ma bilo je to retoricko pitanje. naravno da se to moze napraviti bolje, ako se ima kvalitetnija i veca fotografija i da imam vise vremena (ili financijskog poticaja )
ovo gore sam samo dao kao primjer sto se moze (mogu) napraviti u kratko vrijeme
gore sam stavio smajlic, pa je nadam se dovoljno jasno da sam se gore salio. Da stvarno netko i zeli unovciti moj trud, onda naravno da ne bih zahtijevao novac unaprijed. Ako je zadovoljan, plati.
Zanima me nesto malo vise o retusu koji se naplacuje.Daklem radim u photoshopu par godina i mislim da sam dosta dobra u tome.U vidu imam jedan modni katalogic koji bi mogla napraviti u fusu, a ne znam koju cijenu da ponudim.Radi se o 22 fotke A4 digitalke, cijeli stas..........nista posebno
Ovo je moj prvi fus, i stvarno nisam sigurna koliko okvirno mogu trazit po fotki, a da si ne otjeram klijenta?
profi retuš za modu u hr se naplačuje 150kn po fotki sa scanom (za časopis). znam da je to ekstremno malo, ali tako je. ajde stavi negdje jednu fotku prije-poslije.
ima jedan sajt od nekog tipa koji se profesionalno bavi photoshop obradom slika za poznate "estradne zvjezde" (strane). Uglavnom Madonni i sličnima retušira slike, radi za 100$ sat.
Vidio sam taj sajt prije godinu dana, na stranici ima onak ko galerija slika i onda dođeš na sliku (original) pređeš mišem preko nje i onda ti se pokaže retuširana.
Zna li možda neko od vas koji je to sajt jer nikako ne mogu nać.. Hvala..
Dajte ljudi koje ovo zanima, pišite, stavljajte neke zanimljive linkove ili svoje radove tu i tamo, bilo kaj vezano za retuš... Znam da ima dosta onih koje zanima ova tema, pa da ne bi zamrla, uključite se! chop-chop