Evo nekoliko dokaza da svjetskom povjescu upravljaju masoni i ljudi kojima nije stalo do istine... podaci su dio rada Dr. Ivan Šimatović – Dr.Stjepan Gjurinek, pod nzaivom Tragom čovjeka i pradrevnih kultura....
1. Početkom ljeta 1844. pronađena je u Engleskoj kod Rutherford Millsa u živoj stijeni, čija se starost procjenjuje na četrdesetak milijuna godina, fino izrađena zlatna nit dugačka oko 2,5 metra. Nitko ne može odgovoriti tko ju je i kako načinio te kako je dospjela u stijenu. Prema svim službenim evolucijskim tablicama tada su Zemlju nastanjivale rane vrste velikih majmuna, a (pra)ljudskom rodu još nije bilo ni traga;
2. Godine 1891. otkrivena je u rudniku kod Morrisonvillea, u američkoj saveznoj državi Illinois, u jednom grumenu ugljena tanka 8-karatna zlatna nit vrlo precizne izrade, duljine oko 25 centimetara, koja nikako nije mogla nastati prirodnim putem. Stručnjaci Državnog geološkog zavoda u Illinoisu procijenili su starost ugljenog ležišta iz kojeg je izvađen taj grumen ugljena sa zlatnom niti na 260-320 milijuna godina;
3. Godine 1851. pronađen je u Austriji kod Salzburga, u jednom savršenom oblikovanom, velikom kristalu kvarca, čija starost je procijenjena na oko 12 milijuna godina, dio željeznog čavla izrađenog nečijom vještom rukom. U to doba, smatraju evolucionisti, došlo je tek do razdvajanja roda velikih majmuna i najstarijih predaka praljudi koji su tek sišli s drveća na tlo i počeli nezgrapno gegati na stražnjim udovima;
4. Iz jedne gromade ugljena iskopane u rudniku Wolfsegg u Austriji, koja potječe iz tercijara, izvadio je dr. Gurlitt 1885. gotovo savršenu kocku od tvrde slitine ugljičnog čelika i nikla tešku 785 grama. Količina sumpora u njoj bila je odviše niska da bi se mogla smatrati prirodnim kristalom pirita koji ponekad tvori vrlo lijepe i skladne geometrijske oblike. Štoviše, oko sredine te neobične kocke protezao se vrlo jasan tehnološki trag - dubok ravan urez, dok su njezine dvije nasuprotne stranice veličine 47 milimetara bile precizno zaobljene s ispupčenjem od 10 milimetara. Sve to nedvosmisleno upućuje da je tajanstvena "Gurlittova kocka" bilo djelo nekog inteligentnog bića vještih ruku koje ju je načinilo prije najmanje desetak milijuna godina. Sve do 1910. ta se neobično vješto izrađena pradrevna kocka čuvala u muzeju u Linzu, a tada je jednog dana misteriozno nestala iz vitrine. Srećom je prije toga bila izrađena njezina replika koja se i danas tamo čuva. Time je nerješiva zagonetka njezina podrijetla koja je 25 godina ozbiljno uznemirivala mnoge znanstvenike pozitivističke orijentacije napokon bila, uz mnoge uzdahe olakšanja, vrlo elegantno skinuta s dnevnog reda;
5. Godine 1871. otkriveno je kod Lawn Ridgea u Illinoisu, prilikom bušenja jednog bunara, na dubini od oko 35 metara nekoliko prastarih artefakata. Jedna od njih je bakreni novcoliki predmet poligonalnog oblika s jasno raspoznatljivom slikom u središnjem dijelu i nekim natpisom oko nje na obje strane. Njegova je starost prema geološkom sloju u kojem je pronađen procijenjena na 200-400 tisuća godina. Usporedbe radi, dosad najstariji nalaz kovanog novca potječe iz Male Azije, gdje se koristio u VIII. stoljeću pr. Kr.;
6. Prije nekoliko desetljeća južnoafrički su rudari pronašli, prilikom miniranja stijena u zapadnom Transvaalu, nedaleko gradića Ottosdala, na stotine precizno izrađenih spljoštenih metalnih kugli (elipsoida). One su nađene u stijenama pirofilita starim oko 2,8 milijardi godina. Postoje dva tipa kugli. Jedne su pune (masivne) i izrađene su od izuzetno tvrdog plavkastog metala s bijelim mrljama na površini, dok su druge šuplje i ispunjene nekom bijelom spužvastom tvari. Jedna od tih kugli ukrašena je čak trima jednolikim usporednim brazdama oko ekvatora. Očito je da te misteriozne metalne kugle strogo pravilna oblika i precizne izrade nikako nisu mogle nastati pukom igrom prirodnih sila.
Čisti minerali i metali rijetko se nalaze u prirodi. Obično su u nekakvim rudama, s primjesama drugih tvari.
Ako se ipak dogodi da dođe do mineralizacije homogenog materijala, to se obično događa na mjestu gdje postoji stalan dotok dotične tvari u optimalnom vremenskom periodu i količini.
A to obično biva unutar stijena, u uskim prostorima, dakle poprilično izoliranim mjestima.
Tako se i čisto zlato u prirodi najčešće može naći upravo kao lanac ili uska, tanka šipka.
Mnogo metala i minerala se kristalizira u pravilnim geometrijskim oblicima, što je odraz njihove unutranje kristalne rešetke, dakle rasporeda atoma... nije ništa čudno ako nađeš savršenu kocku pirita stranice 10 cm.
Taj bakreni novčić mi je jedino čudan. Hm, možda je "slika" samo otisak okolnog materijala u kojem je bakar bio... A možda je nekom pterodaktilu ispao novčanik
Taj bakreni novčić mi je jedino čudan. Hm, možda je "slika" samo otisak okolnog materijala u kojem je bakar bio... A možda je nekom pterodaktilu ispao novčanik
ma da , koje glupo objasnjenje
Zadnje uređivanje Piramida : 15.01.2007. at 00:57.
Evo nekoliko dokaza da svjetskom povjescu upravljaju masoni i ljudi kojima nije stalo do istine... podaci su dio rada Dr. Ivan Šimatović – Dr.Stjepan Gjurinek, pod nzaivom Tragom čovjeka i pradrevnih kultura....
...
gle, ako neko sakriva istinu, znaci da je poznaje, ako je poznaje, nemozes reci da mu nije stalo do nje. kakve veze masoni imaju s ovim??
i sta ti predlazes? da na osnovi 4-5 nejasnih nalaza od kojih je jedan izgubljen stvorimo atlantidu, vanzemaljce i sl.
niko ne kaze da je ono sto znamo apsolutno i nepogrjesivo, međutim za tako drasticnomijenjat povijest, trebalo bi imati i par konkretnijih dokaza, barem ja tako mislim.
Čisti minerali i metali rijetko se nalaze u prirodi. Obično su u nekakvim rudama, s primjesama drugih tvari.
Ako se ipak dogodi da dođe do mineralizacije homogenog materijala, to se obično događa na mjestu gdje postoji stalan dotok dotične tvari u optimalnom vremenskom periodu i količini.
A to obično biva unutar stijena, u uskim prostorima, dakle poprilično izoliranim mjestima.
Tako se i čisto zlato u prirodi najčešće može naći upravo kao lanac ili uska, tanka šipka.
Mnogo metala i minerala se kristalizira u pravilnim geometrijskim oblicima, što je odraz njihove unutranje kristalne rešetke, dakle rasporeda atoma... nije ništa čudno ako nađeš savršenu kocku pirita stranice 10 cm.
Za zlatne žice se to može reći. Ne i za kocku od čelika (nikako ne od pirita, dakle ima globularnu strukturu i ne gradi ni slučajno kocke) koja ima urez i zaobljene bridove. Izrađena je strojno a nalazila se u sloju ugljena.
Novčić je fascinantan jer sadrži reljef koji bih vrlo rado vidio (rekonstruiran).
Ukratko: kada neka civilizacija propadne gotovo ništa ne ostane od nje nakon 1000 000 godina. Kada bi sada došlo do kataklizme, sve što smo sagradili bilo bi totalno uništeno za svega nekoliko desetaka tisuća godina. Beton bi se pretvorio u prah, razgradila bi se plastika (njezina trajnost nije duža od 500 godina), tuneli bi se urušili...ukratko...kao da nikada nikoga tu nije ni bilo.
Tragovi u stijenama koji se ponekad nađu pokazuju da su civilizacije postojale na zemlji, i da nemaju baš nikakve veze sa našom, da ne postoji nikakav kontinuitet. Ima ovakvih primjera mnogo. Problem nastaje kada skeptici baš sve pokušaju ukalupiti u svoje skučene teorije, a ako se to ne može, jednostavno uklone nezgodan predmet, kao što je poznata kocka iz Linza. Ove kugle tj. elipsoidi me osobito fasciniraju. Kakva je to tvar unutra? Ima li negdje link?
...7. Prilikom rutinskih iskopavanja u rudniku PVC-a u Cisjordaniji, 1019. godine, pronađena je okamina savršeno očuvanog mobitela, čija se starost procjenjuje na 4-6 milijardi godina. Voditelj ekipe arheologa koja je vršila istraživanje, g. Udo Gruber izjavio je da je razočaran slabom razlučivošću kamere te da je u rudniku dosta slab signal...
8. U blizini grada Saltzburga, u Austriji, 1919. ekspedicija arheologa i mesara naišla je na ono što se čini kao domaći rad iz kvantne fizike zapisan u tanke kamene ploče. Starost ploča procjenjuje se na nekih 60 tisuća godina, a iznenađuje činjenica da se na ploči može jasno raspoznati crtež atoma, Heisenbergova jednadžba, crtež krave i dva polja za igranje "križić-kružića".
Ploču je, nažalost, nenamjerno uništio jedan od mesara iz ekpedicije koji ju je upotrijebio kao podlogu za udaranje kotleta...
Imam ja pirit ovdje na stolu.
Ali ti baš nećeš shvatiti nego se sada hvališ svojim ispitom i polaganjem (ne zanima nas što studiraš, polažeš i što si jeo za ručak):
a) ta kocka u Linzu nije od Pirita
b) to uopće nije kocka
c) ima zaobljene rubove
d) nije nastala kristalizacijom nego obradom
__________________ Djedovska tu hiža bi stvorena, krepča da krepost u srcima ostane.
8. U blizini grada Saltzburga, u Austriji, 1919. ekspedicija arheologa i mesara naišla je na ono što se čini kao domaći rad iz kvantne fizike zapisan u tanke kamene ploče. Starost ploča procjenjuje se na nekih 60 tisuća godina, a iznenađuje činjenica da se na ploči može jasno raspoznati crtež atoma, Heisenbergova jednadžba, crtež krave i dva polja za igranje "križić-kružića".
Ploču je, nažalost, nenamjerno uništio jedan od mesara iz ekpedicije koji ju je upotrijebio kao podlogu za udaranje kotleta...
Znaš, kada ideš ovako sa zagorskim humorom pokazuješ samo jedno: bojiš se.
E sad mene zanima: čega se bojiš tako panično da ti je potreban humor?
__________________ Djedovska tu hiža bi stvorena, krepča da krepost u srcima ostane.
Stvarno odlicno!!! Tri puta sam pogledala nocas.. sad sam zato skroz krepana..
Narocito mi je svidja ona teorija sa mijenjanjem zemljine geografske strukture zbog tezine leda.. i da je atlantida ili koja vec razvijena civilizacija u stvari ispod antartika..
Samo mi je cudno da se to moglo dogodit u jednom trenutku.. tj zemlja zeledit brzinom munje toliko da u zeluxcima zamrznutih zivotinja ostane hrana.. to mora da je bio ekstra snazan potres koji je mogao pomaknut zemlju do tih i tolikih razmjera..
Globalno zagrijavanje bi moglo ucinit nesto slicno.. puf .. pukne ledena povrsina.. izazove tsunami.. i ponovni veliki pomak zemljine povrsine..
Ne hvalim se, nego kažem da to smeće studiram i da kao takav očito bolje raspolažem izvorima i primjerima od nekog tko sjedi za kompjuterom i traži nelogične teorije zavjere po trećerazrednim stranicama.
Svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna.
Quote:
VioletStorm kaže:
Imam ja pirit ovdje na stolu.
Ali ti baš nećeš shvatiti nego se sada hvališ svojim ispitom i polaganjem (ne zanima nas što studiraš, polažeš i što si jeo za ručak):
a) ta kocka u Linzu nije od Pirita
b) to uopće nije kocka
c) ima zaobljene rubove
d) nije nastala kristalizacijom nego obradom
a) ja nisam nikad ni rekao da je od pirita, dao sam pirit kao primjer
b) istina, ono je hexaedar
c) da, to su tragovi trenja, udaranje itd
d) na što misliš, na onu čeličnu ili pirit?... za čelik ne znam, ali pirit je nastao u prirodi.
Quote:
VioletStorm kaže:
Znaš, kada ideš ovako sa zagorskim humorom pokazuješ samo jedno: bojiš se.
E sad mene zanima: čega se bojiš tako panično da ti je potreban humor?