...Izvinite ako malo nesredjeno napisem ovaj post,ne znam ni kako da ga zapocnem,bas sam izbezumljena...
K. je imala neku prehladu 20 -ak dana,curio nosic nista vise..pa proslo,pa onda poceo kasalj,pili sirup od brsljana,stao...da bi nakon svega dobila temperaturu preko 39.
Odemo pedijatrici nadje joj upalu oba uha...i to neku sekretornu...tako nesto,uradi joj timpanometriju...krivulje su potpuno ravne...
Dala nam kapi za nosu,antibiotike...i ono na sto su mi se noge odsjekle je bilo da je spominjala nekakvu ugradnju cjevcica u usi prestravila sam se....zvuci uzasno
Zasto,ovo joj je prva upala usiju u zivotu(4god)..prva upala grla...
rekla nam da ce ljecenje poprilicno dugo trajati,par mjeseci da se timpogram dovede u normalu...ako do toga ne dodje operacija.
Jednu rijec utjehe,o kakvim cjevcicama je rijec...netko ima slican problem...
...Odemo pedijatrici nadje joj upalu oba uha...i to neku sekretornu...tako nesto,uradi joj timpanometriju...krivulje su potpuno ravne...
Dala nam kapi za nosu,antibiotike...i ono na sto su mi se noge odsjekle je bilo da je spominjala nekakvu ugradnju cjevcica u usi prestravila sam se....zvuci uzasno
...
puno toga mi nije jasno
Pedijatrica je radila timpanometriju? Zašto? Što je mislila postići s tim? Ima li K treći krajnik? Timpanometrija se radi nakon ispiranja ušiju i kad je dijete zdravo, znači bez nakupljene tekućine iza srednjeg uha i bez cerumena, tak tada je timpanogram vjerodostojan. A služi da bi se vidjela prohodnost eustahijeve.
Kažeš prva upala uha? Kakve cjevčice pobogu? Ako je dijete sklono nakupljanju tekućine u srednjem uhu i infekcijama ugrađuju se cjevčice
koje omogućavaju izjednačavanje tlaka u srednjem uhu sa tlakom vanjskog zraka, a tvoja nije sklona, prva upala zaboga
Upala će otić sa antibiotikom, nakon toga ju vodi da joj isperu cerumen i tek tada, ako pedijatricu to veseli , nek radi timpanometriju.
u stvari timpanometriju joj je radila otorinola...
zasto da joj cisti cerumen,ako je upala srednjeg uha i nema veze s cerumenom...?btw,oprala ga je poslije timpan...pa je ponovila mjerenje.isto ravna crta
u stvari timpanometriju joj je radila otorinola...
zasto da joj cisti cerumen,ako je upala srednjeg uha i nema veze s cerumenom...?btw,oprala ga je poslije timpan...pa je ponovila mjerenje.isto ravna crta
K.ima 3 krajnik
za 10 dana kad popije antibiotik,na kontrolu...
kažem...iz mog iskustva, timpan. se ne radi ako je dijete bolesno, sa upalom i ako ima cerumena jer onda nema smisla. Mi smo to radili nakon nekoliko ispiranja jer je imala tvrdokorne čepove koji se nisu dali lako izvući nego sam morala stavljati kapi da se malo rastopi i tek onda je uspješno isprano. I tek onda su imali timpanogram kojeg smatraju vjerodostojnim.
Malo mi je glupo, da ne kažem idiotski, pričat o nekim cjevčicama nakon prve upale grla i uha a malena ima već 4 godine. Moja ih je do 4-te imala bar 20 . Kuiš? Da li joj je otorinac pregledao ušesa mikroskopski? Da li je napravio pregled, ne znam kako se zove, kad gura onu cjevčicu duboko u nos? (to ide pod lokalnom anestezijom)
Ja sam sa malom prolazila pakao sa upalama uha od 7 mj rođenja do druge godine. Imala je oko 15-tak upala uha i to za dvije je završila u bolnici jednom 17 dana drugi put sedam. Odlazili smo kod raznih privatnika i svaki je savijetovao drugačije, jedan čak i ugradnju cijevčica usred sezone!!!( ne možeš djete 1 mjesec prati kako treba, veća mogućnost nekakve infekcije...). Odlučili smo se za alternativnu medicinu...i od onda nije imala ni jednu upalu uha...
Dobro razmisli za cijevčice, čuj još par mišljenja ipak joj je to prva upala uha u 4 god.
otorinac kaze da je ova ne boli,zato je nismo ni primjetili,jer je to Sekretorna upala (otitis media secretoria) - Stanje u srednjem uhu pri kojem u šupljini srednjeg uha postoji tekući sadržaj različite gustoće koji nije upaljen (stoga obično izostanu bol i opći znakovi bolesti)
jesu li ti predlagali ugradnju cjevcica..il mozda to vec ima?
nema niti mi je to itko spomenuo.
Njezin pedijatar ju čak nikad nije poslao audiologu unatoč prečestim upalama, ogromnim krajnicima i tim vražjim trećim krajnikom.
Dok ja nisam počela čitat neku knjigu i dobila popizditis vulgaris jer je dijete trebalo ići audiologu odavno.
Krenula sam u sedmom mjesecu, čišćenje tj. ispiranje je trajalo mjesec dana, pa na test sluha u Suvag (čekanje mjesec dana) pa ponovno ispiranje jer se u međuvremenu opet nakupilo cerumena i sad čekam otorinca, naručeni smo u 11-om mjesecu ali nije sigurno da ćemo taj pregled obaviti. I tek tada očekujem nalaz cijele te operacije , za sada znamo da je blaga nagluhost na oba uha, eustahijeva nije baš prohodna zbog trećeg krajnika i još otorinac treba amenovati da li se ide na operaciju krajnika (svih ili samo trećeg). Po meni, tek nakon toga možemo razgovarat o tubama.
I zato mi je čudna ta tvoja doktorica , prva upala uha u životu i pljas! Ajmo ugradit cjevčice! Ma ajmo, što ne, ionako nemaš pametnijeg posla
Moj srednjiš ti je imao sličan problem. Imao, to je zato što molim Boga da se ne ponavlja, a i zasad smo mirni.
U Bolnici su mu napravili endoskopski pregled kamericom (bolan je i neugodan)- pokazao je da nema problem s trećim krajnikom.
Timpanometrija i audio(nešto) su mu utvrdile oštećenja sluha.
Propisali su mu terapiju. Žvakanje velike žvake, puhanje zraka kroz uši( na isti način kako to rade ronioci pod morem), i flixonase.I u ambulanti ORL su mu nekakvom pumpicom propuhivali zrak.
Nalaz im je bio slijedeći: kao dijete je lomio nos i ima otklon nosne kosti udesno, s te strane ima i užu cjecčicu koja vodi prema uhu, a na plivanju je pokupio i gljivice koje su se naselile u ušima. Kad se prehladi i proradi mu sekret, ta uža cjevčica se začepi, nastane negativan tlak i on gubi sluh.
Takvu dijagnozu su nam dali i na SUVAGU.
Najbolji lijek koji mi koristimo je kaktus. Zove se čuvarkuća. Svaka upala se umanji,a da ne kažem i nestane kroz 30-ak min
Zadnje uređivanje flekica35 : 05.11.2007. at 17:14.
Najbolji lijek koji mi koristim je kaktus. Zove se čuvarkuća. Svaka upala se umanji,a da ne kažem i nestane kroz 30-ak min
moja sveki kaže da svaka kuća mora imati bar jedan pitar s tom biljkom (ne samo što je ljekovita nego navodno i donosi sreću ), naravno da je imam , nikad nisam djeci kapala to u uši ali jesam sebi i zaista pomaže.
Danas su je zadrzali u bolnici...upala uha nikako da se prodje...dva dana 40 temp.
sedimentacija 75,leukociti 30.0 G/L
sumnjajau da postoji njos nesto pored uha,neko zariste...sutra ce joj radit ultrazvuk i snimku pluca.
sad su joj dali Longacef venozno.
jel imao tko iskustvo s ovako visokim leukocitima?
Misliš možda Ketocef??? Moja mala ga je primala isto 10 dana u venu...i imala je isto visoke leukocite...vjerovatno će ju promatrati par dana i ako se stanje ne popravi možda će i bušiti bubnjić...Probaj pitati da ti rade i bris na streptokoke...moja ih je imala pa kod svake upale jedini lijek koji je pomagao je bio Klavocin ili Ketocef inekcije...
Savjetovali su vađenje 3 krajnika i stavljanje cijevčica u oba uha...bila je premala pa nisam ništa od toga napravila, ali sam se riješila upala uha na drugačiji način, pomoću alternativne medicine...od onda NIKADA više nije imala ni jednu upalu uha , imunitet joj se povečao i danas je opet zdravo djete...
Nadam se da će to sve brzo proći i biti dobro. A zašto pluća i sl. kad ju boli uho. Zašto ne snimaju sinuse?
Ako imaš koga ko putuje prema Dalmaciji javi mi se da ti pošaljem kaktus. Garantiram da u slučaju upale uha pomaže 100%.