Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Duhovnost
Korisničko ime
Lozinka

Duhovnost Slobodnim stilom...

Pogledaj rezultate ankete: Jesu li "Zdravo - Priče starih vračeva" filozofski orijentirana tema?
Jesu 17 65.38%
Nisu 9 34.62%
Glasovatelji: 26. Ne možete glasovati u ovoj anketi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.01.2007., 13:28   #1
alim
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2006.
Zdravo (priče starih vračeva)

.. jebi ga .. (.. vidio sam .. za .. jebi ga .. ne brišu ..)

.. potreba za pričom je nasušna potreba mog komšiluka .. mislim da je to vezano .. moglo bi da se kaže .. vjerujem .. ovako .. fiziološka potreba ..
.. ima veze sa onim što zovu karma .. ali to nema veze .. daklem .. volim da pričam .. a bio sam provo ono .. blog .. ali nije isto .. jer je ovo moje sve .. na filozofsku bazu .. mora da imaš neko za koga da misliš da čita .. da ništa ne veli .. ali da ga ti zamišljaš kako kaže .. pazi idijota .. pa tebi milo oko srca ..

.. ja sam se dugo .. i na dugačko i na široko pominjao .. onako .. razgovarao .. sa srbima .. jer ja srbe volim .. i hrvate isto volim ..
(.. ne mogu da propustim priliku .. ja sve volem podjednako .. sa mesta se ne pomnako .. al me vuče duša moja .. kod brata mi .. krstivoja ..)

.. ja sam stari komunista .. jebi ga .. tu se baš ništa ne može ..
.. a kakve su se pjesme pjevale .. lijepe .. dobre su te pjesme bile ..
.. sjećate se one ..
.. hej brigade hitite .. raspodite zatrite .. požigauce slovenskih domov ..
.. hej mašinca zagodi naj odmeva povsodi naš pozdrav .. iz slobodnih gozdov .. to je bila slovenska pjesma ..
.. bilo je daklem slobode .. isto .. i u ta stara vremena .. po šumama ..
.. a već kad smo kod slovenaca .. bila je ona .. dobro mi je išla .. ali sam znao samo jednu kiticu .. ovako ide ..
.. povej kam greš crna lasto .. povej kam greš ti seljunka ..
.. povej kam greš crna lasto poprej o komaj se jutro zbudi ..
.. šan petarskom grem kasarnom .. pobiskat grem partizana ..
.. ker so v ljubljani zaprli ga ti morenci fašistički ..

(.. osjećate milinu oko srca .. .. ne baš .. ?
.. morali bi više paziti na intonaciju .. i .. na ritam .. ritam je sve ..
.. za ritam je sigurno .. meni je to rekao .. .. jedan moj .. on je batica za muziku .. to ozbiljno .. ritam je sve ..)

.. još o filozofiji ..
.. mislim da trebam zavoljeti kršćanstvo .. to je filozofski .. baš ono .. do .. do .. dna .. skroz filozofski ..
.. po meni je to duboko .. i filozofsko .. pitanje ..
.. kod svećenika .. mi im stari komunisti zamjeramo taj .. nerad .. ne zamjeramo im mi .. ni njima .. ni ikome .. na bogovima ..
.. i mi smo imali svoje .. recimo .. josip broz tito se smatrao velikom .. veličinom .. pa sava kovačević .. sjebali ga bili na sutjesci .. a borio se kao lav .. pjesme ga spominju .. ona .. visoka je planina .. nebo iznad nje .. a na nebu sivi soko .. soko sokole .. čude se poletarci kada ja zapjevam .. ima melodija ritam i .. onaj .. borbeni duh .. a sve usklađeno .. sa mjerom .. tako je heraklit govorio .. sa mjerom pali i sa mjerom gasi .. pa ivo lola .. a če .. dotor ernešto če .. on je bio doktor .. nije on bio običan čovjek .. no doktor .. a komuništa prve vrse .. drug mu je nešto slabog zdravlja .. ajde .. nek mu bog da da brzo ozdravi ..
.. mi smo stari komuništi bili radničine .. sofhozi i kolhozi .. sa pjesmom se .. drugovi .. odlazilo u polja .. plamene su nas zore .. budile iz sna .. plamena jutra .. dim iz dimnjaka ..
.. ali svećenici dobro pričaju .. i ja ću ih zavoljeti .. strasno ..
.. a to što ne proizvode .. nema veze .. imaju oni svoje .. ne pitaju oni mene ..
.. ljubav prema njima postati će moj .. borbeni zadatak .. tako sam odlučio ..

.. mogao bi postaviti pitanje .. kako vam se čini .. takav oblik filozofije ..
.. ali s obzirom da vas to ne zanima .. baš pretjerano .. neću vas ni pitati ..

.. a ja .. a da .. da ne zaboravim .. mislim u privatizaciju .. to je isto jedna dosta smješna situacija .. ali sam tako odlučio ..
.. baš se pitam jeli to pametno .. ali me ne zanima .. jer je kasno .. ide -dobro .. ne ide - ko mu jebe mater ..

.. majku mu .. ispast će da nije dovoljno filozofije ..
.. ali .. jebi ga ..
.. o magiji znam dosta .. nisam vam stigao ispričati .. ona nije filozofija .. to je istina .. ali zauzima isto mjesto prije i poslije .. prije rođenja filozofije u tom je području bila magija .. i sada .. na smrti filozofije .. mislim da ju je najbolje zamjeniti tom .. magijom .. na naučnoj bazi ..
alim is offline   Odgovori s citatom
Old 12.01.2007., 17:27   #2
bema
.

bema Avatar

Registracija: May 2006.
Wink zdravo i tebi alime

Pa nije da vjerujem da sam sasvim razumjela temu, (ispravi me slobodno) al mi djeluje da te muči kako da složiš u jedan smislen sustav cjelokupnost svojih iskustava?
Pri tome su ta iskustva raznolika i tiču se različitih i "filozofskih" i životnih stajališta?
Meni se čini da su ona prije svega duboko životna..iskustva, i da je samo tvoje promišljanje po sebi, način, življenje jedan vid filozofije, koja zbilja ima smisla.

Quote:
. o magiji znam dosta .. nisam vam stigao ispričati .. ona nije filozofija .. to je istina .. ali zauzima isto mjesto prije i poslije .. prije rođenja filozofije u tom je području bila magija .. i sada .. na smrti filozofije .. mislim da ju je najbolje zamjeniti tom .. magijom .. na naučnoj bazi ..
A ovdje vidiš neko rješenje? Tj nudiš ga. Pa, mene bi recimo zanimalo, da onda baš ovo proširiš.
bema is offline   Odgovori s citatom
Old 12.01.2007., 21:29   #3
alim
Registrirani korisnik

.. e .. a volio bi sebe da složim u jedan sustav .. što no vele .. oca mu jebem .. e .. najvoleo bi .. baš to .. .. i plus bi .. mlogo voleo .. da sustav vrijedi .. .. i ništa drugo .. što će mi ..
.. moram da ti kažem .. a teška srca .. da ti za to moje promišljanje ne postoji nikakva garancija .. more bit .. ne kažem da ne more .. da sam ja u principu .. dosta pametan .. ali vjeruj mi .. ozbiljno ti velim .. da se jope pokaže da sam grdi idijot .. to ti navodim kao primjer .. to me ništa nebi začudilo .. kada ja nabrajam sve primjere gdje sam sve ispadao kretenčina .. to .. ove pizde od moji pajdaša .. ništa ne čudi .. vele .. dobro si ti još i prolazio u životu ..

.. no za magiju ..
.. to me vuče .. kao magnet ..
.. leži mi tema .. to ti je ..
.. ta slika ti je crna .. ta tvoja .. recimo .. ti znaš .. ženske se tako .. nekad oblače .. crno .. brate .. mračno .. crna kosa .. kužiš .. tako kažu zagrepčani .. purgeri .. kažu .. kužiš stari moj ..
.. tu je filozofsko .. pred magijsko .. kao .. prije magijsko .. pitanje .. šta znače hiljade .. i tisuće .. pa još i više .. jer ima puno .. svijetala za novu godinu .. i praznike .. raznorazne .. ta .. čarobna .. svijetlašca .. raznih boja .. daklem .. raznobojna ..
.. znače li ta svijetla .. skidanje neba na zemlju .. ili stvaranje .. prividnog .. fiktivnog .. nepostojećeg neba ..
.. i bi li mrak .. stvorio bolje nebo ..
.. daklem .. dali je moguće da se svjetlima u stvari zagađuje ..

.. to kod detalja .. jer magija objašnjava detalje .. to je logično .. jebeš magiju koja ne zna zašto žika boji kosu .. to je jasno .. detalji mora da se znaju ..

.. i drugo je koncept .. e tu ti je magija .. (.. znam da te zanimanje napušta .. ali si rekla .. lijepo se sjećam .. proširiti ..) .. e .. tu ti je magija .. prava stvar ..

.. ja sam srbima stalno pričao o vračanju .. o starim vračevima .. jer se u susjedstvu .. u komšiluku .. energija među ljudima pokazuje kao .. dosta loša .. kao energija straha .. i posebno .. mržnje ..
.. ali to ti je .. jer sam i sam u tome .. unutra .. pa slabo vidiš .. ako možeš .. ono .. malo van .. onda svijet nije tako gadan .. tada svijet koji je .. kastaneda kaže .. grabežljiv .. može postati .. malo drugačiji .. pa ti je onda .. magija .. prava stvar ..
.. kršćanstvo ću ja da .. prigrlim .. objeručke ..
.. tako sam odlučio .. ali neću u crkve .. komšije bi me rastrgali .. polako .. ima vremena .. nek se ja dokažem .. pa će oni sami da uvidu ..

.. ja .. koncept ..
.. na prvom stupnju .. kaže magija .. život sa zemlje .. i tu je sfinga ..
.. na drugom stupnju .. vremena čovjeka sa zemlje .. i tu su vremena .. odavde je tarot .. i jahači apokalipse ..
.. i sa trećeg su nivoa putevi prema dnu ..

.. sve po četiri .. u jednom krugu .. pa drugi ..

.. a tako i prostor .. orjentiran .. u četiri smjera .. napred nazad lijevo i desno .. kao kod kineza .. velike planine istoka i zapada sjevera i juga ..

.. zanima te to .. ne baš .. jebiga .. šteta .. volio bi da pričam ..

.. a pričaj i ti .. slobodno .. ako znaš .. znaš li ti te stvari .. ?
.. pričaj .. brate .. volio bi baš da slušam .. moram se učiti slušati .. to je isto pametno ..
Old 13.01.2007., 16:10   #4
bema
.

bema Avatar

Quote:
alim kaže:
.. e .. a volio bi sebe da složim u jedan sustav .. što no vele .. oca mu jebem .. e .. najvoleo bi .. baš to .. .. i plus bi .. mlogo voleo .. da sustav vrijedi .. .. i ništa drugo .. što će mi ..
Tko ne bi
Quote:
alim kaže:
.
.. moram da ti kažem .. a teška srca .. da ti za to moje promišljanje ne postoji nikakva garancija .. more bit .. ne kažem da ne more .. da sam ja u principu .. dosta pametan .. ali vjeruj mi .. ozbiljno ti velim .. da se jope pokaže da sam grdi idijot .. to ti navodim kao primjer .. to me ništa nebi začudilo .. kada ja nabrajam sve primjere gdje sam sve ispadao kretenčina .. to .. ove pizde od moji pajdaša .. ništa ne čudi .. vele .. dobro si ti još i prolazio u životu ..
Uz promišljanje ide rizik. Rizik ide i uz prihvaćanje nekog, nečijeg promišljanja.
A tko ne riskira....
Quote:
alim kaže:
.. no za magiju ..
.. to me vuče .. kao magnet ..
.. leži mi tema .. to ti je ..
.. ta slika ti je crna .. ta tvoja .. recimo .. ti znaš .. ženske se tako .. nekad oblače .. crno .. brate .. mračno .. crna kosa .. kužiš .. tako kažu zagrepčani .. purgeri .. kažu .. kužiš stari moj ..
Oće to od crnog... To privlačenje.
Nisam sigurna da znam što želiš reći sa slikom gotičarki. Da u tome vidiš svekoliku moć privlačenja crnim, tamnim? Ida je to nešto...opće?

Quote:
alim kaže:
..
.. tu je filozofsko .. pred magijsko .. kao .. prije magijsko .. pitanje .. šta znače hiljade .. i tisuće .. pa još i više .. jer ima puno .. svijetala za novu godinu .. i praznike .. raznorazne .. ta .. čarobna .. svijetlašca .. raznih boja .. daklem .. raznobojna ..
.. znače li ta svijetla .. skidanje neba na zemlju .. ili stvaranje .. prividnog .. fiktivnog .. nepostojećeg neba ..
.. i bi li mrak .. stvorio bolje nebo ..
.. daklem .. dali je moguće da se svjetlima u stvari zagađuje ..

.
Ako stvaramo, stvaramo tisuće fiktivnih neba i nebesa.
Možda ne možemo otkriti nebo ako ne otkrijemo mrak.
Možda u tom smislu mrak stvara nebo. Ni bolje ni gore.
Svjetlima stvaramo svjetlosne efekte Light-show. Podražaj za čula.

Quote:
alim kaže:
.
.. to kod detalja .. jer magija objašnjava detalje ..
.. i drugo je koncept .. .. e .. tu ti je magija .. prava stvar ..

