Kupujem auto, i to novi. Cijena do ajmo reć 18 kilo eura. Pošto ću +/- radit oko 30 tkm godišnje htio bi uzet auto s plinom. Zvao sam različite salone (pogotovo ove koji će navodno ugrađivat plin - Seat, Škoda, WV, ali i druge) i apsolutno se svi izmotavaju. Štoviše u SEAT-u sam čak uspio dobit kontradiktorne informacije od ljudi koji rade u istom salonu. Mazda, Toyota, Ford, 0 bodova, iako sam zvao samo po jedan salon.
Ono što me zanima je ima li proizvođača koji daju plin ključ u ruke ili bar da ne skidaju garanciju (recimo u suradnji s ovlaštenim servisom). Isto me zanima što biste mi preporučili u tom cjenovnom razredu. Nisam divljak pa sam pucao na stotinjak konja, naravno više za istu cijenu može isto.
Ajd provjeri Suzuki.
Znam da nisu neki modeli ali terenci su ok.
Mislim da oni u neke aute ugraduju plin i to sa garancijom koja jer ista kao i ostalih bez plinjare.
Opel ti ugrađuje plin u nova vozila i onda auto ne gubi garanciju.
Ne ugradi, zvao sam. Nema šanse, bar mi je tak frajer rekel. Razmišljam sad da počnem zvat plinske centre i njih ispitivat, jer ovi u salonima su živa koma, nabijem ih nekulturne.
Kada vec kupujes novi auto mozda bi bilo dobro pogledati dizelase. Imas svako malo akcije "dizel za cijenu benzinca" i mislim da je to lezernije rjesenje od plina...
Ne znam kod vas u Hrvatskoj kakvo je stanje sa plinom ali ovde u Srbiji praktično ni jedan ovlašćeni prodavac ne dozvoljava ugradnju plina pa svi čekaju da im prođe garancija na motor (obično 2 god) i onda ugrađuju plin.U svakom slučaju mislim da je benzinac+plin bolja kupovina od dizelaša.Em jeftiniji pri kupovini,em jeftiniji pri vožnji,em jači motori i naravno čistije gorivo.
Najbolje ti sam prelomi pa vidi.
Ne znam kod vas u Hrvatskoj kakvo je stanje sa plinom ali ovde u Srbiji praktično ni jedan ovlašćeni prodavac ne dozvoljava ugradnju plina pa svi čekaju da im prođe garancija na motor (obično 2 god) i onda ugrađuju plin.U svakom slučaju mislim da je benzinac+plin bolja kupovina od dizelaša.Em jeftiniji pri kupovini,em jeftiniji pri vožnji,em jači motori i naravno čistije gorivo.
Najbolje ti sam prelomi pa vidi.
Potpisujem. Zemem 1.8 125 KS a plaćam manje neg da vozim 1.0.....da ne pričam o ekološkim spikama i razgradnji.
Pa plin je najčistije gorivo a novi plinski sistemi praktično i ne obaraju snagu motora.Kao što rekoh cena dizelaša je uvek skuplja od benzinaca (1000 i više evra) a za tu razliku se može ugraditi plin i da ostane nešto para i za dodatnu opremu.Ovde je cena benzina oko 1 evro a plin je upola jeftiniji.Dizel je skoro u rangu sa benzinom (malkice je jeftiniji ali ne i drastično).
Kolko je meni frend objasnio (dakle ne garantiram za istinitost, nisam ekspert) plin manje više obara snagu za razliku kilaže koju dobiješ ugradnjom plinskog sistema. Malo mi je napeta teorija, ali čovjeka veseli....
Pa nije baš tako.Gubitak snage zavisi najviše od tipa motora i kvaliteta plinskog uređaja.Što je noviji motor (konstrukcija motora da direktnim nezavisnim ubrizgavanjem) i sekvencijalni plinski uređaj (nezavisno ubrizgavanje za svaki cilindar ponaosob) to su gubici snage manji.Podrazumeva se da je plinski urađen od kvalitetnih delova i da je firmiran.Kod najboljih sistema je gubitak snage oko 5-6 posto što je zanemarljivo (u realnoj vožnji se ne oseća).Manje se oseća kod jačih motora što je logično.
Bio sam kod Đačića, sve 5, u nove aute plin + garancija. Sad si pak kontam... 1.6 105 KS ili 1.8...140?? Ono volim ga potegnut al nisam luđak, razlika u cijeni nije neka, a brijem da ću se poslije grist jer sam mogo imat 140 kopitarevića ispod haube...
Ne moraš da budeš ludak ako uzmeš jači auto.Pođi od toga da sa jačim motorom može da se prestigne brže a samim tim manje rizika po bezbednost. To ne znači da treba jurcati već jednostavno lakše auto ide sa jačim motorom.
Uzmi 1.8 ako moj glas išta vredi i sa plimom će biti kao bombona.
Opel, VW, Volvo... Svi imaju u ponudi automobile sa serijski ugrađenim plinom koji se, recimo, u Njemačkoj mogu najnormalnije kupiti. Čak postoje i poreske olakšice. Da li je moguće da nitko u Hrvatskoj ne nudi takva vozila?
Moguće, npr zval sam PSC, Porshe inter auto od švaba i svi su me odkantali skoro pa tipa zovite si vrapče...ovi u Đačiću svaka čast, po razgovorima čisti profesionalizam...