POmoć kuharice i kuhari...
jučer ja pravila škampe sa zelenom manistrom
i ajd nemogu reć da je bilo nejestivo, ali bez okusa i bljutavo..
spremala sam ih normalno po nekom receptu(ćešnjak na maslinovom, zaprži, baci škampe, dodaj papra, biloga vina, kuhaj, malo rajčice...na kraju dodala masla i vrhnje za kuhanje), ali kao da nešto fali...baš je bilo eto bez nekog ukusa.
help!
"... and I'll be put in a box, and all I'll need is a tiny glass of water and lots of tiny pieces of pizza and the box will have wings like an airplane." And you ask, "Where will it take you?" "Home." I say.
to su oni iz leda, a obicno to nisu skampi nego gamberi, tj. kozice uvozne koje su totalno bezukusne. valjaju samo jadranske, kao i škampi. a koje su jadranske znat ces po cijeni. naime, ti su uvijek najskuplji.
to su oni iz leda, a obicno to nisu skampi nego gamberi, tj. kozice uvozne koje su totalno bezukusne. valjaju samo jadranske, kao i škampi. a koje su jadranske znat ces po cijeni. naime, ti su uvijek najskuplji.
vidio sam baš i škampe u dubokom ledu u Plodinama. doduše, i po cijeni se vidi: desetak većih škampa stoji stotinjak kunića
Joj da Lola, nitko na svijetu nema dobre skampe, samo mi. Nasa kuhinja je naj naj ...sve je nase naj naj...ma daj molim te. Po tome smo i poznati u svijetu - po izvrsnim skampima
pa istina je da imamo izvsne skampe...samo je do njih tesko doci...i u ducanima se uglavnom nadju uvozni bezukusni...
a kad ce hoce nase, morat ce ih se fino i platiti...
Joj da Lola, nitko na svijetu nema dobre skampe, samo mi. Nasa kuhinja je naj naj ...sve je nase naj naj...ma daj molim te. Po tome smo i poznati u svijetu - po izvrsnim skampima
Nije to...nego ovo šta uvoze je smeće tako da možeš birati ili naše ili nekakva pitaj boga od kuda smeća
U ribarnici na Dolcu ima često, a i drugdje, friških kozica, manjih škampa (oko 60 kn kila), koji su ok za buzaru doma složiti. Nekad se jučerašnje kozice prodaju već očišćene oko 50-ak kn/kila. Oni pravi škampi, kapitalci idu od 160-180 kn kila.
A smrznute ni mrtva više ne kupujem...zadnji put (bila očajna, pa uzela u nekom supermarketu), kad sam ih izvadila iz vrećice, smradom koji se širio, mogla ubiti omanju vojsku. To je bilo oružje za masovno uništenje; nije mi ni na pamet palo da idem ikaj od toga delati