Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Rekreacija
Korisničko ime
Lozinka

Rekreacija Trčanje, teretana, plivanje, bicikl, joga, planinarenje, oprema, ostali načini dangubljenja

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.12.2006., 10:43   #1
becky_maro
Registrirani korisnik

becky_maro Avatar

Registracija: Oct 2005.
Trčanje po zimi

Ovak, počela sam joggirat ovo ljeto, do tada sam vježbala po teretanama ili doma na orbitreku. Tako da nisam bila skroz "početnik" u trčanju. I tako sam trčala do prije mjesec dana, možda malo više. Prvo sam se razbolila - na faxu je harala neka viroza, pa sam ju i ja pokupila. I nakon toga sam išla vadit madež, te kak sam imala šavove (a madež je bil na nezgodnom mjestu), nisam opet smjela trčati. Sad nakon više od mjesec dana (cirka), kad je i malo zahladilo i ja izašla iz forme, sam opet počela trčat. Jedva sam napravila mali krug, koji mi je bio prije samo za zagrijavanje. Vratila sam se doma, sva sam se tresla, osjećala se na rubu snage (morala sam doslovce sjest i pričekat da mi se vrati snaga) i glava me počela bolit. Obukla sam se toplo,ali ne previše. Stavila sam i kapu na glavu. Ne znam jel to normalno da se tako sad osjećam? Koji mi je vrag? kaj sam fakat izašla iz forme za tak kratko vrijeme? Ili je to nekaj drugo?
A vidim ljude da joggaju i po ovoj hladnoći i niš im nije. A ja obožavam trčati i ne bih htjela stat sad prek zime.
becky_maro is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.12.2006., 14:44   #2
Bunny
Intuitivna, neukrotiva..

Bunny Avatar

Registracija: Oct 2003.
Hmm..ova usporedba teretane, orbitreka, ect. i trcanje po vani je po meni sasvim pogresna, zato me i ne cudi previse sto ti je tijelo reagiralo tako kako je..
Naime, to je sl. kao da si rekla ..do sada sam plivala u ( ugrijanom ) bazenu i nakon toga kad sam pocela plivat u moru jedva sam plivala par minuta jer nisam imala snage za vise ( bilo je valovito ) i tijelo mi je drhtalo od zime ( jer more nije ugrijano ), bla, bla, bla..a uzgred toga si i bila bolesna..
Mislim, ljepoto, cemu se ti cudis kad se to sve uzme u obzir..??

Ja mislim da nemas ( zdrastvenog ) razloga za brigu, no svejedno, da budes sigurnija, ti mos' otici kod doka..
U mojim ocima korijen problema lezi u tome sto nikada nisi u zimskom periodu vani trcala ( ako sam te dobro razumijela rekla si samo po ljeti, jel..), i sto se zbog bolesti izvjesno vrijeme nisi bavila nikakvom sportskom aktivnoscu..

Moja preporuka bi ti bila da si dobro zagrijes tijelo prije nego krenes van, dakle, strecing bar 15-tak min. i da potom naizmjence trcis i hodas te polako tijelo privikavas na sportsku aktivnost i niske temperature koje momentalno vladaju...
Nemoj nista na silu..tijelo nije masina, ono ce postepeno da se uigra..
Ni jedan od spomnutih joggera nije preko noci odtrcao 10 km na minus 5, prema tome, bez panike.. korak po korak i ti ces doci do svog zeljenog cilja..

Go girl..

Zadnje uređivanje Bunny : 27.12.2006. at 17:21.
Bunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.12.2006., 10:34   #3
macka
mrnjau

macka Avatar

Registracija: Nov 2004.
e, a kako se to treba obuc za po zimi? sto znaci toplo, ali ne pretoplo? thanks!
macka is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.01.2007., 11:17   #4
little wonder
špek begone :E

little wonder Avatar

Registracija: Sep 2003.
Quote:
macka kaže:
e, a kako se to treba obuc za po zimi? sto znaci toplo, ali ne pretoplo? thanks!
Obuci se slojevito, gore nabaci neki šuškavac i nemoj zaboraviti kapu, šal i rukavice... Kad izađeš van trebala bi osjetiti da ti je malkice hladno jer ćeš se brzo ugrijati, postići radnu temperaturu i bit će ti sasvim ugodno tako trčati...
little wonder is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 03.01.2007., 11:26   #5
macka
mrnjau

macka Avatar

Registracija: Nov 2004.
Quote:
little wonder kaže:
Obuci se slojevito, gore nabaci neki šuškavac i nemoj zaboraviti kapu, šal i rukavice... Kad izađeš van trebala bi osjetiti da ti je malkice hladno jer ćeš se brzo ugrijati, postići radnu temperaturu i bit će ti sasvim ugodno tako trčati...

thanks! vec sam mislila da nitko nece odgovoriti
macka is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.01.2007., 17:36   #6
himen
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2007.
I ne zaboravi deblje ćarape obuć ili čak dvije
himen is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.01.2007., 17:40   #7
himen
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2007.
Quote:
becky_maro kaže:
Ovak, počela sam joggirat ovo ljeto, do tada sam vježbala po teretanama ili doma na orbitreku. Tako da nisam bila skroz "početnik" u trčanju. I tako sam trčala do prije mjesec dana, možda malo više. Prvo sam se razbolila - na faxu je harala neka viroza, pa sam ju i ja pokupila. I nakon toga sam išla vadit madež, te kak sam imala šavove (a madež je bil na nezgodnom mjestu), nisam opet smjela trčati. Sad nakon više od mjesec dana (cirka), kad je i malo zahladilo i ja izašla iz forme, sam opet počela trčat. Jedva sam napravila mali krug, koji mi je bio prije samo za zagrijavanje. Vratila sam se doma, sva sam se tresla, osjećala se na rubu snage (morala sam doslovce sjest i pričekat da mi se vrati snaga) i glava me počela bolit. Obukla sam se toplo,ali ne previše. Stavila sam i kapu na glavu. Ne znam jel to normalno da se tako sad osjećam? Koji mi je vrag? kaj sam fakat izašla iz forme za tak kratko vrijeme? Ili je to nekaj drugo?
A vidim ljude da joggaju i po ovoj hladnoći i niš im nije. A ja obožavam trčati i ne bih htjela stat sad prek zime.
Što se tiće kondicije,jako brzo izadješ iz forme,pogotovo u trčanju i pogotovo zato kaj si trčala po toplijem vremenu tak da nije ništa čudno što si se tako osjećala. Veliki razlog je i operacija,to te izmori također tak da niš ne brini,moraš se samo malo naviknut na to i bolje obući.
himen is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.01.2007., 13:19   #8
snake
Registrirani korisnik

snake Avatar

Registracija: Apr 2006.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku snake
kaj se tice obleke ja ti po zimi trcim u obicnoj trenirci,duplim carapama(jer imam tenisice za trcanje),gore majca od micre(ak je ispod nule i jos jedna pamucna preko),suskavac,rukavice i kapa(prema temperaturi uzmem il siltericu il zimsku) i ak je ispod nule stavim si masku za facu.
sve je to subjektivno al nadam se da ce pomoci
snake is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.01.2007., 07:27   #9
Smotani
Pacijent

Trenirka,zimske patike,jedan par čarapa,majica,šuškavac ako je hladno,ako je jako hladno kapa,bez rukavica...
Hladan zrak mi za disanje ne smeta,valjda stvar navike...

Odgovori s citatom
Old 06.12.2012., 22:14   #10
tyreBoyrollinG
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2012.
Pozdrav!
Mene zanima samo sto piti kad se trci tako po zimi relativno sam nov u svemu pa bi mi dobro dosla koja informacija i kako piti prije i poslje trcanja i tokom trcanja? Hvala!
tyreBoyrollinG is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2012., 00:17   #11
shangri la
Registrirani korisnik

shangri la Avatar

Registracija: Aug 2009.
Quote:
tyreBoyrollinG kaže: Pogledaj post
Pozdrav!
Mene zanima samo sto piti kad se trci tako po zimi relativno sam nov u svemu pa bi mi dobro dosla koja informacija i kako piti prije i poslje trcanja i tokom trcanja? Hvala!
ako si relativno nov, pretpostavljam da ne radiš velike kilometraže niti imaš jak tempo, pa preko dana paziš na unos vode (u smislu da bude doboljno velik) i kad se vratiš piješ vodu. malim gutljajima i ne prehladnu, pogotovo ako imaš osjetljiv želudac. to je sve stvar pokušaja i pogreške, moraš vidjeti što ti odgovara.
meni, npr, ne treba nikakva voda zimi dok trčim. ljeto je druga priča. do sat i neš sitno jogginga ne treba ti nikakva dodatna tekućina za pijenje usput.

zimsko oblačenje to je filozofija za sebe...
kapa i rukavice su obavezne. tu se gubi najviše topline... imam i onu baklavu i to neku najobičniju za 8 kn. služi svrsi i te kako!
duge tajce za trčanje, jedne čarape (izbjegavam pamučne, odlične su one s mješavinom vune), obične tene za trčanje, majica uz tijelo, rukavi/navlake za ruke (ako je jako hladno ili malo puše), majica dugih rukava ili softshell ako puše jači vjetar... uglavnom, gore mi je bito da me ne propuše, a slojevito oblačenje je obavezno!
i pamuk = mokro= hladno, hladnije, ledeno, smrz

netko je jednom napisao da se trebaš obući kao da je vani 10 stupnjeva više tj. mora ti biti hladno na početku, što ne znači da se zagrijavanje treba preskakati! upravo suprotno!

eto. dosta prodike
shangri la is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2012., 01:06   #12
Epic hero
100% najsporiji, forum.hr

Epic hero Avatar

Registracija: Nov 2010.
Da, to je problem ta zima, isto trčim po lijepom vremenu stalno, ali po zimi imam problem, rekao bih da zapravo mrzim zimu i da kužim taj problem totalno, eh sada, što napraviti, ne znam, nema recepta da se to riješi, hoću reći kako god bit će bolno, ali, ali, to je ono što čini razliku zapravo, e sada kako da ta zima manje boli, moj recept je ovaj - dolje je trenirka, gore kratka majica, na njoj majica dugih rukava, preko toga jako lagana i tanka jakna protiv vjetra, kapa na glavi i to je to, čarape i tenisice. Sve skupa hladno je to skroz.

To je to, ide nekak to, boli sve od hladnoće, najviše po zimi me boli demotivacija eh, ali kao što sam i rekao ranije to radi razliku između nas i njih .

Furam se na razliku u mentalnom stanju, to me drži, bolestan od toga svega - nikada, to mi nije ni na kraj pameti uopće, to se neće desiti jer ne vjerujem u to.

Eto to bi bilo to...
Old 07.12.2012., 01:39   #13
zulma
profesionalni lurker

zulma Avatar

Registracija: Mar 2008.
Quote:
shangri la kaže: Pogledaj post
a
kapa i rukavice su obavezne. tu se gubi najviše topline... imam i onu baklavu i to neku najobičniju za 8 kn. služi svrsi i te kako!
duge tajce za trčanje, jedne čarape (izbjegavam pamučne, odlične su one s mješavinom vune), obične tene za trčanje, majica uz tijelo, rukavi/navlake za ruke (ako je jako hladno ili malo puše), majica dugih rukava ili softshell ako puše jači vjetar... uglavnom, gore mi je bito da me ne propuše, a slojevito oblačenje je obavezno!
šta je baklava i ako je ono što mislim da je (ono prek pol' glave) - gdje si je ubola za tu cifru
Old 07.12.2012., 01:55   #14
shangri la
Registrirani korisnik

shangri la Avatar

Quote:
zulma kaže: Pogledaj post
šta je baklava i ako je ono što mislim da je (ono prek pol' glave) - gdje si je ubola za tu cifru
tubasti komad materijala bez šavova, možeš ga koristiti na par načina
doduše, fulala sam i mislim da se to zove buff... oprosti, mindfeler, gledala sam baklavu za bajk maločas...
jel' to to kaj ti misliš da je?

ako da, u kik-u imaju dvije veličine, dječiji modeli imaju divne uzorke
u mani imaš dvije za 20 kn, kričave boje, tanje od onih iz kik-a
shangri la is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2012., 02:05   #15
lggswep
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2012.
Quote:
Ja igram u kratkima i gore i dolje, zimi jedino rukavice uzmem.
lggswep is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2012., 20:07   #17
tyreBoyrollinG
Registrirani korisnik

Evo sad odma da pucam s jos malo pitanja, gdje bi se najjeftinije dalo naci par majca i kakav suskavac? I dali hlace moraju biti uske ili mogu biti neke malo sirje. Za rukavice isto pitanja sto da gledam tanke tremo ili? Isto gdje ih nabaviti, i jos pitanje za gace Znaci imam malo jace noge i tokom trcanja koza mi se trlja jedna o drugi i stvara neugodnosti znaci dali bi trebalo i neke posebne gace? I pitanje treba li biti bas kapa ili mogu i one trake sto idu preko usiju? Inace se bavim biciklizmom ali sam sada u situaciji da se ne mogu voziti a ne zelim izgubiti kondiciju pa treba necime to odrzavati

Puno hvala
Odgovori s citatom
Old 08.12.2012., 23:27   #18
shangri la
Registrirani korisnik

shangri la Avatar

Quote:
lggswep kaže: Pogledaj post
Ja igram u kratkima i gore i dolje, zimi jedino rukavice uzmem.
... jedino sam zaboravio napomenuti da živim na npr, Hvaru

doduše, vjerujem ti ako si to onaj stariji, legendarni, brkati trkač koji na sve utrke dolazi u šorcu, atletskoj majici (onoj potkošuljastoj) i samo sam ge jednom vidjela s kapom, kad je vani bilo valjda -5

Quote:
tyreBoyrollinG kaže: Pogledaj post
Evo sad odma da pucam s jos malo pitanja, gdje bi se najjeftinije dalo naci par majca i kakav suskavac? I dali hlace moraju biti uske ili mogu biti neke malo sirje. Za rukavice isto pitanja sto da gledam tanke tremo ili? Isto gdje ih nabaviti, i jos pitanje za gace. Znaci imam malo jace noge i tokom trcanja koza mi se trlja jedna o drugi i stvara neugodnosti znaci dali bi trebalo i neke posebne gace? I pitanje treba li biti bas kapa ili mogu i one trake sto idu preko usiju? Inace se bavim biciklizmom ali sam sada u situaciji da se ne mogu voziti a ne zelim izgubiti kondiciju pa treba necime to odrzavati

Puno hvala
ajajajajaj, 100 pitanja

1. odmah ću reći da je pojam ''jeftino'' vezan uz visinu primanja, pa nemam pojma kaj je tebi jeftino
i gdje živiš? koliko bi novaca mogao izdvojiti?
po mom iskustvu, na takve stvari treba naletiti i kad nekaj tražiš, a da je i o.k. i jeftino, ne nađeš ništa... na bezvezarije koje ti neće biti korisne ne treba bacati pare

1.a. - dopuna! umjesto šuškavca: imaš u dućanima tipa KIK softshellove za cca 150 kuna, sa i bez flisa iznutra, ako se dobro sjećam... majice za trčanje imaš u Lidlu, netko je rekao da je danas kupio dugi rukav za 50-tak kn... gaće od umjetnih tkanina u c&a...
od toga ne znam gdje jeftinije, ako igdje ima... ako si za skuplje varijante, to znam

2. uske hlače/tajice za trčanje će ti olakšati sve. nema zapinjanja, noge se slobodnije kreću, nema vezica na koje moraš paziti... a i ako imaš jače noge i probleme s iritacijama, uske hlače su obavezne! donji veš njima prilagodi, izbjegavaj pamuk i sve široko što se može naborati... i nabavi puder za prije trčanja
3. rukavice su najbolje tanje ali vjetronepropusne, kao i kapa/traka - toga ima u intersportu (naravno da su čitavu jesen bile u pola cijene, tko je mislio unaprijed), baš za trčanje, ali i one najobičnije će poslužiti dok ne nađeš kaj ti paše
4. kapa ili traka - ovisi o preferencijama... ista im je funkcija - zašitititi uši i sinuse od vjetra i hladnoće

i, ako se baviš biciklizmom, imaš dres, barem gornji dio. koristi ga. nije idealan, ali je sloj koji grije i fino diše.

nadam se da sam pomogla
shangri la is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2012., 02:12   #19
zulma
profesionalni lurker

zulma Avatar

Registracija: Mar 2008.
Quote:
tubasti komad materijala bez šavova, možeš ga koristiti na par načina
doduše, fulala sam i mislim da se to zove buff... oprosti, mindfeler, gledala sam baklavu za bajk maločas...
jel' to to kaj ti misliš da je?

ako da, u kik-u imaju dvije veličine, dječiji modeli imaju divne uzorke
u mani imaš dvije za 20 kn, kričave boje, tanje od onih iz kik-a
Hvala ti ko isusu , da, mislih na bufficu, no sve koje gledah su mi bile preskupe, čak i one preko ibeja.
I još mi je Kik usput
Old 09.12.2012., 12:03   #20
tyreBoyrollinG
Registrirani korisnik

Hvala na odgovoru, sad su mi neke stvari jasnije, iz Varazdina sam, ugl mislio sam oko 1000kn max izdvojiti, al za prvu ruku bi mi samo trebale rukavice posto dosta toga vec imam, znaci koji dan bi se trebao do intersporta zaputiti
Jos jednom puno hvala, puno ste mi pomogli!
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja