Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje
Korisničko ime
Lozinka

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Dječje zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.01.2008., 14:44   #2081
mišica07
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2007.
što se više bliži dan kad se mama vraća u Aviano na pretrage mene je strah da će nakon 3mj od posljednjeg dolaska negdje naći recidiv i da će naša borba krenut ispočetka. Isto, sebično pomislim, kako je lakše čitati ono što se drugima događa a onda.. pogledam mamu i vidim koliko je i dalje krhka, ošamućena i također ima problema sa suvislim razgovorima na telefonu ili ovako! Vjerujmo i borimo se i dalje! kisses[/QUOTE]

Ko ka

Sad se i meni bliži kontrola,već 23.siječnja pa sam i ja malo uznemirena, ali,fizički,osječam se dobro pa će valjda sve biti u redu!
Molila bih te da mi odgovoriš da li će tvoja mama obaviti kompletnu pretragu u Avianu ili su tražili da nešto obavi i kod nas? Da li će to obaviti u 1 danu ili ostaje u bolnici?
Nemoj unaprijed razmišljati da će već sad negdje naći recidiv,za to su šanse male,ako se ona fizički dosta dobro osjeća.To što je krhka...ošamućena...to je normalno,za to treba proć vremena da malo dođe k sebi nakon svih tih šokova...dijagnoze,bespomoćnosti,kemoterapije! Samo se vi s njom što više šalite,to je najbolji lijek,bez obzira koliko ona aktivno sudjelovala u tome,ali tako se osjeća "normalnom",razumiješ?
Vjeruj da će sve biti u redu na kontroli!
mišica07 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.01.2008., 17:05   #2082
Martina973
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2008.
Neka uzima ono u što vjeruje. Glavno je da ne gubi nadu i da imate svi pozitivan stav prema svemu tome. S mojom obitelji je isto tako, puno se smijemo i šalimo iako nam je svima ponekad knedla u grlu.
Moja majka će nakon zračenja otići kod jedne gđe koja će joj raditi biljne pripravke. Nekako mi se to čini u redu za razliku od bioneregije za koju se još nismo odlučili a mislim da mama niti neće...

Pusa! Držite se![/QUOTE]

hej!
biljni pripravci su takoder odlicni...moja mama je koristila neku kremu koju smo po preporuci nabavili iz Labina za ranu ali i kada je isla na radijaciju...vrlo ucinkovito je rjesavala opekotine i koza se brzo poslje oporavila...krema je na bazi bilja...ukoliko mislis da tako nesto moze pomoci/treba tvojoj mami rado cu ti dati kontakt...
Uz puno pozitivne enrgije,
pozdrav,
Martina
Martina973 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2008., 00:32   #2083
ko_ka
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2007.
Mišice, hvala na odgovoru i pitanjima! Mogu samo napisati da puno o maminom lječenju ne znam jer me štite. Što je i razumljivo jer sam ipak 300km daleko.

Sudeći po posljednjoj kontroli - ova kontrola će se svesti na vađenje krvi u Puli, potom odlazak za Aviano i vjerojatno će se pretrage u jednom danu završiti. Vrlo su ažurni i do sad je svaki put bila naručena u 8 tako da su stigli sve obaviti i krenuti za doma. Tako će vjerojatno biti i ovaj put. Više ću vam uskoro znat napisati budući da u principu ne postavljam svojima pitanja kako nebih načela teme o kojima se bojimo pričat.

S mamom se šalimo, svakoga dana sve više. Počela sam se polako oglušavati na nesuvisle rečenice.. često se moram tome i nasmijat. Sigurna sam da će biti dobro. Vjera je najvažnija, jel tako? Ipak, kontrola joj je na Valentinovo, pravo vrijeme za posebne poklone!

Kako si ti Mišice?

Nego.. nisam iz Zagreba, a moram uskoro vaditi krv zbog kontrole, gdje se to radi? Nisam do sada imala potrebe to činiti ovdje jer sve činim dolje al sad ne mogu doma. HVALA SVIMA NA PODRŠCI!
ko_ka is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2008., 09:36   #2084
mišica07
Registrirani korisnik

[Kako si ti Mišice?

Nego.. nisam iz Zagreba, a moram uskoro vaditi krv zbog kontrole, gdje se to radi? Nisam do sada imala potrebe to činiti ovdje jer sve činim dolje al sad ne mogu doma. HVALA SVIMA NA PODRŠCI![/QUOTE]

Ko ka

Hvala ti na odgovoru.Ja sam odlično a bit ću još bolje nakon što mi jave telefonom danas,sutra rezultate punkcije dojke.Ovo čekanje,pogotovo ovako,telefonskog poziva, ubija! Ma ja znam da je sve u redu samo neka mi oni to što prije potvrde!
Što se tiče tvog vađenja krvi neznam što da ti kažem.Inače,nisam ni ja iz Zagreba,već iz Istre.Pretpostavljam da studiraš u Zagrebu?Mislim da ne bi trebala imati nikakvih problema,možda će ti trebati samo uputnica tvog liječnika od doma a to ti može poslati poštom.
Pozdrav
mišica07 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 09.01.2008., 15:14   #2085
IVANAP
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2007.
Rak dojke

hej!
biljni pripravci su takoder odlicni...moja mama je koristila neku kremu koju smo po preporuci nabavili iz Labina za ranu ali i kada je isla na radijaciju...vrlo ucinkovito je rjesavala opekotine i koza se brzo poslje oporavila...krema je na bazi bilja...ukoliko mislis da tako nesto moze pomoci/treba tvojoj mami rado cu ti dati kontakt...
Uz puno pozitivne enrgije,
pozdrav,
Martina[/QUOTE]

Ja sam često u Labinu (ako misliš na onaj u Istri) pa bih te lijepo molila da mi javiš gdje mogu kupiti tu kremu. Pusa!!!
IVANAP is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2008., 22:56   #2086
matizhr
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2007.
Poštovani, dajem lijek Tarceva 150 mg u pola cijene ca 1500 Eura koje su ostale neiskoristene 2 kutije iz obiteljske apoteke. Ako ima tko, kome je neophodan i potreban dostupna sam na broj 099 6874111 na e-mail matizhr@yahoo.com
matizhr is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2008., 01:49   #2087
ko_ka
Registrirani korisnik

[/QUOTE]

Ko ka

Hvala ti na odgovoru.Ja sam odlično a bit ću još bolje nakon što mi jave telefonom danas,sutra rezultate punkcije dojke.Ovo čekanje,pogotovo ovako,telefonskog poziva, ubija! Ma ja znam da je sve u redu samo neka mi oni to što prije potvrde!
Što se tiče tvog vađenja krvi neznam što da ti kažem.Inače,nisam ni ja iz Zagreba,već iz Istre.Pretpostavljam da studiraš u Zagrebu?Mislim da ne bi trebala imati nikakvih problema,možda će ti trebati samo uputnica tvog liječnika od doma a to ti može poslati poštom.
Pozdrav[/QUOTE]

Imam uputnicu i sve.. svatko mi daje drugu informaciju. U petak ću zvati po klinikama i pitat. Iz Istre si? Ja (naravno i mama) smo iz Pule.

Mislim na tebe i evo, iskreno, iščekujem dobre rezultate punkcije! Drži se!
ko_ka is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2008., 13:21   #2088
Ivanicapeca
Svarožić

Ivanicapeca Avatar

Registracija: Mar 2006.
Članstvo u udruzi

Molim sve zainteresirane za pristupanje članstvu u udrugu "Za novi dan" da mi se ponovo svi jave na PM sa mail adresom da im pošaljem pristupnice.
Jako puno vas se javilo i više stvarno ne znam tko sve, pa da ne bi bilo zabune.
Pusa svima
Old 10.01.2008., 15:07   #2089
mišica07
Registrirani korisnik

Punkcija dojke

Evo,upravo zvala doktorica da je nalaz OK. Međutim,nju ipak i dalje brine neka sjena,pa hoće za svaki slučaj da idem i kod kirurga na drugo mišljenje.
Više bih voljela da sam s tim završila ali...i ovo je nešto,bar nije nalaz loš!
18.01.idem kod tog kirurga pa ćemo vidjeti dalje.

Hvala svima koji su mi držali fige! Držite i dalje,može?
mišica07 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2008., 15:14   #2090
Ivanicapeca
Svarožić

Ivanicapeca Avatar

Quote:
mišica07 kaže: Pogledaj post
Evo,upravo zvala doktorica da je nalaz OK. Međutim,nju ipak i dalje brine neka sjena,pa hoće za svaki slučaj da idem i kod kirurga na drugo mišljenje.

Nije ništa. To je samo predostrožnosti radi još jedno mišljenje.
Samo hrabro dalje, mala
Old 10.01.2008., 16:56   #2091
mišica07
Registrirani korisnik

Quote:
Ivanicapeca kaže: Pogledaj post
Nije ništa. To je samo predostrožnosti radi još jedno mišljenje.
Samo hrabro dalje, mala
Hvala ti Ivanice.Idem ja...idem...hrabro,nego kako!

Ovo "mala" mi je preslatko
mišica07 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2008., 17:44   #2092
Ivanicapeca
Svarožić

Ivanicapeca Avatar

Quote:
Hvala ti Ivanice.Idem ja...idem...hrabro,nego kako!

Ovo "mala" mi je preslatko
Ma ti si naša slatkica
Ako ti što treba samo viči, imaš gdje i komu, OK?
Old 10.01.2008., 18:34   #2093
ko_ka
Registrirani korisnik

Quote:

Naravno .. tu smo i iščekujemo tvoje dobre vijesti! Samo hrabro i vjeruj..
ko_ka is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2008., 09:33   #2094
Martina973
Registrirani korisnik

Ja sam često u Labinu (ako misliš na onaj u Istri) pa bih te lijepo molila da mi javiš gdje mogu kupiti tu kremu. Pusa!!![/QUOTE]

Ivana,
ostavila sam ti kontakt na privatnoj poruci...nadam se da ce pomoci...

Pitanje za sve:
Je li netko koristio Tianshi proizvode? Imate li kakva iskustva s njima?

Pozdrav svima,
Martina
Martina973 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2008., 19:14   #2095
wickedangel
nothing more,nothing less

wickedangel Avatar

Registracija: May 2007.
Ivanicapeca ima li kakvih novosti o primjeni novog lijeka za GBM na nasim prostorima? To je trebalo biti pocetkom ove godine,ne?
Odgovori s citatom
Old 11.01.2008., 20:08   #2096
Ivanicapeca
Svarožić

Ivanicapeca Avatar

Quote:
wickedangel kaže: Pogledaj post
Ivanicapeca ima li kakvih novosti o primjeni novog lijeka za GBM na nasim prostorima? To je trebalo biti pocetkom ove godine,ne?
Bibobu je rekla da su joj tati nudili te injekcije. Brijem da je to ta imunoterapija o kojoj sam pisala već. Međutim, njen tata je to odbio, jer se moralo platiti, a on baš nije ni imao povjerenja u to. Pitala sam je za točan naziv, ali nije ga uspjela uhvatiti jer ima slučajno liječnika koji baš nije razgovorljiv.
Dakle, nešto novo je u proceduri, samo nismo još otkrili pravi naziv.
Daklem, ako itko nešto više o ovome zna, neka se obavezno javi. Ja ću još kontaktirati neke ljude da provjere.
Sorry ljudi, ne stignemo sve, ima nas još jako malo, a posla je preko glave. Dakle, moramo djelovati zajedničkim snagama i čim netko nešto sazna vezano za bilo što, pliz postajte to odmah.
Mene je danas skršilo do kraja zdravlje. Imunitet mi je 0. Možda sam se ipak malo preforsala

Ljudi javljajte se u udrugu. Ne morate biti nužno članovi da bi pomogli. Možete donirati novac za akcije bez obzira na članstvo.
Old 11.01.2008., 21:02   #2097
iv6
iv6

POZDRAV SVIMA

Čitam sve na ovu temu, pokušavam ući u korak sa svima, sve me zanima i naprosto gutam sve pokušavajući naći što više informacija. Moram i želim se pripremiti za ono što čeka moju obitelj. Javila sam se pre neki dan, ali sam se tek sad uključila na ovu temu, obzirom da se tek upoznajem sa forumom, temama i gdje se mogu uključiti. Mom tati je pred mjesec dana dijagnosticiran rak želuca. Bio je na operaciji, uklonjen želudac, komplikacije, ponovo operacija... sad čekamo. U svom tom jadu, jedino što me smiruje je "kopanje" po forumu i potraga za nečim što nam može pomoći u budućnosti kao; koji onkolog, koja je najnovija metoda liječenja, koji pripravci za poboljšanje krvne slike (ići će na kemoterapiju), što se liječi u Avianu, jel skupo......? Puna mi je glava upitnika, a vidim da ste se ovdje jako dobro informirali o svemu, zadivljena sam koliko znate, zadivljena sam što ste osnovali udrugu! Još sam zbunjena i tražim mjesto gdje ću se smjestiti, ali prvo trebam malo stvari posjesti na svoje mjesto. Pratit ću i dalje ono što pišete i nadam se da ću uspjeti posložiti kockice.
Veliki pozdrav svima i sretno u radu udruge!
iv6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2008., 22:06   #2098
wickedangel
nothing more,nothing less

wickedangel Avatar

Registracija: May 2007.
Quote:
Ivanicapeca kaže: Pogledaj post
Bibobu je rekla da su joj tati nudili te injekcije. Brijem da je to ta imunoterapija o kojoj sam pisala već. Međutim, njen tata je to odbio, jer se moralo platiti, a on baš nije ni imao povjerenja u to. Pitala sam je za točan naziv, ali nije ga uspjela uhvatiti jer ima slučajno liječnika koji baš nije razgovorljiv.
Dakle, nešto novo je u proceduri, samo nismo još otkrili pravi naziv.
hej super,tako sam sretna da je to vec krenulo!! uliva bar neke nade..a ako saznas nesto vise o toj imunoterapiji (da li se moze koristiti bez obzira na prethodne terapije) ili gdje se moze procitati o tome please javi,ljubim te puno,hvala ti!!
Odgovori s citatom
Old 12.01.2008., 11:12   #2099
mišica07
Registrirani korisnik

Quote:
iv6 kaže: Pogledaj post
Čitam sve na ovu temu, pokušavam ući u korak sa svima, sve me zanima i naprosto gutam sve pokušavajući naći što više informacija. Moram i želim se pripremiti za ono što čeka moju obitelj. Javila sam se pre neki dan, ali sam se tek sad uključila na ovu temu, obzirom da se tek upoznajem sa forumom, temama i gdje se mogu uključiti. Mom tati je pred mjesec dana dijagnosticiran rak želuca. Bio je na operaciji, uklonjen želudac, komplikacije, ponovo operacija... sad čekamo. U svom tom jadu, jedino što me smiruje je "kopanje" po forumu i potraga za nečim što nam može pomoći u budućnosti kao; koji onkolog, koja je najnovija metoda liječenja, koji pripravci za poboljšanje krvne slike (ići će na kemoterapiju), što se liječi u Avianu, jel skupo......? Puna mi je glava upitnika, a vidim da ste se ovdje jako dobro informirali o svemu, zadivljena sam koliko znate, zadivljena sam što ste osnovali udrugu! Još sam zbunjena i tražim mjesto gdje ću se smjestiti, ali prvo trebam malo stvari posjesti na svoje mjesto. Pratit ću i dalje ono što pišete i nadam se da ću uspjeti posložiti kockice.
Draga,došla si na pravo mjesto.Žao mi je što moraš kroz to prolaziti i normalno je da si sad zbunjena i neznaš od kud početi.Ali,polako,smiri se,korak po korak,na početku uvijek možda izgleda i puno gore nego što je i nego što će biti.
Kad sam ja saznala za svoju dijagnozu,mislila sam...da mi je bar poživjeti još 5 godina,jer prognoze mi baš nisu išle u prilog,obzirom na uznapredovali 3 stadij bolesti! Ali evo me,prošlo je 7 godina i planiram ostati tu još dugo!
Kako vrijeme prolazi naučit ćete živjeti s tim,sa svim usponima i padovima.
Kopajući po netu naletit ćeš na puno poraznih statistika ali nemoj da te to obeshrabri jer,kako znaš,svaki slučaj je poseban i uvijek ima nade,to nek ti bude misao vodilja.
To što želiš biti informirana je super i tako treba biti.Na taj način nečeš se osjećati bespomoćnom i sigurno ćeš tako i pomoći tati.
Ja neznam previše o karcinomu želuca pa ti ne mogu pomoći ničim konkretnim, ali sigurno će ti se neko javiti.Predlažem da se javiš i na forum "zanovidan" i otvoriš tu temu,ako je nema.

Drž'se i javi se kad god ti zatreba.
mišica07 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2008., 11:23   #2100
anaxy
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2007.
Quote:
iv6 kaže: Pogledaj post
Za karcinom želudca nemaš nekakve posebne ili nove metode liječenja, osim ove koja je po protokolu u Hrvatskoj. Kad je moja mama počela s kemoterapijom za rak želudca slali smo nalaze u Beč onkologu koji je rekao da oni daju potpuno istu kemoterapiju za rak želudca. Po potrebi nakon kemo ide i zračenje. Ovisi od slučaja do slučaja. Kod takvih bolesnika je najveći problem što oni inače nakon tih operacija imaju veliki problem s jelom, vraćanjem hrane iz "želudca", grčevima i sl. Jako jako bitno je obratiti pažnju na ishranu prije i za vrijeme kemo. Moja mama je imala jako slab apetit ali smo ga uspjeli popraviti sa lijekom koji se zove Megostat (otvara apetit) i imaš brdo tekuće hrane koja je obogaćena vitaminima, mama ju je uzimala samo onda kad nije baš ništa mogla jesti. U bolnici ćete dobiti uputstva što smije jesti, a što ne. Najvažije od svega je da uzima jako puno plave ribe, kuhano voće, svježe juhice sa pasiranim povrćem. Morate sami odlučiti ali i isprobati što će mu eventualno pasati za nuspojave kod kemoterapije - od matične mliječi, beta glucana, aloe .. ima more stvari. Svakako se pripremite na mučine nako kemo. Navodno da ima jako dobrih homeopatskih tabletica za mučnine kod kemo. Raspitaj se. Želim Vam puno sreće. Kad budeš trbala bilo šta, slobodno pitaj. Svi ti mi dežuramo po cijele dane na forumu.
Pozdrav koki i dini!
anaxy is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja