Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.12.2006., 17:51   #1
Hannuma
zvrk
 
Hannuma Avatar
 
Registracija: Jul 2006.
Lokacija: predaleko...
Postova: 1,518
Kako ispeči prasca?

Pomagajte ljudi...
jednom sam probala peć svinjetinu i nije mi ispala dobro...
nemislim na cijeloga prasca već na jedan veći komad..
uglavnom to kod mene nije ispalo jestivo!
HElp!
__________________
Život je čudno neko stanje...što ga više imaš, imaš ga sve manje.
Hannuma is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2006., 17:54   #2
Sdrafac
Zlobnik
 
Sdrafac Avatar
 
Registracija: Jun 2004.
Lokacija: Mars
Postova: 0
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Sdrafac
neznam, al probaj ga pohat
ili još bolje, na saft....
__________________
Those are my principals, if you don't like them… I have others.
Groucho Marx
Sdrafac is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2006., 18:06   #3
Hannuma
zvrk
 
Hannuma Avatar
 
Registracija: Jul 2006.
Lokacija: predaleko...
Postova: 1,518
Quote:
Sdrafac kaže:
neznam, al probaj ga pohat
ili još bolje, na saft....
E..to nije problem...
al ovo mi je za Božić..kužiš?
ja bi ga baš htjela fino ispeć u pećici!???
__________________
Život je čudno neko stanje...što ga više imaš, imaš ga sve manje.
Hannuma is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2006., 18:10   #4
Sdrafac
Zlobnik
 
Sdrafac Avatar
 
Registracija: Jun 2004.
Lokacija: Mars
Postova: 0
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Sdrafac
nisam ljubitelj pečenki, al ja bi ga recimo dobro natrljao začinskim biljem/ruzmarin npr/ zasolio i zamotao u alu foliju i tako ga ispekao na lakoj vatri, pa bih dobio mekano pečenje....i mlince uz to.....ah, bolje da šutim
__________________
Those are my principals, if you don't like them… I have others.
Groucho Marx
Sdrafac is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 07.12.2006., 19:38   #5
dobardan
sad će to, samo što nije
 
dobardan Avatar
 
Registracija: Sep 2003.
Lokacija: kt
Postova: 2,210
mi večer prije komad mesa ( dobro je da je malo prošarano masti, biti će sočnije) dobro namažemo marinadom, nema nešto određeno s čim mariniramo, šta se nađe od začina u kuhinji ( ulje, češnjak, vegeta, ružmarin, bosiljak, biber....). Ujutro ga baciš u rol, pokriješ folijom i pečeš ( vrijeme pečenja zavisi koliko je komad velik), pred kraj maknemo foliju da se dobije malo pečeniji sloj odozgo i gotovo. Ma za prste polizati
dobardan is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2006., 08:23   #6
d@d@
Registrirani korisnik
 
d@d@ Avatar
 
Registracija: Nov 2004.
Postova: 6,116
Ako misliš na pečenicu (komad od buta, lopatice) sa kožom. Onda je zgodno meso nasolit navečer da se sol upije i dobro posušit stranu na kojoj je koža prije pečenja. Najbolje je peč prvo na nižoj temperaturi 120oC na masti i dodat 1-1,5 dcl (vode ili još bolje juhe). Kad voda ispari i sredina pečenke više nije sirova (bodne se iglom za ražnjiče, pa ako ne curi sukrvica) onda se meso okrene da koža bude gore, poprska se pivom i poveča temperatura na 180oC dok se ne zahruskavi kožica.

Ako misliš na komad od krmenadle onda predlažem da je zamotaš u začine (krupno drobljeni papar, sol, koja od trava ako volite..) tako da što više začina ostane naljepljeno na mesu i pečeš uz često podljevanje i okretanje na 150oC, ako se meso počne sušit možeš pokrit alu-folijom ili smanjit temperaturu i češće okretat/podljevat.
d@d@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2006., 09:41   #7
Vanjushka
Banned
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 24,440
Meni je samo bitno da ima dosta pecnog soka za polijevanje (zacini, masnoca, vino ili pivo) i da se pece na niskoj temperaturi i sto duze.

Mozda nije lose spikovati sa bijelim lukom i slaninom.

Uglavnom, nije problem, ako ima "sluha".
Vanjushka is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2006., 11:33   #8
vemar1
najsretnija mama
 
Registracija: Feb 2006.
Lokacija: AU
Postova: 1,374
ja sada pecem neki dio koji je kraj rebra, sta ja znam, valjda od trbuha i ima jedan sloj mesa pa jedan sloj amsno i kozu. Toa je dosta fino za jesti ali ja ne volim amsno i pojedem samo ovaj dio gdje je cisto meso. Znam da je but presuh za peci u pecnici. Koji bi dio jos mogla kupiti pa ispeci a da nije suh ni jako masan? Hvala.
__________________
"Daj mi mirnocu da podnesem stvari koje ne mogu promijeniti, daj mi hrabrost da promijenim stvari koje mogu promijeniti, i daj mi mudrost da razlikujem jedno od drugoga."
vemar1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2006., 11:34   #9
vemar1
najsretnija mama
 
Registracija: Feb 2006.
Lokacija: AU
Postova: 1,374
Greska, ova rijec amsno treba biti masno. Uvijek zurim da se mali ne probudi pa pogrijesim.
__________________
"Daj mi mirnocu da podnesem stvari koje ne mogu promijeniti, daj mi hrabrost da promijenim stvari koje mogu promijeniti, i daj mi mudrost da razlikujem jedno od drugoga."
vemar1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2006., 15:47   #10
Hannuma
zvrk
 
Hannuma Avatar
 
Registracija: Jul 2006.
Lokacija: predaleko...
Postova: 1,518
Hvala svima na super uputama!
još me buni jedino..da li mogi peć kumpire skupa sa tim komadom mesa..?
ako mogu, kad da ih stavim..?
__________________
Život je čudno neko stanje...što ga više imaš, imaš ga sve manje.
Hannuma is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2006., 17:42   #11
Vanjushka
Banned
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 24,440
Ja krumpire stavim nakon sto izvadim meso iz pecnice.

Zapravo, prasetinu volim ohladjenu.
Vanjushka is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2006., 20:27   #12
x-type
xxx-type
 
x-type Avatar
 
Registracija: Sep 2004.
Lokacija: dovoljno daleko od mora
Postova: 13,225
ak je prasetina, onda nemoj nikako peć krumpire s tim. ak je komad svinje od stotinjak kila, onda može krumpir
__________________
Вєрка Сердючка
x-type is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2006., 11:43   #13
Hannuma
zvrk
 
Hannuma Avatar
 
Registracija: Jul 2006.
Lokacija: predaleko...
Postova: 1,518
Quote:
x-type kaže:
ak je prasetina, onda nemoj nikako peć krumpire s tim. ak je komad svinje od stotinjak kila, onda može krumpir
__________________
Život je čudno neko stanje...što ga više imaš, imaš ga sve manje.
Hannuma is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2006., 12:03   #14
x-type
xxx-type
 
x-type Avatar
 
Registracija: Sep 2004.
Lokacija: dovoljno daleko od mora
Postova: 13,225
Quote:
Hanna 01 kaže:
__________________
Вєрка Сердючка
x-type is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2006., 13:02   #15
dk1
Registrirani korisnik
 
Registracija: Apr 2006.
Postova: 2,526
1. komad svinjetine nije prasac
2. sve što može stati u rernu nije prasac

prasac se na balkanu peče uz pomoć motora od brisača ili ako ste proeuropski šugavi liberal onda kod lokalnog pekara šiptara
dk1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2006., 04:34   #16
cuca
inace okvacena
 
cuca Avatar
 
Registracija: Jul 2004.
Lokacija: u azilu.......
Postova: 2,645
Pošalji poruku preko MSN korisniku cuca
Quote:
Hanna 01 kaže:
Pomagajte ljudi...
jednom sam probala peć svinjetinu i nije mi ispala dobro...
nemislim na cijeloga prasca već na jedan veći komad..
uglavnom to kod mene nije ispalo jestivo!
HElp!
he he! citam evo i smijuljim se!
predlazem ti da googlas ili pokusas sa Pogodak.hr

a ja ti imam jedan recept koji sam prosle godine dobila od jedne poznate:


Kupite prase.
Popijte jednu rakiju.
Stavite prase u pecnicu.
Popijte jos jednu rakiju.
Stavite celzijuse na 375 pecnica.
Popijte jos 2 rakije casice...
Upecite kljucnicu.
Rakijte jos jednu casicu...
Prenite okrase.
Rakijte jos jednu...bocu
Povi pilo na prase.
Sipaj rakije jednu, ovu..
Pecite rakiju 4 sata.
Izvadite pecnicu iz praseta.
Ohladite da se prase priceka.
Rakijino burence napijte.
Isprasite sjece.
Stolirajte servis.

Bogolite se mogu.

Dotek bar i daj nalij jos jednu r.....



*nadam se da razumijes salu

kasnije, kad se probudim, napisat cu ti jedan dobar recept
(bas danas sam kuhala svinjece pecenje po mom receptu, ne po ovom gore)

idem corit
cuca is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.12.2006., 15:45   #17
cuca
inace okvacena
 
cuca Avatar
 
Registracija: Jul 2004.
Lokacija: u azilu.......
Postova: 2,645
Pošalji poruku preko MSN korisniku cuca
Bok Hanna, evo ti obecani recept

http://img291.imageshack.us/my.php?i...glas006rn1.jpg

javi kako je uspjelo
cuca is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2006., 09:32   #18
Hannuma
zvrk
 
Hannuma Avatar
 
Registracija: Jul 2006.
Lokacija: predaleko...
Postova: 1,518
Quote:
cuca kaže:
he he! citam evo i smijuljim se!
predlazem ti da googlas ili pokusas sa Pogodak.hr

a ja ti imam jedan recept koji sam prosle godine dobila od jedne poznate:


Kupite prase.
Popijte jednu rakiju.
Stavite prase u pecnicu.
Popijte jos jednu rakiju.
Stavite celzijuse na 375 pecnica.
Popijte jos 2 rakije casice...
Upecite kljucnicu.
Rakijte jos jednu casicu...
Prenite okrase.
Rakijte jos jednu...bocu
Povi pilo na prase.
Sipaj rakije jednu, ovu..
Pecite rakiju 4 sata.
Izvadite pecnicu iz praseta.
Ohladite da se prase priceka.
Rakijino burence napijte.
Isprasite sjece.
Stolirajte servis.

Bogolite se mogu.

Dotek bar i daj nalij jos jednu r.....



*nadam se da razumijes salu

kasnije, kad se probudim, napisat cu ti jedan dobar recept
(bas danas sam kuhala svinjece pecenje po mom receptu, ne po ovom gore)

idem corit

E ovo je najbolji recept koji sam vidila do sad, majke mi!
__________________
Život je čudno neko stanje...što ga više imaš, imaš ga sve manje.
Hannuma is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2006., 09:34   #19
Hannuma
zvrk
 
Hannuma Avatar
 
Registracija: Jul 2006.
Lokacija: predaleko...
Postova: 1,518
Quote:
x-type kaže:
A ti si mislio ozbiljno..
a ja mislila da me zaje....
pa gdje bi ja pobogu sa prascem od sto kila u pećnicu?
__________________
Život je čudno neko stanje...što ga više imaš, imaš ga sve manje.
Hannuma is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2006., 09:39   #20
x-type
xxx-type
 
x-type Avatar
 
Registracija: Sep 2004.
Lokacija: dovoljno daleko od mora
Postova: 13,225
Quote:
Hanna 01 kaže:
pa gdje bi ja pobogu sa prascem od sto kila u pećnicu?
joj koka, krivo si skužila! mislio sam kad od svinje od 100 kila odrežeš komad mesine od 3-4-5 kila onda to pečeš s krumpirom, a kad odrežeš frtalj praseta od 20 kila (dakle opet komad mesa od 5 kila), onda je to škoda ispeć s krumpirom
__________________
Вєрка Сердючка
x-type is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off





Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 11:55.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2009 Forum.hr
Ad Management by RedTyger