Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Duhovnost
Korisničko ime
Lozinka

Duhovnost Slobodnim stilom...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.07.2003., 08:48   #1
Nemruth Dagi
Imhotepov savjetnik

Nemruth Dagi Avatar

Registracija: Nov 2002.
Smile Starinski "dodiri" duše

Da, zaista generacijski jaz se da premostiti.
Dobrom voljom.

Pokazuje to moj slučaj. Imam prijateljicu, stariju gospođu, koja je udaljena (datumom rođenja) od mene svjetlosne godine, a ipak se tako dobro slažemo. Živi u zemlji visokog standarda, a svake godine dolazi u moj grad, jer ovdje su njeni korijeni.

Prošla je Bleiburg, poratnu neimaštinu, propao brak, tešku bolest
ali je još zadržala veseli duh i osmijeh na licu.

Pričamo. O svemu i svačemu.

"Jedino što vama nedostaje su "dodiri"; kaže ona. "Imate sve mladost, zdravlje, pamet, neki i više nego dovoljno za život, ali izgubili ste one dragocijene trenutke dijeljenja ljudskosti,
kako ih ja zovem "dodire duše"; kaže ona.

"Ne razumijem kakve "dodire", o čemu pričaš, "pa naša generacija možda je /zapravo sigurno/ izgubila način druženja onako kako ste se vi u mladosti zabavljali"; kažem ja njoj.

"Ali dodira ima, samo su više tehničke prirode", nadodajem i sjetim se svog visokog telefonskog računa.

"Ne, ne, ne mislim tako" kaže, "to nisu obični dodiri pogotovo ne tjelesni, to su male tople ljudske riječi, sitna pažnja, ili sućut ako zahtjeva situacija. Sitna djelca nesebičnosti, izrazi poštovanja i ljubavi spram živom biću, licem u lice. Sve je to veoma jednostavno, a tebi se čini tako daleko".

"Ti dodiri su nadasve njeguju suptilniji doživljaj od tjelesnog" dalje objašnjava, "oni spajaju naše razdvojene male svjetove. Oni nisu ni pompozni ni ceremonijalni, već obični. Probaj ih podijeliti s nekim, vidjet ćeš da je život bogatiji i ispunjeniji ako tako dotičemo drugu dušu".

"Paf, ima nešto u tome"; mislim si ja. No misli mi prekida njen novi niz; "ima nešto danas specifično u ponašanju, nema to cijela moja generacija, nemoj misliti da ima, posjeduju tu mogućnost dodirivanja samo neki, ne svi. Ima čangrizavih, sebičnih i neljubaznih staraca, i divnih dodira mladih ljudi, ali nažalost daleko manje, možeš ih izbrojati na prste jedne ruke. Dakle nije riječ u godini izgradnje, već o kvaliteti izgrađenog; smije se ona".

Sjećam se jedne pjesme, koja govori o prohujalim vremenima i kako uvijek mislimo da su ta vremena bila bolja od ovih naših sadašnjih. Pjesnik kaže, da mu se čini da nije stvar u vremenima jer ona teku uvijek istom rijekom, različiti smo samo mi ("il smo bolji bili mi").
Vremena ne brišu te "dodire", oni su uvijek isti, nježni, ljudski topli, a tako jednostavni i prirodni u svom činu dodirivanja drugog.
Bit će da smo zaboravili na te pomalo starinske ali opće vrijednosti, i bacili ih kao iznošeno odijelo, a na sebe stavili pancirku da nas štiti od ljudskih dodira svake vrste pa i od onih dobrih kao što su "dodiri duše".
Nemruth Dagi is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2003., 22:15   #2
R gnosis X
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2003.
Re: Starinski "dodiri" duše

Quote:
Nemruth Dagi kaže:

"Jedino što vama nedostaje su "dodiri"; kaže ona. "Imate sve mladost, zdravlje, pamet, neki i više nego dovoljno za život, ali izgubili ste one dragocijene trenutke dijeljenja ljudskosti,
kako ih ja zovem "dodire duše"; kaže ona.
Ljudskost mogu dati ljudi, ali ne bića koja ljude samo glume.
Gospođa priča kao da je u neka stara dobra vremena takvo što postojalo, a danas je "izgubljeno". A točno je to da gospođa pretjerano idealizira i pokušava nam pridodati osobine koje prirodno ne posjedujemo, nego ih - pristisnuti lažnom civilizacijom u koju ulažemo - samo glumimo. Navikli na izvanjsku ljepotu i unutarnju trulež i raspadanje, mi tako i ulažemo samo u ono - vanjsko!

Ona bi zapravo i željela da ostanemo na razini glume, jer je i sama, čitav život, bila jako dobar glumac.
I zato će svi dobri glumci, svi graditelji lažne civilizacije, smjesta suosjetiti s njezinim riječima, potonuti u vlastito biće snatreći je li moguće da su ove "tekovine" izgubljene, i što učiniti da se stanje popravi. Neki će se prekrižiti i izmoliti očenaš; drugi će se tresnuti po čelu i pribjeći samooptuživanju.
Cijeli život će zato namještati tikove na licu, glumiti ljubaznost i finoću, dok će u njima čučati zvijer željna ispunjenja vlastitih poriva i želja. Ona ista koja će gaziti sve pred sobom kad osjeti miris novca; kad je obuzmu žudnje i strasti koje ne može kontrolirati.

I na kraju će zaurlati mlađima: "Gdje li ste to izgubili 'dodir'? Gdje je nestala ljubav među ljudima; ljubav u koju smo mi ulagali?"
Kako licemjerno i kako jadno!
U tim godinama propovijedati da drugi ulažu u stvari u koje ni sama, zbog borbe za vlastiti opstanak, nije mogla ulagati ( ili jest, ali samo prividno, da bi zadovoljila vlastitu taštinu )

Quote:
ND:

"Ne razumijem kakve "dodire", o čemu pričaš, "pa naša generacija možda je /zapravo sigurno/ izgubila način druženja onako kako ste se vi u mladosti zabavljali"; kažem ja njoj.
Ne!
Istu tu ispraznu, hinjenu mudrost dobit će u njezinoj dobi. Prirodno je da čovjek u poznu jesen svog života nastoji ispraviti vlastite greške. Tako svi počinju propovijedati dobrotu, sklad i ljubav, ne navodeći prirodno dvostruki moral čovjeka; jer jedino s takvim moralom čovjek ovdje, u ovom svijetu, može opstati.
Tko ne vjeruje, neka proba biti ono što jest! U tili čas zatvorit će ga u ludaru.

Quote:
"Ne, ne, ne mislim tako" kaže, "to nisu obični dodiri pogotovo ne tjelesni, to su male tople ljudske riječi, sitna pažnja, ili sućut ako zahtjeva situacija. Sitna djelca nesebičnosti, izrazi poštovanja i ljubavi spram živom biću, licem u lice. Sve je to veoma jednostavno, a tebi se čini tako daleko".
Obične iluzije!
Gospođa uopće ne ostavlja prostor za motive koji najčešće stoje iza ovih smicalica.

Ma i da je čovjek izvana tisuću puta pošten; da vrvi toplim riječima; da znade sve o skladu i ljubavi za bližnjega; da posjeduje sva znanja i sve spoznaje o tome kakom ugađati drugima- on je ipak neizrecivo, neizlječivo pokvaren! Sve će vrijednosti on uništiti onog trenutka kad te stvari postanu prijetnjom njegovim vlastitim interesima.

Quote:
"Ti dodiri su nadasve njeguju suptilniji doživljaj od tjelesnog" dalje objašnjava, "oni spajaju naše razdvojene male svjetove. Oni nisu ni pompozni ni ceremonijalni, već obični. Probaj ih podijeliti s nekim, vidjet ćeš da je život bogatiji i ispunjeniji ako tako dotičemo drugu dušu".
Lijepo rečeno, nema šta!
Oh, stvarnosti, pogledaj kakva bi trebala biti.
Pogledaj kako ono što je dolje mora biti jednako onome što je gore, jer sada tako NIJE!

BTW, da bi čovjek na taj način dotakao drugu dušu, morao bi najprije dotaći vlastitu. A čovjek to ne zna; duša koju na taj način dodiruje nije njegovo istinsko jastvo.

Quote:
Dakle nije riječ u godini izgradnje, već o kvaliteti izgrađenog; smije se ona".
Da, ta "kvaliteta izrađenog" od starijih i misli se pametnijih, očituje se u besprizornom i buntovnom divljanju mlađih generacija koje, u doba razvoja astralnog i metalnog tijela, svakako osjećaju nesrazmjer između strogih zahtjeva licemjerne, lažne civilizacije i prave razuzdane prirode koja u njima bukti.
Iz toga prirodno se stvara bunt protiv "kvalitete izgrađenog" koji okončava bijegom u droge, alkohol i razne druge ovisnosti. Oni pak koji u takvo što ne potonu, i sami se stope s lažnim sistemom vrijednosti i postanu graditelji još jedne neopisivo loše i nakazne "kvalitete izgrađenog".

Sve dok smo ovdje, sve dok smo tu, sudjelujemo u izgradnji jedne nakaze koju nazivamo moral i civilizacija! U biti, radimo na projektu okivanja ljudi u nove okove; radimo na projektu globalnog ludila koje iz dana u dan na svim razinama postaje sve veće.

Quote:
Sjećam se jedne pjesme, koja govori o prohujalim vremenima i kako uvijek mislimo da su ta vremena bila bolja od ovih naših sadašnjih. Pjesnik kaže, da mu se čini da nije stvar u vremenima jer ona teku uvijek istom rijekom, različiti smo samo mi ("il smo bolji bili mi").
Pjesnici su pijanci koji smrtnom smetlištu duša i njegovu groznom zadahom nastoje dodati osobine kakve obično vidi i trešteni alkoholičar kad gleda u svoj dvadeset i peti gemišt.

Quote:
Vremena ne brišu te "dodire", oni su uvijek isti, nježni, ljudski topli, a tako jednostavni i prirodni u svom činu dodirivanja drugog.
Bit će da smo zaboravili na te pomalo starinske ali opće vrijednosti, i bacili ih kao iznošeno odijelo, a na sebe stavili pancirku da nas štiti od ljudskih dodira svake vrste pa i od onih dobrih kao što su "dodiri duše".
ND, ne nasjedaj. Ništa mi nismo ni izgubili ni bacili.
Ona je pijana i slijepa.
Ona je zaista pijana!
Tako pod kraj života izgledaju svi koji su pothranjivali ludilo ovoga svijeta i s njime se u potpunosti poistovijetili.
Jer nismo MI imali što izgubiti i izbaciti. Mi samo živimo i postupamo u skladu s nasljeđem koje su nam, i na gruboj i na astralnoj razini, ostavili upravo takvi, koji su cio jedan život potrošili na izgradnju vlastitih kula, a onda pred kraj života počeli mudrovati, ne bi li se na taj način - površnim čišćenjem vlastita smetlišta - iskupili za svoje ludorije.

Nemojmo biti naivni.
Čovjek laže čim zine!
A starci i prirodoslovci lažu najviše.
R gnosis X is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2003., 22:43   #3
Vještac
Umjereno zločest...

Vještac Avatar

RX, opet sudiš cijeli svijet - po sebi

V.

Odgovori s citatom
Old 13.07.2003., 22:46   #4
Vještac
Umjereno zločest...

Vještac Avatar

Zar nije vrijeme da konačno odrasteš i dodješ k sebi?

Nevjerovatno je koliko se mučiš sam sa sobom.

V.
Vještac is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 13.07.2003., 22:48   #5
R gnosis X
Registrirani korisnik

Quote:
Vještac kaže:
RX, opet sudiš cijeli svijet - po sebi

Za ćoravce uvijek izgleda da drugi sude - po sebi!
R gnosis X is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2003., 22:57   #6
Vještac
Umjereno zločest...

Vještac Avatar

Quote:
R gnosis X kaže:
Za ćoravce uvijek izgleda da drugi sude - po sebi!

A "ćoravci", to su svi oni koji nisu na putu Gnoze, zar ne?

Tako predvidivo...

Kako se uopce ne razlikujes od krscana, islamista, ili ovisnika o bilo kojem drugom organiziranom sustavu...

Steta...

V.
Vještac is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2003., 23:06   #7
R gnosis X
Registrirani korisnik

Quote:
Vještac kaže:
A "ćoravci", to su svi oni koji nisu na putu Gnoze, zar ne?

Tako predvidivo...

Kako se uopce ne razlikujes od krscana, islamista, ili ovisnika o bilo kojem drugom organiziranom sustavu...

Steta...

V.
Kako to jedna osoba bez vlastita stava tako dobro razumije stavove ljudi koje nedovoljno poznaje?
R gnosis X is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2003., 23:16   #8
Vještac
Umjereno zločest...

Vještac Avatar

Quote:
R gnosis X kaže:
Kako to jedna osoba bez vlastita stava tako dobro razumije stavove ljudi koje nedovoljno poznaje?
Da, u pravu su, ja nemam propisanog stava, postavljam se u trenutku "kako se namisti u taj cas".

U koliko misllis da ne poznajem dovoljno dobro tvoje stavove, zapocni kvalitetan topic o Gnozi, umjesto da poput sumanutog psa grizes po tudjim topicima i visis o nogavicama.

Uostalom, ako ga ti ne zapocnes, ja cu ga zapoceti, prema meni dostupnim infirmacijama, ali se onda nemoj buniti da ti Vjestac krade eter

V.
Vještac is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2003., 23:23   #9
Vještac
Umjereno zločest...

Vještac Avatar

Usput, posljednji put kada sam bio u ZG, koliko sam bio u kontaktu s covjekom iz hijerarhije tvoje organizacije, bio je posteno zgranut sa cinjenicom da netko od njih, insider, pise o Gnozi na nekom forumu.

Imena nisam spominjao.

V.
Vještac is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2003., 23:27   #10
R gnosis X
Registrirani korisnik

Quote:
Vještac kaže:
Da, u pravu su, ja nemam propisanog stava, postavljam se u trenutku "kako se namisti u taj cas".

U koliko misllis da ne poznajem dovoljno dobro tvoje stavove, zapocni kvalitetan topic o gnozi, umjesto da poput sumanutog psa grizes po tudjim topicima i visis o nogavicama.

Uostalom, ako ga ti ne zapocnes, ja cu ga zapoceti, prema meni dostupnim infirmacijama, ali se onda nemoj buniti da ti Vjestac krade eter

V.
Prema tebi dostupnim informacijama, od kojih si iznio jednu, odnosno prema informacijama koje su dostupne i nekima drugima ovdje, vidi se da je bespotrebno otvarati topice o tim stvarima. Ovo posljednje što si napisao, a što je večeras i GPes na jednom mjestu napisala, je notorna i proizvoljna glupost izrečena sasvim na pamet od ljudi koji nisu zreli za silazak u sebe.

A što bi po tebi bio "kvalitetan topic o gnozi".
I čemu bi on trebao poslužiti?
Da se naslađujemo teoretiziranjem, razbacivanjem pameti i busanjem o prsa kako smo pametni!?
Da se natječemo i natjeravamo tko će biti brži, bolji, mudriji?
Da se razbacujemo terminologijom od koje zastaje dah?
Ne, Vještac: tako se može razgovarati samo s onima koji na temelju vlastitih predrasuda ne donose iskrivljene zaključke.

To što ja grizem poput sumanutog psa je samo tvoja predodžba. Tako to osjeća onaj dio tebe koji i sam pothranjuje sve te iluzije i zablude, i na temelju kojih životari na Abelovim pašnjacima.
R gnosis X is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2003., 23:31   #11
R gnosis X
Registrirani korisnik

Quote:
Vještac kaže:
Usput, posljednji put kada sam bio u ZG, koliko sam bio u kontaktu s covjekom iz hijerarhije tvoje organizacije, bio je posteno zgranut sa cinjenicom da netko od njih, insider, pise o Gnozi na nekom forumu.

Imena nisam spominjao.

V.
Ma nemoj!
R gnosis X is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2003., 23:40   #12
Vještac
Umjereno zločest...

Vještac Avatar

Ako smiješ, znaš i možeš pisati - piši! Svjedoči svoju Istinu!

Ako misliš da je topic o Gnozi nepotreban - kojeg vraga onda uopće gubiš vrijeme na forumu?

Tu si samo da bi druge proglašavao "ćoravcima" i ovce drekom tjerao u svoj tor?

V.
Vještac is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2003., 23:50   #13
R gnosis X
Registrirani korisnik

Quote:
Vještac kaže:
Ako smiješ, znaš i možeš pisati - piši! Svjedoči svoju Istinu!

Ako misliš da je topic o Gnozi nepotreban - koji vraga onda uopće gubiš vrijeme na forumu?

Tu si samo da bi druge proglašavao "ćoravcima" i ovce drekom tjerao u svoj tor?

V.
Ne znam zašto te toliko smetaju tako jednostavne stvari?

Ono što sam gore napisao je moja Istina i iza nje stojim. Ako nije tvoja, to ne znači da ja ovdje gubim vrijeme. Ili bi trebalo misliti tvojom glavom, pa onda ovdje vrijeme koristiti "kreativno"!?

To što sam te nazvao ćoravcem, tvoja je vlastita zasluga. Ako ti ne vidiš ono što je toliko očito, onda sorry!
A ovo dalje ne bih komentirao. Takvih stvari plaše se slabići; oni koji ne poznaju sebe. Samo oni se pobojavaju da će biti zavedeni u nekakav tor. To je zbog mnogih stranputica i raznih samozvanih majstora i adepta koji su nudili robu ispod tezge. Jasno je da onaj tko tri puta bude prevaren od takvih mešetara počinje puhati i na hladno.

Na žalost, tu se ništa ne može napraviti.
R gnosis X is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2003., 00:01   #14
Vještac
Umjereno zločest...

Vještac Avatar

Quote:
R gnosis X kaže:
Ne znam zašto te toliko smetaju tako jednostavne stvari?

Ono što sam gore napisao je moja Istina i iza nje stojim. Ako nije tvoja, to ne znači da ja ovdje gubim vrijeme. Ili bi trebalo misliti tvojom glavom, pa onda ovdje vrijeme koristiti "kreativno"!?

To što sam te nazvao ćoravcem, tvoja je vlastita zasluga. Ako ti ne vidiš ono što je toliko očito, onda sorry!
A ovo dalje ne bih komentirao. Takvih stvari plaše se slabići; oni koji ne poznaju sebe. Samo oni se pobojavaju da će biti zavedeni u nekakav tor. To je zbog mnogih stranputica i raznih samozvanih majstora i adepta koji su nudili robu ispod tezge. Jasno je da onaj tko tri puta bude prevaren od takvih mešetara počinje puhati i na hladno.

Na žalost, tu se ništa ne može napraviti.
Prema informacijama koje imam, a koje ne moraju biti točne, upravo si ti onaj koji je skrenuo s puta Gnoze. Stoga postoji sumnja da nudiš robu ispod tezge.
Ne bi mi to bilo drago, iako bi to objasnilo mnoge stvari.

V.
Vještac is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2003., 00:16   #15
Gospon Pes
friendly and polite

Gospon Pes Avatar

Quote:
R gnosis X kaže:
a što je večeras i GPes na jednom mjestu napisala, je notorna i proizvoljna glupost izrečena sasvim na pamet od ljudi koji nisu zreli za silazak u sebe.
Pa sazori vise! Jos ces i strunuti, a ne bus zreli.
Sto sam napisala, tvoje su vlastite rijeci.
Gospon Pes is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2003., 22:05   #16
R gnosis X
Registrirani korisnik

Quote:
Gospon Pes kaže:
Pa sazori vise! Jos ces i strunuti, a ne bus zreli.
Sto sam napisala, tvoje su vlastite rijeci.
Postoje dvije vrste knjiga koje se mogu pročitati. Jedna je u nama, a druge su na policama knjižara i knjižnica. Veliko je mnoštvo onih koji nikada ne zavire u vlastitu knjigu, ali je zato više onih koji čitaju iz biblioteka.
Na žalost, GPes, ne spadaš ni u jedne ni u druge.
Tako ćeš tuđe riječi uvijek interpretirati iz vlastite jetre i spolnih organa. Iz iste subjektivnosti mjeriš i sve ostalo, na taj način stvarajući grube subjektivne podjele koje su odraz nedostatka životne mudrosti.
Uči, uči!
Knjiga iz koje moraš učiti je pred tvojim nosom, ali je tvoj problem što od svog nosa dalje ne vidiš.
Sorry!

Što se Vješca tiče, njegova je aura vrlo blijeda i slabašna; reklo bi se - beskrvna. Zaista sam jako iznenađen energetskom blokadom u njegovoj aurskoj sferi; blokadom zaslužnom za a prirori optužbe koje bi se prostim jezikom moglo nazvati - klevetama! Pridjev "Vještac" je potpuno neopravdan. Bolje bi stajalo "Glumac", maneken lažne duhovnosti.

Uostalom, bilo bi ovo sve za ovu rundu.
Kad osjetim da padate u Abelove jaslice dokonosti i ustajalosti, ponovno ću doći s jednom injekcijom. Tako ćete opet moći mjesec dana pljuvati, rigati vatru, donositi sudove i bestidno klevetati iza tuđih leđa.
Kao provincijske babe.
Tek da se vidi tko se nalazi pod krinkom isprazne, hinjene, šarlatanske duhovnosti.
R gnosis X is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2003., 22:24   #17
Essenca
..

Registracija: Dec 2002.
Wink Hm........

Hej, stani R gnosis x!

Ne idi prije nego li mi kažeš, kakvom doživljavaš, moju auru.
Essenca is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2003., 22:31   #18
Gospon Pes
friendly and polite

Gospon Pes Avatar

Quote:
R gnosis X kaže:
Tako ćeš tuđe riječi uvijek interpretirati iz vlastite jetre i spolnih organa. Iz iste subjektivnosti mjeriš i sve ostalo, na taj način stvarajući grube subjektivne podjele koje su odraz nedostatka životne mudrosti.

I bas ti mi to velis, tako mudar.
A rijetko sam ovdje vidjela nekog tko je nesretniji sam sa sobom i manje se spreman s tim suociti.
Tako ti je to kad nasilno pokusavas biti nesto sto nisi.
Isus(like) na taj nacin ipak neces postati, a namucit ces se gore od njega.
Quote:
Što se Vješca tiče, njegova je aura vrlo blijeda i slabašna; reklo bi se - beskrvna.
Ma sav je blijedi i slabasan. I obicni balavac koji si svasta umislja.
Rek'o IL, a on valjda zna.
Quote:
Pridjev "Vještac" je potpuno neopravdan. Bolje bi stajalo "Glumac", maneken lažne duhovnosti.
Putujuci zongler.
Quote:
Uostalom, bilo bi ovo sve za ovu rundu.
Kad osjetim da padate u Abelove jaslice dokonosti i ustajalosti, ponovno ću doći s jednom injekcijom.
A zato si dosao?
Kako lijepo od tebe.
Vidis, ja koja ne vidim dalje od nosa, ja dodjem na forum samo kad JA to zelim, ne jer (mislim da) me netko treba.
Ali tko zna, mozda i ti jednom budes nemudar ko ja, ali zato iskren prema sebi.

Gospon Pes is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2003., 22:52   #19
Baphomet
Nomad

Baphomet Avatar

Registracija: Dec 2002.
Re: Starinski "dodiri" duše

Quote:
Nemruth Dagi kaže:
Da, zaista generacijski jaz se da premostiti.
Dobrom voljom.
.
.
.
Meni je ta priča ostarjele djeve totalno nerazumna. Jel' se može to nekako objasniti na prizemniji način jer ja tu ništa ne razumijem.

Ili je preveliki generacijski jaz, vrag će ga znat'....
Old 14.07.2003., 23:15   #20
Sly
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2003.
U mladosti su ljudi idealisticni. Puni entuzijazma i zivotne energije. Ne vjeruju starijima kada pricaju o zivotu kao dolini suza i mrskom neprijatelju. Kako stare, tako se pune cinizmom i gube vitalnost. Kada ostare, nemaju energije i umorni su od borbe. Istovremeno su nostalgicni za danima kada su bili puni energije i kada je svijet bio zivo i raspjevano mjesto, puno boja, okusa i mirisa. Ok, klizim u patetiku.
Star covjek, znaci, ima sklonost ka idealiziranju mladosti jer je onda svijet gledao roza naocalama. A posto je umoran od borbe i vise-manje skuliran, to u kombinaciji s tvrdnjama "nekad su stvari bile ljepse i mirnije" djeluje kao rezultat zivotne mudrosti i iskustva... a ne nostalgije za danima nevinosti.
Sly is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja