tražim na sve moguće naćine ali do sad nisam uspio naći neki smještaj, sobu.
sljedeći tjedan dolazim, nadam se da ću naći ...
jel znate nekog poznatog da iznajmljuje sobe?
A da nam das malo vise informacija? Ovako "na kapaljku" smo saznali da trazis smjestaj u Kbh na nekig 6 mjeseci. Koji dio Kbh ti odgovara, odnosno gdje ces se kretati? Maximum novaca koji mozes izdvojiti za rentanje? Sto je nuzno u sobi/stanu, a sto nije? Ne znam trenutno nikoga tko iznajmljuje.. ali ti mogu pogledati razlicite danske stranice gdje se iznamljuje smjestaj, pitati poznanike... itd, ali mi trebaju neki okviri... da ne gubim vrijeme (ja, ali i drugi tu) na nesto sto ti ne odgovara
Kojim povodom dolazis? Ako je studij, faksevi imaju dogovore sa odredjenim brojem najmodavalaca... Ako je posao, a firma dovoljno velika, vjerojatno imaju nekog u HR tko se time bavi ili barem ima dobre informacije... I tako dalje, ali tesko je dati ti neku ideju kad stvarno ne znam sto i kako i zasto...
pozdrav ekipa, evo trazim po forumu malo inf o danskoj i kod vas se tu puno moze nac pa bi malo uletio nakon sati citanja
zarucnica mi je iz danske i planiramo zivit gore..ako uspijemo naravno...
ona je iz okolice Aarhus-a i zanimaju me osnovne stvari (iz nase perspektive) ili savjeti za zivot gore
kao uvjeti zaposlenja itd... svaku inf placam rakijom
znaci primarno stanovi...mogucnost zaposlenja (bilo kojeg) mada sam ing elektrotehnike...
i kako ce hrvatsko clanstvo u eu utjecat na to...
pozdrav ekipa, evo trazim po forumu malo inf o danskoj i kod vas se tu puno moze nac pa bi malo uletio nakon sati citanja
zarucnica mi je iz danske i planiramo zivit gore..ako uspijemo naravno...
ona je iz okolice Aarhus-a i zanimaju me osnovne stvari (iz nase perspektive) ili savjeti za zivot gore
znaci primarno stanovi...mogucnost zaposlenja (bilo kojeg) mada sam ing elektrotehnike...
A ona, koja tamo zivi, ne zna nista o tome?
Vjerojatno nista manje/vise nego mi. Sve ovisi u kojem gradu (provinciji, selu), o zanimanju, o tvojim kvalifikacijama, o sektoru (javnom, privatnom).
Kako se krece nalazenje i cijena stanova ona ti najbolje moze reci, jer pozna svoje mjesto i svoju okolinu.
Mi ti mozemo pricati o nekim drugim stvarima. Kako je biti stranac u Danskoj u drustvenom smislu, koje su razlike izmedju nasih prostora i danskih prostora/tradicija, o ucenju jezika, prakticnih stvari po pitanju boravisne dozvole itd.
Tesko je neke stvari prognozirati. Kriza je, kao i svugdje, tako da nije lako doci do posla. Pogotovo ako si stranac. S druge strane poznajem neke strance koji su nasli dobre poslove cak i bez poznavanja danskog Jako puno faktora moze utjecati, ukljucujuci i srecu, tako da je dosta tesko dati neku opcu ocjenu, recept itd...
Sto s eu/ne eu tice- lakse je, apsolutno ako si iz eu zemlje, pa se nadam da ce tako biti i za hrvate. Zapravo ni ne znam je li lakse ali je zasigurno jeftinije , ne moras placati one neke depozite koji su u jednom trenutku dosegli 100000 kruna ( sad su to , mislim, smanjili). U svakom slucaju mislim da, sto se boravka u dk tice, moze ici samo na bolje kad budemo clanica eu.
oh da, puno posla sigurno. Ali ne zelim te obeshrabriti. Kao sto vidis, mi smo svi jos uvijek ovdje, sto znaci da smo , ipak uspjesno, prevladali tu neku prvu fazu prilagodbe.
Ne znam koje si struke, ali ako imas visoko obrazovanje, probaj vec iz hrvatske malo njuskati po oglasima za posao, nikad ne znas sto moze uletiti.
Stigao sam u Copenhagen jučer, zbog posla u arhitektonskom uredu koji je smješten u gradskoj četvrti Amager 2300 CHP S.
Radit ću kao intern minimalno 6 mjeseci.
U potrazi sam za stanom ili sobom,
Bio bih zahvalan da mi se javite ako znate za neki smještaj.
Pozdrav, zanima me na koji način se može preseliti sa obitelji u Dansku. Naravno trebalo bi i posao naći u Danskoj. Ja sam završio kineziloogiju ( profesor tjelesnog, kondicijski trener nogomet i tenis), a supruga je završila višu ekonomsku. Imamo li ikakve šanse i na koju se adresu prijavit. Hvala na pomoći