Klincima (1. i 3. razred osnovne muzičke - klavira) trebam kupiti električne klavijature da bi mogli vježbati dok nisu u Zagrebu (imamo pianino doma). Pošto sam totalni tudum kaj se glazbe tiče molim za pomoć i savjet.
Malo sam pogledao da vidim kaj se nudi i koji su koji modeli. Uglavnom se prodaju Yamahe, Casio i Korg. Nisam ništa pametno nisam našao i na internet stranicama trgovina.
Ne usudim se uzeti nekaj preko oglasa jer kao što sam rekao ne znam na kaj trebam obratiti pažnju.
Nekak mi se čini da Casio ima to kaj bi meni trebalo. Novi Casio CTK-230 (cca.650kn) mi se čini ok sprava. Za nešto više para dobije se CTK-496 (cca.750kn) koji ima 61 tipku i sve ostalo kao i 230 model (49 tipki). Ili recimo CTK-710 (cca.1.100kn)? Mislim da modeli CTK-800 i CTK-900 imaju hrpu stvari koje njima ne trebaju.
cijeneYamahe su drastično više, zakaj? Roland?.. kaj vi mislite o mom izboru?
Što više oktava(tipki) i nemrete fulat!!!!
Casio je veoma kvalitetan i zadovoljavajuč!!
Sam pazite da vam klinci nebi poslje željeli svirat bubnjeve poslje saundova na sintu!!??!!
čini mi se da je inače prijelaz s pravog klavira-pianina na nešto neozbiljno dosta drastičan...tj. obrnuto
pitaj i profesora/icu klavira za mišljenje...mislim, istina razlika u cijeni je osjetna, s razlogom.
yamaha, korg i roland su ozbiljnije firme od casia.
Mislim da bi kupovinom lose amaterske klavijature dosta pogorsalo napredovanje.
A kao sto ste naveli Korg, yamaha, roland su vodece firme i netreba se cuditi cijenama. (Kvalitet se placa)
Licno posjedujem Korg pa1x, Triton itd.. profi klavijature kojima je cijena preko 3000€ i opet se nemogu porediti sa pravim osjecajem na klaviru.
Ja poznajem jednu djevojku koja je provela cijelo svoje glazbeno obrazovanje na sintiću koji čak nema ni tešku tipku i sad je upisala akademiju, prvo klavir, pa komponiranje ... I jedna je od najboljih studentica. Očito da je, dakle, moguće i tako. Vrlo kratko i jasno - ako ćete već kupiti tako nešto klincima, bez obzira na sve, obevezno klavijaturu s 88 tipki i teških tipki, znači hammer action. Mislim da je za vas marka najmanje bitna, najbitnija je konstrukcija tipki, a to klinci trebaju sami probati u trgovini, pa odlučiti što im je pod prstićima najsličnije autentičnoj tipki. Isto tako, kupiti čvrst stativ, ako nećete sintić držati na nekog drugoj čvrstoj podlozi. I fiskator za pedalu jer ako je na bilo kakvoj malo labilnijoj podlozi (poput laganog tepiha ili glatkog parketa) stalno će kliziti., a bitno je i da je pedala po fizionomiji što sličnija klavirskoj. Zapravo, sintić u odnosu na klavir ima jednu veliku prednost, a to je da se na njemu može vježbati bilo kada i nema problema sa susjedima, zato nek si klinci sami odaberu i neke dobre slušalice.
hm, mislim da ak se radi o muzičkoj školi - klavir
da je za vježbanje dosta bitan osjećaj klavijature...što znači nekakva hamer akcija, dinamika...ali to mislim da se ne može pronaći za manje od cca 5000kn.
čini mi se da je inače prijelaz s pravog klavira-pianina na nešto neozbiljno dosta drastičan...tj. obrnuto
pitaj i profesora/icu klavira za mišljenje...mislim, istina razlika u cijeni je osjetna, s razlogom.
yamaha, korg i roland su ozbiljnije firme od casia.
Kupljeno !!!
Casio Privia PX-110 nešto ispod 5k kn kod Ilinića u Zvonimirovoj. Sad kad mi ode žena s klincima preko ljeta iz Zagreba, neće se dolaziti do jeseni
Vrlo kratko i jasno - ako ćete već kupiti tako nešto klincima, bez obzira na sve, obevezno klavijaturu s 88 tipki i teških tipki, znači hammer action. Mislim da je za vas marka najmanje bitna, najbitnija je konstrukcija tipki, a to klinci trebaju sami probati u trgovini, pa odlučiti što im je pod prstićima najsličnije autentičnoj tipki. Isto tako, kupiti čvrst stativ, ako nećete sintić držati na nekog drugoj čvrstoj podlozi. I fiskator za pedalu jer ako je na bilo kakvoj malo labilnijoj podlozi (poput laganog tepiha ili glatkog parketa) stalno će kliziti., a bitno je i da je pedala po fizionomiji što sličnija klavirskoj. Zapravo, sintić u odnosu na klavir ima jednu veliku prednost, a to je da se na njemu može vježbati bilo kada i nema problema sa susjedima, zato nek si klinci sami odaberu i neke dobre slušalice.