.. ja sam srbima stalno pričao o vračanju .. o starim vračevima .. jer se u susjedstvu .. u komšiluku .. energija među ljudima pokazuje kao .. dosta loša .. kao energija straha .. i posebno .. mržnje ..
.. ali to ti je .. jer sam i sam u tome .. unutra .. pa slabo vidiš .. ako možeš .. ono .. malo van .. onda svijet nije tako gadan .. tada svijet koji je .. kastaneda kaže .. grabežljiv .. može postati .. malo drugačiji .. pa ti je onda .. magija .. prava stvar ..
..
Tebi je magija pomogla da skužiš koncept? Kako the stvari funkcioniraju? I kako da se izmjestiš iz kruga loše energije i skužiš svijet koji počiva na nekim drugim principima?
Neki OD svjetova?
Magija - promjena u percepciji, svijesti, uvid...?
Kakav je taj svijet koji "postane malo drukčiji"?

Quote:
alim kaže:

.. koncept ..
.. na prvom stupnju .. kaže magija .. život sa zemlje .. i tu je sfinga ..
.. na drugom stupnju .. vremena čovjeka sa zemlje .. i tu su vremena .. odavde je tarot .. i jahači apokalipse ..
.. i sa trećeg su nivoa putevi prema dnu ..

.. sve po četiri .. u jednom krugu .. pa drugi ..

.. a tako i prostor .. orjentiran .. u četiri smjera .. napred nazad lijevo i desno .. kao kod kineza .. velike planine istoka i zapada sjevera i juga ..

.. zanima te to .. ne baš .. jebiga .. šteta .. volio bi da pričam ..

.
Pričaj. Ovdje te gubim, i nisam taj koncept baš pohvatala

Quote:
alim kaže:
.
.. pričaj .. brate .. volio bi baš da slušam .. moram se učiti slušati .. to je isto pametno ..
Jip. I ja volim slušat.
Old 13.01.2007., 19:25   #5
alim
Registrirani korisnik

.. niko ne bi .. jer će danas na televiziji prikazati novi sustav .. tako da slaganje sebe niko ne smatra pametnim ..
.. magija to veli .. preuzeti odgovornost za svoj život ..
.. ili .. drugačije .. odjebati život .. živjeti strategiju ..
.. pogledaj oko sebe .. odgovornost za te ljude treba preuzeti ili stjepan mesić ili mao ce tung .. ili joso tito ..

.. kako odgovaraš na pitanje .. što hoćeš ..

.. mrak ne stvara nebo .. ali je istina da ne možemo otkriti nebo ako ne otkrijemo mrak ..
.. privid i istina su različiti .. redovito se nekim prividom krpa svijet da bi postao podnošljiv .. ali šekspir kaže da čovjek koji nema noge ostaje bez noge i tada kada kupi šest konja i kad mu se priviđa da ih ima dvadeset i četiri ..

.. zašto sve to kopiraš .. e to mi nije jasno .. zašto ne pričaš o onom što zapamtiš .. a ako ne zapamtiš .. možeš pričati o nečem .. što ti se .. i kako ti se čini ..

.. a o konceptu ..

.. ključ za razumjevanje magije je osjet .. osjećaj ..

.. prije toga .. ključ za razumjevanje razumjevanja je čovjek .. ja ..
.. i tu magija predlaže ovu šablonu ..
.. ja sam svoje tjelo .. lik ..
.. svoje djelo .. ja sam djelatnik ..
.. svoje riječi ..
.. ja sam svoje misli ..
.. i osjećaj ..
.. o svakom se ovom .. mogu pisati knjige .. i pjevati pjesme .. jedna od evergrina koju ja najvolem je .. milojko milojko s opanci si šik .. svak te vole kad na sliki prikažeš svoj lik .. milioni lica .. milijarde dolara .. dotjerivanje tjelesa ..
.. majstori su ljudi od zanata .. profesionalci .. profesija .. karijera .. i ta sranja .. knjige i enciklopedije ..

.. do .. mislim dakle jesam .. čovjek je djelatan ..
.. iznad toga je osjećajan ..

.. djelo i osjet .. to je ciklus motivacije .. i funkcionira kao stroj ..
.. bilo što da čovjek radi .. on to radi jer traži osjet ..

.. magija kaže .. čovjek je postao djelatan .. on je svijet uspio svesti na njegovu polovicu .. dakle .. sebe razumnog .. smatra himalajom ..

.. milojica .. umire .. načisto .. od ljubavi za kum žikinom stojkom .. ali cjeli komšiluk to smatra .. vele .. jebi ga ..

.. e .. jebiga .. magija je nauka koja u tom području .. jebi ga .. želi red da prikaže ..
.. to je moguće i .. i nekad davno .. mnogo pravljeno .. a sada je i svijet tu .. na putu prema dnu .. da shvati ..

.. ako hoćeš da ti pričam o sfingi i egipćanima kaži ..
.. ili možda o orlu iz sfinge ..
.. ili možda o vremenima ljudi ..
.. recimo .. filozofija je nastala sa grcima .. i sa ratovima .. zanimljivo .. to je drugo vrijeme .. koje živi svoju slavu sa starim rimom .. i latinski .. potpuno isto kao amerika danas sa engleskim .. a .. recimo .. renesansa .. pet stotina godina prije danas .. kao grci pet stotina prije krista ..

.. dakle .. radi se o osjetu ..
.. trebalo bi pričati o njemu .. on je veza .. kao veza telefona .. bilo koja točka u stalnoj vezi sa bilo kojom .. bez žica .. tek u tjelu kanali postaju gušći .. do mozga ..
.. koji je opet podjeljen .. na motorni i senzorni .. na djelatan o osjetilni ..
.. pa je tako podjeljena i filozofija .. od prvog momenta dalje .. i ništa drugo ona nije ni znala .. znala je samo to .. da je svijet podjeljen .. na nebo i zemlju ..

.. mene nimalo ne čudi to što ti iz ovog ne možeš razumjeti ništa .. to je normalno i shvatljivo ..
.. ono što mene .. gadno čudi .. to je činjenica da se meni taj koncept prikazuje kao veoma zaokružen i zanimljiv .. i što u sebi ima tako malo proturječja ..

.. ali .. jebi ga ..
Old 13.01.2007., 19:47   #6
bema
.

bema Avatar

Pa oprosti što odgovaram citirajući te. To je nekako uobičajeno na forumu, ukazati sugovorniku na šta se riplaj odnosi.

Mogu i bez toga, ako to to...kako se čini, smeta.
Što se tiče mog nerazumijevanje, onda da razjasnimo - ja ne znam koliko i da li te razumijem. Zato pitam da li sam neke stvari pohvatala kako treba.
Tvoje rečenice nisu jednostavne za pratiti. Puno je točkica i asocijacija koje samo tebi mogu nešto značiti.
Najlakše je istripovat razumijevanje i postavit se kao da sve svi kužimo. I onda ostavit stvari da vise u zraku, zamagljene.

Bitno i je, valjda, da tebi ima smisla.

No, ukoliko se oslonim(o) na osjet i komunikaciju prevedemo na taj način, ne znam da li će tema moći ostati na Filozofiji.
Ako ćemo o osjetu, ja osjećam gorčinu u tvom postu. Na trenutke i da te neke stvari vrijeđaju čak. U tom slučaju, povlačim se.

Old 13.01.2007., 20:38   #7
alim
Registrirani korisnik

.. to to kako se čini .. ne smeta ..

.. ako to nešto znači .. ja se slažem s tobom .. uvjeren sam da bi neko ko bi želio da ga svi dobro shvate pričao malo drugačije ..
.. ja bi najprije volio sam sebe dobro shvatiti .. i začudim se .. sasvim prilično .. kada shvatim da se razumijem ..

.. za gorčinu .. moglo bi biti .. ako čovjek živi jedno stanje sebe .. tada i osjeća to stanje sebe .. postati ću kršćanin .. valjda će to tu gorčinu izblijediti ..
(.. ne znam dali ovo izgleda kao neozbiljno .. ili kao gorčina .. mislim da sam star .. za te nijanse .. i mislim ozbiljno ..)
.. to da me nešto vrijeđa .. ne vjerujem .. ja stvarno prilično malo vjerujem u svoje susjede ..
.. ovdje se kriju sasvim zanimljive mogućnosti .. ali vjerujem da ih ne želimo čuti ..

.. mislim da magija uvjek uključuje jednu dozu .. straha i drhtanja .. sve dok priča sa ljudima ..

.. ja ne znam pričati o ničemu ako to nije vezano za osjet .. šteta što se povlačiš ..

.. nekad pričaš sam .. srbi su .. valjda od sokrata .. govorili .. sam .. kao životinja ili kao bog .. pa te brišu ..
.. a niče je to uzeo nešto drugačije .. povukao je konop .. i bilo je zanimljivo ..
.. a to što te brišu .. što da se radi ..
.. nikakva misao ne može biti bolja zato što je neko vidi od iste misli koju niko ne vidi .. ili .. drugačije .. zašto bi postojanje među susjedima bilo bilo kakva garancija mojoj misli .. gotovo bi rekao .. suprotno ..
Old 13.01.2007., 21:07   #8
blue bird
registered? user?

blue bird Avatar

Registracija: Dec 2005.
ja sam tvoje pocetno 'zdravo' procitala jucer
pa danas sam se ponovo vratila

i zapamtila sam nesto od prije - naime te tvoje 2 .. tocke - nepogrijesivo 2, obavezno na pocetku i obavezno na kraju i po potrebi nekoj opet, u meduvremenu, bolje receno - izmedu skupina misli

moj prvi osjecaj, kao i moj osjecaj sada,je kao da citam Karamazove

i ona obavijes o PM od strane moda je isto zanimljiva...i smijesna istovremeno...

blue bird files
blue bird is online now   Odgovori s citatom
Old 13.01.2007., 21:54   #9
blue bird
registered? user?

blue bird Avatar

preciznije receno Dimitrija Karamzova...ta atmosfera....

blue bird files
Old 14.01.2007., 00:18   #10
outoftheblue
Banned

daj to malo sažmi dosadno je
Old 14.01.2007., 07:27   #11
alim
Registrirani korisnik

.. o bilo kakvom sažimanju .. nema govora ..
.. znam lijek za tvoju dosadu .. ali ga znaš i ti .. pa se više .. vjerovatno .. nećemo .. viđati ..
.. ali bi se ja .. znaš .. negdje kod tebe mogao zaletjeti .. kažu .. kao slijep .. ne uspjevam dobro zapamtiti ko me voli i kome sam dosadan .. malo sam ti .. ono .. kao umjetnik .. pa ne zamjeri .. ako mi se desi ..

.. u vezi točkica .. mnogim pisanjem .. čovjek se izvježba ..
.. sada .. recimo .. kada pišem nešto normalno .. najbolje mi je da misli napišem ovako .. a poslije ispravim velika slova točke i zareze .. koliko znam i umijem ..
.. štima mi .. kao slijed misli .. i ima mi logike .. u principu su mi misli dosta kratke .. između dve stanke .. kao izbačene u dahu .. vjerujem .. tu se može udahnuti .. ali .. primjedbu da je slabo razumljivo nisam prihvaćao ..
.. ta primjedba može biti vezana za sadržaj ..

.. ne znam kako vežeš na karamazove .. ne pada mi ništa na pamet ..
.. iz karamazova sam .. za sva vremena .. zapamtio dvije stvari .. ali nisu vezane za način pisanja .. ili ritam .. ako sam tebe dobro shvatio ..
.. u vezi ritma .. ima naša jedna knjižica koja mi je .. gotovo .. bukvar .. ritma .. ritma rada mozga .. od one rudan .. uho grlo nož ..

.. u vezi točkica .. ja sam srbima govorio da ih ja držim .. govorom budućnosti .. bez početka i bez kraja .. sa nekim mislima koji aktiviraju glasnice .. i nešto malo .. možda .. mozga .. tek u čvorićima .. za koje je jasno .. da ih treba sve više razvezivati .. sve više fluidno .. sve više .. sve manje riječi .. pa ostaju točkice .. kao ritam srca .. .. ..

.. inače .. izgleda mi kao da se od mene svi opraštaju .. kao da sam stvoren da me se napusti .. i tu ne nalazim gorčinu .. više .. nešto malo .. tuge .. koju volim .. tuga je car osjećaja ..
.. a kada se ja proguravam negdje .. onda mi se čini da čujem .. što će ovaj luđačić ovdje .. što mi se isto sviđa .. ludost je luda samo u odnosu na neku normalu .. a normala je uvjek normalna u odnosu na neki krug .. na neki sustav .. (.. ovo je filozofska misao .. po meni ..)
Old 14.01.2007., 16:32   #12
blue bird
registered? user?

blue bird Avatar

Definitivno kao Karamazovi...boja svega je ta neka bijela, tugaljiva, melanholicna....dolazi iz neke magle i u nju se vraca...

Nisam ja rekla da je ista nerazumljivo. Samo ti pricaj, sa sobom i sa nama.

Al zasto bas dvije tocke, zato recimo ne tri ili vise i zasto takav pravilni ritam...ALgoritam..alim?

Kada ti skup rijeci ili misli tako napisanih, postane jos manji...bit ce kao kapljice kise koje padaju...u nesto...nesto vece...

Evo ja se od tebe ne oprastam - ali ti kao da to ocekujes od svih. Ali nije tako!

I ne treba te zabrinjavati modov PM - vec mi je jasno kakav je otrpilike bio, a vidim da si i sam to naglasio i dodao svoje 'zdravo' naslovu.

Sto je 'ludost'?

blue bird files
Old 14.01.2007., 17:42   #13
alim
Registrirani korisnik

.. de .. leba ti .. samo nešto me pouči .. prije no što uronimo u filozofiju .. i te nauke .. za slučaj da se ja iz nji ne iskobeljam .. pa da ne umrem u neznanju .. a to mi daj .. kao .. kredit .. na tu buduću pajdašiju ..
(.. pajdašija je zagorski .. a ja sam iz istre .. a mi ti dosta sličimo zagorcima .. po mojoj procjeni .. pričat ću ti jednom .. ako nam se ta .. pajdašija .. koliko toliko sačuva ..)

.. da me jebeš ne znam šta znači .. modov PM .. a ti sigurno znaš .. valjda je mod moderator .. ali na šta si mislila .. šta znači ta rečenica .. tvoja .. ja nemam pojma .. (.. nisam .. valjda .. to trebao pitati .. ali .. jebi ga .. to sigurno svi znaju .. ali .. još jedanput .. jebi ga ..)

.. ne znam što znači .. (a presuptilno za moderatora) ..
.. zašto treba dopisivati .. ko dopisuje ..
.. meni je bilo dovoljno .. zdravo .. tako sam uvjek pisao kod srba .. a oni ostavljali ili brisali .. (.. gotovo uvjek ostavljali ..) .. a ko .. i zašto mjenja ovdje .. i koja je potreba ..
.. znaš li možda ti .. života ti .. ?

.. htio sam pisati .. prije .. priznajem da je glupo .. al .. jebi ga .. pričaju svi .. a mnogi gledaju i televiziju ..
.. činilo mi se da je hrvatska zemlja .. kao .. pomoćnika .. kao savjetnika .. da nema ljudi da uzmu bilo što u ruke .. pa sam htio da pričam priče o hrvatskoj o pomoćnicima o politici valjda .. tako nešto ..
.. ali .. vele .. ne može se ..
.. dobro .. ne može ne može .. nemam ništa protiv .. uvjeren sam da time niko nije izgubio ništa ..

.. ali mi sada to u zagradi .. ide na kurac ..
(.. da ponovimo .. jebi ga .. dakle .. prolazi .. a za .. ide na kurac .. će upravo da vidimo .. .. pokušavam se šaliti .. a ako ispadne da mi smisao za šalu i nije neki .. jebi ga ..)
Old 15.01.2007., 09:54   #14
planinar
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2002.
Te točkice...kao pijesak iz šake klize? cure?, ostaje u šaci tek besmisao porazbacanih riječi.
planinar is offline   Odgovori s citatom
Old 15.01.2007., 13:34   #15
labellina
Registrirani korisnik

labellina Avatar

Registracija: Jul 2006.
Quote:
alim kaže:
.. de .. leba ti .. samo nešto me pouči .. prije no što uronimo u filozofiju .. i te nauke .. za slučaj da se ja iz nji ne iskobeljam .. pa da ne umrem u neznanju .. a to mi daj .. kao .. kredit .. na tu buduću pajdašiju ..
(.. pajdašija je zagorski .. a ja sam iz istre .. a mi ti dosta sličimo zagorcima .. po mojoj procjeni .. pričat ću ti jednom .. ako nam se ta .. pajdašija .. koliko toliko sačuva ..)
Nisi iz Istre
A nitko te nije ni pitao odkud si..
Čemu I komu lažeš ?
I kog mutiš s ispraznim besmislom?
Ako je to najbolje što možeš
ostavi te misli u glavi
možda sazriju
labellina is offline   Odgovori s citatom
Old 15.01.2007., 20:25   #16
alim
Registrirani korisnik

(.. anđelina iz kontrole leta .. podsjeti me na anđelu .. a anđela je štjuardesa ča po nebu kortiža .. a more i .. kampela .. vero ši vero ši vero ja ..
.. a ma nju ti sad na tanci pelju drugi padobranci ..
.. jebi ga ..)

.. s obzirom da si jedina .. ili jedini .. koja me još nije odjebala .. dođe mi da pokušam pričati o nečemu što te zanima ..
.. čini se da si u karamazovima našla nešto .. ali je gotovo sigurno da nismo našli isto ..
.. ali .. da ti nešto kažem o osjetu .. (.. vidjeti ćeš poslije kako je to zanimljivo ..) .. (.. mislim da ključni problem i jeste kod mene taj što me niko ne voli .. a ja jope ništa ne poduzimam .. dovoljno .. dovoljno ne poduzimam .. da me neko zavoli ..)

.. a osjet ti je prava stvar ..

.. magija tumači ovako ..

.. svako se postojanje može smatrati živo .. i kamen i pas i čovjek ..
.. u svakom postoji veoma komplicirano .. kretanje .. na nivou čestica .. i veoma komplicirane veze .. sa svim drugim postojanjem ..

.. ali čovjek je ipak .. gotovo čudo ..
.. svoje postojanje može uvidjeti .. i što je posebno zanimljivo .. na njega može utjecati ..
.. čovjek je čudo .. konop .. između zemlje i neba ..

.. u magiji .. snage kotiraju visoko .. osjeti snage ..
(.. recimo .. osjet ljubavi kotira loše .. ili preciznije .. ne kotira ..)

.. prvo pitanje glasi ..
.. ako je čovjek savršeniji od psa .. može li on sebe ograničiti .. odbaciti sav višak .. i spustiti se na .. šablonu psa .. po osjetu ..
.. šta bi tada izgubio .. i dali bi tada nešto dobio ..

.. sfinga kaže ..
.. čovjek može osjetiti snage četiri oblika života .. života koji je podignut iznad površine zemlje .. snagu bika lava orla i čovjeka ..
.. i tu je čovjek .. kao u spirali .. životinja .. koja je iznad vodenjaka .. koji ima tjelo i duh .. kao .. krokodila .. koji gmiže .. po zemlji ..

.. šta znači osjetiti .. ili znati .. snagu bika .. ili junca ..
.. recimo .. disanje ..
.. ako se pogleda kako diše čovjek .. a kako bik .. vidi se jedan .. sasvim preokrenut tok energije .. tok sila .. koji se kod bika pokazuje kao sloboda ..
.. ili recimo .. hod .. hodati u visokim petama je snaga bika .. za to razjasniti bi trebalo pogledati odnose kostiju čovjeka i bika ..

.. tako za lava .. tako za orla .. i tako za čovjeka .. kao posljednju životinju sfinge ..

.. i nakon toga u sljedeći krug ..
.. u krug čovjeka ..
.. i tu je .. recimo .. ono što zovu pobjednik .. prvo vrijeme čovjeka ..
.. mač drugo .. novac .. ili vaga treće .. i smrt četvrto ..

.. i sve su to snage .. novac je snaga .. i mač je snaga za svoje vrijeme ..

.. novac je snaga danas .. to se može reći .. onaj ko ima novac ne treba da se pravi jak .. on jeste jak .. on može ..
.. ima raznih ljudi .. koji su ovo i ono .. umjetnici sportaši filozofi glumci .. ali niko od njih nije jak u vremenu novca .. ako nije jak u novcu .. a neko ko je jak u novcu taj je jak .. i ne trepa mu potvrđivanje u nikakvom pjesništvu .. i u nikakvoj filozofiji .. on je sila to zna i svi to znaju ..

.. toliko .. za sad ..
Old 16.01.2007., 04:24   #17
blue bird
registered? user?

blue bird Avatar

Quote:
alim kaže:
(.. anđelina iz kontrole leta .. podsjeti me na anđelu .. a anđela je štjuardesa ča po nebu kortiža .. a more i .. kampela .. vero ši vero ši vero ja ..
.. a ma nju ti sad na tanci pelju drugi padobranci ..
.. jebi ga ..)

.. s obzirom da si jedina .. ili jedini .. koja me još nije odjebala .. dođe mi da pokušam pričati o nečemu što te zanima ..
.. čini se da si u karamazovima našla nešto .. ali je gotovo sigurno da nismo našli isto ..
.. ali .. da ti nešto kažem o osjetu .. (.. vidjeti ćeš poslije kako je to zanimljivo ..) .. (.. mislim da ključni problem i jeste kod mene taj što me niko ne voli .. a ja jope ništa ne poduzimam .. dovoljno .. dovoljno ne poduzimam .. da me neko zavoli ..)

.. a osjet ti je prava stvar ..

.. magija tumači ovako ..

.. svako se postojanje može smatrati živo .. i kamen i pas i čovjek ..
.. u svakom postoji veoma komplicirano .. kretanje .. na nivou čestica .. i veoma komplicirane veze .. sa svim drugim postojanjem ..

.. ali čovjek je ipak .. gotovo čudo ..
.. svoje postojanje može uvidjeti .. i što je posebno zanimljivo .. na njega može utjecati ..
.. čovjek je čudo .. konop .. između zemlje i neba ..

.. u magiji .. snage kotiraju visoko .. osjeti snage ..
(.. recimo .. osjet ljubavi kotira loše .. ili preciznije .. ne kotira ..)

.. prvo pitanje glasi ..
.. ako je čovjek savršeniji od psa .. može li on sebe ograničiti .. odbaciti sav višak .. i spustiti se na .. šablonu psa .. po osjetu ..
.. šta bi tada izgubio .. i dali bi tada nešto dobio ..

.. sfinga kaže ..
.. čovjek može osjetiti snage četiri oblika života .. života koji je podignut iznad površine zemlje .. snagu bika lava orla i čovjeka ..
.. i tu je čovjek .. kao u spirali .. životinja .. koja je iznad vodenjaka .. koji ima tjelo i duh .. kao .. krokodila .. koji gmiže .. po zemlji ..

.. šta znači osjetiti .. ili znati .. snagu bika .. ili junca ..
.. recimo .. disanje ..
.. ako se pogleda kako diše čovjek .. a kako bik .. vidi se jedan .. sasvim preokrenut tok energije .. tok sila .. koji se kod bika pokazuje kao sloboda ..
.. ili recimo .. hod .. hodati u visokim petama je snaga bika .. za to razjasniti bi trebalo pogledati odnose kostiju čovjeka i bika ..

.. tako za lava .. tako za orla .. i tako za čovjeka .. kao posljednju životinju sfinge ..

.. i nakon toga u sljedeći krug ..
.. u krug čovjeka ..
.. i tu je .. recimo .. ono što zovu pobjednik .. prvo vrijeme čovjeka ..
.. mač drugo .. novac .. ili vaga treće .. i smrt četvrto ..

.. i sve su to snage .. novac je snaga .. i mač je snaga za svoje vrijeme ..

.. novac je snaga danas .. to se može reći .. onaj ko ima novac ne treba da se pravi jak .. on jeste jak .. on može ..
.. ima raznih ljudi .. koji su ovo i ono .. umjetnici sportaši filozofi glumci .. ali niko od njih nije jak u vremenu novca .. ako nije jak u novcu .. a neko ko je jak u novcu taj je jak .. i ne trepa mu potvrđivanje u nikakvom pjesništvu .. i u nikakvoj filozofiji .. on je sila to zna i svi to znaju ..

.. toliko .. za sad ..
Monah stari Zosima ( jurodiv...a ko moze s dusom jurodivih) kaze na jednom mjestu:'ono sto neshvacamo je to da je zivot - raj'....mislio je na ljepotu, na harmoniju, na mir koji ne vidimo oko sebe....jer smo stalno necim zauzeti.

Kazes da te nitko ne voli...i da nista jos (za sad oko toga ne poduzimas)...pa tako ti je, brate i kod Ivana i Mitje i osobito kod starog pokvarenjaka Fjodora...ali tako nije kod Aljoske - jer Aljoska ne uzima - on samo daje...

A stoji covjek izmedu zmelje i neba...stoji...mucen svim i svacim...rijetko kad vijeran sebi a pogotovo ne drugima. I uplasen.

I ni ne zna da je povezan sa icim...Gleda ali ne vidi. I Zemlja i Nebo su samo pozornica na kojoj covjek igra svoju dramu....

Da, doista novac je moc...uvijek je bio...nesto, je poslo jako po zlu u nama ljudima. Ali, vjerujem da ce ipak jednom, doci do tog magicnog ponovnog rodenja jednog drugog covjeka...mozda onakvog kakav je trebao biti od samog pocetka. Iako znam da je covjek daleko vise naivan i jednostavan - nego sto je zao...

Sfinga ona egipatska (Horemakhet) je dijametralna suprotnost one grcke.
Magija nije mistika.

blue bird files
Old 16.01.2007., 20:25   #18
alim
Registrirani korisnik

.. znam jedno .. da mi nikakva ljubav ne treba .. da znam mržnju .. i da nikog među ljudina ne smatram pretplaćenim za raj ..
.. vjerujem da je svijet pun svetaca i velikih ljudi .. meni oni ne trebaju ..
.. prevedeno na kineski .. prvi je karamazov grmljavina .. bučan .. drugi je voda .. opasan .. treći je planina .. na odmoru ..
.. i niko nema nikakve prednosti ..
.. prednosti koje neko nekom daje .. više govore o subjektu nego o objektu ..
.. mislim da je ivan često mnogima zanimljiv .. kao .. onaj ko bi mogao ubiti oca .. ili najstariji .. koji to može u naletu osjećaja ..
.. a mali to ne može .. to ne želi .. nikom ništa ..
.. život izgleda kao nešto dobiveno jedanput .. uzeti ga u ruke .. u svoje ruke .. poživjeti strategiju .. to je sve što je moguće ..
.. karamazovi su stvarna šablona obitelji .. tamo gdje ima troje djece tamo je moguće naći karamazove .. prvi nastavak obitelji .. drugi .. pokušaj negacije šablone .. treći .. pop ..

.. recimo ..
.. mora li ljubav imati objekt ..
.. što objekt dobiva ljubavlju ..
.. što objekt treba od onog koji ga voli ..
.. čemu se smije nadati ..

.. možda ljubav i ne treba objekt ..
.. ne treba nikog i ništa .. kome bi bilo što davala ..
.. ta je ljubav tada .. odnos prema čemu ..

.. za razliku od nje .. mržnja je čista ljepota .. način života jednog cjelog svijeta ..
.. logična i matematički jasna ..
.. ljudi bi padali kao muhe ako bi ih susjedi mogli ubijati mislima ..
.. i upravo se tu skrivaju velike mogućnosti ..
.. u onom .. međusvijetu .. kojeg se može osjetiti .. ali tek sa snagom .. tek onda ako se uspije sačuvati nešto energije ..
Old 16.01.2007., 21:14   #19
blue bird
registered? user?

blue bird Avatar

A sto bi ta ljubav imala po tebi biti
I koje su to skrivene mogucnosti te mrznje, koja skro da doslovno stoji onako kako si rekao

blue bird files
Old 17.01.2007., 11:58   #20
alim
Registrirani korisnik

.. ljubav je san o svijetu koji nije taj ..

.. kada si sjeben .. stres .. i odeš recimo liječniku .. on ti može reći .. evo popi jednu ovu tabletu .. za smirenje .. i vidjeti ćeš .. biti ćeš bolje ..
.. tačno ono što se meni desilo .. kada sam onomad bio mali ..
.. pitam ako popijem još pivu .. veli doktor .. ništa .. samo efekat jači ..
.. poslije me jebali .. neki moji .. čim se malo ljutim oni vele .. popij pivu i apaurin pa poslije dođi među ljude ..

.. pipiješ .. i dobro si .. čista matematika ..
.. a kad prođe ..
.. sve staro i još gore .. ništa apaurin nije riješavao ..

.. i ništa ljubav ne rješava ..
.. traži se pažnja .. traži se seks .. traži se dečko .. traži se zaštita .. traži se snaga ..
.. znači .. potreba .. znači nema .. nema nečeg i sanjaš o tome ..

.. nema para pljačka se banka .. a poslije pare tamo fale .. pa murja traži ..

.. može li ljubav da ne bude odnos ..
.. među ljudima .. među životinjama .. među stvarima ..

.. možeš li živjeti u stanju .. ljubavi .. i da ti ne treba niko ..

.. stanje tjela daje jednostavnije osjete .. recimo radost .. ili srđbu ..
.. sveci spominju mir ili blaženstvo ..

.. ljubavi i mržnje su .. odnosi .. u komšiluku ..

.. karamazove držim šablonom .. u vezi djece ..

.. znaš li koliko su ženske još uvjek u šabloni preživljavanja na račun spola ..
.. znaš li u kom se postotku rado odriču bilo kakve emancipacije na račun toga da postanu nešto samo na račun svog tijela ..

.. postoji samo jedna prava hijerarhija ..
.. samo je jedno stepenište ka bogu .. i to su stepenice snage ..

.. mislim da se ljubavima može doći do pasa do mačaka do amazonske prašume .. do kum žikine soke .. ali se do boga ne može ..

.. a da bi ljubav bila način da se ostave psi da umiru .. da se ostavljaju stabla nezaštićena .. i da se ostavlja kum žikina soka ..
.. može li to biti ljubav ..
Old 17.01.2007., 12:16   #21
Krvnik
prateći bokal

Krvnik Avatar

Registracija: Sep 2005.
ljubav ti daje snagu.

tako da se opet moramo vratiti na ljubav kao stepenište do Boga.

i do bilo čeg drugog.

ljubav je staza kojom se približavamo svemu čemu smo jednako vrijedni (psima, biljkama, kum žikinom soku, Milinoj kćeri).
onome što ne volimo ne možemo se ni približiti. jer to ni ne želimo.

zato ljudi slabo (nikako) pamte ono što im nije drago.

ljubav je i put do filozofije.
filozofija ima ljubav u samom svom imenu.

i tak...
u svakom slučaju, ljubav daje tu snagu.
jer daje razlog.

zašto bih ja išao do Boga?
zašto bih tražio to stepenište do njega, ako to nije Bog kojeg volim?
Old 17.01.2007., 12:53   #22
alim
Registrirani korisnik

.. kada si sjeben .. stres .. i odeš recimo liječniku .. on ti može reći .. evo popi jednu ovu tabletu .. za smirenje .. i vidjeti ćeš .. biti ćeš bolje ..
.. tačno ono što se meni desilo .. kada sam onomad bio mali ..
.. pitam ako popijem još pivu .. veli doktor .. ništa .. samo efekat jači ..
.. poslije me jebali .. neki moji .. čim se malo ljutim oni vele .. popij pivu i apaurin pa poslije dođi među ljude ..

.. pipiješ .. i dobro si .. čista matematika ..
.. a kad prođe ..
.. sve staro i još gore .. ništa apaurin nije riješavao ..

.. i ništa ljubav ne rješava ..
.. traži se pažnja .. traži se seks .. traži se dečko .. traži se zaštita .. traži se snaga ..
.. znači .. potreba .. znači nema .. nema nečeg i sanjaš o tome ..

.. nema para pljačka se banka .. a poslije pare tamo fale .. pa murja traži ..

.. stanje tjela daje jednostavnije osjete .. recimo radost .. ili srđbu ..
.. sveci spominju mir ili blaženstvo ..

.. ljubavi i mržnje su .. odnosi .. u komšiluku ..

.. karamazove držim šablonom .. u vezi djece ..

.. znaš li koliko su ženske još uvjek u šabloni preživljavanja na račun spola ..
.. znaš li u kom se postotku rado odriču bilo kakve emancipacije na račun toga da postanu nešto samo na račun svog tijela ..

.. mislim da se ljubavima može doći do pasa do mačaka do amazonske prašume .. do kum žikine soke .. ali se do boga ne može ..

.. a da bi ljubav bila način da se ostave psi da umiru .. da se ostavljaju stabla nezaštićena .. i da se ostavlja kum žikina soka ..
Old 17.01.2007., 13:05   #23
alim
Registrirani korisnik

.. zato da bi bio dobro .. zato da ne bi bio loše ..
.. osjet .. ništa drugo ..
.. ne treba bog ..

.. a kada bi došao .. rekao bi .. valjda je to bog .. ako se tako osjećam ..
Old 17.01.2007., 13:30   #24
blue bird
registered? user?

blue bird Avatar

Quote:
alim kaže: Pogledaj post

Ima takve ljubavi,koja ne ostavlja pse da umiru i koja se nasloni na stablo kao prijatelja .....ima ih koji zive takvu ljubav.
Samo mislim da ti zelis da je to stanje covjecanstva, a ne pojedinacno.
Ali nije!

Quote:
Na to pitanje mozes jedino ti sebi sam odgovoriti.
Ako mozes,onda je moguce....iako ja mislim da je itekako moguce.

Quote:
Znam, al ne prosituiziraju se samo zene....i ne samo tijela...sve se prodaje i kupuje.
Ali ne mora biti tako. Covjeku je vrlo malo potrebno.

blue bird files

Zadnje uređivanje blue bird : 17.01.2007. at 14:02.
Old 17.01.2007., 13:33   #25
slavko
Baš samo slavko

slavko Avatar

Registracija: Mar 2003.
Quote:
alim kaže:
Rekao bih suprotno. Naime, ... ljubav je svijet koji je taj ..., sve drugo je jalov pokušaj stvaranja nekog neprirodnog svijeta. Mržnja posebice.

Old 17.01.2007., 13:44   #26
blue bird
registered? user?

blue bird Avatar

Quote:
slavko kaže: Pogledaj post
Rekao bih suprotno. Naime, ... ljubav je svijet koji je taj ..., sve drugo je jalov pokušaj stvaranja nekog neprirodnog svijeta. Mržnja posebice.

A onda ispada da je mrznja i destrukcija prirodno stanje, pa bi onaj koji se odrekao toga zivio nesto neprirodno.

blue bird files
Old 17.01.2007., 13:47   #27
Krvnik
prateći bokal

Krvnik Avatar

Registracija: Sep 2005.
Quote:
.. zato da bi bio dobro .. zato da ne bi bio loše ..
.. osjet .. ništa drugo ..
.. ne treba bog ..

.. a kada bi došao .. rekao bi .. valjda je to bog .. ako se tako osjećam..
ali, ljudi koji žele da im bude ugodno žele to zato jer vole sebe i žele biti dobri prema sebi.
oni koji se ne vole se uglavnom trude da im bude loše.
znači opet imamo tu ljubav.

ljubav je pokretač, kako god okreneš.
Old 17.01.2007., 14:02   #28
alim
Registrirani korisnik

.. jebi ga .. sada sve ide kilavo .. moram se stalno prijavljivati .. ne mogu slati .. pa provaj opet .. baš sada kada sam .. neke veze uspostavio ..
.. dali je moguće da mene ne vole ..
.. a za svaku bi mržnju trebao biti isto zahvalan kao za svaku ljubav .. zar nije tako ..
Old 17.01.2007., 14:08   #29
blue bird
registered? user?

blue bird Avatar

Quote:
.. jebi ga .. sada sve ide kilavo .. moram se stalno prijavljivati .. ne mogu slati .. pa provaj opet .. baš sada kada sam .. neke veze uspostavio ..
.. dali je moguće da mene ne vole ..
.. a za svaku bi mržnju trebao biti isto zahvalan kao za svaku ljubav .. zar nije tako ..
#popravljaju server... i mislim da ce to skoro biti u redu...zapravo ne da ga popravljaju, nego ga apgrejdaju.. evo i novi smajliji i jos neki detalji...uskoro ce biti sve ok

Moguce da tebi i ono kako te vole, nije od neke radosti, pa to ni ne vidis kao ljubav...
A zasto su ti toliko vazni drugi....sam govoris o jednom drugom stanju ljubavi...o nekoj radosti zivljena i postojanja u svijetu...zasto se reflektiras u drugima, u ljudima....pokusaj u zvjezdanom nebu...
Zasto sebe ne oslobodis svojeg ropstva zelje za dopadanjem....na taj nacin bilo koje pitanje koje postavis uvijek ce ti davati odgovor koji te nece uciniti sretnim...

blue bird files
Old 17.01.2007., 14:23   #30
slavko
Baš samo slavko

slavko Avatar

Quote:
blue bird kaže: Pogledaj post
A onda ispada da je mrznja i destrukcija prirodno stanje, pa bi onaj koji se odrekao toga zivio nesto neprirodno.
Hm ... zar se moj post mogao tako shvatiti?

Morat' ću se potruditi biti jasniji.

Old 17.01.2007., 14:28   #31
blue bird
registered? user?

blue bird Avatar

Quote:
Hm ... zar se moj post mogao tako shvatiti?

Morat' ću se potruditi biti jasniji.

A stas...

blue bird files
Old 17.01.2007., 14:42   #32
planinar
Registrirani korisnik

Ne znam... to ne-voljenje i ne-voljnost mi je apstraktna, jer mene pak svi vole. Biće neki poremećaj u mom umu, neka sasvim slatka iluzija.
Old 17.01.2007., 14:57   #33
planinar
Registrirani korisnik

Quote:

Mržnja je način - da se ne voli. Treba ljubav da se pruže - svi načini.
Old 17.01.2007., 15:13   #34
blue bird
registered? user?

blue bird Avatar

Mrznja je nacin da se ne voli zar je to bas tako sve jednostavno..

blue bird files
Old 17.01.2007., 15:25   #35
planinar
Registrirani korisnik

Je...
Old 17.01.2007., 15:31   #36
blue bird
registered? user?

blue bird Avatar

Quote:
planinar kaže: Pogledaj post
Je...
good for you...

blue bird files
Old 17.01.2007., 15:34   #37
slavko
Baš samo slavko

slavko Avatar

Quote:

Mržnja je način - da se ne voli. Treba ljubav da se pruže - svi načini.
E pa, opet si me zamislio.

Gdje nestaje ljubav što prethodi mržnji?

Rekao bih da je posesivnost kuma mržnji. Ako se ne varam (nije mi se još nikad desilo pa samo nagađam) prethodnica mržnje je otomačina objekta ljubavi? Ljubavi ima, a nema što da voli? Neko bolesno stanje.

Old 17.01.2007., 15:51   #38
planinar
Registrirani korisnik

Quote:

Gdje nestaje ljubav što prethodi mržnji?
Ne nestaje - kako bi nestalo ono što omogućuje svaki način? Ajde, pusti malo da to odsjedi.
Old 17.01.2007., 16:04   #39
blue bird
registered? user?

blue bird Avatar

Sta rijecima covjek moze... cudo jedno....

blue bird files
Old 17.01.2007., 16:19   #40
viviana
Pacijent

Quote:
Treba ljubav da se pruže - svi načini.
Misliš u smislu da se i mržnji - kao načinu da se ne voli, pušta da bude to što jest, jer ako je ljubav ona će joj to i pružiti?
  Odgovori s citatom
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja