Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.10.2006., 11:53   #1
milkica
Milkica
 
Registracija: Oct 2006.
Lokacija: zagreb
Postova: 2,267
PILEĆI ŽELUDCI

Znate za kakav recept sa pilećim želudcima,osim skuhanih u juhi? Hvala.
milkica is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.10.2006., 12:15   #2
Katrin
.
 
Katrin Avatar
 
Registracija: Nov 2003.
Lokacija: where the gin is cold
Postova: 10,074
przeni na luku
Katrin is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.10.2006., 12:27   #3
polly
.
 
polly Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: zgb
Postova: 24,311
.
Quote:
Magor kaže:
Zúzapörkölt
Gulaš od (pilećeg) želuca

(zúza = pileći/ptičji želudac; pörkölt = gulaš/paprikaš)

- sastojci: slika1
(pileći želudac, svinjska mast, crveni luk, češnjak, mljevena crvena paprika, mljeveni papar, mljeveni kumin, domaći paprika koncentrat, zelena paprika, čili paprika, sol, tarana i voda)

- zúzapörkölt s pirjanom taranom: slika2, slika3
polly is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.10.2006., 14:08   #4
milkica
Milkica
 
Registracija: Oct 2006.
Lokacija: zagreb
Postova: 2,267
Quote:
katrin kaže:
przeni na luku
Samo tak?Ne ide nikaj drugo? I s čim to jedeš?
milkica is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 29.10.2006., 17:00   #5
Katrin
.
 
Katrin Avatar
 
Registracija: Nov 2003.
Lokacija: where the gin is cold
Postova: 10,074
joj, ja ih obozavam tak jedem s kruhom ili pireom. mljac
nista drugo ne ide, poprzis luk i onda na to bacis zeluce
Katrin is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.10.2006., 17:52   #6
Noemi
Registrirani korisnik
 
Registracija: Jan 2004.
Postova: 7,474
ajme...mislim da to ni moje pirane ne bi jele
Noemi is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.10.2006., 18:01   #7
polly
.
 
polly Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: zgb
Postova: 24,311
ja naivna sam ih svojoj skuhala
pomirišala ih s metra, tulavo mo pogledala (onak, si ti luda, jedi si to ti) okrenula se i otišla
polly is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.10.2006., 19:10   #8
Noemi
Registrirani korisnik
 
Registracija: Jan 2004.
Postova: 7,474
mi smo dosli do toga da jedemo meso samo od jednog mesara. Ako covjek dobije gripu na***** sam
Noemi is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2006., 11:46   #9
hooray
Slightly Mad
 
hooray Avatar
 
Registracija: Feb 2006.
Postova: 1,299
Ja to volim na saft pa lijepo prelit preko pire krumpira,
samo ne kuzim kako to neko moze jesti samo sprzeno na luku tj. koliko dugo se treba to prziti jer meni treba dva sata da se skuhaju kak treba jer su inace zilavi

a saft slozim onak luk i cesnjak na ulje, gore zeluceke, malo sprzit, zalit vinom, dodat pelat i zacine (svakakve, ovisno o raspolozenju) i kuhat dok ne omeksaju (citaj dugo) i dolijevat vode ako presusi, ponekad dodam i paprike, a cula sam da je fora i poslije dodat malo vrhnja (ako neko voli kiselije) ali meni to nije tak fino
hooray is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2006., 12:04   #10
bliss
.
 
bliss Avatar
 
Registracija: May 2005.
Lokacija: the school of creative misdirection
Postova: 13,223
Quote:
katrin kaže:
nista drugo ne ide, poprzis luk i onda na to bacis zeluce
Mogu se i jetrica dodat pa tak napravit saft. Ja to jedem sa žgancima.
__________________
Ljudi su ko mačke. Daj im ladicu i pokušat će se ugurati u nju. (Tika)
bliss is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2006., 14:26   #11
bucek
Registrirani korisnik
 
bucek Avatar
 
Registracija: Jul 2006.
Lokacija: Zagreb
Postova: 631
Prvo skuhati (cca 1,5 h).Zdinstati luk,dodati kuhane želudčeke,preliti vodom,koncetrat rajčicom,sol,vegeta,biber,peršin i ako imate malo crnog vina.Dinstati još 15ak minuta i gotovo.Uz to pire krumpir!
bucek is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2006., 22:17   #12
Domenica
Registrirani korisnik
 
Registracija: Aug 2006.
Postova: 25
Ja zdinstam luk, dodam želučeke (prerezane popola), crvenu papriku i vegetu i sve zajedno dinstam oko sat vremena (dok nisu mekani), podlijevajući ih vodom. Pri kraju dodam soli i papra ako treba. Isto pire za prilog. I zelena salata s kukuruzom. Probat ću svakak ovu verziju s pelatima i vinom.
Domenica is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2006., 17:36   #13
maksica6
Registrirani korisnik
 
maksica6 Avatar
 
Registracija: May 2006.
Lokacija: München
Postova: 499
Pošalji poruku preko MSN korisniku maksica6 Pošalji poruku preko Skype korisniku maksica6
Lijep pozdrav mozete mi objasniti sto je TARANA hvala.
maksica6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2006., 18:43   #14
polly
.
 
polly Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: zgb
Postova: 24,311
zamijesi se tijesto kao za rezance, ali se ne valja i reže nego riba na ribež, onaj za jabuke
imaš i gotovo za kupiti
često se zakuhava u juhu
polly is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2006., 19:47   #15
Madame Hooch
Just flying by
 
Madame Hooch Avatar
 
Registracija: Jan 2003.
Lokacija: all over the place
Postova: 4,577
Quote:
maksica6 kaže:
Lijep pozdrav mozete mi objasniti sto je TARANA hvala.
idi vidi kod Magora na njegovoj top temi pod : Tarhonya

a kaj se želučeka na saft tiće , meni su najbolji s pužićima (oni najsitniji) i onda to doma zovemo pužeki na saft
__________________
Broomstick operator level A1
Madame Hooch is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2006., 19:48   #16
Madame Hooch
Just flying by
 
Madame Hooch Avatar
 
Registracija: Jan 2003.
Lokacija: all over the place
Postova: 4,577
Quote:
polly kaže:
zamijesi se tijesto kao za rezance, ali se ne valja i reže nego riba na ribež, onaj za jabuke
imaš i gotovo za kupiti
često se zakuhava u juhu
u tjestenirnicama na placu to zovu kašica
__________________
Broomstick operator level A1
Madame Hooch is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2006., 19:50   #17
polly
.
 
polly Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: zgb
Postova: 24,311
Quote:
Madame Hooch kaže:
u tjestenirnicama na placu to zovu kašica
ne vem
mi to zovemo tarana a koristimo samo za juhu kad nema rezanaca
začas se napravi
polly is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2006., 20:06   #18
Madame Hooch
Just flying by
 
Madame Hooch Avatar
 
Registracija: Jan 2003.
Lokacija: all over the place
Postova: 4,577
Quote:
polly kaže:
ne vem
mi to zovemo tarana a koristimo samo za juhu kad nema rezanaca
začas se napravi
hehehe ali Mađari ti to koriste gdi god je kakvi saft, pa čak i ako nema safta
moj tata je radil rizi-bizi sa tarhonyom umjesto riže
moj favorit je bilo u jednom restaču u Fonyodu (Balaton) kad sam naručila pečenu patku sa crvenim zeljem ...i kao prilog tarhonya

ovaj domači ribanac je još i gušt za vidjet ...ali Mađari to konfekcioniraju, pa više izgleda ko male leće od tijesta , ma ludilo kaj da ti velim
__________________
Broomstick operator level A1
Madame Hooch is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.11.2006., 09:38   #19
maksica6
Registrirani korisnik
 
maksica6 Avatar
 
Registracija: May 2006.
Lokacija: München
Postova: 499
Pošalji poruku preko MSN korisniku maksica6 Pošalji poruku preko Skype korisniku maksica6
Hvala poly na odgovoru,to ti se kod nas zove ribana kašica(na juhu) pozdrav!
maksica6 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 15:28.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger