Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 30.10.2006., 09:10   #1
Špranja
pili li ga, pili
 
Špranja Avatar
 
Registracija: Mar 2006.
Lokacija: na dnu ulice
Postova: 3,626
Question Konzerviranje maslina

Ima li tko neki zanimljiv recept za konzerviranje maslina, osim klasičnog (u salamuri)? Imam na svojim maslinicama krasne, krupne plodove, ali još premalo da bi se nosilo u uljaru (možda bi ispala čaša ulja ), pa bi ih rado iskoristila...Inače, masline su u fazi da ih je dio zelen, a dio već potamnio.
Dost mi je hitno, jer sam još samo 2-3 dana u Dalmaciji, zato please, odgovorite mi što prije ako znate...
Špranja is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.11.2006., 21:05   #2
marijaxxl
Registrirani korisnik
 
marijaxxl Avatar
 
Registracija: Jul 2006.
Postova: 349
Masline zelene ilicrne staviti u kipucu vodu i sacekati samo, da provriju. Ocijediti
i svaku izbockati iglom i stavljati u pleh, dobro posoliti i poprskati maslinovim
uljem. Peci na 160 stupnjeva, da malo omeksaju. Kad se ohlade stavit ih u
kesice, pa u zamrzivac.

Ili se operu, svaka izbode iglom i slazu u posudu i soli svaki red. Ostave se i kad
pustu vodu ona se odlije i opet sole. I tako raditi dok pustaju vodu. Nakon toga
slozit ih u staklenke i uliti maslinovog ulja, da ih pokrije. Po zelji dodati zacine.
Ove masline su vrlo ukusne.

Nadam se, da sam pomogla navrijeme.
marijaxxl is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2006., 00:36   #3
Špranja
pili li ga, pili
 
Špranja Avatar
 
Registracija: Mar 2006.
Lokacija: na dnu ulice
Postova: 3,626
Jesi, hvala!
Špranja is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2006., 17:10   #4
balila
Pacijent
 
Postova: n/a
1) Staviti masline u plastičnu posudu i preliti ih dva postotnim natrijevim hidroksidom (kupiti u apoteci!) da budu potopljene
- na jednu litru vode 2 dkg NaOH!
- u toj otopini dva dana držati crne masline a tri dana zelene
2) Nakon toga ih procijediti, isprati i preliti čistom vodom. Tako svaki dan 5-6 dana mjenjati vodu (otprilike svaki dan u isto vrijeme) dok ne postane čista.
3) Skuhati 8-9 % salamuru (1l vode 8-9dkg soli zakuhati i pustiti da se skroz ohladi) i u njoj/držati masline 5-6 dana.
4) Stavljati u teglice i preliti sa salamurom (novom) ili sa maslinovim uljem.
 
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 02.10.2008., 00:20   #5
Obly
Registrirani korisnik
 
Registracija: Oct 2007.
Postova: 17
Konzervirane masline

Evo što struka tj. stručnjak kaže o načinima konzerviranja maslina. Neki se i poklapaju sa ovim gore postovima. Članak je na ovom linku
Obly is offline  
Odgovori s citatom
Advertisement
 
Advertisement
Sponsored links

Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off





Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 18:22.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2009 Forum.hr
Ad Management by RedTyger