Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje > Dječje zdravlje
Korisničko ime
Lozinka

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.05.2011., 12:29   #1301
karloben
Registrirani korisnik

karloben Avatar

Registracija: Oct 2009.
Inesss.h hvala što si podijelila slike sa nama,vau ovo je meni ma super! Krasno-lijepo ste vi to i što je najvažnije rano ispravili.
karloben is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.05.2011., 22:22   #1302
inesss.h
Registrirani korisnik

inesss.h Avatar

Registracija: Jan 2011.
Quote:
karloben kaže: Pogledaj post
Inesss.h hvala što si podijelila slike sa nama,vau ovo je meni ma super! Krasno-lijepo ste vi to i što je najvažnije rano ispravili.
Bas tako...kad je skinuo taj treci gips, ja sam trljala oci "Je li to moguce?!?"
Old 03.06.2011., 17:44   #1303
inesss.h
Registrirani korisnik

inesss.h Avatar

Danas smo imali redovnu kontrolu+UZV kukova. Docekali smo ljeto bez abdukcijskih gacica, ajme sreceeeeeeee!!!!
Pored toga, petica je malo nize (i ja sam nedavno primjetila, ali sam cekala potvrdu doktora) tako da evo danas mi nista ne moze pokvariti dan Dalje sve po starom, nocu ortoza, danju vjezbe...i kontrola za 3 mj. tj. kad proslavi prvi rodjendan. Rekao je da ce raditi i RTG zdjelice. Jel to i vama netko radio?
Imam osjecaj da je sve ono najgore iza nas.
Sto se dogadja kod vas? Nitko se nije duze vrijeme javio.
Old 03.06.2011., 19:56   #1304
karloben
Registrirani korisnik

karloben Avatar

Hej!

Što se uzv-a kukova tiče-jeste li to sad radili prvi puta ili ponavljali??

Je li vam objasnio zbog čega će te raditi rtg zdjelice,baš me zanima.Vi ste kod Šmigovca,jel tako?

Mi imamo redovnu kontrolu u ponedjeljak 13.6

Ima koga tada?
karloben is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 03.06.2011., 20:05   #1305
Dancica
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2006.
Mi smo 20.06. Mozda ima koga tada?

Mi nismo ponavljali uzv kukova.....
Dancica is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2011., 22:40   #1306
monami
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2010.
Prvo liječeni u Klaićevoj pa su nam tamo radili uzv kukova,sve je bilo ok,ali kad smo prošli na Šalatu kod dr.Đapića,on nam je opet radio uzv kukova i to je bilo to...sve ok i više nismo ponavljali,a uzv zdjelice nam nitko nije ni spomenuoMi imamo kontrolu tek 5.9!!!I mene zanima zašto radite uzv zdjelice????
Old 03.06.2011., 23:36   #1307
inesss.h
Registrirani korisnik

inesss.h Avatar

Quote:
karloben kaže: Pogledaj post
Hej!

Što se uzv-a kukova tiče-jeste li to sad radili prvi puta ili ponavljali??

Je li vam objasnio zbog čega će te raditi rtg zdjelice,baš me zanima.Vi ste kod Šmigovca,jel tako?

Mi imamo redovnu kontrolu u ponedjeljak 13.6

Ima koga tada?
Ma radili UZV kukova vec 4 ili 5 puta, vec sam imala nocne more od tih gacica njegovih!
Mi smo u Osijeku kod dr. Leke. Ne znam zasto, zato vas i pitam jeste imali RTG. Mozda da se uvjeri da je sve kako treba nekon godinu dana natezanja s gipsevima i ortozom...mislim, on se tak vrti po krevetu na sve strane, nekad mislim da ce si iscasiti sve kosti...uzas!
Old 04.06.2011., 09:27   #1308
karloben
Registrirani korisnik

karloben Avatar

Ovo za kukove me zanima jer smo mi prvi put uzv radili kad je K imao samo dva tjedna,a to je bilo kao malo prerano,čini mi se da se to radi najranije kad beba ima mjesec dana(nek me netko ispravi ako griješim),no uglavnom tada je bilo sve u redu,a kad sam poslije pitala Đapića dal se to može što promijeniti odnosno pogoršati rekao je da ne,naime ja sam smatrala da će mo to raditi više puta,ali kao nema potrebe.. a neznam baš nekako sam skeptična po tom pitanju,ali ajde...
A ovo za zdjelicu me baš zaintrigiralo,već mi črvići ruju da i o tome pitam doktora...
karloben is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2011., 14:29   #1309
antonela
...živim za svoju djecu..

antonela Avatar

Registracija: Aug 2008.
hej mamice....

evo mene na kratko sa kratkim izvještajem;
prošli četvrtak smo skinuli gips napokon nakon 2mj. (dugaaaaaaaaa,ali moja Ema je to podnijela 100000000000000x bolje nego ja)...
sada mažemo i vježbamo doma svaki dan i u ponedjeljak startamo s vježbama udarno (3tjedna svaki dan terapije a nakon toga u normalu)-vidimo se karlobennnnnn!!!!
doktor je prezadovoljan kao i mi,stopalo nam se čini ravnije za sigurno 80%,
išli smo odmah u povratku s puta kod valeka po mjerice za nove cipele (u međuvremenu moramo biti bosi jer je sada stanje totalno drugačije),
i sada nam je zdrava nogica br.28 a bolesna br.26-što je nama super,prije je bilo br.27 i br.24,dakle razlika se smanjila u dužini stopala,a to bolesno stopalo je naraslo za 2 broja (što prirodno nešto malo što nakon zahvata na stopalu)!!!!!
sada imamo 3 mj. oporavka od gipsa i svega i onda idemo obaviti MR kontrolni i EMG i EMNG cijele lijeve potkoljenice jer bi se možda radila transpozicija nekih tetiva na proljeće ali otom potom sve ovisi o nalazu!
mi smo znali često biti pregledani od strane ortopeda što se tiče zdjelice jer kažu da je to dosta bitno jer sve kosti i sve kreće iz zdjelice,čak je ema imala i par tretmana nešto kao kiropraktika kod jednog ortopeda baš vezano za namještanje zdjelice,odnosno kako oni to zovu centriranje,pošto je Emi kraća nogica pa šepa takorekuć kada je bosa,ali RTG zdjelice nismo radili!
antonela is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2011., 21:46   #1310
karloben
Registrirani korisnik

karloben Avatar

Hej Antonela,jedva čekam da vas vidim.
Baš mi je drago zbog Eme i divim se kako dijete to sve podnosi,ma
Dakle u ponedjeljak krećete,to znači da ste u međuvremenu bili kod dr.Novak,što kaže ona?
karloben is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.06.2011., 22:01   #1311
lucylu
the one...

lucylu Avatar

Registracija: Mar 2010.
cure pozdrav

mi smo obavili i drugu po redu kontrolu kod Đ....kaže da je sve u najboljem redu, eq. se ne vraća, nogica super...zasmetalo me što nije htio pogledati kako E. hoda, kako se ustaje....
Kaže da i dalje nosimo cipele.Rekla sam da ih već duže ne nosi, neće, budi se...naručili smo veće pa možda onda bude htjela...po cijeli dan hoda (uz namještaj), diže se, spušta, izvrče na sve strane i nogica radi kao i lijeva (zdrava)....
Bili smo i na zadnjem pregledu kod fizijatrice.I ona veli da je sve super, čudi se da moramo još nositi cipele, kaže noga izgleda kao da nikad ništa nije ni bilo....
Neznam...pokušat ću sa većim cipelama kad dođu...ako ne bude ni njih htjela...šta da radim?????
Old 09.06.2011., 22:03   #1312
lucylu
the one...

lucylu Avatar

Antonela tako mi je drago zbog vas!!!!ljubi puno malenu
Old 09.06.2011., 22:04   #1313
lucylu
the one...

lucylu Avatar

Quote:
inesss.h kaže: Pogledaj post
Bas tako...kad je skinuo taj treci gips, ja sam trljala oci "Je li to moguce?!?"

ajme koja promjena!!!!

nama nije bilo tako jako zavrnuto i isto sam bila oduševljena...svaka čast i hvala bogu na Ponseti metodi
Old 10.06.2011., 12:40   #1314
danijela m.
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2010.
antonela

imate PP
danijela m. is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2011., 23:46   #1315
inesss.h
Registrirani korisnik

inesss.h Avatar

Quote:
lucylu kaže: Pogledaj post
ajme koja promjena!!!!

nama nije bilo tako jako zavrnuto i isto sam bila oduševljena...svaka čast i hvala bogu na Ponseti metodi
I ja kazem
Old 30.06.2011., 22:33   #1316
karloben
Registrirani korisnik

karloben Avatar

Pozdrav! Evo dižem malo temu da ne padnemo baš u zaborav

Bili kod dr.Đapića prije nekoliko tj.on zadovoljan,pristup djetetu super,brz i fleksibilan kao i uvijek pogledao je kako hoda i probao onako stopalo gurnuti prema gore-kaže poboljšanje-ide bolje i više nego je išlo.Na upit o eventualnoj potrebi op.zahvata ahilove tetive-ma ni slučajno-ne treba! Nadalje desno(zdravo) stopalo mu je strašno spušteno,praktički hoda po gležnju,ali doktor tome ne pridaje nikakvu važnost a meni se to nimalo ne sviđa.

Čovjek bi ukratko rekao sve suuper,aliii...!!!
Dugo sam razmišljala bih li pisala o ovome,ali eto sad me opet nakon dužeg vremena uhvatilo ono...onaj grozan osjećaj,nešto sam u bedu,jer mu se mišić na desnoj potkoljenici sve više jača,a ovaj na lijevoj ostaje isti.Rezultat: sve veća i vidljiva razlika u potkoljenicama.Moram priznati da je to ono čega sam se najviše bojala i čega se pribojavam,tješi me jedino dosadašnje iskustvo da je desna noga uvijek prednjačila,a lijeva ju je recimo dostizala.Nimalo mi se ne sviđa sadašnja situacija. Znam da je najvažnije to da je noga funkcionalna,zadovoljavajuće fleksibilna i da ga ništa ne boli,ali ovo me sada izluđuje...opet ću zamoliti mame sa malo starijim klincima da se jave i utješe evo nas ostale.Kako se to dalje razvija,što mogu očekivati? Znam da je svaki slučaj specifičan i drugačiji,ali ne mogu si pomoći,treba mi neki orjentir!

E da-baš je šteta da nemamo neku hrvatsku grupu na fejsu o equinovarusu,ja sam se priključila u neku tursku,mogu samo pogledati slike,jer naravno ne razumijem ni slova
karloben is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.07.2011., 21:52   #1317
vešmašina
ko' mi pojeo postove?

vešmašina Avatar

Registracija: Dec 2008.
Pošalji poruku preko MSN korisniku vešmašina
pozz i od nas...
proslavili smo prvi rođenda, popapali torticu.. kontrola 14.07 u klaićevoj.
moja T se sa 11 mj tek počela dizat na noge, poslje toga se naučila posjesti sama, propuzala i lagano hoda sama. malo se preplašila pa se neda odvojit od moje ruke, al napravila je 5-6 koraka sama...uz namještaj ide stalno. od vježbanja ne odradimo ni četvrtinu, neda se izvježbat ni kad jede navečer u miru. ortoze smo prerasli..meni se čini u redu, neznam kako zasita treba biti al imam osjećaj da joj zbog desne nogice dosta pati ravnoteža, još malo vuče unutra.
vidim kad čučne, kako ju uvija.
tako.. iščekujemo pregled, dotad, karlo napravi grupu i pošalji linkić na pp
Old 03.07.2011., 22:31   #1318
antonela
...živim za svoju djecu..

antonela Avatar

Registracija: Aug 2008.
hej drage mame,

evo da i mi malo pridonesemo da nam tema nepadne u zaborav...
01.07. napravili kontrolni MR u toj Famoznoj POLIKLINICI NEURON,koju smo si tako jako priželjkivali i eto dobili termin 10 mj. nakon narudžbe i mogu vam reći samo jedno veliko VAUUUUUUUUUUU,koje smo tamo doživjeli...
došli u naručeno vrijeme,odmah bili primljeni,nema gužve,nema čekanja,nema onog najgoreg "bolničkog liječenja",svi ljubazni,susretljivi,pažljivi i prema nama i prema djetetu...Ema punih 5,5 godina,susretljiva i sve se da s njom dogovoriti,oni se odlučuju još i prije preko telefona bez anestezije kada je dijete već takvo..dakle bez anestezije,bez onih tabletica za smirenje...skinule se i ušle u prostoriju sa magnetom,sve su nam objasnili i puštaju mene sa njom unutra,prije toga su joj pokazali kako će to biti i provozali ju unutra u magnet da ju neuhvati panika,dobili smo čepiće za uši i sve je počelo...ja sam stajala na dnu magneta i držala ju za nogice da osjeti da sam tu i ona me promatrala iz unutra..stojički je sve podnijela,nije se pomakla punih 45 minuta...
i sada slijedi ono najgore,iščekivanje rezultata i novoga nalaza...sutra ujutro će 2 doktora pregledati sve slike njezine (pošto je cijela kralježnica pa toga ima),sastaviti nalaze i poslati na doma na kućnu adresu ovaj tjedan,nalaz i cd sa slikama...tehničari koji snimaju nežele govoriti o nalazima i to mi je sasvim ok jer ipak nisu oni ti koji očitavaju nalaz!tako da sve mame koje morate obaviti MR sa klincima nemojte se dvoumiti niti sekunde,od svih koje smo prešli u RH ova poliklinika je najjjjjj po svemu i uz sve jedini imaju 3T aparat i sve smo obavili za sat vremena!

nakon operacije,sve super ide za sada,Ema u cipelicama vidno bolje hoda,skoro uopće nevuče nogicu prema unutra zbog čega smo jako jako zadovoljni,i to što su izravnali stopalo za sada se održava i super izgleda...dobili smo prvo terapiju od 3 tjedna svaki dan u Toplicama i sada nam je produženo još 2 tjedna svaki dan jer kaže doktorica da joj super odgovara terapija i da ima jako učinka (jer inače nakon 3 tjedna opet ide na 2x tjedno),ali neka,ništa nije problem za nju,dapače!

karloben draga,prvo Ti hvala za "ono" na faceu-lijepo je znati da netko misli na tebe!!!kao drugo,ovo što si navela gore svoje sumlje,nebih te htijela plašiti,ali znaš da ja uvijek kažem otvoreno kako je bilo kod nas i ono što ja mislim...kod naše Eme se u toj dobi kao tvoga Karla nije puno vidjela neka ogromna razlika niti u stopalima niti u potkoljenicama,tek nakon negdje 2 godine,neznam točno,možda 2,5 godine smo počeli uočavati sve veću razliku u debljini potkoljenice kada je ona počela naglo izrastati u visinu,kada je krenuo taj nagli rast...ponavljam,nemora ništa značiti,ali bolje da se pripremiš...tako je to bilo kod nas,jer kada je prohodala sa punih 17mj. mogli smo kupiti cipele rezervne u trgovini i staviti uloške i išlo bi nekako,poslije nekih 2 godine to više nismo mogli,i po tome pamtim da je sve dalje postajalo sve gore,a s 3 godine se jako izrasla i krenula naglo u visinu i nogica je vidno postajala sve tanja...eto,to ti je naše iskustvo...drži se draga,nadam se da se vidimo...
p.s.kako ste vi s vježbama i produljenjem porodiljnog?
antonela is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2011., 11:16   #1319
karloben
Registrirani korisnik

karloben Avatar

Pa eto ja se sve bojala da će mo ostat bez terapija,ali zbog ovog preokreta mi nastavljamo i dalje...što u biti nam i odgovara,ne dam se ja,to malome itekako koristi,jer kako sam i doktorici rekla-vježbamo mi i istežemo i kod kuće,ali nemam ja doma peloidne omote koji su izvanredni i vodu...ne odričem se toga!

Taman kad se čovjek opusti i misliš evo sve je manje-više u redu,pa malo prestaneš strepiti nad svime-onda najednom ko grom iz vedra neba,nanovo mi se otvaraju oči...ma ne znam sve su to valjda faze,kad vidim da je njemu dobro i ja sam ok,a onda kad nešto krene mimo naše volje pa te izbaci iz takta...Evo prošlo je tih nekoliko crnih dana,vraćamo se u normalu,ja ću davat sve od sebe da mu pomognem,a što bude bit će!

Off.t -ima mjesec kako smo se riješili pelena!
karloben is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2011., 11:51   #1320
vešmašina
ko' mi pojeo postove?

vešmašina Avatar

Registracija: Dec 2008.
Pošalji poruku preko MSN korisniku vešmašina
S koliko su mjeseci prohodali vaši kikići?
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja