Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.10.2006., 09:48   #1
pumpkin pie
Oštrim mačeve.
 
pumpkin pie Avatar
 
Registracija: Apr 2005.
Lokacija: Pred monitorom.
Postova: 3,921
Jelenji gulaš

Kupili smo meso jelena ga gulaš. Napravili salamuru od octa, vina, mrkve, kapule, češnjaka i peršina, ružmarina i lovorovog lista (možda još nečeg). Sad se salamura hladi, pa ćemo preliti meso.

Pliz recite kako se otprilike radi gulaš.. Da li treba iskoristiti pac ili povrće iz njega u gulašu?

Ajde ako ste radili, napišite kako...
pumpkin pie is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2006., 11:38   #2
d@d@
Registrirani korisnik
 
d@d@ Avatar
 
Registracija: Nov 2004.
Postova: 5,876
Gulaš:

Meso obrišeš od paca, narežeš na kockice. Podinstaš luk, dodaš crvene paprike i narezano povrće (paprika, paradajz, mrkva, celer, peršin - sve ili samo ono koje voliš). Podliješ vodom i kuhaš dok meso ne omekša. (povrće nije iz paca)

Jelen na saft:

Koliko povrća imaš u pacu još jednom toliko sirovog (isto ovo koje sam i gore nabrojala). Podinstaš sirovo povrće, dodaš meso (narežeš na veće komade, šnicle) . Doliješ vode iz paca (ako je prekiselo onda samo dio + običnu vodu, u ovu varijantu ja ne stavljam papriku u prahu). Kuhaš dok ne omekša. Izvadiš meso, a povrće propasiraš pa vratiš meso. Okus dotjeraš sa vrhnjem, majoranom, muškatnim oraščićem. Uz ovo idu odlično lovačke knedle.
d@d@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2006., 12:01   #3
pumpkin pie
Oštrim mačeve.
 
pumpkin pie Avatar
 
Registracija: Apr 2005.
Lokacija: Pred monitorom.
Postova: 3,921
Hvala! Mi ćemo gulaš + njoki od kruha!
pumpkin pie is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2006., 12:23   #4
emili
Registrirani korisnik
 
emili Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 1,351
ja meso ne stavljam u pac i super je, dodam kod priprave jela koju šniticu domačeg špeka, oliti slanine - daje finu aromu
emili is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 06.10.2006., 17:43   #5
clone
carte blanche
 
clone Avatar
 
Registracija: Sep 2003.
Lokacija: théâtre des funambules
Postova: 667
pac mi je pod normalno samo ja nebi nis zaljevao vodom pacom ili necim trecim dok se to prvo nebi dinstalo bar sat vremena. ono, dodavat malo tekucine cist da ne zagori i lagano dinstat, tak najbolje omeksa. kasnije dodas vode, vina vogonogkajtivecpase: po zelji. e da, ja bi stavio i pol zlice masti na pocetku, kod dinstanja, znam da to zvuci grozno kao mast ovo ono, al vjeruj mi da ima svoje zasto.
__________________
"... and I'll be put in a box, and all I'll need is a tiny glass of water and lots of tiny pieces of pizza and the box will have wings like an airplane." And you ask, "Where will it take you?" "Home." I say.
clone is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2006., 23:28   #6
x-type
xxx-type
 
x-type Avatar
 
Registracija: Sep 2004.
Lokacija: dovoljno daleko od mora
Postova: 13,370
ja bih kod jelena preporučio malo dulje pacanje jer zna imati karakterističan, pomalo neugodan miris i okus, osobito ako se zaleti komadić sa kojom šarom masnijeg tkiva.
__________________
Вєрка Сердючка
x-type is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 00:01.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger