Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa > Astrologija
Korisničko ime
Lozinka

Astrologija Astrološka edukacija, razmjena mišljenja, diskusije...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.07.2007., 16:59   #541
darja1
Registrirani korisnik

darja1 Avatar

Registracija: Feb 2007.
http://i138.photobucket.com/albums/q...03_bozo_hp.gif natalna muž
http://i138.photobucket.com/albums/q...1_darja_hp.gif natalna ja
Ajde please malo analize kome se da...ne kužim sinastriju,a zanima me .
darja1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.07.2007., 01:09   #542
Talidomid
unclefucker

Talidomid Avatar

Registracija: Jun 2007.
Bi mi mogli reći kaj se može očekivati od ovog odnosa?
Ja sam vaga, s podznakom u ovnu, a ona je riba, podznak joj je strijelac. Moj mjesec je u Strijelcu i 9. kući, a njen u Vodenjaku i u 3. kući. Mars mi je u 8. kući, a njen je u 12. i u Škorpionu. Sunce mi je u 6. kući, a njoj u 3. Venera mi je također u 6., a njoj je na kraju 2. kuće. Saturn mi je u 6. kući, a njoj u 12. Najljepša hvala.
ps: ako biste mi mogli reći još kakve aspekte, jer se ja baš ne kužim...(pliz).
Odgovori s citatom
Old 05.07.2007., 09:44   #543
ribica2
Registrirani korisnik

ribica2 Avatar

Registracija: Dec 2006.
fish, šta znači u kompozitu krcata 4. kuća?

ovak, na astro.com mi je izračunato da je ta veza u znaku vage, ascedent u raku ( IC djevica, DC jarac, MC ribe), a u 4. kući su nam Sunce, Venera, Mars, Saturn i Pluton i sve to u vagi.
(Mjesec u 11. kući u Biku, a od aspekata Sunce konjunkcija Pluton , Venera konjunkcija Mars te Mjesec u opozitu s Merkurom i Uranom).
ribica2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2007., 10:49   #544
Fish 1968
Behind The Wheel

Fish 1968 Avatar

Registracija: Jul 2005.
Quote:
ribica2 kaže: Pogledaj post
fish, šta znači u kompozitu krcata 4. kuća?

ovak, na astro.com mi je izračunato da je ta veza u znaku vage, ascedent u raku ( IC djevica, DC jarac, MC ribe), a u 4. kući su nam Sunce, Venera, Mars, Saturn i Pluton i sve to u vagi.
(Mjesec u 11. kući u Biku, a od aspekata Sunce konjunkcija Pluton , Venera konjunkcija Mars te Mjesec u opozitu s Merkurom i Uranom).
Pisala sam već u nekoliko navrata da kompozitna karta nema previše smisla, niti se može gledati sama, tj. bez natalnih karata. To je zbog toga što se kompozit temelji na spajanju suprotnosti. On ne postoji u "vremenu i prostoru", odnosno kartu odnosa možemo izraditi za osobe s kojima nikada nećemo imati nikakav odnos.

Osnovna pravila su da 1. polje kompozita predstavlja stariju osobu u tom odnosu, dok 7. polje predstavlja mlađu.

Samo tumačenje kuća ima istu simboliku kao i kod tumačenja natalnih karata.

Pa ASC u znaku raka i naglašeno 4. polje govori o značaju bliskosti i doma.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 05.07.2007., 17:09   #545
Saradonija
Seginus

Saradonija Avatar

Registracija: May 2007.
Quote:
fish 1968 kaže: Pogledaj post
Pisala sam već u nekoliko navrata da kompozitna karta nema previše smisla, niti se može gledati sama, tj. bez natalnih karata. To je zbog toga što se kompozit temelji na spajanju suprotnosti. On ne postoji u "vremenu i prostoru", odnosno kartu odnosa možemo izraditi za osobe s kojima nikada nećemo imati nikakav odnos.
-iako ne postoji u vremenu, kompozit simbolički predstavlja odnos dviju osoba na psihološkoj razini, u smislu razvoja jedne i druge unutar odnosa;-Kompozit itekako ima svoj smisao
-iako se može izraditi i za odnos s nekim koga ne poznajemo, smisao je u tome što onda možemo proučavati sebe u odnosu na tu osobu. Npr.pokušaj izraditi kompozit sebe i neke osobe čiju si muziku slušala a sada više ne-u tom se horoskopu vidi kako si ti primala energiju te osobe kroz njezine pjesme....

KOMBINIRANI horoskop je zasigurno zanimljiviji jer se dobija tako da se uzme srednji datum dviju osoba koje se uspoređuju pa se na taj horoskop gledaju i tranziti i sl. Ipak kompozit također ima svoju vrijednost, treba ga samo znat protumačit!
Saradonija is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2007., 17:32   #546
Fish 1968
Behind The Wheel

Fish 1968 Avatar

Quote:
Saradonija kaže: Pogledaj post
-iako ne postoji u vremenu, kompozit simbolički predstavlja odnos dviju osoba na psihološkoj razini, u smislu razvoja jedne i druge unutar odnosa;-Kompozit itekako ima svoj smisao
-iako se može izraditi i za odnos s nekim koga ne poznajemo, smisao je u tome što onda možemo proučavati sebe u odnosu na tu osobu.
Da, ali za promatranje sebe u odnosu na nešto drugo potrebno je poznavati sebe ili u astrološkom riječniku - imati svoju natalnu kartu.
Quote:
Npr.pokušaj izraditi kompozit sebe i neke osobe čiju si muziku slušala a sada više ne-u tom se horoskopu vidi kako si ti primala energiju te osobe kroz njezine pjesme....
Ako sam slušala muziku te osobe, onda sam imala i vezu s njom. Mislim, psihološku.
Quote:
Ipak kompozit također ima svoju vrijednost, treba ga samo znat protumačit!
Naravno da ima vrijednost, ali ne sam za sebe.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.07.2007., 20:19   #547
Seeceru!
stroga dijeta

Evo mene opet s još podataka.
Saturn vladar 7...Mars mi je u Lavu.

Ja sam Bik u podznaku Rak a muž tipični Lav sa podznakom Škorpion.

Mene zanima...hoće li ovdje pasti mrtva glava
Seeceru! is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.07.2007., 00:05   #548
arci 21
Registrirani korisnik

arci 21 Avatar

Registracija: Jul 2006.
Koliko sam upucena, sinastrija se bavi odnosom dvoje. Ljudi se baziraju vecinom na partnerske odnose a moze se gledati od slaganja sa roditeljem,svekrvom,susjedom,vlastitim djetetom do slaganja ili mogucnosti nas u drugoj drzavi-sta nam nudi,da li je uopce za nas ta drzava. .. Voljela bih ovo zadnje za sebe provjeriti. . i procitati o nekim drugim odnosima, sem partnerskim.
Admine, premjesti ovo-gdje treba
arci 21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.07.2007., 11:09   #549
sagan
Registrirani korisnik

sagan Avatar

Može mala pomoć vezana za kompozit?
Ascedent u škorpiji na njemu Jupiter,u sedmoj Sunce.
Međutim,u prvoj je i Uran u opoziciji sa Suncem a u kvadratu je i sa Mjesecom u vodoliji u 4-toj kući.
Znam da je kopmozit pomoćna karta,i da se ne može gledati odvojeno od horoskopa,al onako laički..?
sagan is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2007., 13:53   #550
Anastasia
Lepršava i vesela

Anastasia Avatar

Registracija: Feb 2003.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Anastasia
Help!!!!!!!!!!!!

imam kompozit.
kako to uopće gledam?
al meni se čini da je užasan... ili samo meni ne izgleda dobro, to što nam je uran u kompozitu u 4. kući koja je u škorpiji?????

dala sam si truda, pročitala topic i malo proguglala...
a ok, mislim...
možda bi bilo bolje da nisam

Zadnje uređivanje Fish 1968 : 07.09.2007. at 00:40. Reason: spajanje dva posta+caps lock
Anastasia is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.08.2007., 15:41   #551
marla81
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2007.
Bok svima!! Napravila sam usporedni horoskop mene i mog dečka te sam otkrila da je moje sunce u opoziciji s njegovim neptunom. Da li mi netko može reći nešto više o ovom aspektu?
Old 28.08.2007., 16:19   #552
sasa62
Registrirani korisnik

sasa62 Avatar

Pošalji poruku preko Skype korisniku sasa62
Pravi značaj veze kako za tebe tako i za njega (znači, način kako ti i on zasebno doživljavate tu vezu) vidi se prvenstveno iz trenutka "nastanka" te veze u odnosu na vaše natale, a usporedni odnos vaših natala pokazati će kakav je odnos vas kao osoba , ali u kontekstu prethodno navedenog značaja same veze kakvu je sami doživljavate....

Hoću reći da sam trenutak nastanka veze "određuje" na neki način i "kvalitetu i kvantitetu" veze (što je vidljivo usporedbom trenutka nastanka veze s vašim natalima) a usporedni pokazuje odnos osoba u već nekom zadanom okviru, odnosno, odnos dviju osoba je na neki način "podređen" već postojećem "okviru" (trenutku nastanka veze)...

Slična situacija ti je kad naiđeš na horoskop koji bi trebao "garantirati " recimo bogatstvo osobi, a recimo rođena je negdje bogu iza nogu u nekoj sromašnoj afričkoj zemlji i naravno da bogatstvu nema ni traga jer je njegov horoskop "podređen" horoskopu države u kojoj je osoba rođena...
sasa62 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2007., 14:58   #553
plavuša u duši
Registrirani korisnik

plavuša u duši Avatar

Registracija: Jul 2007.
Hi!
Nisam gledala naprijed (sram me bilo) gdje bih možda našla odgovor na ovo pitanje:
Kako i ima li netko ko bi mi mogao dati savjet u kojem trenutku da iniciram kontakt sa osobom koja me jako zanima?
Izradila sam svoj i njegov horoskop (kompozit), ali me aspekti muče (ne bavim se previše sa astrologijom- sram me bilo) a želim više od svega poslati mu pismo i biti barem malo uvjerena kako će ga dobiti u pravom trenutku da nešto počne (nećemo sada o tome da je svaki trenutak pravi).
Hvala
plavuša u duši is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2007., 20:45   #554
sagan
Registrirani korisnik

sagan Avatar

Evo ,ja sam naišla na jednu dobru, jasno napisanu knjigu " Uporedni horoskopi" - Gordana Kolundžija, pa sam mislila da malo podijelim sa vama ..

Aspekti Sunca:

Sunce- Sunce
Aspekti Sunca odnose se, prije svega na usklađenost volje i životnih ciljeva. Ako je Sunce povezano aspektom konjunkcije , riječ je o sličnim osobama koje će lako naći zajednički jezik, ali samo pod uslovom da nijedno od ta dva Sunca nije pogođeno aflikcijom od strane malefika. U protivnom, situacija se komplikuje i može doći do sukoba volje u kojem svaki od partnera tvrdoglavo nameće svoje stavove.
Trebalo bi istaći da su trigon i sekstil povoljniji aspekti od konjunkcije, zato što je u slučaju aflikcija Sunca , iritiranje ipak manje. Idealno bi bilo da oba Sunca obrazuju povoljne aspekte u svojim natalnim pozicijama - to bi bez sumnje vodilo ublažavanju dejstva ostalih loših aspekata.
Kvadrat i opozicija naglašavaju različite prirode. Kvadrat je najnepovoljniji aspekt , pošto je razlike koje on donosi skoro nemoguće prevazići. Ako jedna osoba ima, recimo Sunce u Raku a druga u Ovnu ili pak, jedna u Biku a druga u Vodoliji , odmah ćete uočiti da djeluju kao stanovnici različitih planeta. Kada je riječ o opoziciji, citiraćemo poznatu izreku "Suprotnosti se privlače"- oni će prije naći načina da svoje razlike ukomponuju nego u slučaju kvadrata.
Bilo kako bilo, najbolje je vaše i partnerovo Sunce povezano aspektom Trigona . Odmah ćete prepoznati svog čovjeka jer pripadate istom elementu ( Zemlji, vodi, vatri ili vazduhu).

Sunce-Mjesec

Ovo je izuzetno važan aspekt, koji najčešće srećemo u bračnim vezama. Položaj Mjeseca u horoskopu muškarca pokazuje njegov arhetipski obrazac ženstvenosti ili, uslovno rečeno , otkriva sa kojim tipom žne najlakše i najbezbolnije može provesti život. U horoskopu žene, Sunce pokazuje muškarca uz koga njena žentvenost najlakše dolazi do izražaja, pa je zato logično pretpostaviti da će je ta osoba neodoljivo privući. Odnos će se najlakše odvijati ukoliko je muško Sunce u aspektu sa ženskim Mjesecom, mada je i obrnuta situacija garancija sklada.Mjesec je izuzetno prijemčljiv i prilagodljiv, pa će lako prepoznati i podržati sunčeve ideale.Ovo uliva snagu solarnom partneru (Vlasniku Sunca) i on će se potruditi da ostvari lunarne snove.
Aspekti trigona i konjunkcije ostvaruje najpozitivnije efekte. Opozicija donosi neslogu i nerazumijevanje, dok kvadrati ukazuje na teškoće. U toj situaciji Mjesec će više propatiti, naglo će mijenjati raspoloženje, a Sunce će se duriti poput djeteta osjećajući da je njegova energija uzalud bačena. Povrijeđeni ego blokiraće isuviše ponosnog vlasnika Sunca i onemogućiti kopromis.
Bitno je i razmotriti kvalitet znakova koji su uključeni u određeni aspekt.Ako se konjunkcija i trigon javljaju u vodenim znacima , nastaje poseban duševni sklad između dvoje romantičnih ljudi. U slučaju zemljanih znakova, lako se postavljeju konretni životni ciljevi i sva snaga usmjerava se na njihovo ostvarenje. Vatreni znaci stimulisaće jedno drugo na neprekidan pokret i akciju, dok će vazdušni uspješno razmijenjivati ideje.
Opozicija između vodenih i zemljanih , kao i između vatrenih i vazdušnih može donijeti kompromisno riješenje..ali kvadrat kao da isključuje svaku mogućnost približavanja priroda i nameće osjećaj izolivanosti, te oba pertnera ostaju usamljena u svojim svijetovima.
sagan is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2007., 21:02   #555
sagan
Registrirani korisnik

sagan Avatar

Sunce- Merkur

Ako su ova dva tijela povoljno aspektovana, komunikacija među partnerima odvija se lako, nesmetano uz uvažavanje suprotnog mišljenja. Merkur je hitar, ideje smijenjuju jedna drugu, dok Sunce djeluje kao stabilizirajući faktor. Solarni partner je onaj koji donosi odluku, pa bi Merkur trebao da mu postuono pokloni povjerenje. Sunce obasjava i objašnjava Merkuru moguće posljedice realizacije njegovih zamisli. Ono je postojanije i pregmatičnije. Problemi nastaju ako je u svojoj natalnoj poziciji Sunce aflikovano zato onda ono može biti sklono pogrešnom rasuđivanju ili nipodoštovanju tuđeg mišljenja. Njegovo diktatorsko ponašanje pojačaće Merkurov nemir pa su u ovom slučaju moguće iscrpljujuće svađe koje ostaju bez pobjednika.
Trigon i sekstil omogućavaju plodnu saradnju , neće ništa preduzeti dok iskreno ne porazgovaraju i pretresu sve opcije. Iako nisu istomišljenici, sa neskrivenim simpatijama salušaće sagovornika. Dejstvo konjunkcije zavisiće u velikoj mjeri od aspekata koje Sunce i Merkur obrazuju sa drugim planetama .Ako su ti aspekti dobri, oni će istinski uživati u svojim pričama i imaće dar da i druge zainteresuju za njih. Djelovaće kao glumci koji imaju potrebu da sve gledaoce dovedu na binu i uključe u svoju predstavu. Nećete odoliti njihovoj skladnoj slatkoriječivosti.
Situacija je sasvim obrnuta ako Sunce i Merkur obrazuju kvadrat, a donekle je bolja u slučaju opozicije.
Kvadrat kod solarnog partnera stvara osjećaj da je Merkur izuzetno površan, pa ne može ozbiljno da brani nijedan stav. Merkur će postati svadljiv i prebacivaće Suncu da je egoistično i netolerantno. Ogovaraće ga, često ne birajući ni vrijeme ni mjesto.
Opozicija će donijeti niz sitnih čarki koje se dobrom voljom obeju strana mogu prevazići.
sagan is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2007., 21:22   #556
sagan
Registrirani korisnik

sagan Avatar

Sunce- Venera

Povoljan aspekt između ova dva tijela omogućuje harmoničan odnos prepun simpatija i nježnosti. Venera je umiljatija i zavodljivija, pa će Sunce pokazati svu svoju svjetlost i snagu ne bi li je dobio samo za sebe. Konjunkcija Venere i Sunca često je zastupljena kod slavnih i uglednih parova koji spontano šire svoju harizmu. Pošto njihov sjaj i šarm djeluju neodoljivo, gotovo je izvjesno da dvoje ljudi o kojima je riječ nće imati neprijatelja. To ne iznenađuje ako uzmemo u obzir njihovu primarnu težnju da sve sagledavaju sa ljepše i vedrije strane. Oni su paradigma "Zajedničkih prijatelja" kojima možete podijeliti sve svoje tajne.
Aspekte trigona i sekstila često susrećemo kod skladnih bračnih parova. Trigon posebno stvara situaciju u kojoj ljupka Venera povlađivanjem Suncu izvlači iz njega najbolje osobine. Venerin trud da u svemu ugodi svom partneru biće obilato nagrađen od velikodušnog Sunca. Sunce voli da mu se dive, Venera voli da bude mažena i povoljan aspekt zaista stvara preduslove za idealnu vezu.
Aspekti kvadrata i opozicije donose probleme koje je uz malo dobre volje moguće prevazići, zato što je ovdje riječ o odnosu bene fika tj dobrih planeta. U tom slučaju Venera može namjerno koketirati sa Suncem iako ne planira da se upusti u tu romansu. Povrijeđno Sunce pokušaće da pomalo agresivno "pritegne" Veneru u namjeri da je potčini.
Ako se Venera i Sunce nalaze u vodenim znacima i obrazuju konjunkciju ili trigon , možemo očekivati da će ovaj par imati sklonosti ka umjetničkom stvaralavštvu. U zemljanim znacima , estetsku dimenziju svoje ličnosti ispoljiće kroz ambijent u kojem žive. Vazdušni znaci vodiće ih u razmjenu umjetničkih ideja , a vatreni u neprekidnu potegu za lijepim (bilo da je riječ o mjestu stanovanja, predmetima, gardarobi ili poslu )
Kvadrat između vodenih i vatrenih znakova obiluje žučnim scenama i suzama, a kvadrat između zemljanih i vazdušnih različitim interesovanjima i ukusima.
Opozicija između zemljanih i vodenih , kao i između vatrenih i vazdušnih ima slično mada znatno blaže dejstvo od kvadrata.
sagan is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2007., 21:46   #557
sagan
Registrirani korisnik

sagan Avatar

Sunce - Mars

Ovaj odnos obiluje energijom , a na koje će područje života ta energija biti usmjerena prije svega zavisi od voljne odluke Sunca. Ovo je par koji će sve obavljati brzo i lako bez obzira na prepreke na koje nailazi na svom putu do cilja. Dobar aspekt Sunca i Marsa izuzetno je važan za poslovnu saradnju, mada astrolozi ne propuštaju da istaknu da se često nalazi u horoskopima bračnih partnera. Ako su osbe u emotivnoj vezi , mnogo toga zavisiće od aspekata Sunca i Marsa sa ostalim planetama. U slučaju da su odnosi dobri, konjunkcija između ova dva tijela obilovaće strašću koja će se javno ispoljavati, bez obzira na okolinu. Sekstil i trigon donekle smiruju situaciju i u dugotrajnim vezama češće se javljaju od konjunkcije. To su aspekti koji omogućavaju najblagotvorniju saradnju ovako temperamentnih planeta. Mars je energičan i dinamičan, pa Sunce neće imati mnogo vremena za dokolicu. Sunce će pokazati više obzira i takta kada su u pitanju delikatne situacije.

Trebalo bi istaći da se odnos u nekom smislu jednostavno odvija ako je u pitanju ženin Mars sa muškarčevim Suncem , mada i obrnuta situacija ne stvara probleme ako su pitanju konjunkcija, sekstil ili trigon. Ženski Mars prepoznaće u svom solarnom partneru ideal muževnosti o kom je oduvijek težila. Suncu će ovo prepoznavanje toliko prijati da će uspješno ispoljiti i realizovati sve svoje skrivene potencijale.
Kvadrat donosi sukobe, zato što Mars po svaku cijenu želi da vodi i odlučuje, a znamo već da Sunce ne podnosi da mu neko podriva autoritet. rezultat ovog sukoba jesu silovite svađe, a nekad čak i fizički obračuni. Naročito je opasno ako je u pitanju muškarčev Mars aspektovan sa drugim maleficima, (recimo Saturnom) jer će on tad reagovati destruktivno ne libeći se da pribjegne batinama kao posljednjim argumentom, ne bi li slomio argumente tvrdoglavog Sunca. Ako je u pitanju ženski Mars, možemo sa siurnošću očekivati izlive nekontrolisanog bijesa i histerije kao reakciju na Sunčevu potrebu da nametne svoj autoritet.
Opozicija ima slabije dejstvo, no i pored toga već se na prvi pogled prepoznaje jaka netrpeljivost.
sagan is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.09.2007., 00:28   #558
mrtva_pusa
Bonny Castle

mrtva_pusa Avatar

Registracija: Jul 2007.
Ako je netko upućen u ovo :

značaj T-kvadrata u kompozitu??
Old 06.09.2007., 16:10   #559
Fish 1968
Behind The Wheel

Fish 1968 Avatar

Quote:
marla81 kaže: Pogledaj post
Bok svima!! Napravila sam usporedni horoskop mene i mog dečka te sam otkrila da je moje sunce u opoziciji s njegovim neptunom. Da li mi netko može reći nešto više o ovom aspektu?
Kod ovog aspekta veliku ulogu igra znak tvog partnera. Zbog toga jer su ovim aspektom u igri dva tijela od kojih je Sunce tebi najbitnije, a Neptun bi imao sličan značaj tvom partneru ako je rođen u znaku ribe ili mu je taj znak jako naglašen u karti. U protivnom (ako Neptun nije naglašen) ovaj aspekt je slabiji. Odnosno lakši za podnošenje.

Osnovni problem kod opozicije Sunca i Neptuna je što Sunce voli red, hijerarhiju i poredak, obično na način da se stvari vrte oko njega, a Neptun takvu vrstu kontrole baš ne šmeka.

Tj. Neptun ne voli privezanost (ubija ga u pojam ). Vlasnik Sunca nesvjesno želi nametnuti pravila igre, pa ga Neptun može osjećati kao previše zahtjevnog partnera što mu stvara osjećaj nelagode. Ali ta nelagoda je najviše povezana s tim da vlasnik Neptuna ne osjeća da ga vlasnik Sunca istinski razumije. I to mu stvara otpor.

S druge strane vlasnik Sunca u vezi osjeća dozu nesigurnosti ili nepovjerenja, ali to nepovjerenje nema konkretne uzroke niti realne korijene….već je konfuzno. Partneri su povezani, ali ni jedan takvom vezom nije zadovoljan jer se ne osjeća sigurno. Sunce sputano, a Neptun neshvaćeno.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.09.2007., 16:31   #560
aola
Haley Starshine

aola Avatar

Registracija: Jul 2004.
INKONJUKCIJA 150°

nisam nigdje nasla (a nisam se nikad ni bavila) tim aspektom.

nedavno sam primjetila u sinastriji dvoje ljudi da imaju:

Ve Inkonjucija Ve na tocno 150°
i
Ma Inkonjukcija Ma tocno na 150°

kako to tumaciti??
Advertisement

Advertisement
Sponsored links

Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja