Ne zam dal' se mi najbolje razumijemo. Komplet interface sa svim što sam naveo te s PC-om (koji treba imati) = kompletan dijagnostički uređaj. Mogu se pratiti signali u realnom vremenu, vrijednosti parametara i naravno resetirati "check" lampica. I to košta između 50 i 120 € ovisno koliko OBD 2 protokola podržava interface. Najskuplji podržavaju sve protokole pa i zadnji, CANBUS protokol koji je standard na svim autima iza 2005.g.
Po ovom ne vidim potrebu za harverskim testerom (s ekranom). Ako u nečemu griješim, reci.
Ne grijesis, ali ima stvari koje se moraju gledati u voznji pa je tester cisto funkcionalniji........
Ima jedan problem! Treba nabaciti računalo sa odgovarajućim ulazom (RS 232) koji ne postoji na svakoj kanti.
Recimo HP nc 6120 je jedan od rijetkih koji ga ima
Ima jedan problem! Treba nabaciti računalo sa odgovarajućim ulazom (RS 232) koji ne postoji na svakoj kanti.
Nema nijedan problem ! Ima interface-a s RS232 sučeljem prema računalu a ima verzija (istog tipa OBD 2 interface-a) s USB-om pa može na bilo koje novije računalo (bez RS 232). Takva izvedba je jeftinija od izvedbe s RS 232 + RS 232 / USB prilagodnik
Nema nijedan problem ! Ima interface-a s RS232 sučeljem prema računalu a ima verzija (istog tipa OBD 2 interface-a) s USB-om pa može na bilo koje novije računalo (bez RS 232). Takva izvedba je jeftinija od izvedbe s RS 232 + RS 232 / USB prilagodnik
Propitaj se malo, USB nije baš pouzdan-ne znam zašto, znam da u koferu za detekciju dolaze konektori sa RS, a ne USB. Vidio!
Momci,ugradjujemo plin u Beogradu već par godina,ali mislim da niko u Srbiji nije savlado štelovanje mapa u vožnji..jel može neko od vas to da nam objasni?Radimo momentalno Lecho,Landirenzo,ACGas..
Pa kako onda radite novije aute euro3 i 4 ? . Prva stvar je da moraš imati EOBD tester sa mogučnostima da to očitava fuel trim i tek tada sa oba testera na vožnju.
Ova tema je malo zamrla pa da je obnovim pošto je stvarno zanimljiva. Zanima me da li treba na kraju usb stick uz ovaj obd za lpg ili ne, što sve uzeti od opreme na ovoj stranici da to radi kako treba preko usb konektora?
Hvala!
Ova tema je malo zamrla pa da je obnovim pošto je stvarno zanimljiva. Zanima me da li treba na kraju usb stick uz ovaj obd za lpg ili ne, što sve uzeti od opreme na ovoj stranici da to radi kako treba preko usb konektora?
Hvala!
ma ni netrebam sve dovoljno mi je da mogu vratit postavke pokazivača plina naime kada mi auto ostane bez struje jednostavno se plin kom resetira pa mi lampice svjetle naopako kad je pun crvena pa pali zelene kako ga trošim neda mi se svaki put za Osijek kada se to dogodi iako mi se dogodilo svega dva puta ali zlu netrebalo gdje se može skinuti soft
Nemojte se ljutiti ljudi, ali vidim da su ovdje neki malo skrenuli s teme pa mene sada zanima samo jednostavno pitanje koje sam postavio par postova iznad.
Dakle, što mi sve treba(sa one stranice gore) da bi ova stvar funkcionirala preko usb utora na kompu na LandiRenzo multipoint sistemu? Za software ću se već nekako pobrinuti, ali ako imate prijedloge i za njega dobro su došli
Treba ti softwer ,kabel za spajanje tvog kompjutora sa kompom plina i ono najvažnije usb stick(ključ kao što reče g.Miro) sa kojim možeš mijenjati mapu plinskog kompa.Ak nemaš ključ ni svi ti interfejsi i kablovi ti niš ne vrijede.
Postoje otkljućani softveri koji rade bez kljuća. Malo potraži.
Daj kerbi uozbilji se.Neke postavke samo ovlašteni serviser koji je dobio ključ može koristiti a mi generalni zastupnici imamo posebnu šifru po kojoj otključavamo još neke opcije iznad onih što mogu ovlašteni serviseri.Stoga ne širi dezinformacije ili najblaže rečeno lažnu nadu nadobudnima.Osim toga samo nam još treba da svatko može čačkati po programu pa onda pisati po forumima kako ne valja ovo ili ono.Zar nemamo dosta problema i bez toga?
Ja samo čovjeku kažem da to postoji (a zbilja postoji sa svim otključanim samo je malo veća znanost to nać jer nije baš rasprostranjen po internetu). A odgovornost za čačkanje po programu vlastitog automobila snosi onaj tko je čačkao. Vidite da se intrefacei daju nabaviti u slobodnoj prodaji (isto egzotika i treba ih nać).
Istu muku muće i proizvođaći automobila. Maltene za sve marke danas možeš za nevelike novce nać i interface (za nove tek nije problem jer svi imaju OBD-II) i softvere. Npr za VAG grupu nema šta nema (od jednostavnih dijagnostićkih uređaja i testera do softvera koji zadire duboko u softver i kodiranje samog compa).