Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa > Astrologija
Korisničko ime
Lozinka

Astrologija Astrološka edukacija, razmjena mišljenja, diskusije...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.01.2012., 12:34   #1761
White Russian
Skeptik

White Russian Avatar

Registracija: Feb 2009.
U redu, mene ni ne zanima privlačnost, ovo nije sinastrija dvoje ljubavnika niti sam ja u tu osobu zaljubljena, nismo ni prijatelji jer je razlika u godinama jednostavno prevelika za bilo što takvo. Htjela sam ostaviti sve ostale aspekte po strani, pa malo pobliže pogledati čvorove - jer je zanimljivo kako su čvorovi egzaktno povezani konjukcijom pa još i na MC-u, a upravo i jesmo profesionalno vezani.

A to što kažeš - da namjeste situaciju da nekoga ponovno sretnemo, to i jest definicija nekog usuda, karmički uvjetovane situacije. To me i zanima, ta uloga čvorova u sinastriji - dok su istaknuti u usporednom horoskopu npr. poklapanje s osima asc/dsc ili mc/ic, konjukcija čvorova s nekom planetom druge osobe ...

Woody Allen
White Russian is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2012., 13:43   #1762
skorpija_strela
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2008.
Quote:
White Russian kaže: Pogledaj post
U redu, mene ni ne zanima privlačnost, ovo nije sinastrija dvoje ljubavnika niti sam ja u tu osobu zaljubljena, nismo ni prijatelji jer je razlika u godinama jednostavno prevelika za bilo što takvo. Htjela sam ostaviti sve ostale aspekte po strani, pa malo pobliže pogledati čvorove - jer je zanimljivo kako su čvorovi egzaktno povezani konjukcijom pa još i na MC-u, a upravo i jesmo profesionalno vezani.

A to što kažeš - da namjeste situaciju da nekoga ponovno sretnemo, to i jest definicija nekog usuda, karmički uvjetovane situacije. To me i zanima, ta uloga čvorova u sinastriji - dok su istaknuti u usporednom horoskopu npr. poklapanje s osima asc/dsc ili mc/ic, konjukcija čvorova s nekom planetom druge osobe ...
a ne znam ja sta je tu tako jako zanimljivo. Nista nije neobicno imati s nekim egzaktnu konjunkciju cvorova
na mc-eto radite zajedno.

bez neke veze izmadju vasih planeta to nema skoro nikakvo znacenje
jace radi planeta na cvoru ( i to mi se nekad cini jace kad je na juznom nego na severnom)

cvorovi su ipak samo tacke
skorpija_strela is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2012., 14:38   #1763
zvjezdoznanac
Registrirani korisnik

zvjezdoznanac Avatar

Registracija: Feb 2008.
Quote:
skorpija_strela kaže: Pogledaj post
a ne znam ja sta je tu tako jako zanimljivo. Nista nije neobicno imati s nekim egzaktnu konjunkciju cvorova
na mc-eto radite zajedno.

bez neke veze izmadju vasih planeta to nema skoro nikakvo znacenje
jace radi planeta na cvoru ( i to mi se nekad cini jace kad je na juznom nego na severnom)

cvorovi su ipak samo tacke
slažem se. čvorovima se ponekad pridaje previše važnosti, ipak nam planeti sudbinu kroje
zvjezdoznanac is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2012., 15:16   #1764
VragJeUOvojZeni
PMS-opatologinja

VragJeUOvojZeni Avatar

Registracija: Jun 2010.
1. Je li netko zna na koji se nacin moze ispoljiti konjunkcija(orbisa 1) muskarcevog Sunca i zenine Lilith u Ovnu?
2.Sta ako u sinastriji midpoint Ma/Sa jedne osobe pada tocno na midpoint Mo/So druge osobe?
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 10.01.2012., 22:13   #1765
skorpija_strela
Registrirani korisnik

Quote:
VragJeUOvojZeni kaže: Pogledaj post
2.Sta ako u sinastriji midpoint Ma/Sa jedne osobe pada tocno na midpoint Mo/So druge osobe?
ovo utice na odnos koliko pozivodnja papaje u Juznoj Americi na poljoprivredu jugoistocne Madjarske.
Sve je to tako nebitno i sitno
skorpija_strela is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2012., 22:33   #1766
Fish 1968
Behind The Wheel

Fish 1968 Avatar

Registracija: Jul 2005.
Quote:
dersette kaže: Pogledaj post
Šalu na stranu, što Urana u Strijelcu uzbuđuje, čini mu život nesvakidašnjim i zanimljivim?
Konkretnije, osim fizičke distance, postoji li nešto što bi ovakvog Urana rasteretilo tog pritiska od strane Mjeseca? Da li je to obilježeno znakom Strijelca? Tipa zajedničko putovanje, učenje, adrenalinske igre, itd...
Da, Mjesec bi trebao njegovati taj element nepredvidivog, izazovnog i "pokretnog"u svakodnevici...dakle on mora biti svjesna da je druga strana ovog aspekta i da kao takav mora pružiti Uranu dovoljno slobode. A to podrazumjeva spremnost da se oslobodi prošlosti, tradicije, navika i svih onih drugih tipično "Mjesečevih" stavki.
Quote:
P.S. Da li pomaže ili dodatno pojačava napetost aspekta, ako u natalnoj karti od strane Urana, Uran tvori jak trigon na Mjesec?
Kada natalno postoji kontakt između istih energija kao u ovom slučaju (trigon) onda se osoba lakše nosi s tim energijama jer ih em poznaje em je njihov odnos u njenoj karti protočan, ona se ovdje intuitivno nosi s Mjesečevim energijama. Onak zna dobro ukomponirati max. uzbuđenje s svakodnevicom...produktivniji je. Evo npr. - našao je Mjesec koji kreveta niti nema.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2012., 15:52   #1767
White Russian
Skeptik

White Russian Avatar

Registracija: Feb 2009.
Evo od mene malo statistike o bračnoj sinastriji (ovo je jedina studija koju sam mogla pronaći). Studija uzima u obzir i "nebeski šljunak", dakle asteroide koje smo ovdje na forumu uglavnom ignorirali, te Vertex i čvorove. Ja osobno ne mogu prosuditi koliko je ozbiljno izvedena niti ne raspolažem većim iskustvom u astrologiji ili većim brojem natalnih karti supružnika da bi provjerila u njoj navedeno.Uglavnom, stavljam link na raspolaganje zainteresiranima: http://www.astroinvestigators.com/marriageframe.htm

Woody Allen
White Russian is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2012., 20:46   #1768
dersette
water stone

dersette Avatar

Quote:
Fish 1968 kaže: Pogledaj post
Da, Mjesec bi trebao njegovati taj element nepredvidivog, izazovnog i "pokretnog"u svakodnevici...dakle on mora biti svjesna da je druga strana ovog aspekta i da kao takav mora pružiti Uranu dovoljno slobode. A to podrazumjeva spremnost da se oslobodi prošlosti, tradicije, navika i svih onih drugih tipično "Mjesečevih" stavki.

Kada natalno postoji kontakt između istih energija kao u ovom slučaju (trigon) onda se osoba lakše nosi s tim energijama jer ih em poznaje em je njihov odnos u njenoj karti protočan, ona se ovdje intuitivno nosi s Mjesečevim energijama. Onak zna dobro ukomponirati max. uzbuđenje s svakodnevicom...produktivniji je. Evo npr. - našao je Mjesec koji kreveta niti nema.
evo samo da potvrdim, jer sam upravo ovo pročitala prije koju minutu:

"Moon Trine Uranus

You treasure freedom of self-expression very much, and you are able to use it positively without abusing the privilege.

To this extent, you will get along well with a partner who depends on you for change and variety in your relationship. You have enough creativity for two in this area.

You have the ability to handle unusual affairs with ease and few upsets. In fact, such a relationship can stimulate your creativity.
Matters seldom get out of hand because of confusion, for you always make very clear just how you feel about your partner and the relationship."

Odnosi se na aspekt u natalnoj karti, ali se odražava na odnos kako kažeš.
dersette is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2012., 07:22   #1769
jelovnici
Registrirani korisnik

jelovnici Avatar

Registracija: Sep 2011.
Uočila sam nešto zanimljivo u karti mene i mog partnera,nažalost ne mogu još dobro ovo povezati,ako bi netko malo mi pomoći

U svojoj natalnoj karti imam opoziciju plutona(1kuća) i venera(7), moj partner ima također opoziciju plutona(11) i venere(5)
Ali kada napravim sinastrijsku kartu nemamo nikakvih aspekata između ovih planeta.
jelovnici is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2012., 16:48   #1770
Victorie
obična mačka

Victorie Avatar

Registracija: Dec 2011.
Quote:
jelovnici kaže: Pogledaj post
Uočila sam nešto zanimljivo u karti mene i mog partnera,nažalost ne mogu još dobro ovo povezati,ako bi netko malo mi pomoći

U svojoj natalnoj karti imam opoziciju plutona(1kuća) i venera(7), moj partner ima također opoziciju plutona(11) i venere(5)
Ali kada napravim sinastrijsku kartu nemamo nikakvih aspekata između ovih planeta.
Sve zavisi od orbisa, mozda su presiroki. Ja sam primjetila da na astro.com ne prikazuju neke aspekte od recimo 7,8 stupnjeva, cak ni kada su u pitanju aspekti izmedju Sunca i Mjeseca.

Koji su znakovi i stepeni u pitanju kod vas ?
Old 15.01.2012., 18:12   #1771
jelovnici
Registrirani korisnik

jelovnici Avatar

Registracija: Sep 2011.
Meni je venera na 27,32 stupnja ovna a pluton na 2,19 stupnjeva škorpiona.Orbis opozicije mi je - 4,48 stupnjeva.

Njemu je pluton na 15,17 stupnjeva vage a venera na 12,40 stupnjeva ovna.Orbis je -3,07 stupnjeva.

Meni se jako ističe ova os u karti,i osjećam ovog plutona jako ali ne mogu definirati i povezati što bi ovo sve skupa značilo,ali osjećam da ima veliki značaj.
Hvala!

zaboravila sam nadodati asc mi je na 27 stupnjeva vage,a njegov asc na 14 stup.škorpiona.

evo karta sinastrije http://oi51.tinypic.com/y2wat.jpg

Zadnje uređivanje Fish 1968 : 23.01.2012. at 15:24. Reason: spajanje postova
jelovnici is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2012., 23:11   #1772
dersette
water stone

dersette Avatar

Kako tumačiti kada u sinastriji, postojeće ozbiljne veze, nema uopće aspekata između oba sunca, mjeseca i merkura?
Jer, očito postoje osjećaji(mjesec), postoji povjerenje(sunce), postoji komunikacija(merkur).

Te planete tvore aspekte s drugim planetama, ali ne međusobno.
dersette is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2012., 11:52   #1773
dersette
water stone

dersette Avatar

Quote:
Pojednostavljuje...jednostavnije se očituje djelovanje planete koja ima npr. samo jedan aspekt od one koja prima npr. tri, četiri ili još više aspekata.
Je li isti princip primjenjiv i na sinastriju? Primjerice, ukoliko nema aspekata između dva Merkura i općenito vrlo malo međusobnih aspekata na Merkur, tada se gleda odnos Merkura u znaku i to je to.
*pitanje na ovom tragu sam upravo postavila na toj temi
dersette is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2012., 13:46   #1774
Fish 1968
Behind The Wheel

Fish 1968 Avatar

Quote:
Je li isti princip primjenjiv i na sinastriju? Primjerice, ukoliko nema aspekata između dva Merkura i općenito vrlo malo međusobnih aspekata na Merkur, tada se gleda odnos Merkura u znaku i to je to.
*pitanje na ovom tragu sam upravo postavila na toj temi
Aspekti u sinastriji pored ostaloga govore o "razmjeni energije" između planetarnih načela u dvjema kartama. Na taj način se ujedno odvija i interakcija između tih individua - kod sinastrije je potreban kontakt. Zato je i u tom smislu "kontakta" prikladnije da bude "bilo kakav aspekt" nego nikakav, jer ne postojanje aspekta govori da nema "dodirnih točaka" između osoba, nema "pretakanja energija" iz jedne karte u drugu. Što su aspekti egzaktniji to je intenzitet kontakta veći, a interakcija snažnija.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2012., 15:10   #1775
dersette
water stone

dersette Avatar

Quote:
Aspekti u sinastriji pored ostaloga govore o "razmjeni energije" između planetarnih načela u dvjema kartama. Na taj način se ujedno odvija i interakcija između tih individua - kod sinastrije je potreban kontakt. Zato je i u tom smislu "kontakta" prikladnije da bude "bilo kakav aspekt" nego nikakav, jer ne postojanje aspekta govori da nema "dodirnih točaka" između osoba, nema "pretakanja energija" iz jedne karte u drugu. Što su aspekti egzaktniji to je intenzitet kontakta veći, a interakcija snažnija.
Razmjena energije je interakcija. Ako nema aspekata, interakcija je slaba.

No kako onda objasniti dvoje ljudi koji su u vezi, razgovaraju, dijele ideje, čak potiču jedno drugo na izražavanje, ne samo verbalno nego i oblike neverbalnog, a ne postoje međusobni aspekti Merkura.
Ne postoje čak ni aspekti osobnih, unutarnjih tijela jednog partnera na Merkur drugog i obratno. Tek onih vanjskih(iako egzaktniji).

Možda bi Mjesec preuzeo ulogu Merkura, u kontekstu emocionalnih nesvjesnih reakcija pa i interakcija. Ali u konkretnom slučaju ne postoje ni aspekti između Mjeseca, niti Mjeseca sa ostalim osobnim tijelima.

Ista stvar je i sa Suncem...našom temeljnom energijom, dakle i temeljnom interakcijom.

Po svemu sudeći...interakcija bi trebala biti slaba...a nije.
dersette is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2012., 15:20   #1776
Fish 1968
Behind The Wheel

Fish 1968 Avatar

Quote:
Razmjena energije je interakcija. Ako nema aspekata, interakcija je slaba.

No kako onda objasniti dvoje ljudi koji su u vezi, razgovaraju, dijele ideje, čak potiču jedno drugo na izražavanje, ne samo verbalno nego i oblike neverbalnog, a ne postoje međusobni aspekti Merkura.
Ne postoje čak ni aspekti osobnih, unutarnjih tijela jednog partnera na Merkur drugog i obratno. Tek onih vanjskih(iako egzaktniji).
A vladara 3. polja?

Izražavanje je također vezano uz aspekte ASC-a.
Quote:
Možda bi Mjesec preuzeo ulogu Merkura, u kontekstu emocionalnih nesvjesnih reakcija pa i interakcija. Ali u konkretnom slučaju ne postoje ni aspekti između Mjeseca, niti Mjeseca sa ostalim osobnim tijelima.

Ista stvar je i sa Suncem...našom temeljnom energijom, dakle i temeljnom interakcijom.

Po svemu sudeći...interakcija bi trebala biti slaba...a nije.
Trebala bih sagledati cijele karte, nemrem ti ovako odgovoriti.

Kako ne postoji interakcija...ako ne postoji aspekt ne znači da ne postoji nikakva interakcija, npr. ona na razini elemenata ili kvalitete ili polja koja zauzima planeta u karti partnera.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2012., 16:44   #1777
dersette
water stone

dersette Avatar

Quote:
A vladara 3. polja?

Izražavanje je također vezano uz aspekte ASC-a.

Trebala bih sagledati cijele karte, nemrem ti ovako odgovoriti.

Kako ne postoji interakcija...ako ne postoji aspekt ne znači da ne postoji nikakva interakcija, npr. ona na razini elemenata ili kvalitete ili polja koja zauzima planeta u karti partnera.
Aha...da U tom slučaju gledamo kuće. Kako sam mogla to zaboraviti.
Postoji aspektiran vladar 3.
Ma nemam sat rođenja druge osobe(outside), da bih znala položaj kuća, tako da ne znam odakle da krenem u analizi. Pogotovo kad nema ovih aspekata.

Nemoj analizirati, moram to sama inače nikad neću naučiti.

Ali evo kad bi mi rekla kako s jednom i pol usporednom kartom, a nema aspekata između So/Mo/Me ...? any tips?

http://tinypic.com/r/16lz3bt/5
dersette is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2012., 17:45   #1778
Fish 1968
Behind The Wheel

Fish 1968 Avatar

Quote:
Aha...da U tom slučaju gledamo kuće. Kako sam mogla to zaboraviti.
Postoji aspektiran vladar 3.
Ma nemam sat rođenja druge osobe(outside), da bih znala položaj kuća, tako da ne znam odakle da krenem u analizi. Pogotovo kad nema ovih aspekata.

Nemoj analizirati, moram to sama inače nikad neću naučiti.

Ali evo kad bi mi rekla kako s jednom i pol usporednom kartom, a nema aspekata između So/Mo/Me ...? any tips?

http://tinypic.com/r/16lz3bt/5
Kada su karte nepotpune onda ne možeš niti napraviti sinastriju na razini kojoj vidim da želiš.

S druge strane kako to misliš da nema aspekata Sunca, Merkura i Mjeseca...ima jako puno sinastrija koji nemaju aspekte između njih ali imaju s drugim tijelima. Također vidim da su Merkuri u istom znaku pa s Mjesecom druge osobe u opozitnom znaku...puno tu kompatibilnosti ima.

A što se tiče pitanja od čega da kreneš, kada usporediš temeljni karakter (Sunce, ASC, Mjesec) kreni od usporedbe najegzaktnijih aspekta, oni su kostur i potporanj veze. Također iz toga se može prepoznati da li se veza primarno bazira na emocijama (Mjesec, Venera), intelektu(Merkur) ili sekualnoj-fizičkoj komponenti (Venera, Mars). Također za vezu su jako važni aspekti s vladarima 5. polja (ljubav) i 7. polja (partnerstva).
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2012., 19:26   #1779
dersette
water stone

dersette Avatar

Quote:
Kada su karte nepotpune onda ne možeš niti napraviti sinastriju na razini kojoj vidim da želiš.
Joj već vidim kak će izgledati taj razgovor oko sata rođenja:
"U koliko si sati rođen?"
"Ne znam, mogu pitati majku. Zašto pitaš?"
"Pa...znaš, želim znati vladare tvoje pete i sedme kuće, kako bih znala koje aspekte moje planete rade na njih."
"Kakve vladare, zaboga ženo?!"
"Joj ma to ti je nešto astrološki, duga priča"
"Ili mutiš ili opet nešto analiziraš."
"To ti je zbog So u Ribama i Mo u DJevici"
"Ne shvaćam tu logiku"
"E to je zato što je tvoj Merkur u Ribama"
"Zašto sam te uopće pitao išta , evo ti sat rođenja"
"Baš si Ovan!"
Quote:
S druge strane kako to misliš da nema aspekata Sunca, Merkura i Mjeseca...ima jako puno sinastrija koji nemaju aspekte između njih ali imaju s drugim tijelima.
Ne, rekla sam da nema aspekata Su/Me/Mj međusobno, odnosno sa osobnim planetama.
Osobne planete su osnove interakcije. Nekakva temeljna, primarna, možda i "primitivnija" interakcija(kad kažem primitivna, kažem to isključivši onu tipičnu negativnu konotaciju).
Malo mi je čudno govoriti o interakciji isključivo na nekoj "višoj" razini, s obzirom da postoji aspekt(So/Mo/Me) samo sa vanjskim planetama.
Ne znam što da mislim o tome. Ili je ovdje riječ o pretežno višoj razini, kako postoje aspekti na ac i vladara 3. kuće koji bi nadoknadili nedostatak "osobnijih" aspekata.

Quote:
Također vidim da su Merkuri u istom znaku pa s Mjesecom druge osobe u opozitnom znaku...puno tu kompatibilnosti ima.
Ok, da vidim jesam shvatila...ako postoji kompatibilnost pokazana u odnosu na znak/element/kvalitetu/kuću, ali ne i aspekt, to znači da nije to ono što je privuklo* dvoje ljudi...iako postoji? Pa i ono nekompatibilno, a aspektirano je možda više privuklo ovo dvoje?

*ta neka energija

Quote:
A što se tiče pitanja od čega da kreneš, kada usporediš temeljni karakter (Sunce, ASC, Mjesec) kreni od usporedbe najegzaktnijih aspekta, oni su kostur i potporanj veze.
Mogu li umjesto Ac-a uzeti Mars kao prirodni vladar 1. kuće, jer ne znam kuće drugog partnera?

Ima ih dosta egzaktnih i unutar 1-2°
Koliko vidim, onaj najegzaktniji 0°01`(a) je njegovo Sunce i moj Mars iako je riječ o sekstiliću, to bi mogla biti ona tipična formula ženski Mars=muško Sunce= ženska u mikrovalnoj
Egzaktni aspekti su Uranom su gadna stvar...Ali eto...Odnos je i počeo taman kada nam oboma Uran počinje prilaziti Veneri(iako će tek nagodinu biti konjukcija, ja već sad osjetim utjecaj unutar same sebe, ako ne u konkretnim događajima). Naslućujem da i on isto.
A sama veza je počela iznimno polako, nije se naglo razvila iako je bila na sveopće iznenađenje. Prijateljstvo je veliko, oboma nam je to prvi takav muško/ženski odnos. Prvo prijatelji...a tek onda sve ostalo...
Moj Uran u Jarcu pravi egzaktan kvadrat na njegov Mars i Veneru, o čemu si ti pisala... baš nezgodno...a njegov Uran na moj mjesec...vladar sedme.

Quote:
Također za vezu su jako važni aspekti s vladarima 5. polja (ljubav) i 7. polja (partnerstva).
Od 14 aspekata ukupno na vladare moje sedme i pete kuće (kad bi bilo obostrano tako, moglo bi indicirati vezu na dulje staze zar ne?), dva su kvadrata mog Marsa i to na njegov Mjesec i Merkur, a taj aspekt i sama imam u natalnoj.
Točno znam kako utječem na njega kad se aktivira taj aspekt. Fish, jesi gledala Gilmorice? Znaš kako oni svi kompulzivno brbljaju punih 45 minuta...
E tak mi marsobrbljavi kvadrati djelujemo na druge...
Apeliram, da svi s ovim aspektom smire doživljaj
dersette is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2012., 20:22   #1780
Fish 1968
Behind The Wheel

Fish 1968 Avatar

Quote:
Ne, rekla sam da nema aspekata Su/Me/Mj međusobno, odnosno sa osobnim planetama.
Osobne planete su osnove interakcije. Nekakva temeljna, primarna, možda i "primitivnija" interakcija(kad kažem primitivna, kažem to isključivši onu tipičnu negativnu konotaciju).
Jako puno sinastrija ljubavnih/bračnih nema aspekte između tih tijela koje navodiš, dovoljna je kompatilnost na razini elemenata - ako ih neke druge čvrste stvari spajaju. S druge strane ono što vezu čini otpornom u vremenu su aspekti osobnih tijela s Saturnom, ili npr. ono što je čini podržanu zakonom je veza s Jupiterom, itd. Općenito ta vanjska tijela definiraju vezu u vremenu i prostoru.

Kod vas npr. postoji kompatibilnost između tvog Sunca (ribe) i njegova Mjeseca (ribe). S druge strane on ima tako jako naglašen znak ovna (Sunce, Venera, Mars) koji podupire tvoja Venera u ovnu i Mars iz blizanaca koji je znak komunikacije pa pa to je sama ljubav i keks, pusti neka tijela govore što bi ti da više meljete u krevetu?

Hoću reći što si zapela za to, svaka veza je jedinstvena i ima na nečemu težište. Kod vas je to očito prirodna privlačnost između muškarca i žene.
Quote:
Malo mi je čudno govoriti o interakciji isključivo na nekoj "višoj" razini, s obzirom da postoji aspekt(So/Mo/Me) samo sa vanjskim planetama.
Ne znam što da mislim o tome. Ili je ovdje riječ o pretežno višoj razini, kako postoje aspekti na ac i vladara 3. kuće koji bi nadoknadili nedostatak "osobnijih" aspekata.
Ma nije to nikakva interakcija na višoj razini, nemaju sve "super sinastrije" sve moguće aspekte. Gleć, npr. tvoje Sunce i njegov Merkur/Mjesec su u istom znaku, kako ne postoji interakcija. Također tvoj Mjesec je u opozitnom znaku od njegova Merkura/Mjeseca...sve to su odnosi na osnovi kojih se procjenjuje kompatibilnost.

Aspekti oni egzaktni su tu da dvije individue zbliže, da ih drže zajedno u kontaktu.
Quote:
Ok, da vidim jesam shvatila...ako postoji kompatibilnost pokazana u odnosu na znak/element/kvalitetu/kuću, ali ne i aspekt, to znači da nije to ono što je privuklo* dvoje ljudi...iako postoji? Pa i ono nekompatibilno, a aspektirano je možda više privuklo ovo dvoje?

*ta neka energija
Dakle kompatibilnost planeta na razini elemenata pokazuje pripadnost, sklad, prirodni potencijal za slaganje između njih, što ih je više to je i veća harmonija, dok aspekti više govore o tome kakva je konkretno razmjena energije i oni su točke dodira između partnera. To je ono čvrsto što osobe drži zajedno, kao što rekoh pođi od onih egzaktnijih jer tako možeš najbolje napraviti procjenu odnosa.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja