Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje
Korisničko ime
Lozinka

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Dječje zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.04.2012., 13:10   #101
hrvoje dr.
Gastroenterolog

Registracija: Aug 2011.
Quote:
klinik kaže: Pogledaj post
pozdrav, imam 23 godine i prije 2 dana su mi dijagdnosticirali ekstrasistole..nisam ih nikad do sada imao..nisam u hr, putujem sutra i put ce trajati 24 sata, pa sam malo zabrinut..doktor je rekao da se trebam testirati kad dodem u Hrvatsku i da mi nebi trebalo nista bit u avionu, ali sad su mi dosli novi simptomi, osjecam pritisak u prsima (nije jak) i pojavila mi se ujutro crvena fleka velicine bradavice na lijevoj strani prsiju ( blizu srca) dali su to samo normalni simptomi Extrasistola ili nesto vise?
Vi mislite da kad ste rekli da imate ekstrasistole ,da ste time sve rekli i da ja odmah što i kako i kakvo uopće tesstiranje?
Jer ekstrasistole mogu biti supraventrikulske-atrijske,nodalne,alodromne,salve.
Te ventrikulske-u paru,interpolirane,salve,bigemija i sl.
Pa sad nek si ja mislim i pogađam o čemu se radi.
No to crvenilo nije povezano sa srcem.
hrvoje dr. is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2012., 10:27   #102
Stone_Cold
Registrirani korisnik

Stone_Cold Avatar

Registracija: Jan 2007.
Molim pomoć..

unatrag mjesec dana osjećam kako mi srce ubrzano kuca, više neujednačeno lupka ( u predjelu prsnog koša, dušnika i jednjaka), mjerila sam tlak 127/90, puls 110..trenutačno čekam na pregled kardiologa..nalaz štitnjače (ultrazvuk i hormoni su ok)...sad unatrag tj.dana to lupkanje mi izaziva potrebu za kašljucanjem pa me interesira dali je to normalna pojava (kašljucanje mislim). Sve mi to stvara laganu paniku na dnevnoj bazi jer gotovo cijelo vrijeme osjećam to lupkanje i nadražaj za kašljucanjem...unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
Old 10.05.2012., 12:38   #103
hrvoje dr.
Gastroenterolog

Quote:
Stone_Cold kaže: Pogledaj post
Molim pomoć..

unatrag mjesec dana osjećam kako mi srce ubrzano kuca, više neujednačeno lupka ( u predjelu prsnog koša, dušnika i jednjaka), mjerila sam tlak 127/90, puls 110..trenutačno čekam na pregled kardiologa..nalaz štitnjače (ultrazvuk i hormoni su ok)...sad unatrag tj.dana to lupkanje mi izaziva potrebu za kašljucanjem pa me interesira dali je to normalna pojava (kašljucanje mislim). Sve mi to stvara laganu paniku na dnevnoj bazi jer gotovo cijelo vrijeme osjećam to lupkanje i nadražaj za kašljucanjem...unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
Po meni nije potreban kardiolog/zasada/,već učiniti EKG,te dalje prema njemu ev. obrada
hrvoje dr. is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2012., 10:30   #104
Kisa Pada
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2011.
Unhappy Otkucaji srca i preskakanje

Bok.
E ovako prvo cu navesti smetnje koje se desavaju kod mene i zelio bi da vidim imali neko sa slicnim problemima i kakva su vasa iskustva i kako deverate sa tim, smeta li vam prilikom treniranja, trcanja..
U mene npr navece kad legnem da spavam ponekad mi se pojavi nekakav osjecaj kao da neko povuce srce ka dole, traje nekih pola sekunde sekund najvice i prestane, osjecaj nije bolan ali je neugodan i pojavljuje se neocekivano i iznenada. Desaje mi se i to prilikom brzog saginjanja, ustajanja ili udisadnja zraka duboko srce pocne da lupa ubrzano i imam osjecaj tereta u lijevoj ruci. Isao na sve moguce preglede i nikad nista nisu nasli u vezi srca. Imam i problem sa krvarenjem iz nosa, i javljaju mi se paralize sna, posle kojih srce nekad kuca tiho jeda ga osjetim a nekad hoce da iskoci. I sve ovo oko srca ali kardiolog kaze da sam zdrav i trebam nesto trenirati, a ja treniram ali mi to smeta prilikom treniranja srce nekad kao da tuntura kao da visi na koncu takav osjecaj.. imali vas sa slicnim problemima..
Kisa Pada is offline  
Odgovori s citatom
Advertisement

Advertisement
Advertisement Sponsored links

Old 06.06.2012., 10:51   #105
Gottlieb Muller
fuck me and call me elvis

Gottlieb Muller Avatar

Registracija: Oct 2010.
Srce - površina perikarda?

Pozdrav
Ovako,trebam pomoć.Ne pitajte kako je došlo do ovog pitanja,ali eto došlo je.Ako netko može pomoći,bio bi zahvalan.Dakle,pitanje je kolika je površina perikarda?Ako bi ga razvukli kao komad papira ili platna,koliko bi zauzeo cm2?Naravno,radilo bi se o nekom prosjeku.Ako nekom pitanje zvuči hm,čudno,glupo,ok,vjerovatno i je.Ako sam na krivom mjestu,ispričavam se moderatorima,nismo znali gdje bi.Google tu ne pomaže.Ako netko može pomoći,pomagajte.Znamo da se radi o otprilike površini dvije skupljene šake ili nešto tako,i da se ne radi o točnim mjerama,ali ako bi netko mogao dati nešto što bi se uzelo kao opće priznati broj,dajte.Hvala.
Old 07.06.2012., 16:36   #106
maarinatje
Registrirani korisnik

maarinatje Avatar

Registracija: Apr 2010.
zadnjih par dana sam si mjerila pritisak i puls.. pritisak mi je odlican oko 130/80 ali puls mi je jutros bio samo 42 i evo sad 47..

nisam profesionalna sportasica nego se bavim sportom rekreativno i na zadnjem pregeldu sttine zlijezde prije skoro 2 mjeseca T3 i T4 u redu a TSH blago povisen.. pa nije valjda da samo zbog te blage povisenosti meni bas ovoliko srce radi usporeno... imam li razloga za brigu?
maarinatje is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.06.2012., 21:22   #107
hrvoje dr.
Gastroenterolog

Quote:
maarinatje kaže: Pogledaj post
zadnjih par dana sam si mjerila pritisak i puls.. pritisak mi je odlican oko 130/80 ali puls mi je jutros bio samo 42 i evo sad 47..

nisam profesionalna sportasica nego se bavim sportom rekreativno i na zadnjem pregeldu sttine zlijezde prije skoro 2 mjeseca T3 i T4 u redu a TSH blago povisen.. pa nije valjda da samo zbog te blage povisenosti meni bas ovoliko srce radi usporeno... imam li razloga za brigu?
To se teško može reći preko foruma,pogotovo sa manjkavitm podacima.
Ad EKG.
hrvoje dr. is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2012., 12:01   #108
deniKID
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2005.
pozdrav
da ne otvaram novu temu, tu ću pitati...

naime, već par dana osjećam preskoske u radu srca (cca 4 puta u minuti). ne stvaraju mi nikakve nuspojave, samo osjetim preskok u ritmu. mjerio sam si puls i primjetim kad mi preskoči da pulsa u tom trenutku nestane... ugl puls je u okviru normalnog (sinoć 62, sad 68 otkucaja u minuti)

do sada nisam imao nikakvih problema, pa ne znam da li se radi o nečemu zbog čega bi se trebao obratiti doktoru ili se jednostavno radi o vrućini i sl. stvarima koje utječu na to

imam 24 god, 15ak kg viška na 2 m visine

hvala
deniKID is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2012., 20:21   #109
hrvoje dr.
Gastroenterolog

Quote:
deniKID kaže: Pogledaj post
pozdrav
da ne otvaram novu temu, tu ću pitati...

naime, već par dana osjećam preskoske u radu srca (cca 4 puta u minuti). ne stvaraju mi nikakve nuspojave, samo osjetim preskok u ritmu. mjerio sam si puls i primjetim kad mi preskoči da pulsa u tom trenutku nestane... ugl puls je u okviru normalnog (sinoć 62, sad 68 otkucaja u minuti)

do sada nisam imao nikakvih problema, pa ne znam da li se radi o nečemu zbog čega bi se trebao obratiti doktoru ili se jednostavno radi o vrućini i sl. stvarima koje utječu na to

imam 24 god, 15ak kg viška na 2 m visine

hvala
Radi sigurnosti dobro bi bilo učiniti EKG.
hrvoje dr. is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2012., 19:33   #110
ady79
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2012.
Tachycardia supraventricularis transitoria

pozdrav

imam 33 godine i osjetio sam tegobe u predjelu srca prema lijevoj ruci (kratke bolove) i bolove u lijevoj ruci u januaru ove godine. Javljalo mi se i ubrzano lupanje srca pogotovo naveče kad legnem. Otisao sam u hitnu uradili su mi EKG tri puta u toku te sedmice i uradio sam nalaze. Imao sam povišen holesterol.
Moja doktorica mi je rekla da nije nista opasno, da je sve to od stresa,da smanjim pušenje i pazim sta jedem. nije mi dala nikakve lijekove. Prestao sam pušiti u februaru.
Međutim te tegobe su mi se nastavile i prije 15-ak dana sam ponovo otišao kod nje i ona me je uputila da uradim nalaze, RTG pluća i srca i naručila me kod interniste koji mi je uradio ultrazvuk srca. nalaz mi je bio odličan, holesterol normalan. ostale vrijednosti
EKG: sinus aritamija, frekvenca 105/min. osovina položena intermedijerno, ostali nalaz uredan.
EHO srca (VI/12): blaga pulmonalna i trikuspidalna regugitacija , uredne dimenzije zidova i srcanih supljina, kontraktilnost uredna. EF 65%
DG: tahycardia supraventricularis trasitoria
TH: Kardijalna dijeta, Corvitol 50 mg 1x1/2 uveče
E sad, evo peti dan pijem te tablete i ponovo mi se jave isti bolovi u predjelu srca. Dali će to prestati i ako neko zna jeli opasna ova dijagnoza jer mi je doktor rekao da ću vjerovatno prestati ih piti za mjesec dana i da će to biti dovoljno a ja i dalje osjecam kao da ce me infarkt svaki momenat da pogodi. molim vas za odgovor.

Zadnje uređivanje ady79 : 27.06.2012. at 19:34. Reason: P.S.
ady79 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2012., 00:21   #111
hrvoje dr.
Gastroenterolog

Quote:
ady79 kaže: Pogledaj post
pozdrav

imam 33 godine i osjetio sam tegobe u predjelu srca prema lijevoj ruci (kratke bolove) i bolove u lijevoj ruci u januaru ove godine. Javljalo mi se i ubrzano lupanje srca pogotovo naveče kad legnem. Otisao sam u hitnu uradili su mi EKG tri puta u toku te sedmice i uradio sam nalaze. Imao sam povišen holesterol.
Moja doktorica mi je rekla da nije nista opasno, da je sve to od stresa,da smanjim pušenje i pazim sta jedem. nije mi dala nikakve lijekove. Prestao sam pušiti u februaru.
Međutim te tegobe su mi se nastavile i prije 15-ak dana sam ponovo otišao kod nje i ona me je uputila da uradim nalaze, RTG pluća i srca i naručila me kod interniste koji mi je uradio ultrazvuk srca. nalaz mi je bio odličan, holesterol normalan. ostale vrijednosti
EKG: sinus aritamija, frekvenca 105/min. osovina položena intermedijerno, ostali nalaz uredan.
EHO srca (VI/12): blaga pulmonalna i trikuspidalna regugitacija , uredne dimenzije zidova i srcanih supljina, kontraktilnost uredna. EF 65%
DG: tahycardia supraventricularis trasitoria
TH: Kardijalna dijeta, Corvitol 50 mg 1x1/2 uveče
E sad, evo peti dan pijem te tablete i ponovo mi se jave isti bolovi u predjelu srca. Dali će to prestati i ako neko zna jeli opasna ova dijagnoza jer mi je doktor rekao da ću vjerovatno prestati ih piti za mjesec dana i da će to biti dovoljno a ja i dalje osjecam kao da ce me infarkt svaki momenat da pogodi. molim vas za odgovor.
Gdje je tu EKG dg. SVT?
Osobno ja vam ništa nebih dao.
hrvoje dr. is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2012., 02:56   #112
Femmme
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2011.
pozdrav,
prosle godine u 9.mjesecu zavrsila sam na hitnoj jer sam otezano disala, osjecala neku nelagodu u podrucju srca (kao neko preskakanje, stezanje) i lijeva ruka mi je bila nekako cudna kao da je trnula. napravili su mi ekg koji je bio uredan i sve su prepisali stresu; i da,kalij mi je bio snizen pa su rekli da je mozda i od toga. ne znam da li je to vazno ali sve se to desilo prije spavanja,
nakon toga nisam imalaa nekih problema, jedino bi mi svako toliko znalo nesto "preskociti" kao zatitrati oko srca ali to je bilo rijetko, mozda jednom tjedno i onda se nekako smirilo. i to se desavalo preko dana
i sad evo prije mjesec dana mi je opet pocelo (najvise pred spavanje), osjecam kao neko peckanje, stezanje oko srca i ponekad nelagodu u lijevoj ruci.
prije neke 2 i pol godine su mi rekli da imam neki jako mali sum na srcu, nista zabrinjavajuce.
ne pijem i ne pusim i imam 24 godine

da li mi molim vas netko moze reci da li bi trebala biti zabrinuta i posjetiti doktora
hvala
Femmme is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2012., 12:46   #113
zeusxl
Registrirani korisnik

zeusxl Avatar

Registracija: Jun 2008.
Quote:
Femmme kaže: Pogledaj post
pozdrav,
prosle godine u 9.mjesecu zavrsila sam na hitnoj jer sam otezano disala, osjecala neku nelagodu u podrucju srca (kao neko preskakanje, stezanje) i lijeva ruka mi je bila nekako cudna kao da je trnula. napravili su mi ekg koji je bio uredan i sve su prepisali stresu; i da,kalij mi je bio snizen pa su rekli da je mozda i od toga. ne znam da li je to vazno ali sve se to desilo prije spavanja,
nakon toga nisam imalaa nekih problema, jedino bi mi svako toliko znalo nesto "preskociti" kao zatitrati oko srca ali to je bilo rijetko, mozda jednom tjedno i onda se nekako smirilo. i to se desavalo preko dana
i sad evo prije mjesec dana mi je opet pocelo (najvise pred spavanje), osjecam kao neko peckanje, stezanje oko srca i ponekad nelagodu u lijevoj ruci.
prije neke 2 i pol godine su mi rekli da imam neki jako mali sum na srcu, nista zabrinjavajuce.

da li mi molim vas netko moze reci da li bi trebala biti zabrinuta i posjetiti doktora
hvala
Trebala bi napraviti holter-24 satni EKG,da se vidi dali imaš kakvu aritmiju. Osobe koje imaju aritmiju osjećaju gušenje i nepravilan ritam srca.
Ako imaš šum na srcu trebalo bi napraviti i UTZ srca
Old 30.06.2012., 11:44   #114
hrvoje dr.
Gastroenterolog

Quote:
Femmme kaže: Pogledaj post
pozdrav,

hvala
Dovoljno je napraviti EKG.
hrvoje dr. is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2012., 14:17   #115
Femmme
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2011.
hvala vam na odgovorima
u ponedjeljak cu onda otici kod svoje doktorice
Femmme is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.07.2012., 11:20   #116
White Strike
Registrirani korisnik

White Strike Avatar

Registracija: Sep 2008.
Pošalji poruku preko MSN korisniku White Strike
Quote:
Kisa Pada kaže: Pogledaj post
Bok.
E ovako prvo cu navesti smetnje koje se desavaju kod mene i zelio bi da vidim imali neko sa slicnim problemima i kakva su vasa iskustva i kako deverate sa tim, smeta li vam prilikom treniranja, trcanja..
U mene npr navece kad legnem da spavam ponekad mi se pojavi nekakav osjecaj kao da neko povuce srce ka dole, traje nekih pola sekunde sekund najvice i prestane, osjecaj nije bolan ali je neugodan i pojavljuje se neocekivano i iznenada. Desaje mi se i to prilikom brzog saginjanja, ustajanja ili udisadnja zraka duboko srce pocne da lupa ubrzano i imam osjecaj tereta u lijevoj ruci. Isao na sve moguce preglede i nikad nista nisu nasli u vezi srca. Imam i problem sa krvarenjem iz nosa, i javljaju mi se paralize sna, posle kojih srce nekad kuca tiho jeda ga osjetim a nekad hoce da iskoci. I sve ovo oko srca ali kardiolog kaze da sam zdrav i trebam nesto trenirati, a ja treniram ali mi to smeta prilikom treniranja srce nekad kao da tuntura kao da visi na koncu takav osjecaj.. imali vas sa slicnim problemima..
obavezno pregledaj želudac, ja sam imo istih problema, mislio sam da ih radi srce, ali radio ih je želudac, osjeti se kao natezanje i kao da povuce malo zraka sa sobom u grlu, odvratan osjecaj. uz gastritis i upalu jednjaka moze biti i do hernije želuca... nakon toga je meni anjcesce od kratkog napada panike kretalo lupanje srca i tzv preskakanje.
White Strike is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2012., 19:45   #117
Talija86
Registrirani korisnik

Registracija: May 2012.
bili smo danas kod kardiologa koji nije bas pričljiv, pa ako mi netko može malo pojasniti nalaz mojeg malog čovjeka koji je 05.07. navršio mjesec dana:
valvularna stenoza plućne arterije težeg stupnja
doppler gradijent 70-75mmHg
kompenzirano srce
prekordij življi, akcija srca ritmična, 2 ton nad bazom pokriven holosistoličkim šumom 2-3/6. nema organomegalije. pulzacije f. art uredne.
EKG sinusni ritam 128/min, el.os srca +135st., PR. QRS, Qtc uredni, tlakovno opterećenje desne klijetke
UZV srca- maksimalni sistolički gradijent preko pulmonalne valvule do 80mmHg. kontraktilnost uredna. postoji i otvoren foramen ovale s L-D šantom. anulus pl arterije oko 10mm.
Talija86 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2012., 21:26   #118
mirjana7
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2009.
Quote:
Talija86 kaže: Pogledaj post
bili smo danas kod kardiologa koji nije bas pričljiv, pa ako mi netko može malo pojasniti nalaz mojeg malog čovjeka koji je 05.07. navršio mjesec dana:
valvularna stenoza plućne arterije težeg stupnja
doppler gradijent 70-75mmHg
kompenzirano srce
prekordij življi, akcija srca ritmična, 2 ton nad bazom pokriven holosistoličkim šumom 2-3/6. nema organomegalije. pulzacije f. art uredne.
EKG sinusni ritam 128/min, el.os srca +135st., PR. QRS, Qtc uredni, tlakovno opterećenje desne klijetke
UZV srca- maksimalni sistolički gradijent preko pulmonalne valvule do 80mmHg. kontraktilnost uredna. postoji i otvoren foramen ovale s L-D šantom. anulus pl arterije oko 10mm.
Laički rečeno vaše dijete ima urođenu srčanu manu tj.rupu na srcu i plučnu hipertenziju...nadam se da vas je doktor uputio oko daljnjeg liječenja
mirjana7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2012., 17:48   #119
Grgica Mali
Registrirani korisnik

Grgica Mali Avatar

Registracija: Jan 2006.
Molim za mišljenje o situaciji:

Dakle, riječ je o, ali prepuštam konačno mišljenje liječniku, nekakvoj vrsti tahikardije. Upravo mi se dogodila, opet. Iz čista mira. U ležećem sam položaju, potpuno opušten, i samo odjednom osjetim poprilično ubrzan rad srca al traje samo 2-3 sekunde. Kako došla - tako ošla. Nije mi se vrtilo, nit mi je bilo zlo - apsolutno ništa. Za vrijeme trajanja 'napada' imam osjećaj kao da sam izgubio dah.. tako nekako bih opisao. To mi se dogodilo otprilike 5 puta, sve u zadnjih 3 godine.

O čemu bi moglo bit riječ? Inače, 27 godina, BMI oko 27, generalno zdrav, darujem krv redovno (tlak uvijek oko 130/80), nemam nikakvu dijagnozu.

Zadnje uređivanje Grgica Mali : 13.07.2012. at 18:01.
Grgica Mali is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2012., 00:20   #120
Mrkemič
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2009.
Zbog ubrzanog lupanja srca nedavno sam bio na pregledu kod liječnika. Napravljen mi je ultrazvuk i broj otkucaja je bio poprilično visok (135). Dao mi je dvije različite tablete i nakon sat vremena ponovio ultrazvuk te se broj otkucaja spustio na manje od 80. Napisao mi je da prema potrebi mogu uzeti concor od 2,5 mg, međutim nisam ga pitao da li moram za to ići kod doktorice opće prakse pa tek onda u ljekarnu ili se navedeni lijek može uzeti bez liječničkog recepta. Da li netko koristi navedeni lijek?
Mrkemič is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja