bok.
operirana sam prije godinu dana zbog upale jajovoda pyosalpinx-jedna vrsta upale jajovoda.odstranili su ga jer je bio unisten i ogroman kao i moja cista na jajniku od 15 cm.
ustvari me zanima dal je neka cura ovdje imala salpingitis i koje su posljedice te upale?
doktor mi je rekao da u obzir dolazi dijagnosticka lpsc.
rekao mi je da odem kod gastroenterologa na na rebro koji ce mi mozda radit pasazu crijeva.
on sumnja na priraslice po crijevima i endometriotička žarišta po njima jer imam crijevne simptome!
bok.
operirana sam prije godinu dana zbog upale jajovoda pyosalpinx-jedna vrsta upale jajovoda.odstranili su ga jer je bio unisten i ogroman kao i moja cista na jajniku od 15 cm.
ustvari me zanima dal je neka cura ovdje imala salpingitis i koje su posljedice te upale?
doktor mi je rekao da u obzir dolazi dijagnosticka lpsc.
rekao mi je da odem kod gastroenterologa na na rebro koji ce mi mozda radit pasazu crijeva.
on sumnja na priraslice po crijevima i endometriotička žarišta po njima jer imam crijevne simptome!
molim iskustva sa salpingitisom!!!!!!!!
Ova endometriotička žarišta su od endometrioze, koja se može dijagnosticirati jedino laparoskopski sa 100% sigurnosti. Malo ti se naslagalo stvari. Odi na Rebro da ti pogledaju crijeva i ako su priraslice od endometrioze, vjerojatno će ti to morati odstraniti i dobiti ćeš kontracepciju koja će ti preostali jajnik držati u mirovanju da se ne rade više ciste. Inače, mogu se napraviti svugdje u tijelu, al najčešće se rade unutar abdomena. Jesi radila marker CA- 125?
Nisam radila CA-125 jer mi doktor nije rekao da moram.
Ja sam od 6.10 pa sve do 21.12 uzimala logest od kojeg mi je jos gore,boli me gornji dio trbuha,imam obilna i bolna krvarenja.prosli mjesec sam zavrsila na injekcijama jer vise nisam mogla izdrzat.
muci me bol u debelom crijevu kao i bol u gornjem dijelu,a sve se to intenzivira tijekom menstruacije.
kad imam menstruaciju ja sam na suhim sljivama i minewralnoj jer ne mugu na wc.
Nisam radila CA-125 jer mi doktor nije rekao da moram.
Ja sam od 6.10 pa sve do 21.12 uzimala logest od kojeg mi je jos gore,boli me gornji dio trbuha,imam obilna i bolna krvarenja.prosli mjesec sam zavrsila na injekcijama jer vise nisam mogla izdrzat.
muci me bol u debelom crijevu kao i bol u gornjem dijelu,a sve se to intenzivira tijekom menstruacije.
kad imam menstruaciju ja sam na suhim sljivama i minewralnoj jer ne mugu na wc.
Ne znam kakva vrsta kontracepcije je Logest. Ima kontracepcije koja potpuno isključi rad jajnika, a ima koja manipulira radom jajnika. Kakvi su ti bili nalazi kada si počela piti kontracepciju? Dovoljno je malo pauzirati s njima pa da se naprave endometrične ciste. Kontracepcija se daje tek kad se isčisti tkivo operativnim zahvatom ili se radi o cistama koje pucaju pod terapijom kontracepcijom. To bi trebao znati procijeniti ginekolog. Kako je kod tebe došlo do takve burne reakcije, očito je nešto vrlo krivo u toj prići. Kontracepcija bi trebala krvarenja svesti na minimum, a tegoba gotovo i da nema.
Jaki bolovi za vrijeme menzesa, spolnog odnosa i obilna krvarenja su neki od simptoma endometrioze. Isto tako povišeni marker CA-125 može ukazivati na endometriozu. Možeš taj nalaz obaviti privatno i gotov je isti dan. Košta nekih 200 kn.Možda ti je to endometrično tkivo i prouzročilo upalni proces. Kakav ti je bio patohistološki nalaz ciste i jajnika nakon operacije?
Mislim da je za tebe najbolja opcija otići u bolnicu, jer tamo će ti sustavno sve pregledati i riješiti, mislim da ovakvo "traljavo" ambulantno liječenje je jedan od uzroka što su ti se stvari zakomplicirale.
Što se tiče kakanja, probaj popiti Bekunis čaj (mislim da ima za kupiti i nekih Bekunis dražeja) i kupi si Glicerinske čepiće. Mogu se stavljati više puta, nisu štetni, a pomažu. Bitno je da jedeš što laganiju hranu, dosta zelenog povrća i bijelog mesa. Izbjegavaj grahorice i namirnice koje napuhuju. Jedi puno brokule!
Ja sam cistu operirala prije godinu dana,a tada mi je jajovod i odstranjen.
Meni se od tada stanje nije bas popravilo,crijevni simptomi su se pojacali,a krvarenja su postala bolnija i obilnija.
Nalaz s ginekoloske strane je u redu.
Ja nisam tada imala endometriozu,nego moj lijecnik sada sumnja na nju zbog curenja sadrazaja iz tog upaljenog jajovoda u kojem je,kako on kaže,bilo tkiva maternice i sada se je ono negdje zacahurilo.
Mnogo upaljenog sadrazaja naslo se je Izvan uterusa i tog podrucja.
A koliko znam ne mogu ni oni bas sve 100% ukloniti,a s obzirom na takav upalni proces sve je moguce.Sumnja i na priraslice po crijevima
Ja se inace lijecim u Petrovoj,gdje sam i operirana.
Isla sa na magnetsku rezonancu koja je pokazala uredan ginekoloski naazl.
Pisalo je da je sirok lumen sigmoidnog kolona te ispunjen fekalnim masama i plinom.
Dal se tebi cesto dogada neko prelievanje tekucine po trbusnoj supljini koje se cuje?
Meni se to dogada nakon vjezbanja.Na dijeti sam.ne rucam i ne veceram,jedem brokulu i cvjetacu,vise stvarno ne znam,imam 3 kg manje.
Ta bol po cijelom gornjem dijelu je nagla i probadajuca.Nekako imam osjecaj da mi je trbuh težak.
Sad me salje na rebro na eventualnu pasazu crijeva,a kaze da u obzir dolazi i dg lsc.
Sto ti mislis o tom svem
Ja sam cistu operirala prije godinu dana,a tada mi je jajovod i odstranjen.
Meni se od tada stanje nije bas popravilo,crijevni simptomi su se pojacali,a krvarenja su postala bolnija i obilnija.
Nalaz s ginekoloske strane je u redu.
Ja nisam tada imala endometriozu,nego moj lijecnik sada sumnja na nju zbog curenja sadrazaja iz tog upaljenog jajovoda u kojem je,kako on kaže,bilo tkiva maternice i sada se je ono negdje zacahurilo.
Mnogo upaljenog sadrazaja naslo se je Izvan uterusa i tog podrucja.
A koliko znam ne mogu ni oni bas sve 100% ukloniti,a s obzirom na takav upalni proces sve je moguce.Sumnja i na priraslice po crijevima
Ja se inace lijecim u Petrovoj,gdje sam i operirana.
Isla sa na magnetsku rezonancu koja je pokazala uredan ginekoloski naazl.
Pisalo je da je sirok lumen sigmoidnog kolona te ispunjen fekalnim masama i plinom.
Dal se tebi cesto dogada neko prelievanje tekucine po trbusnoj supljini koje se cuje?
Meni se to dogada nakon vjezbanja.Na dijeti sam.ne rucam i ne veceram,jedem brokulu i cvjetacu,vise stvarno ne znam,imam 3 kg manje.
Ta bol po cijelom gornjem dijelu je nagla i probadajuca.Nekako imam osjecaj da mi je trbuh težak.
Sad me salje na rebro na eventualnu pasazu crijeva,a kaze da u obzir dolazi i dg lsc.
Sto ti mislis o tom svem
Ja sam na sreću imala endometričnu cistu samo na jajniku i to je odstranjeno i sad sam na kontracepciji Yasmin i sve je ok, super bolje rečeno, nikad bolje se nisam osjećala.
Ako je našao tkivo maternice onda je to- to, endometrioza koja ti se napravila i na crijevima, čini se. Možda su oni malo zabrljali na operaciji. Sjećam se da mi je dr. pričao kad se vadi ta cista da se mora paziti da se njen sadržaj ne izlije u trbušnu šupljinu. Možda im se to dogodilo, pa su sad ovo posljedice. Jesi i prije operacije imala probleme sa crijevima?
Sva ta probadanja i boli sam imala, vezano za ovu cistu na jajniku, i to je bilo očajno, padala sam u nesvijest i povraćala, čak sam išla na hitnu da mi daju Tramale.
Što se tiče dr. na Rebru, preporučam ti dr. Krznarića, koji je stručnjak za probavni trakt, iako su svi dr. tamo kod njega super. I mislim da bi trebala mirovati dok se to ne riješi, samo lagana šetnja.
Nadam se da će to brzo u proceduru, ne daj da te netko ili nešto zavlači.
Jao mi je zao!
To su uzasni simptomi.
Meni je lijecnik prekinu Logest jer sam imala osjecaj gusenja po noci.(20.12 bila mi jezadnja tableta).
Hvala bogu da nisi imala ni jednu operaciju.
Ta endometrioza moze izazvati uzasne posljedice,a i tesko se je rjesiti tog tkiva,.
Moj lijecnik me u potpunosti razumije,vidim da ne zeli riskirati pa je predlozio operaciju.
Ja imam vrtoglavice i ponekad glavobolje,tlak je u redu.
Sedimentacija je 12.
Kakva je bila tvoja krvna slika?
Cula sam da krvna slika nije kljucna u postavljanju dijagnoze.
Kod mene je problem sto ta bol "stigne" nenajavljeno npr.u tramvaju najednom zapocne ta napuhnutost,a zatim probadanje i bol po cijelom trbuhu.
Prije spavanja imam te neke cudne zvukove po trbuha i nakon vjezbanja.
Tijekom menstr. je jos gore.
Ja se stvarno puno krecem i pazim na prehranu.
Trbuh je osjetljiv na palpaciju,a posebno podrucje oko pupka.
A u toj cijeloj prici je najgore to sto se endometrioza 100% moze dijagnosticirati samo laparoskopijom.
Jao mi je zao!
To su uzasni simptomi.
Meni je lijecnik prekinu Logest jer sam imala osjecaj gusenja po noci.(20.12 bila mi jezadnja tableta).
Hvala bogu da nisi imala ni jednu operaciju.
Ta endometrioza moze izazvati uzasne posljedice,a i tesko se je rjesiti tog tkiva,.
Moj lijecnik me u potpunosti razumije,vidim da ne zeli riskirati pa je predlozio operaciju.
Ja imam vrtoglavice i ponekad glavobolje,tlak je u redu.
Sedimentacija je 12.
Kakva je bila tvoja krvna slika?
Cula sam da krvna slika nije kljucna u postavljanju dijagnoze.
Kod mene je problem sto ta bol "stigne" nenajavljeno npr.u tramvaju najednom zapocne ta napuhnutost,a zatim probadanje i bol po cijelom trbuhu.
Prije spavanja imam te neke cudne zvukove po trbuha i nakon vjezbanja.
Tijekom menstr. je jos gore.
Ja se stvarno puno krecem i pazim na prehranu.
Trbuh je osjetljiv na palpaciju,a posebno podrucje oko pupka.
A u toj cijeloj prici je najgore to sto se endometrioza 100% moze dijagnosticirati samo laparoskopijom.
Imaš poruku na PM
Imala sam operaciju, laparoskopiju, maknuta mi je cista i dio jajnika prije godinu i pol.Onda sam dobila Yasmin da mi miruju jajnici da se endometrioza zaustavi, jer je vezana za rad jajnika.Sama laparoskopija je skroz laka operacija, i nemoraš je se bojati. U bolnici si 3 dana, a dižu te već isti dan kad se probudiš. Ožiljci su minimalni, gotovo nevidljivi. Jedan u pupku (kroz koji ti upuhuju CO2), i dva kod jajnika duljine 1 cm. Moj izgleda ko vilin konjic
Krv mi je bila ok, jedino jetrene probe visoke i jako visok ca 125, prije operacije.Sada je sve ok.
Ja imam 4 reza.
1 ispod pupka 2 mala u donjem dijelu sa strane i 1 veći iznad tih 2 mala.
Kad se sijetim da najvjerovatnije opet slijedi kasapljenje ,vrištala bih.
Ja imam 4 reza.
1 ispod pupka 2 mala u donjem dijelu sa strane i 1 veći iznad tih 2 mala.
Kad se sijetim da najvjerovatnije opet slijedi kasapljenje ,vrištala bih.
Ajde ajde, nije to najgora stvar na svijetu, sve se to da progurat i riještit s malo neugodnosti, a na ljeto ćeš već zaboravit da je bilo! Zamisli kako je ovim curama sa foruma koje imaju rak na jajnicima, odmah bi se mijenjale za tvoje smetnje.
Istina!!!
Da stvarno,kako je onda onim ženama koje imaju maligne bolesti.
Mislim da je najbitnije misliti pozitivno u svemu,a posebno kad je u pitanju zdravlje.
Ako smijem pitat,gdje si ti operirana?
Istina!!!
Da stvarno,kako je onda onim ženama koje imaju maligne bolesti.
Mislim da je najbitnije misliti pozitivno u svemu,a posebno kad je u pitanju zdravlje.
Ako smijem pitat,gdje si ti operirana?
Na Sv.Duhu, operirao me je dr.Bauman. Super je dr. i sve sestre na odjelu su zakon
Hvala na svim informacijama i savijetima!!!!!!
Sad znam kakve simptome imaju žene općenito,jer sam čula da nemaju sve iste,a neke su čak bez ikakvih.
Mene je operirao docent Barišić u Petrovoj.Super je,objasni mi sve,ako ga nesto pitam sve u detalje odgovori,zadnji put sam cak sat vremena razgovarala s njim.