Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Trudnice
Korisničko ime
Lozinka

Trudnice Za trudnice i sve one koji se tako osjećaju

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.08.2010., 17:27   #201
jongerica
i gremlini

jongerica Avatar

Registracija: Oct 2007.
koliko sam ja proučavala, možeš imat pozitivnu trakicu, a da ne dođe do O. u nekom trenutku ciklusa raste LH hormon, ali ako jaje nije spremno, neće doći do pucanja folikule. u tom slučaju se može dogoditi da ponovo za nekoliko dana dođe do porasta LH hormona, pa ako je u tom trenu jaje spremno za izbacivanje dolazi do O. to je razlog zašto žene s PCOS-om imaju često tokom ciklusa pozitvne trakice.
zato je, po meni, izuzetno važno uz trakice mjeriti i bazalnu. onda točno znaš jel došlo do O ili nije.

što se tiče kada i nakon koliko tekućine pišati trakice, na uputstvima piše - uvijek u isto vrijeme, ograničiti unos tekućine prije pišanja. na osobnom iskutvu sam se uvjerila da su mi svjetlije crtice onih dana kad pijem puno tekućine. i ja sam imala malo svjetlije, pa malo tamnije, pa svjetlije, ako nisam pazila koliko vode (čaja) pijem.
Old 08.08.2010., 17:46   #202
tartaruga
Registrirani korisnik

tartaruga Avatar

Registracija: Nov 2009.
Quote:
jongerica kaže: Pogledaj post
koliko sam ja proučavala, možeš imat pozitivnu trakicu, a da ne dođe do O. u nekom trenutku ciklusa raste LH hormon, ali ako jaje nije spremno, neće doći do pucanja folikule. u tom slučaju se može dogoditi da ponovo za nekoliko dana dođe do porasta LH hormona, pa ako je u tom trenu jaje spremno za izbacivanje dolazi do O. to je razlog zašto žene s PCOS-om imaju često tokom ciklusa pozitvne trakice.
zato je, po meni, izuzetno važno uz trakice mjeriti i bazalnu. onda točno znaš jel došlo do O ili nije.

što se tiče kada i nakon koliko tekućine pišati trakice, na uputstvima piše - uvijek u isto vrijeme, ograničiti unos tekućine prije pišanja. na osobnom iskutvu sam se uvjerila da su mi svjetlije crtice onih dana kad pijem puno tekućine. i ja sam imala malo svjetlije, pa malo tamnije, pa svjetlije, ako nisam pazila koliko vode (čaja) pijem.
nakon pročitane prve rečenice sam bila
s obzirom da su mi svi promatrani ciklusi bili usklađeni po trakicama i BT, a PCOS mi još nit jedan gin nije dijagnosticirao, onda valjda to moje jaje ipak izađe van. Mislim da ću biti najsretnija kad doguram do folikulometrije i kad tamo bude sve crno na bijelo
tartaruga is offline  
Old 08.08.2010., 18:17   #203
jongerica
i gremlini

jongerica Avatar

Quote:
tartaruga kaže: Pogledaj post
nakon pročitane prve rečenice sam bila
s obzirom da su mi svi promatrani ciklusi bili usklađeni po trakicama i BT, a PCOS mi još nit jedan gin nije dijagnosticirao, onda valjda to moje jaje ipak izađe van. Mislim da ću biti najsretnija kad doguram do folikulometrije i kad tamo bude sve crno na bijelo
zlato, pa kaj se nerviraš, pa ništa od toga nejde tebe tvoji grafovi bazalne su besprijekorni

znaš kaj mi je još rekla moja najnovija doktorica (baš mi se jako sviđa ) ; da čim se na ultrazvuku vide folikule različitih veličina da u tom slučaju nema ni govora o PCOS-u tako jednostavan način za dijagnostiku
Old 12.08.2010., 22:28   #204
moja volja
Registrirani korisnik

moja volja Avatar

Registracija: Apr 2006.
Ok..sad mi tek ništ nije jasno...ma sutra idem kod ginekologa jadan on...nadam se da je spreman na 100000 pitanja...
Advertisement

Advertisement
Old 17.08.2010., 21:19   #205
elcielo
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2005.
poklanjam 3X10 ovulacijska testa (saveontest.com) s rokom trajanja 02/2011.
šaljem poštom unutar HR.

tko prvi pošalje podatke na PM, dobiva.
elcielo is offline  
Old 19.08.2010., 18:22   #206
rina82
Registrirani korisnik

rina82 Avatar

Registracija: Jan 2010.
cure, help.

upute za lh su mi na engleskom, pa nisam sigurna, ali piše da ovulacija nastupa otprilike 24h nakon što lh trakica bude pozitivna, jel tako ili?
rina82 is offline  
Old 19.08.2010., 19:37   #207
jongerica
i gremlini

jongerica Avatar

Quote:
rina82 kaže: Pogledaj post
cure, help.

upute za lh su mi na engleskom, pa nisam sigurna, ali piše da ovulacija nastupa otprilike 24h nakon što lh trakica bude pozitivna, jel tako ili?
a uputama piše da ovulacija nastupa 24-48h nakon pozitivnog testa, ali to ti je jako individualno. meni je ovulacija na dan pozitivne trakice, i ima tu još puno cura na forumu kojima je tako.
odi malo na temu "mjerenje bazalne temperature", pa ćeš na grafovima cura koje koriste trakice vidjeti kad im pada O nakon pozitivne trakice.
Old 19.08.2010., 19:54   #208
rina82
Registrirani korisnik

rina82 Avatar

Registracija: Jan 2010.
Quote:
a uputama piše da ovulacija nastupa 24-48h nakon pozitivnog testa, ali to ti je jako individualno. meni je ovulacija na dan pozitivne trakice, i ima tu još puno cura na forumu kojima je tako.
odi malo na temu "mjerenje bazalne temperature", pa ćeš na grafovima cura koje koriste trakice vidjeti kad im pada O nakon pozitivne trakice.
thanks, a mjerim i ja tu bazalnu, samo meni je graf skroz čudan , treba kao odspavat 3h u komadu prije mjerenja temerature, a meni ne uspijeva svaki put, pa se i sam program zezne u izračunavanju moje ovulacije, i onda promjeni mišljenje, prvo mi pokaže sa 12 dana, a onda 20-ti dan ovulacije, a ja pak mislim da je neki drugi put

a ništa, kad trakica pokaže pozitivno bacit se na posao i taj dan, i drugi i treći pa će valjda upalit
rina82 is offline  
Old 19.08.2010., 20:04   #209
jongerica
i gremlini

jongerica Avatar

Quote:
rina82 kaže: Pogledaj post
thanks, a mjerim i ja tu bazalnu, samo meni je graf skroz čudan , treba kao odspavat 3h u komadu prije mjerenja temerature, a meni ne uspijeva svaki put, pa se i sam program zezne u izračunavanju moje ovulacije, i onda promjeni mišljenje, prvo mi pokaže sa 12 dana, a onda 20-ti dan ovulacije, a ja pak mislim da je neki drugi put

a ništa, kad trakica pokaže pozitivno bacit se na posao i taj dan, i drugi i treći pa će valjda upalit
treba odspavat 6h u komadu (ja to nemrem, jer mi se piški po noći, al idealno je 6h u komadu). po meni je najbitnije da svaki dan mjeriš u isto vrijeme.

al, eto, u kombinaciji trakica i grafa bi već nakon jednog mjeseca mogla znat koliko sati od pozitivne trakice kod tebe nastupa O.
Old 19.08.2010., 22:22   #210
Mrs.B
Od tipkovnice...

Mrs.B Avatar

Registracija: Jan 2009.
cure s iskustvom da vas pitam, kolko ćesto bi trakice trebalo pišat da se vidi dal je bila O. ja sam pišala svaka 2 dana i jedan dan ej bila tamna al ne skroz i nakon dva dana je jedva vidljiva crta. jel moguće da sa onu najtamniju nehotice preskočila ili ni nije bilo O?
Old 20.08.2010., 07:27   #211
jongerica
i gremlini

jongerica Avatar

Quote:
Mrs.B kaže: Pogledaj post
cure s iskustvom da vas pitam, kolko ćesto bi trakice trebalo pišat da se vidi dal je bila O. ja sam pišala svaka 2 dana i jedan dan ej bila tamna al ne skroz i nakon dva dana je jedva vidljiva crta. jel moguće da sa onu najtamniju nehotice preskočila ili ni nije bilo O?
vjerojatno si preskočila. trakice treba piškit svaki dan, one lagano tamne. ja znam preskočit, recimo ako prvi da popiškim jedva vidljivu crtu, onda znam da O sigurno neće biti sljedeći dan, al kad crta već polako tamni trebala bi svaki dan piškit trakice sretno
Old 20.08.2010., 08:46   #212
larazg
15.6.2009 i 29.6.2012.

larazg Avatar

Registracija: Oct 2006.
Quote:
svaki dan... čak i dva puta dnevno ako nešto sumnjaš..
jer netko mislim jongi je napisala da joj je bilo iste crtice jedan dan a drugi ne.. to ne znači da je trakica ovakva i onakva.. možda je pred ovulacija nastupila puno ranije (možda dan prije popodne ili predvečer) a i u to vrijeme se ubraja tih 24 sata...
Old 20.08.2010., 09:09   #213
zoro007
ParAnoičnA

zoro007 Avatar

Registracija: Jan 2007.
Quote:
kod mene se ocito dosta cesto desava da nije ni doslo u rupcije folikla. tako i ovaj put. prije dva mjeseca sam vadila hormone dan nakon takve situacije kao sto si ti gore opisala i po hormonskoj slici nije ni doslo do O

ovaj mjesec sam radila test po semi (s trakicama koji reagiraju na 10/Uml)
7dc subota - negativno - vidi se minimalno blijeda crta
8dc nedjelja- negativno - ne vidi se skoro nista (pa sam mislila da ce O biti tek kasnije
9dc - preskocila jer ove dvije nisu nagovjestavale porast LH
10dc - test je bio skoro pozitivan u 13.00, isto je bilo i oko 18.00
11dc - test je bio negativan, dakle crta blijedja nego dan prije
12dc - ultrazvuk, nije doslo do O nit ce doci (nema folikla)

u kombinaciji s mjerenjem temperature ces skuziti stvarnu sliku. slab porast temperature je znak za luthealnu insuficijenciju (slab rad zutog tijela)
nadam se da sve to kod tebe nije slucaj
Old 20.08.2010., 11:50   #214
Mrs.B
Od tipkovnice...

Mrs.B Avatar

Quote:
vjerojatno si preskočila. trakice treba piškit svaki dan, one lagano tamne. ja znam preskočit, recimo ako prvi da popiškim jedva vidljivu crtu, onda znam da O sigurno neće biti sljedeći dan, al kad crta već polako tamni trebala bi svaki dan piškit trakice sretno
onda ih moram još naručit. malo sam štedila jer mi je sotalo malo pa sam htjela na 2 mj rastegnut.

Quote:
zoro007 kaže: Pogledaj post
kod mene se ocito dosta cesto desava da nije ni doslo u rupcije folikla. tako i ovaj put. prije dva mjeseca sam vadila hormone dan nakon takve situacije kao sto si ti gore opisala i po hormonskoj slici nije ni doslo do O

7dc subota - negativno - vidi se minimalno blijeda crta
8dc nedjelja- negativno - ne vidi se skoro nista (pa sam mislila da ce O biti tek kasnije
9dc - preskocila jer ove dvije nisu nagovjestavale porast LH
10dc - test je bio skoro pozitivan u 13.00, isto je bilo i oko 18.00
11dc - test je bio negativan, dakle crta blijedja nego dan prije
12dc - ultrazvuk, nije doslo do O nit ce doci (nema folikla)

u kombinaciji s mjerenjem temperature ces skuziti stvarnu sliku. slab porast temperature je znak za luthealnu insuficijenciju (slab rad zutog tijela)
nadam se da sve to kod tebe nije slucaj
ma ja još dojim pa ko zna kak to kod mene ide i ne bi bilo čudno da ne ovuliram redovito iako je zadnja 2 mj kad nismo smjeli radit na bebi sve bilo super i uredno. zato sam malo ljuta al šta mogu mala mi je bila bolesna pa je više dojila i može bit da se od toga opet sve poremetilo. budem danas opet piškila jer još ima sluzi pa se još malo nadam da nismo skroz fulali. čini mi se da sam čitaal da lh može više puta rasti i padati, nisam valjda krivo shvatila.

al da, morat ću i temp opet počet mjerit. a tak mi se ne da to, baš mi je tlaka.

hvala cure!

Zadnje uređivanje Mrs.B : 20.08.2010. at 11:57.
Mrs.B is offline  
Old 20.08.2010., 15:06   #215
dnp
Registrirani korisnik

Registracija: May 2009.
ja sam ovaj ciklus prvi puta koristila lh testove. krenula sam od 7 dc jer po sluzi sam sumnjala da ovuliram 10-12 dc. i već mi je 7dc bila druga crta,ali ne dovoljno tamna da oznaći o, ali 10dc je oznaćena o i 11 dan također, tad sam i bila puna sluzi i 12 dc me probadao desni jajnik.meni je lh testić potvrdio moje sumnje u o. sve smo dane lijepo pokrili, bili vrijedni i sad ćekamo ishod. da m ne dođe ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
dnp is offline  
Old 20.08.2010., 15:11   #216
zoro007
ParAnoičnA

zoro007 Avatar

Registracija: Jan 2007.
Quote:
ma ja još dojim pa ko zna kak to kod mene ide i ne bi bilo čudno da ne ovuliram redovito iako je zadnja 2 mj kad nismo smjeli radit na bebi sve bilo super i uredno. zato sam malo ljuta al šta mogu mala mi je bila bolesna pa je više dojila i može bit da se od toga opet sve poremetilo. budem danas opet piškila jer još ima sluzi pa se još malo nadam da nismo skroz fulali. čini mi se da sam čitaal da lh može više puta rasti i padati, nisam valjda krivo shvatila.

al da, morat ću i temp opet počet mjerit. a tak mi se ne da to, baš mi je tlaka.

hvala cure!
i ja ih ne volim, ali sto cu . pogotovo ih ne volim jer gledam da tri sata ispred ne pijem - a navikla sam da se nalijevam tekucinom.

moje iskustvo: prestankom dojenja se situacija nije poboljsala. dakle i dalje sam imala najcesce situaciju da trakice nikad u potpunosti nisu bile pozitivne - barem ne one koje reagiraju na 20 U/ml..one od deset jesu.
preporuka je bila da probam s clomifenom.
moj utisak je da ukoliko su hormoni zbrckani, da je svejedno da li dojis ili ne..
pa ja sam ostala trudna kad je cura sisala svako dva sta dan i noc..
nakon kiretaze i 4mjesecne pauze je moja cura sisala otprilike tri puta preko dana i jos toliko preko noci. to smo sistematicno smanjivali i pet mjeseci kasnije je sisala ukupno 1-2 puta.
mislim da je dojenje i zatrudnjivanje vise problematicno kod onih koje uopce ne dobiju mengu..
Old 20.08.2010., 17:59   #217
Mrs.B
Od tipkovnice...

Mrs.B Avatar

Quote:
i ja ih ne volim, ali sto cu . pogotovo ih ne volim jer gledam da tri sata ispred ne pijem - a navikla sam da se nalijevam tekucinom.

moje iskustvo: prestankom dojenja se situacija nije poboljsala. dakle i dalje sam imala najcesce situaciju da trakice nikad u potpunosti nisu bile pozitivne - barem ne one koje reagiraju na 20 U/ml..one od deset jesu.
preporuka je bila da probam s clomifenom.
moj utisak je da ukoliko su hormoni zbrckani, da je svejedno da li dojis ili ne..
pa ja sam ostala trudna kad je cura sisala svako dva sta dan i noc..
nakon kiretaze i 4mjesecne pauze je moja cura sisala otprilike tri puta preko dana i jos toliko preko noci. to smo sistematicno smanjivali i pet mjeseci kasnije je sisala ukupno 1-2 puta.
mislim da je dojenje i zatrudnjivanje vise problematicno kod onih koje uopce ne dobiju mengu..
ja sam prije prve T imala s prolaktinom problema a ostala odma trudna a prolaktin tri put povišen
drugi put opet iz prve uz neredovite cikluse od dojenja.
sad nakon te vanmaterične mi se ciklus sredio, valjda je ta trudnoća kolko god kratka bila vratila hormone na mjesto, ko neki šok hormonalni. budem pratila sve skupa (temp i trakice) par mjeseci pa ćemo vidjet na čemu sam.

edit: sad sam našla jedan davni kalendarić u kojem su mi ciklusi bili 29-35-28-35 itd. skroz sam zaboravila na to. zadnja dva ciklusa su bila 35 pa 29. možda je ovaj opet 35? onda bi mi O trebala za 5 dana biti. nastavit ću trakice pišat do onda pa ću vidjet.
Old 20.08.2010., 18:17   #218
jongerica
i gremlini

jongerica Avatar

Quote:
edit: sad sam našla jedan davni kalendarić u kojem su mi ciklusi bili 29-35-28-35 itd. skroz sam zaboravila na to. zadnja dva ciklusa su bila 35 pa 29. možda je ovaj opet 35? onda bi mi O trebala za 5 dana biti. nastavit ću trakice pišat do onda pa ću vidjet.
joooj jesi li ti ostala bez jednog jajnika zbog vanmaterične?

prva pomisao nakon čitanja trajanja tvojih ciklusa bi mi bila da ti na jednom jajniku brže sazrijevaju folikule, a na drugom sporije. meni na desnom sazrijevaju čak i do 4 dana prije nego na lijevom.
Old 20.08.2010., 19:59   #219
Mrs.B
Od tipkovnice...

Mrs.B Avatar

Quote:
joooj jesi li ti ostala bez jednog jajnika zbog vanmaterične?

prva pomisao nakon čitanja trajanja tvojih ciklusa bi mi bila da ti na jednom jajniku brže sazrijevaju folikule, a na drugom sporije. meni na desnom sazrijevaju čak i do 4 dana prije nego na lijevom.
ne, samo jajovoda. jajnik je ostao. al rekli su mi da jajašce putuje do drugog jajovoda tak da je opet svaki ciklus plodan.

ovo sa različitim radom jajnika je i meni palo na pamet al nemam pojma dal je to moguće očito je.
Old 23.08.2010., 00:56   #220
Mrs.B
Od tipkovnice...

Mrs.B Avatar

Quote:

ajde mi pliz daj link odakle si naručila te osjetljivije trakice. hvala.
Advertisement

Advertisement
Zatvorena tema

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja