2007., 12:53   #102
MOLOKAI
Banned

Registracija: Sep 2007.
kakva svedska, ili odi u SAD ili ostani kući
svedski mi je osim toga ruzan jezik, trebali bi mi platiti milijun dolara da ga naucim danski je isto ruzan
jedino je norveski lijep, ali s druge strane, norveska je superskupa za zivit
MOLOKAI is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.09.2007., 16:02   #103
Vasa Kojot
Banned

Registracija: Jul 2007.
Kako je pocelo i ovdje ce bit nemira. A lijepo Dr Crony-a i ja upozoravamo da tu Svecku treba samo zdraaaavoooo.
Vasa Kojot is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.09.2007., 18:57   #104
Tinach
krvopija

Tinach Avatar

Registracija: Jan 2003.
nemam ama baš nikakvih saznanja o životu u Švedskoj , ali poznam 3 cure od tamo i provodim ljeta s njima.
malo me ufrapirala jedna sitnica prošle godine...
dvije od njih su naše cure koje gore žive od rata,a treća je oriđiđi Šveđanka. i ta treća je bila tu s ove dvije manje više na njihov račun jer su bile u kući od familije ovih dviju..no da ne duljim...izašle smo jednu večer van, otišle popiti koji koktelčić...naravno svaka svoje plaća, kad najednom ''naša'' skuži da nije promijenila lovu, a ova joj na to odvrati- nema veze, vratit ćemo se sutra mi tu da i ti probaš koktel ovdje
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 14.09.2007., 08:28   #105
el_mariachi
feminist

el_mariachi Avatar

Registracija: Dec 2002.
Quote:
MOLOKAI kaže: Pogledaj post
kakva svedska, ili odi u SAD ili ostani kući
svedski mi je osim toga ruzan jezik, trebali bi mi platiti milijun dolara da ga naucim danski je isto ruzan
jedino je norveski lijep, ali s druge strane, norveska je superskupa za zivit
svedski ruzan a norveski lijep ?
Jesi li ti to isao u skolu u USA?

nego jel istina da su svedjani posteni... nesto zaboravis i kasnije nadjes...
znamo vec kakva je situacija kod nas
el_mariachi is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.09.2007., 10:27   #106
MOLOKAI
Banned

Quote:
el_mariachi kaže: Pogledaj post
nisam.
norveski mi zvuci kao engleski,
a svedski kao zagorski, kao da cujem babe s dolca
MOLOKAI is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.09.2007., 11:48   #107
La Havre
Registrirani korisnik

meni je predivan,cuj

http://www.youtube.com/watch?v=lazcR...elated&search=
La Havre is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.09.2007., 15:59   #108
MOLOKAI
Banned

evo norveški: http://www.youtube.com/watch?v=szNN-W_iPOo

MOLOKAI is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.09.2007., 21:24   #109
Mr.H
Registrirani korisnik

Mr.H Avatar

Registracija: Aug 2006.
ccccc

Quote:
samantha-- kaže: Pogledaj post
slusaj ti...najprije promjeni balkan atitude drugo...ne laj ka nemas pojma, o kome il o cemu je ric.....ka seres, seri konkretne stvari...
Balkan atitude ne mogu a i ne zelim promijeniti jer sam i sam balkanac ali znam sta je pravo a sta krivo.

Boli me k.... o kome je rijec.
Nije ovo prvi put da vidim neke glupe izjave kao sto su "svedjanke su kurve,svedi su debili,skrti su,nemaju kulture itd,itd...

Kada takve textove vidim bas bih nekoga udavio!

A sto serem ne treba da te pogadja jedino ako nisi jedna od tih seratora gore navedenih.
Old 14.09.2007., 21:32   #110
Mr.H
Registrirani korisnik

Mr.H Avatar

Registracija: Aug 2006.
Quote:
el_mariachi kaže: Pogledaj post

nego jel istina da su svedjani posteni... nesto zaboravis i kasnije nadjes...
znamo vec kakva je situacija kod nas
Jeste u pravu si.
Ali ako ga nedje neki novopeceni onda nista ne nadjes
Old 14.09.2007., 21:47   #111
spalato_
Registrirani korisnik

spalato_ Avatar

evo ovako koliko ja znan jer zivin u norveskoj 3 ipo godine
koliko znan i koliko san cuja da je norvaska ne puno ali po prilicno bolja sta se tice placa itd.
znaci covik na kopnu nema placu ispod 1500€ a to mozes nac i u drugin EU drzava, jedino ako se ne najmeravas bavit ribarenjen, jer oni su ode najvise cjenjeni i vise nego dobro placeni.
a sta ce tice papira, e to ti je jedino problem ako nemas nekoga ode i ako si punoljetan tesko da ces ih uopce dobit ako ne ujebes kakvoj norvezanki dite pa se ozenis a bar u norveskoj to nije tesko jer se jebu ko zecice na svakon koraku

a ima li jos ko sa foruma da zivi u novreskoj?
nebi bilo lose da na kavu svratin
spalato_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2007., 12:01   #112
Maranz
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2007.
Malo cu prokomentirati sto je napisano u ovoj temi.

Svedani su izuzetno kulturni i obrazovani ljudi.
Nikada nisam osjetio bilo kakvu diskriminaciju a sistem je zamisljen tako da svi koji ovdje zive imaju jednake sanse.

Ovdje nitko ne zivi u podrumima ili tavanima a drustvo vodi brigu o svakom pojedincu i smatram kako je Svedska uspjela biti zemlja u kojoj svaki covjek ima zivot dostojan covjeka.

Svedani se znaju zabavljati,izuzetnio su veseli,vole popiti,dobro pojesti,ne skrtare,znaju plesati,,,uglavnom mislim kako zive punim plucima.

Eto,,,a sto se zena tice,,one za razliku od "postenih"ne skrivaju svoje izlete,,i mislim da su izuzetno korektne u tom pogledu,,,,za razliku od nasih dvostrukoh moralistica,,,,
Maranz is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2007., 15:35   #113
samantha--
Registrirani korisnik

samantha-- Avatar

Registracija: Oct 2006.
[QUOTE=Mr.H;10252276]Balkan atitude ne mogu a i ne zelim promijeniti jer sam i sam balkanac ali znam sta je pravo a sta krivo.

Boli me k.... o kome je rijec.
Nije ovo prvi put da vidim neke glupe izjave kao sto su "svedjanke su kurve,svedi su debili,skrti su,nemaju kulture itd,itd...

Kada takve textove vidim bas bih nekoga udavio!

A sto serem ne treba da te pogadja jedino ako nisi jedna od tih seratora gore navedenih.[/QUO

a ti si jedan od "velebitovaca"....niko vode nije spominja, da su kurve, nemaju kulture itd...jedino sto je navedno je da covik ode u neku drugu zemlju, jer su svedani rasisti u rukavicama...

i ne laj...bolje da ides kupus kiselit u podrumu...to svedani obozavaju...
samantha-- is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2007., 15:36   #114
samantha--
Registrirani korisnik

samantha-- Avatar

Registracija: Oct 2006.
Svedani se znaju zabavljati,izuzetnio su veseli,vole popiti,dobro pojesti,ne skrtare,znaju plesati,,,uglavnom mislim kako zive punim plucima.

Eto,,,a sto se zena tice,,one za razliku od "postenih"ne skrivaju svoje izlete,,i mislim da su izuzetno korektne u tom pogledu,,,,za razliku od nasih dvostrukoh moralistica,,,,[/QUOTE]

hehehehheheheheehehehhehe....

ovo moran pokazat dalje....evala stari, stvarno si me nasmija...
samantha-- is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2007., 15:50   #115
Maranz
Registrirani korisnik

Quote:

Eto,,,a sto se zena tice,,one za razliku od "postenih"ne skrivaju svoje izlete,,i mislim da su izuzetno korektne u tom pogledu,,,,za razliku od nasih dvostrukoh moralistica,,,,
hehehehheheheheehehehhehe....

ovo moran pokazat dalje....evala stari, stvarno si me nasmija...[/QUOTE]

Daj nam prevedi svoje pisanje.
Maranz is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2007., 16:53   #116
KulinBan
Registrirani korisnik

KulinBan Avatar

Registracija: May 2006.
Quote:
pola nacije je pod pederstvom......,

Mislis na muskarce ili i zenske? Ako su samo muskarci,,,,,kaj onda rade sve one prelijepe zgodne plave Svedjanke.......imaju li dovoljno??? Da nisu frustrirane..???
KulinBan is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2007., 17:04   #117
Maranz
Registrirani korisnik

Quote:
KulinBan kaže: Pogledaj post
Mislis na muskarce ili i zenske? Ako su samo muskarci,,,,,kaj onda rade sve one prelijepe zgodne plave Svedjanke.......imaju li dovoljno??? Da nisu frustrirane..???
Svedanke su najljepse zene na svijetu.
Nisu frustrirane.Znaju sto zele i znaju kako doci do toga sto zele.
Maranz is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2007., 17:09   #118
crta_spida
Registrirani korisnik

Quote:
Maranz kaže: Pogledaj post
Svedanke su najljepse zene na svijetu.
Nisu frustrirane.Znaju sto zele i znaju kako doci do toga sto zele.
a mislin da si zajeba/la, skandinavkinje najlipse zene ??? i to na svitu
prika 60% je samo prasica, sta je vise od pola
nekazen da nema lipih, daleko od toga al da su najlipse na svitu

P.S. da si reka da su najvece kurbetine to bi se slozia s tebon, jer se jebu ko kobile na svakon kantunu i to je jedino sta in vridi
crta_spida is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2007., 17:21   #119
Maranz
Registrirani korisnik

Quote:
crta_spida kaže: Pogledaj post
a mislin da si zajeba/la, skandinavkinje najlipse zene ??? i to na svitu
prika 60% je samo prasica, sta je vise od pola
nekazen da nema lipih, daleko od toga al da su najlipse na svitu

P.S. da si reka da su najvece kurbetine to bi se slozia s tebon, jer se jebu ko kobile na svakon kantunu i to je jedino sta in vridi
No ovo sto ti pricas sa kantunima su produkt bujne maste.
Takve "legende"oko toga da su svedanke radodajke su produkt neznanja i cista glupost.

Isto tako nije ljepo ljude usporedivati zivotinjama ako ne dijelimo tuda misljenja.
Maranz is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2007., 17:49   #120
La Havre
Registrirani korisnik

Osvanuo je još jedan oblacan dan u Skandinaviji. Nebo je mutno i sivo, budim se mamuran iz sna i gledam krisom kroz prozor.
Imam šta da primetim: „ulice su natopljene vodom od dosadne kise koja je pala već danima.
Danas nisam bio na posao jer sam imao slobodan dan, supruga radi, deca su odavno na raspustu. Kao po starom obicaju deca idu kod drugarica da se igraju a poton na obliznji bazen gde se brckaju u sreći i radosti po ceo dan. Ja sam opet sam kuci sa samim sobom, samo ja i moja senka koja me veco svuda prati i od koje se nikud ne odvajam. Zao mi je što ne mogu vreme malo vise i brze da ubrzam pa da supruga dodje kuci sto pre da imam sa nekim malo da popricam, da podelim malo ovu moju modernu samocu. Imam dobar posao, supruga takođe ali primecujem da mi nedostaju neke mali stvari, neke male i neobične sitnice o kojima nikad nisam ranije razmišljao dok sam živeo u srbiji. Zanimljivo je da covek drugacije razmišlja do je u svojoj zemlji i nekako jedva ceka daa ode iz nje a kada je napolju srce pati u obrnutom smeru. Pošto radimo u razlicitm smenama najtezi period je prepodne kada cela država radi i nikoga nema oko vas. Pokusavam da dobro organizujem slobodno vreme i da se sto vise uposlim
necim da mi vreme sto brze prođe i da skrenem svoje misli na domovinu srbiju, tu ranu koja me boli i pece u grudima sve vreme.
Idem i u teretanu, dzogiram u prirodi, obavljam redovne setnje, družim se sa ljudima ali uvek mi se vraca onaj stari film nazad...
Primecujem da sve sto vise starim sve vise me misli odvode u moj zavicaj, u letnje tople lipe i još uvek osecam miris tuih lipa kada smo sedeli u hladu na vrucini od 30 stepeni. Zatim budjenje ranog proleca, prve ljubavne simpatije iz srbije, bezbroj ljubicica i lala,visibaba u prolecne vreme.
Šta mi fali ovde? Nedostaje mi sunce tokom godine da me malo vise ogreje, nekako je sunce uvek na kredit pa ima možda 15-20 dana sunca u toku leta, sve ostalo mutno i sivo. Ponekad sanjam da srećem nekog pricljivog Sveda koji ima jezicinu dugacku bas kao Italijan i kao da ceznem da čujem bar malo neki trac i ogovaranje, i to je bolje od samoce. To su samo puste zelje, pusti snovi.
Ništa nije kao u mojoj domovini, tudje je nebo, tudja zemlja, neki drugi ljudi obično vode i setaju kerove još u 03 ujutru sa bajle.
Dragi Boze da covek seta kucu i macu i da živi opasan sa toliko doamcih zivotinja a nema nikakvu potrebu da ima kontakt sa svojoj okolinom je prvo sto me je iznenadilo u ovoj zemlji. Lepo je neko vreme doslo. Obično ako mi komsija zakuca na vrata to je siguran znak da se nešto desilo i da mu nseto hitno treba i ja sam već kao onaj Dzeki spreman da mu pomognem.
Pokusavao sam godinama da nađemprijatelje na Zapadu dok na kraju nisam video da uzalud gubim vreme sa tim. Sretnem tu i tamo nekog Svedjanina na ulici, razmenis par recenica iz čiste kurtoazije i onda ides dalje. U početku sam verovao u iskrenost
ovih ljudi jer sam bio gorko naivan, to je bilo uglavnom 1-2 godine po dolasku na zapad, kasnije sam uvideo da narod živi svoje zivote krijuci se iza 2-3 maske na dan koje vesto menjaju ali rezultat je uvek isti, neka neprirodna izvestacenost u ponasanju, neka unapred spremljena rezija i gluma, a mi juznjaci imamo ipak dobar nos...

Obično izbegavam da gledam RTS, samo me misli još vise odvode i udaljavaju u srbiju, isto je ako pustim nasu muziku. Nostalgija vam je cudo jedno. Eh da mi je sad drug skloski iz srbije ovde, moj stari prijatelj iz detinjstva koga poznajem još od malih nogu pa da se lepo ispricamo 2 dana i 2 noćionako junacki.
Nedostaju mi bliza rodbina, prijatelji,braca,sestr koje nisam video 15 godina da se malo proveselimo. Imam utisak da smo se svi mi nekako utopili i uklopili u ovaj sistem i drustvo i da nam je to neizbezan i neminovan proces. Valjda tako mora da bude. Kad sretnem anseg coveka to je na zdravo, apr recenica i onda dovidjenja. Nasa udruzenja su većinom zatvorena i pod katancem jer ih vise niko ne posecuje.

Draga Majko!
Puno te Volim i ljubim i moram da iskreno priznam da sam te se uzeleo puno. Oprosti mi sto smo se nekad svadjali ranijih godina
u maldosti ali ipa vremena se menjaju, stare slike i uspomene vecno nam ostaju. zaboravio sam u tudjini kako izgledas i voleo bih da si ovde pored mene sa caletom da zajedno na miru posednemo i skupa popricamo i posednemo. Lepa je ova zemlja majko,
sumovita, puna zelenila i jezera ali dusa mi je vadan prazna , tako bih se radovao da odem ponovo sa caletom na pecanje.
Reci mi majko da li ti je još uvek kosa svetla i plava a ruke nezne i pune topline? Voleo bih da te snažno zagrlim oko struka i da čujem kako tvoje srce lagano kuca pripijeno uz moje.
Ako me pitas kako živim reci ću ti sledeće: Obično odem sa decom u MC Donalds na hamburger, ponekad odemo cela porodica na Shoping gde pazarimo odecu, ove nedelje su velika snizenja pa se roba prodaje upola cene. Jednom mesecno se deci jede pica pa odemo u obliznju piceriju. U pozoriste nismo nikako bili otkad sam dosao na zapad. Žena je dobila na poslu neke besplatne karte za bioskop pa smo iskroristili priliku da zajedno odemo u BIoskop na neki deciji film. To mi je bio prvi put da sam otisao u kino za svojih 12 godina boravka na zapadu. Obično kuci gledamo filmove i tv.

Ovde je standard veliki ali su i cene velike, sve je skupo pogotovu stanarina. Za stan ode gotovo pola plate. Sreća je da možemo da kupimo većinu stvari na kredite pa možemo nekako da se ksrpimo. Imamo puno kredite koje još moramo da otplatimo.
Ni ove godine nećemo moći da dodjemo u Srbiju jer ću morati da radim ali će mladji brat kada dodje kuci kod vas da mi donese DVD sa njihovog krstenja pa ću moći da vas sve vidim bar na DVD. Nemamo novaca da ovo leto odjemo u srbiju jer smo izracunali da nam u proseku treba najmanje 15-20 hiljada kruna da dodjemo dole i boravimo 4 nedelje.
Ako me pitas o Svedima nešto šta da ti kažem? Narod kao i svaki narod sa vrlinama i manama. Dosta su tolerantni, mirni,tihi i zatvoreni u sebe. Sreo sam i neke pricljive Svede ali ne mnogo, vise su im žene slobodnije u razgovoru od muzeva.
Dosta su čisti, pedantni i disciplinovani, pogotovu tačni na vreme u poslu. obično gledaju svoja posla i svoj zivot.
Petkom i subotom se obično prazne kad popiju alkohol po diskotekam i kaficima. Onda je sve dopusteno i nepredvidljivo.
kada su u pitanju žene one su dosta opustene i simpaticne. Vole i one da lepo popiju na sluzbenim zabavama kad obično u pola noći zena zove muza mobilnim da je vozi kuci jer je mrtva pijana. Obično na tim zabavama kada se svi zapiju nemas nikakvu temu pametnu pa da ti pravo kazem nie to za nas juznjake prava stvar.
Ipak sam ja Balkanac u dusi i mentalitetu. Ova Svedska je raj za razvod brakova i slobodan zivot, svaka druga žena je razvedena.

Draga Majko i Oce!
Puno Vas pozdravlja vas sin rođeni i jedini, poljubi mi caleta i za mene
Muka je majko živeti pod tudjim nebeskim Suncem i među tudjim narodom ali takva nam je sudbina šta se može.
Šta da radimo kad nemamo dovoljno novaca da živimo u svojoj zemlji ovako imam sve a u stvari nemam ništa.
Oni dole kukaju da imale plate, mi ovde nemamo nas narod i zemlju, na sve strane tuga i bol.
Ko to može da plati taj osecaj da si stranac vecito u tudjoj zemlji? Toliko za sada stara moja i ljubljena majko.
Neka Vas dobri andjeli cuvaju na nebu i zemlji Majko o Oce i neka vam Bog podari svima dobro zdravlje.
Pozdravi mi rodbinu i prijatelje!!!!!

Zadnje uređivanje La Havre : 15.09.2007. at 18:43.
La Havre is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja