Evo i mog prvog posta Trebam savjet! Uvijek problemi s kilama, dobila sam posao prije godinu i pol i do tada je sve bilo pod kontrolom, svako jutro vježbala i pazila šta jedem. Sve je bilo ''pod kontrolom''. Od kad radim više nemam vremena ni za vježbe ni za manje i češće obroke budući da radim i po 10 sati dnevno, užas!! Ovo mi je inače prvi posao i očito sam bila jako naivna kada sam mislila da ću za sve imati vremena, u godinu dana vratila sam se na kilažu prije vježbanja i čini mi se da ide sam na gore.. Dobila sam 7 kila, al više me brine šta se ne pomičem s mjesta već god i pol.. Frendica mi je rekla da je prije god dana pila one Herbafast tablete za mršavljenje i da je smršavila 3 kile u mjesec dana, prestala na mjesec dana i onda ih opet uzimala i smršavila 5 u još 2 mjeseca.. Od tada je ok, ostao joj manji apetit i to je to. Šta da radim??
evo i mene
priča :
skidam kile otkako sam rodila,,sad će to biti 2.5g
130kg start 88 trenutno 80 cilj
visina 175cm
skinula sam 42kg,5obroka na dan,puuno vode,zeleni čaj,vježbanje naravno
jel trebam pisat i kolko sam cm izgubila?
ugl išla sam i na tretmane neke,pomoglo je sve,,još malo pa gotovo
nije teško skidat kile kad odlučiš,ali ih je teško održavati
evo i mene
priča :
visina 175cm
evo i mene
priča :
visina 175cm
Do koliko kila zelis doc? Za koliko si vrimena skinila te 42kile? I da naravno ,svaka cast
tom8jerry mene zanima da li imaš problema s viškom kože s obzirom da si skinula stvarno puno kila? vidim da si postepeno mršavila ali ipak je to puno kila. možda pitam gluposti
tom8jerry mene zanima da li imaš problema s viškom kože s obzirom da si skinula stvarno puno kila? vidim da si postepeno mršavila ali ipak je to puno kila. možda pitam gluposti
noge su mi jako ružne,naravno guza kao i kod svih kruškastih žena
inače koža na rukama uopće ne visi,na trbuhu su mi strije gore nego ta koža
ali moglo je biti gore da nisam vježbala,to je jako bitno..i vodeeee pilaaaa
ne pitate gluposti
zdravo cure
ok ovdje sam nova, nadam se da cu se uklopiti
viskoka (niska) sam 165cm i 2010. sam imala 91kg, bila sam ocajna ali mi nije padalo na pamet da se odreknem cokolade, chipsa coca-cole i sl. sto se mene i sporta tice nisam zainteresirana nizasto osim plivanje i ronjenje. samo sam rasla i rasla... slucajno sam od frendice cula za metabolan, njena mama je koristila i kupim ga i ja kao da smrsavim ne mogu reci danije dao nikakve rezultate par kg 2-3 sam izgubila i to me motiviralo da krenem dalje. pocela sam piti zeleni caj svako jutro i umanjila obroke nisam ih prepolovila, jela sam 1/3 obroka, nisam izbacila ni cokoladu ni chips ni jabuke, vjezbala nisam nikada i jutros sam se vagala imam 63 kg prijateji mi kazu da sam se prepolovila ali ja se jos uvijek osjecam debelom. mislim da je to psiholoski i bojim se da ne pretjeram jer sam u fazi kada cu ili preJkerati ili se ponovno udebljati.
Jel netko bio na The Biggest loser dijeti? Već neko vrijeme pratim taj show i čini mi se da je ta dijeta stvarno najzdravija jer se bazira na zdravoj i uravnoteženoj prehrani, unosu svega što je potrebno organizmu, no u umjerenim količinama, i, naravno, na vježbanju. Pa eto, zanimaju me iskustva.
Jel netko bio na The Biggest loser dijeti? Već neko vrijeme pratim taj show i čini mi se da je ta dijeta stvarno najzdravija jer se bazira na zdravoj i uravnoteženoj prehrani, unosu svega što je potrebno organizmu, no u umjerenim količinama, i, naravno, na vježbanju. Pa eto, zanimaju me iskustva.
evo nešto od mene
znači ovo po meni nije nikakva dijeta i dalje jedem sve šta hoću od čipsa do voća, povrća.....samo pazim da na dan unesem do 1500 kalorija, točnije brojim i zapisujem ....ne sada da vagam ili nešto nego ono od oka procijenim .....i mislim da pomaže jer sam ovim načinom uspijela skinuti 4 kile u stvarno kratkom razdoblju.....
drugo: jeli mi možete reći koliko se orprilike kalorija potroši na dan bez ikakvog viježbanja, znaci prosjecan gubitak ....
treće: koju hranu je potrebno izbaciti da bi se došlo do još efikasnijih rezultata, evo ja izbjegavam čokoladu .....nekad davno sam i kruh ali u zadnje vrijeme mu nikako ne mogu odoliti, to je valjda ono znaš da ne smiješ pa te još više privlači O.o
samo si pročitajte 344pounds.com .... uzmite si dan ili dva pa pročitajte cijeli blog... čovjek je 100% u pravu i sasvim logično je sve... bez dijeta i svega... samo pratite smjernice koje on daje... ove god sam skinuo 19 kila od početka godine po ovim i sl. principima
pozdrav!
nova sam na forumu...
Molim savijet, rodila sam prije 1 god. i od tada pokusavam smrsaviti ali mi ne ide. nedavno sam krenula vjezbati i pazim na prehranu. dakle vec skoro 1 mj vjezbam uz renatu sopek, 15 min vjezbi za kriticne zone, zatim 25 min aerokicka i jos malo latino fitnesa i to gotovo svaki dan. vide se promjene pogotovo u struku. sve bi bilo bolje da nisam ovisnik o slatkom pa se povremeno pocastim cokoladom. trebala bi smrsaviti skoro 25 kg. molim vas, ako netko ima iskustva s ovakvim nacinom mrsavljenja neka komentira... koliko dugo bi trebala vjezbati ovim tempom da skinem te kg
Ključna je promjena prehrane i/ili smanjenje porcija. Bez toga nikakva Sopekica neće pomoći.
__________________ So you can stick your little pins in that voodoo doll, I'm very sorry, baby, doesn't look like me at all, I'm standing by the window where the light is strong.
evo dobauljala sam ovdje ne znam ni ja zašto. Imam 31. godinu. Trenutno sam na nekih 110 kg (ok, 109 ali možda i vaga laže u moju korist ) i pod hitno to moram početi rješavati. Prije mjesec sam skinula 4 kg i opet vratila. Rodila sam prije pet mjeseci i prilično sam zabrinuta. Već sam tri puta skidala po tridesetak kg i svaki put vratila te kile a ovaj put sam i na ovom troznamenkastom broju.
I nema tu ništa što već ne znam, ali love me krize i to mi je najgore. Izgubim volju za to, za sve ostalo postanem bezvoljna a htjela bih skinuti taj teret s leđa.
Prekosutra krećem i na zumbu, ne znam koliko ima smisla sa ovim kilama ali čini mi se primjerenije od ostalih težačkih iscrpljivanja.
Netko je tu skinuo 42 kg! Čestitam i klanjam se do poda!
evo dobauljala sam ovdje ne znam ni ja zašto. Imam 31. godinu. Trenutno sam na nekih 110 kg (ok, 109 ali možda i vaga laže u moju korist ) i pod hitno to moram početi rješavati. Prije mjesec sam skinula 4 kg i opet vratila. Rodila sam prije pet mjeseci i prilično sam zabrinuta. Već sam tri puta skidala po tridesetak kg i svaki put vratila te kile a ovaj put sam i na ovom troznamenkastom broju.
I nema tu ništa što već ne znam, ali love me krize i to mi je najgore. Izgubim volju za to, za sve ostalo postanem bezvoljna a htjela bih skinuti taj teret s leđa.
Prekosutra krećem i na zumbu, ne znam koliko ima smisla sa ovim kilama ali čini mi se primjerenije od ostalih težačkih iscrpljivanja.
Netko je tu skinuo 42 kg! Čestitam i klanjam se do poda!
Kilaža se ne ostvaruje samo vježbanjem i prehranom. Može zvučati kao jeftina filozofija, ali moraš jačati i mijenjati mentalni sklop.
Sredila si prehranu? OK. Počela vježbati? Super. Sad moraš tako, vrlo vjerojatno dok god budeš bila u mogućnosti kretati se. To je nešto za cijeli život, a ne samo dok ne skineš. Čim se vratiš starim navikama, vraćaju se i kile.
Svako kretanje ima smisla, ali s obzirom na broj kilograma, nisam sigurna da je Zumba najbolje rješenje. Trebalo bi se konzultirati s liječnikom možda.
Kombiniraj kardio i snagu. Kardio je super, ali dugoročno, bez vježbi snage, nisi napravila ništa.
Kilaža se ne ostvaruje samo vježbanjem i prehranom. Može zvučati kao jeftina filozofija, ali moraš jačati i mijenjati mentalni sklop.
Sredila si prehranu? OK. Počela vježbati? Super. Sad moraš tako, vrlo vjerojatno dok god budeš bila u mogućnosti kretati se. To je nešto za cijeli život, a ne samo dok ne skineš. Čim se vratiš starim navikama, vraćaju se i kile.
Svako kretanje ima smisla, ali s obzirom na broj kilograma, nisam sigurna da je Zumba najbolje rješenje. Trebalo bi se konzultirati s liječnikom možda.
Kombiniraj kardio i snagu. Kardio je super, ali dugoročno, bez vježbi snage, nisi napravila ništa.
o, da, znam. dugogodišnja borba me iscrpila. i znam da zumba nije neko rješenje ali od nekog konkretnog vježbanja ništa dok ne skinem bar nešto. i više od nešto. preveliko je opterećenje, a obzirom da sam rodila prije pet mjeseci križa su ajme...ovo je više onako malo đipsanja po vlastitom tempu i malo potrošnje kalorija, druženja, više za raspoloženje nego čudo. inače prošle sam godine išla na trbušni sa 100 kg i vjeruj mi teško me nadmašit hahha. takve mi stvari jednostavno leže. doma ima sobnu biciklu pa za sad tako. nitko mi trenutno ne preporučuje vježbanje, više hodanje i slično. ali uz bebu i 110 kg nije moguće opalit po kilometrima. a svjesna sam i da promjene moraju biti stalne no sve mi je to teško jer sam u 2 god promijenila 6 gradova stanovanja itd...Inače, kod nutricionista sam bila, napravila sam i test intolerancije na hranu (spadam u 1% ljudi koji mogu jesti sve - osim bjelanjka; koji apsurd) a ujutro idem do dr., vadit krv.
i realno nisam nešto gladna, koliko me lovi ona "psihološka" glad.
Evo i mene na ovom topicu. Ja sam rodila prije mjesec i tjedan dana. Problem je u tome što sam dobila 21 kg u trudnoći. Visoka sam 165 cm i sad imam 68 kg. Meni je to puno previše, sad smatram da mi je ostalo 10 kg viška i to me poprilično zabrinjava. Prije trudnoće sam imala oko 55 kg i bila sam jako zadovoljna takva, a sad mi je muka od samog pogleda u zrcalo. Kruškolikog sam oblika, al sad imam i trbuh...grrr. Ni sama neznam što bi radila. Prehrana mi je katastrofa još iz trudničkih dana ostala navika, jedem sve i ne pazim koliko a i ne biram previše. Sad sam planirala smanjiti obroke, prestati sa hranjenjem iza 19 h i započeti dan vočem. Ima li kakvih savjeta?
Evo i mene na ovom topicu. Ja sam rodila prije mjesec i tjedan dana. Problem je u tome što sam dobila 21 kg u trudnoći. Visoka sam 165 cm i sad imam 68 kg. Meni je to puno previše, sad smatram da mi je ostalo 10 kg viška i to me poprilično zabrinjava. Prije trudnoće sam imala oko 55 kg i bila sam jako zadovoljna takva, a sad mi je muka od samog pogleda u zrcalo. Kruškolikog sam oblika, al sad imam i trbuh...grrr. Ni sama neznam što bi radila. Prehrana mi je katastrofa još iz trudničkih dana ostala navika, jedem sve i ne pazim koliko a i ne biram previše. Sad sam planirala smanjiti obroke, prestati sa hranjenjem iza 19 h i započeti dan vočem. Ima li kakvih savjeta?
Ti dani samo sa voćem su ti bezveze,a i ne jedenje iza 19.
Treba svakih nekoliko sati pojesti izbalansiran obrok,pa i prije spavanja je dobro uzet neki proteinski obrok(malo posnog sira recimo),i počni vježbat svakodnevno kraće treninge visokog inteziteta,koji će ti služiti ujedno i kao trening muskulature i kao kondicijski trening.