Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Televizija

Televizija Sve što trebam jest komad kruha i TV
Podforumi: Serije, Neprikazano - (US i UK), Sapunice, Neprikazano - ostale serije, Reality TV, Big Brother 2016.

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.11.2006., 16:24   #1
VIP SAT TV

Digi TV - nova DTH platforma u Hrvatskoj

Digi TV- najveća platforma u ovom dijelu Europe, započela je prema najavama sa testiranjem brojnih kanala iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije. Podsjetimo, tijekom 8.mjeseca ove godine, Digi TV je u Republici Hrvatskoj osnovao tvrtku pod imenom DIGI satelitska televizija d.o.o. Iz sudskih registara jasno je vidljivo da iza navedene tvrtke stoje RCS i RDS (Romanian Cable Systems, Romanian Data Systems) odnosno vlasnici platforme Digi TV.

Navedena tvrtka u suglasnošću sa Odašiljačima i Vezama d.o.o. preuzima njihov pay tv odjel See More SatChannel, a koji je zadužen za emitiranje istoimenog pay tv paketa na satelitu Hot Bird (13° istočno) a u kojem se emitiraju kanali HBO Adria, CMC, Hustler TV, Jetix, Eurosport 1 i 2, Zone Romantica, Zone Reality, National Geographic i Hallmark Channel. Paket See More SatChannel emitirao se kodirano u sistemu Viaccess PC 2.5 i do sada nije bio dostupan piratskim putem. Broj korisnika See More platforme nažalost nije poznat, no računa se da taj paket koji se emitirao za područje zemalja bivše Jugoslavije, broji do 25.000 korisnika.

See More je na uspavano hrvatsko tržište uveo po prvi puta DTH prijem : gledatelji su bez previše muke mogli doći do atraktivnih kanala kao što su HBO Adria (premium filmski kanal sa hrvatskim prijevodom), te drugih zanimljivih kanala kao što su Zone Reality, Hallmark i National Geographic Channel. Nažalost, zbog manjka kapaciteta na poziciji 13° istočno, See More se nije mogao adekvatno proširiti kako bi imao stabilan rast i sve veći broj pretplatnika.

S druge strane, broj stranih platformi koje su se zainteresirale za tržište postajao je iz mjeseca u mjesec sve veći i veći - jedan od prvih koji su najavili ulaz je bio UPC Direct, no do današnjeg dana ništa se od silnih najava nije obistinilo. Drugi koji je najavio ulaz na tržište bio je SBB-ov Total TV, no iz nekog nepoznatog razloga nije proširio djelovanje na Hrvatsku. Treći igrač je bio upravo Digi TV, a koji je išao na najlakši mogući način - preuzeo je konkurenta i tako stekao prvu bazu pretplatnika bez da je počeo sa ozbiljnijim radom na tržištu. Digi TV je sa preuzimanjem platforme See More preuzeo njihove pretplatnike ali i obveze prema njima, što znači da niti jedan postojeći pretplatnik platforme See More neće biti oštećen.

Krenimo stoga redom, što kao pretplatnici See More paketa trebate znati :

Broj kanala koji sada imate znatno će se povećati. Dosadašnji broj od 10 kanala koje ste mogli pratiti putem See More paketa povećat će se na tridesetak. Među novim kanalima naći će se Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Civilisation, Travel Channel, Discovery Science, Cartoon Network, TV 1000, Viasat Explorer, Viasat History, CNN international, MTV Adria, VH-1 i drugi kanali. Prema dosadašnjim testovima, možemo zaključiti da će Viasat Explorer, TV1000, Viasat History, Discovery Channel, MTV Adria i Animal Planet biti prevedeni na hrvatski jezik.

Moći ćete pratiti domaće kanale. U sklopu osnovnog paketa emitirat će se domaći kanali HRT1, HRT2, Nova TV, RTL Televizija i TV Sljeme, a postoji mogućnost da ćemo u paketu vidjeti i Nezavisnu Televiziju iz Kutine.

Koje kanale iz See More paketa vjerovatno nećemo vidjeti? Najvjerovatnije nećemo vidjeti samo kanal Eurosport 2, iako postoji mogućnost da će ga Digi TV naknadno ubaciti u svoju ponudu.

Cijena pretplate još uvijek nije poznata, no prema još uvijek neslužbenim informacijama ona neće rasti već će ili ostati ista uz znatno veći broj kanala, ili će pasti tako da se uklopi u koncept prodaje Digi TV-a , a to je "kvaliteta po vrlo, vrlo niskim cijenama".

Novi paket emitirat će se posredstvom satelita Intelsat 10-02 na 1° zapadno, kodirano u sistemu Nagravision 2 CAS6, a ne na satelitu Hot Bird na 13° istočno, što znači da ćete za prijem novog paketa i novih kanala trebati svoje antene okrenuti na 1° zapadno.

Na satelitu Hot Bird , See More će se nastaviti emitirati sve do 31.12.2006 godine, kada će na frekvenciji 12.520 V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 i konačno biti ugašeni svi kanali koji su činili platformu See More. HRT kanali i dalje će nastaviti emitirati na tom satelitu i na navedenoj frekvenciji, kodirano u sistemu Viaccess PC 2.5.

Svi postojeći pretplatnici See More paketa trebali bi dobiti besplatan zamjenski digitalni satelitski receiver koji će biti kompatibilan sa novim kodiranjem i novim servisima koje nudi DIGI TV (npr DVB titlovi). Prema nekim najavama, postoji mogućnost da će RCS / RDS za hrvatsko tržište u opticaj pustiti Nagra dekoderske module koji će se potom moći ubacivati u CI receivere, no pošto Digi TV tu strategiju nije napravio ni na jednom tržištu do sada, teško je da će je isprobati na našem tržištu. Osim digitalnog satelitskog receivera, postojeći pretplatnici dobiti će besplatnu zamjensku karticu i mogućnost besplatne promjene antenske pozicije na 1° zapadno.

Nove kartice neće raditi u bilo kojem digitalnom satelitskom receiveru (tipa Dreambox, DBOX 2 ili sličnima) koji je kompatibilan sa sistemom Nagravision 2. Kartice će biti vezane za receiver sa kojim su prodane, tako da ne može doći do zlouporabe. Receiver koji prodaje Digi TV biti će Humax Digi + II ili službeni Digi TV Hyundai.

Novi pretplatnici, koji potpišu dvogodišnji ugovor o pretplati sa DIGI satelitskom televizijom d.o.o., također će dobiti besplatan digitalni satelitski receiver kompatibilan sa sustavom Nagravision 2.

Prema riječima glavnih i odgovornih iz Odašiljača i Veza, niti jedan pretplatnik See More paketa neće biti oštećen zbog preuzimanja platforme od strane DIGI satelitske televizije d.o.o.

Konačna programska lista DIGI TV još uvijek nije sasvim poznata no možemo sa 99% sigurnošću reći da će se sastojati od slijedećih kanala:

HTV 1
HTV 2
RTL Televizija
Nova TV
TV Sljeme (Z1)
Otvorena TV
CMC
MTV Adria
Hallmark Channel
Tv 1000
AXN Central Europe
Zone Romantica
Zone Reality
Jetix
Cartoon Network
VH-1 Europe
National Geographic Channel
Discovery Channel
Animal Planet
Eurosport
Discovery Civilisation
Discovery Science
Discovery Travel & Living
Viasat Explorer
Viasat History
Hustler TV
Travel Channel
Private Spice
CNN International
Turner Classic Movies (TCM)

Programski paket HBO:

HBO Adria


Testiranje Digi TV-a trebalo bi se zaključiti u narednim danima, kada bi napokon trebala započeti i službena prodaja te promidžba.

Prema posljednjim najavama cijena bi se trebala kretati oko 45 kn/mjesečno za osnovni paket te oprema 630 kn ili besplatno uz ugovor na 12 mj.

izvori: satelitv.net i satelitski forum
D.I. is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.11.2006., 17:42   #2
Koji će od ovih kanala imati hrvatske titlove?
leola is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.11.2006., 19:26   #3
Svi koji su trenutno lokalizirani:

MTV Adria
HBO Adria
Hallmark
TV 1000
Viasat History
Viasat Explorer
National Geographic
Zone Reality
Zone Romantica
Travel (ima srpske titlove)

a sigurno će se u budućnosti broj povećavati.
D.I. is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.11.2006., 21:41   #4
Hvala
leola is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.11.2006., 21:43   #5
Samo da konacno vise krenu, tri mjeseca cekamo na te Digice
Vespazijan is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.11.2006., 12:41   #6
Exclamation NIJE ISTINA!

Ukoliko sam dobro pročitao, piše da digi tv nudi dvogodišnji ugovor novim pretplatnicima uz besplatan prijemnik! To moram negirat...
Istina je da trenutno nude samo jednogodišnji ugovor bez besplatnih prijemnika.

Ako mislite uštedjeti na opremi a ipak dobiti uslugu digi tv-a to se može samo u slučaju da se oprema unajmi,a iznajmljivanje je besplatno,a ne besplatan prijemnik,,samo za vrijeme trajanja ugovora u posjedu pretplatnika i poneki program s popisa nije na mjestu,ali to i nije tak bitno! Vi ako želite možete i kupiti prijemnik da bude vaš,te uz to platiti pretplatu. Imate telefon 060 300 333 (cijena lokalnog poziva), pa saznajte zbilja točne informacije, kak sam ja saznao!!! Nemaju još vlastitu hrvatsku internet stranicu,pa je to najbolji izvor informacija. Toliko od mene....
mourinho1986 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.11.2006., 16:28   #7
Točno. Članak je izašao prije nego je počela reklamna kampanja.
D.I. is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.11.2006., 20:55   #8
A sta je sa seemore pretplatnicima, valjda ce nama dati dzaba receiver
Vespazijan is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.11.2006., 21:59   #9
imam jedno pitanje, putem kojeg paketa se moze pratiti ili kako najlakse nabaviti CNBC Europe?
mush mushi is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2006., 08:21   #10
Seemore pretlatnici!!

Sto se tice starih i novih seemore pretplatnika,u roku od tjedan ili dva biti ce obavijesten putem pošte na kućnu adresu o svemu što trebaju znati sad kad mijenjaju mrezu. evo u grubo nekoliko stavki....

broj programa ce s deset porasti na trideset programa i iznajmiti cete novi reciever s novom smartcard.
mourinho1986 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2006., 10:16   #11
Jel netko možda zapamtio onaj broj s tv reklame NEKI 060... ILI 062...
Feno_Men is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2006., 11:03   #12
Digi tv

062 300 333!!
mourinho1986 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2006., 11:04   #13
digi

Ne napalćuje ništa skuplje, cijena je lokalnog poziva!
mourinho1986 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2006., 17:42   #14
Thumbs up interes

da li će se ta digi tv moći gledati i na otocima
__________________
Pravila uređivanja potpisa
java rab is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2006., 17:48   #15
na taj tel. nemoguce je dobiti vezu. Znate li koji drugi tel. hvala
eniods is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2006., 17:55   #16
Gdije su sluzbene stranice DIGI TV-a ? Da li se emitira na engleskom, ili je sinkronizirano? Discovery mi ne znaci nista ako trafljaju na madjarskom ili tako nesto
timon_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2006., 18:16   #17
jbga zakasnili ste MaxTV je već doma
Barny is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2006., 18:58   #18
Samo skart programi isto ko i MaxTV .... dajte nam pravi sportski kanal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dado_23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2006., 15:14   #19
Naravno da će se moći gledati i na otcima i na bilo kojem drugom mjestu. Dovoljna je satelitska antena usmjerena na 1° zapadno.

Mislim da je za one koji nemaju adsl, digi isplativiji jer iznosi 45 kn na mjesec, dok za max tv treba uvesti adsl (najeftiniji paket je 99 kn/mj) i onda još plaćati posebno max tv koji je nekih 65 kn/mj. ako se ne varam.

Što se ponude programa tiče, Digi nudi HBO za 35 kn/mj, dok ga Max tv jošp ne nudi uopće. Zbog problema sa protokom podataka, max tv tu i tamo zašteka, a na satelitu se to ne može dogoditi. Ostali programi su više manji identični, a to što max tv nudi 55, a digi tv 30 programa je neka vrsta optičke varke, budući da je sa receiverom za Digi tv moguće pratiti sve te kanale (fashion, cabale 5, italia 1, rtl, itd.) sa drugih satelita kao FTA (nekodirane). Jedino što je potrebno je ili motor ili diseqC sklopka za praćenje više satelita istodobno. Npr. kombinacija Astra i Hotbird na jednoj anteni + Digi TV na drugoj, i sve spojeno na DIGI TV receiver donosi 30 Digi kanala + preko 200 FTA kanala.
D.I. is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2006., 15:16   #20
BTW., iz Digija su već stigle neke najave o pokretanju sportskih kanala nakon nove godine, a testira se i PPV usluga (plati pa gledaj) što max tv već nudi u svojoj videoteci.

website je www.hr.digi.tv ili hr.digi.tv i još nije "pušten u pogon"

glavna stranica rumunjskog digija je www.digi.tv
D.I. is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 08:49.