Nadam se da se ne sramotim na ovom topicu ...JER JA JOŠ NISAM VOZAČ A BOJIM SE DA NEĆU NI BITI
polažem 5 put i to pred komisijom.
Pala sam četiri puta. moj najveći problem je trema. A kako mi je (tko bi nakon padova rekao)super krenulo bila sam ful sigurna, a sad se osjećam kao debil.
Jel tko prošao kroz ovu noćnu moru, mislim ispit pred komisijom, su ispitivsči blaži...
Ak padnem pa, pa autoškola, a koliko sam para dala (dodatni pritisak )
Kako je tema pokazala potencijal neka ona sad bude mjesto di cete postavit sva pitanja vezana za autoskolu i poganje ispita
Moderator
Zadnje uređivanje SETRA Samoborček : 30.01.2007. at 12:41.
niš se ne brini, zuči glupo ali nemoj se obazirat na ispitivača, vozi sporo i GLEDAJ, al ne samo da gledaš nego i ZAPAŽAJ. Al najbitnije da u nijednu situaciju ne ulećeš, malo razmišljaj dan prije kako se vozi koje se sve radnje obavljaju i tako. Sigurno sve znaš, ali te uhvati trema, neznam nekima pomaže popit konjak
Hvala na ohrabrenju nina 55555. Ma problem je kaj sam tremaš - čudim se sebi jer za niti jedan ispit na faxu nisam imala ovakvu tremu. Noga mi počme drhtati - onda nemam osjećaj za gas, ne mogu se zaustavit. Htjela sam popiti nešto za smirenje (biljne tablete) al me frka da me ne uspori, uspava.
Hvala na ohrabrenju nina 55555. Ma problem je kaj sam tremaš - čudim se sebi jer za niti jedan ispit na faxu nisam imala ovakvu tremu. Noga mi počme drhtati - onda nemam osjećaj za gas, ne mogu se zaustavit. Htjela sam popiti nešto za smirenje (biljne tablete) al me frka da me ne uspori, uspava.
pa uzmi nešto jako blago nemoraju bit tablete nego nešto što te smiri kad si živčana, nekim ljudima i čaj može pomoć. Ali prije ispita reci ispitivaču da uvijek imaš tremu prije ispita, da ti je to velki problem, pa ak nije totalni gad bude ti barem dao neke riječi ohrabrenja
Ok ne zelim ispast sanovabič (iliti gad) al cete me vjerojatno popljuvat jel sam realan.. Mislim da imas jako malo sanse za polozit pred komisiom. Zasto? Zato sto ako si imala toliku tremu da si radila kapitalne greske pred samo jednim ispitivacem i dok si znala da imas pred sobom jos nekoliko puta polaganja, kako mislis da neces imati barem istu ili jos vecu tremu pred dva ili tri (ne znam kolko ih je) ispitivaca, i to kad znas da ti je zadnji put? Druga stvar zbog koje ces vjerojatno past je ta sto komisija (tako je meni barem instruktor rekao prije nego sto sam isao polagati, a ne vjerujem da se u 7 mjeseci situacija promjenila) samo gleda kako ce te srusit i imaju jako malu (citaj: nikakvu) toleranciju za pogreske, i morala bi odvoziti savrseno, a mislim da to ni visegodisnji vozaci nisu u stanju. Sto napraviti? Naravno da neces odustati i otic na ispit i odma se prestrojit preko pune samo da padnes.. Uzmi auto od tate/mame/bake/dede/brata/sina/decka/... i vozi se (nemoj danas, nedjelja je ima dosta murije po cesti, nego sutra lijepo) cijeli dan ako treba i to ujutro i popodne po najvecoj guzvi da se naucis prestrojavat, gurat, jebat mater i pokazivat srednji prst, i tako svaki dan dok ne dodje dan polaganja da automatiziras voznju i da ti ne stvara tremu. Sretno.
PS zaboravih rec, drmni si nesto malo prije ispita za opustanje. Mene je instruktor vodio u bitriju na dupli pelin prije polaganja i polozio iz prve
Koji savjeti nevjerojatno...
Ako ima tremu pred ispit neka ide u najvecu guzvu da se nauci voziti?? Pa nevjerojatno. Jedino sto joj ja savjetujem jest da nade praznu cestu, ali doslovno praznu, i tamo vjezba sve poteze. Parkiraliste jos bolje, danas je nedjelja i popodne vjerojatno ima velikih praznih parkiralista. Neka se izvjezba do te mjere da svi potezi, provjere, saltanja udu u rutinu.
I zaboravi na dupli pelin i slicne gluposti...caj npr kako je netko napomenu je zgodna solucija.. u svakom slucaju probaj se smiriti ne misliti na nista drugo nego na voznju!! Ne smiju ti misli lutati, jesi se dobro prestrojila, hoces pasti, hoces proci i sl. Samo prati situaciju oko sebe i sve ce biti u redu.
Ok ne zelim ispast sanovabič (iliti gad) al cete me vjerojatno popljuvat jel sam realan.. Mislim da imas jako malo sanse za polozit pred komisiom. Zasto? Zato sto ako si imala toliku tremu da si radila kapitalne greske pred samo jednim ispitivacem i dok si znala da imas pred sobom jos nekoliko puta polaganja, kako mislis da neces imati barem istu ili jos vecu tremu pred dva ili tri (ne znam kolko ih je) ispitivaca, i to kad znas da ti je zadnji put? Druga stvar zbog koje ces vjerojatno past je ta sto komisija (tako je meni barem instruktor rekao prije nego sto sam isao polagati, a ne vjerujem da se u 7 mjeseci situacija promjenila) samo gleda kako ce te srusit i imaju jako malu (citaj: nikakvu) toleranciju za pogreske, i morala bi odvoziti savrseno, a mislim da to ni visegodisnji vozaci nisu u stanju. Sto napraviti? Naravno da neces odustati i otic na ispit i odma se prestrojit preko pune samo da padnes.. Uzmi auto od tate/mame/bake/dede/brata/sina/decka/... i vozi se (nemoj danas, nedjelja je ima dosta murije po cesti, nego sutra lijepo) cijeli dan ako treba i to ujutro i popodne po najvecoj guzvi da se naucis prestrojavat, gurat, jebat mater i pokazivat srednji prst, i tako svaki dan dok ne dodje dan polaganja da automatiziras voznju i da ti ne stvara tremu. Sretno.
PS zaboravih rec, drmni si nesto malo prije ispita za opustanje. Mene je instruktor vodio u bitriju na dupli pelin prije polaganja i polozio iz prve
Joj,pa kako tako govoris,pa jos da joj zabrane polaganje,to se moze u CH al u HR neide.
U CH nema komisije i moš pasti samo 2 puta,treći put ako padneš,ili dobiješ zabranu polaganja dok si živ,ili ti prometni psiholog da vozačku.
duchessa možda jednostavno nisi za vožnju ili probaj polagat za koji mjesec, godinu, vježbaj svaki dan po parkiralištu... I odkud znaš da neće bit te tvoje "treme" kad se budeš sama vozila nakon što ti daju dozvolu.
malo ste me ohrabrili/prestrašili
Nije meni problem tehnika vožnje - stvarno sam svladala. Trebam se skulirati.
Dosad je bilo ovak:
Prvi izlazak: trema-padnem poligon
Drugi izlazak: prođem poligon, sljedi vožnja, izleti mi frajer s BMWom, instruktor na komande - peh
Treći izlazak - vozim savršeno, padnem zbog jednog okreta glave (ispitivač jaaaaaaaaaako slab (prejako) na okretanje
Četvrti put- Prva tri ispitivača su bili ok, ovaj totalni kreten pa sam se ustrtarila i zahebala
I sad ovisim o tri ispitivača i svojoj tremi... dok čitam topic, dok pišem osjećam tremu, a nisam još ni blizu ispita
a ovo o zabrani polaganja doživotnoj u CH, daj reci prvo kakav je tamo princip autoškole, jer ovdje se instruktori drža kao da su popili svo znanje svijeta, jer pazi uspjeli su savladat vožnju autom
i onda te uče tak da ti kažu jel znaš vozit,a) da - voziš 20 sati sa tu i tamo svaki 4 sat dođe neki komentar vezan uz vožnju
b) ne-joj trebat će ti dodatni sati, uzmi auto od prijatelja i vježbaj, itd.uglavnom instruktori slabi, program ne postoji.
a nadalje da en spominjemo ispitivače koje treba mlatit palicom pol sata prije svakog ispita da dođu k sebi (barem većinu)
Dosad je bilo ovak:
Drugi izlazak: prođem poligon, sljedi vožnja, izleti mi frajer s BMWom, instruktor na komande - peh
Treći izlazak - vozim savršeno, padnem zbog jednog okreta glave (ispitivač jaaaaaaaaaako slab (prejako) na okretanje
Četvrti put- Prva tri ispitivača su bili ok, ovaj totalni kreten pa sam se ustrtarila i zahebala
I sad ovisim o tri ispitivača i svojoj tremi... dok čitam topic, dok pišem osjećam tremu, a nisam još ni blizu ispita
Koliko se ja sjecam ne moze te srusiti zbog jedne pogreske (osim ako ona nije kardinalna - oduzimanje prednosti, ne zaustavljanje pjesaku i sl), a sto se tice okretanja (provjere) rusili su jedino ako (po njihovom misljenju) cijelo vrijeme slabo ili nikako radis provjere. E sad ovisi u kakvim uvjetima je bilo to okretanje glave? Ako je bilo prilikom prestrojavanja, mislim da ciste duse mogu to pribrojati kardinalnoj pogresci i opravdano te srusio.
@nina sve ovisi kako koji instruktor. Osobno sam se prvo raspitao i izabrao instruktora za kojeg su svi rekli da je najbolji u mom malom gradu. Znao sam da ce mi zbog toga duze trajati odradivanje tih sati (zbog hrpe kandidata) ali zato me naucio voziti a nije odradio samo da dobijem dozvolu. Inace, instruktora treba ispitivati, ako te nesto zanim ili hoces isprobati, trazi ga. Npr, ovaj nije sa mnom radio intezivno kocenje, ja sam ga zamolio, i otisli smo na sigurno podrucje i isprobali, da znam kako se auto ponasa kad kocis i zablokiraju kotaci.
Treba zabranit polaganje nakon što drugi put padneš.
Ako u dva put padneš zanči da si nesposoban i neznaš vozit kratko i jasno.
Nema tog ispitivača koji će te srušit ako sve dobro napraviš tako da ove fore sa tremom su glupost....
Primjer ove cure....izletio joj je "glupan" sa BMW-om...pa šta onda trebala si reagirat pa nebi morao instruktor....samo zamisli da položiš..i drugi dan ti tata da auto i dogodi se ista situacija sa BMW-om i poginete oboje....pogeldaš sa te strane i sve ti je jasno....netko jednostavno nije za vožnju i bok...nemislim pritom samo na žene jer ima i frajera koji katastrofalno voze i koji su išli 6 puta polagat...mani se ćorava posla
Treba zabranit polaganje nakon što drugi put padneš.
Ako u dva put padneš zanči da si nesposoban i neznaš vozit kratko i jasno.
Nema tog ispitivača koji će te srušit ako sve dobro napraviš tako da ove fore sa tremom su glupost....
Primjer ove cure....izletio joj je "glupan" sa BMW-om...pa šta onda trebala si reagirat pa nebi morao instruktor....samo zamisli da položiš..i drugi dan ti tata da auto i dogodi se ista situacija sa BMW-om i poginete oboje....pogeldaš sa te strane i sve ti je jasno....netko jednostavno nije za vožnju i bok...nemislim pritom samo na žene jer ima i frajera koji katastrofalno voze i koji su išli 6 puta polagat...mani se ćorava posla
ili kao onaj na tresnjevci, pobijes pjesake na semaforu. I ja sam razmisljao da to napisem u svom postu, ali rek'o ajde mozda stvarno nije imala srece (iako, cetiri puta...hm...)
kvaliteta vozača kad položi ne ovisi o tome jel položio iz prve ili pete
a vi ste očito bili jako samouvjereni kako znate vozit nakon autoškole, jer ste položili iz prve
kvaliteta vozača kad položi ne ovisi o tome jel položio iz prve ili pete
a vi ste očito bili jako samouvjereni kako znate vozit nakon autoškole, jer ste položili iz prve
ne ovisi, dapace svakome se moze dogoditi da padne 1-2 puta. Ali neka granica bi trebala postojati.
I ne, nisam bio samouvjeren, sad mi istice 2 godine i jos uvijek nisam samouvjeren vise nego sto bi trebao biti - uvijek pazim, pratim dogadanja ispred iza i oko mene i trudim se pretpostaviti sto se uvijek moze dogoditi..
Uvijek prepostavljam da ce onaj drugi napraviti nesto nepromisljeno, npr izletiti ispred tebe.
BTW, i tome me naucio instruktor
naravno da ti se čini kad si retard
kao i instruktori iz autoškola koji drže da je vožnja automobilom privilegija, da ne stvar složena otprilike kao i hodanje. Ali oni su "stručnjaci" znaju oni
nego koju ono školu moraju imat? ne pitam za sad ovo po novim odredbama, nego do sad? bilo bi smiješno da nije žalosno.
Pa vožnja je jednostavnija od hodanja....ali samo za neke..jer neki neznaju ni hodat
Ako je sve tako jednostavno kako onda objašnjavaš masovno padanje na vožnji?? Nemoj opet o instruktorima jer nije u njima problem ......
kao i instruktori iz autoškola koji drže da je vožnja automobilom privilegija, da ne stvar složena otprilike kao i hodanje. Ali oni su "stručnjaci" znaju oni
nego koju ono školu moraju imat? ne pitam za sad ovo po novim odredbama, nego do sad? bilo bi smiješno da nije žalosno.
Moraju imati najmanje visu strucnu smremu,ali zasto sprdja,ako netko nema fakultet onda je glup,kad ono svi ti glupi dosta su vicni voznji atomobila,dok ovi sa fakultetom cesto tu zapinju.
e sad ga fuckaj. do sad sam mislio da imas bar koliko toliko normalno misljenje. Voznja je privilegija i nije jednako kao hodanje. S autom imas oruzje kojim je vrlo lako ubiti ili sebe ili druge. To sto ti to ne razumijes to je druga stvar..
Ne razumije vjerojatno ni ona kokoska koju sam vidio neki dan, istodobno vozi auto i tipka poruke na 2 (dva) mobitela. Pa da ne povjerujes.
Uz racer-wannabe papke ovakvi su najgora opasnost na cesti.
Kako mi je jadno citat postova ovih frajera kaj su polozili iz prve i prave se pametni.Ja sam polzio iz drugog pokusaja a prvi puta sam pao zbog treme.A sto se tice ovih komentara da nisi za voznju,ne obaziri se na njih.tvrdim da nitko ama bas nitko nezna vozit kad zavrsi autoskolu tj. polozi.Poslje toga ti tek dolazi prava skola...a sto se tice treme ja sam si kupio one biljne tablete za smirenje,imas ih u ljekarni za nekih 30tak kuna ,i popio dupli pelin.I neboj se nece te nista usporiti nego,sto je najbitnije,smiriti!
Lokacija: osjecki ured za istrazivanje ruda i gubljenje vremena
Quote:
nina 55555 kaže:
a ovo o zabrani polaganja doživotnoj u CH, daj reci prvo kakav je tamo princip autoškole, jer ovdje se instruktori drža kao da su popili svo znanje svijeta, jer pazi uspjeli su savladat vožnju autom
s te strane su možda još i gori. ovdje je svatko uvjeren da je upravo ono što on radi najbitnija stvar na svijetu (u nekim drugim slučajevima ima to i dobrih strana).
ono što je, međutim, ovdje bitno jest da te nijedan instruktor neće poslati na polaganje dok nebude u tebe siguran 120%. cjepidlačit će, tražiti dlaku u jajetu nastojat će od tebe stvoriti vozača već prije polaganja. ovdje manje talentirane ljude zabava polaganja zna koštati i po 15 000 chf...osobno znam čovjeka koji je odvezao 120 sati prije nego li ga je instruktor poslao na polaganje. sat vožnje btw košta od 80-120 chf zavisno od autoškole...
osobno sam mišljenja da se vozačem ne postaje za vrijeme polaganja te dobivanjem vozačke u ruke. vozač se postaje iskustvom. ipak, također smatram da je ok nekome tko jednostavno nije za automobil spriječiti da u njega sjedne u uvjerenju "imam dozvolu = znam voziti" pa ubije nekoga na cesti...
što se pokretačice topica tiče mislim da je izlazak po peti puta u redu nazvati presudnim. ukoliko ni iz peti puta nisi uspjela...onda, heh, oprosti ali to možda zaista nije za tebe.
s te strane su možda još i gori. ovdje je svatko uvjeren da je upravo ono što on radi najbitnija stvar na svijetu (u nekim drugim slučajevima ima to i dobrih strana).
ono što je, međutim, ovdje bitno jest da te nijedan instruktor neće poslati na polaganje dok nebude u tebe siguran 120%. cjepidlačit će, tražiti dlaku u jajetu nastojat će od tebe stvoriti vozača već prije polaganja. ovdje manje talentirane ljude zabava polaganja zna koštati i po 15 000 chf...osobno znam čovjeka koji je odvezao 120 sati prije nego li ga je instruktor poslao na polaganje. sat vožnje btw košta od 80-120 chf zavisno od autoškole...
osobno sam mišljenja da se vozačem ne postaje za vrijeme polaganja te dobivanjem vozačke u ruke. vozač se postaje iskustvom. ipak, također smatram da je ok nekome tko jednostavno nije za automobil spriječiti da u njega sjedne u uvjerenju "imam dozvolu = znam voziti" pa ubije nekoga na cesti...
što se pokretačice topica tiče mislim da je izlazak po peti puta u redu nazvati presudnim. ukoliko ni iz peti puta nisi uspjela...onda, heh, oprosti ali to možda zaista nije za tebe.
Koji savjeti nevjerojatno...
Ako ima tremu pred ispit neka ide u najvecu guzvu da se nauci voziti?? Pa nevjerojatno. Jedino sto joj ja savjetujem jest da nade praznu cestu, ali doslovno praznu, i tamo vjezba sve poteze. Parkiraliste jos bolje, danas je nedjelja i popodne vjerojatno ima velikih praznih parkiralista. Neka se izvjezba do te mjere da svi potezi, provjere, saltanja udu u rutinu.
I zaboravi na dupli pelin i slicne gluposti...caj npr kako je netko napomenu je zgodna solucija.. u svakom slucaju probaj se smiriti ne misliti na nista drugo nego na voznju!! Ne smiju ti misli lutati, jesi se dobro prestrojila, hoces pasti, hoces proci i sl. Samo prati situaciju oko sebe i sve ce biti u redu.
Ne, ćerce, kad bude polagala neće polagati po praznim cestama ni parkiralištima. Upravo zato se treba naučit snalazit u normalnim (kaotičnim) situacijama gradskog prometa, jer po praznoj cesti ne moraš ni gledat mrtvi kut niti se prestrojavat ni ubacivat, niti joj itko može izletit (kao onaj BMW zbog kojeg je pala). Upravo da joj ne bi "misli lutale" kao što ti to poetično kažeš, mora automatizirati vožnju i pritome ne mislim na tehniku držanja volana i mjenjanja brzina na kajjaznamkolko okretaja. U tehniku vožnje spada i prestrojavanje i skretanje (čini se glupo ali ljudi padaju zbog rađenja prevelikih lukova) i kočenje motorom itd. To sve neće automatizirati na praznom parkiralištu nego u prometu, gdje će i polagati.
Dosad je bilo ovak:
Ma, treba imati i malo sreće i pametnog instruktora!
Kod nekih pali mlaka kamilica, kod nekih dupli pelin - nemam ništa protiv, ali najvise te zahebo instruktor. Moj, lukavac, ostavio me da polažem zadnji od 4 kandidata, a birao je "zatrpani" dan-petak. Prvo je vozio najgori ; treće polaganje-prošao, onda "duplić", prošao, pa je neka časna pala a ja - šećer na kraju. Imao sam "pogrešaka", ali ne kardinalnih, pa se moj instruktor posvađao: ne možete mi rušiti maloga, najbolje je vozio, a ono dvoje lošijih ste pustili!!! Ja prošao! Malo sreće i malo trikova i gotov posao, a i trema se izgubi u iščekivanju polaganja, pa ne možeš "tremati" 3-4 sata, mora te proći jednom. Samo hrabro. Ti to možeš!!
Ne, ćerce, kad bude polagala neće polagati po praznim cestama ni parkiralištima. Upravo zato se treba naučit snalazit u normalnim (kaotičnim) situacijama gradskog prometa, jer po praznoj cesti ne moraš ni gledat mrtvi kut niti se prestrojavat ni ubacivat, niti joj itko može izletit (kao onaj BMW zbog kojeg je pala). Upravo da joj ne bi "misli lutale" kao što ti to poetično kažeš, mora automatizirati vožnju i pritome ne mislim na tehniku držanja volana i mjenjanja brzina na kajjaznamkolko okretaja. U tehniku vožnje spada i prestrojavanje i skretanje (čini se glupo ali ljudi padaju zbog rađenja prevelikih lukova) i kočenje motorom itd. To sve neće automatizirati na praznom parkiralištu nego u prometu, gdje će i polagati.
Pa dok vozi na parkiralistu mora se ponasati kao da je na cesti!! Dakle provjeravati sve kuteve i sl. Ako provjeris kut dok si na parkingu svaki put, sigurno ces to napraviti i na cesti!
A za ostalo postoje dodatni satovi voznje u automobilu koji je tome prilagoden...
Inace, slazem se da ce najbolje to nauciti na cesti, ali...ima tremu i napravi prometnu. dobi zabranu polaganja, osiguranje ne isplacuje naknadu itd...
To samo da pojasnim zasto imam takav stav...
Quote:
2cool4school kaže:
ovo bi bilo nešto što sam zaboravio dodati u svom prijašnjem postu po pitanju ch autoškole a koji je, mislim, vrlo bitan u izgradnji vozača:
u ch imate pravo, vjerovatno zbog cijene satova vožnje, izvaditi "učeničku dozvolu" (kojom dokazujete da ste položili testove i prošli osnove upravljanja autom) te s tom dozvolom uz pratnju nekoga tko ima vozačku najmanje 10 godina izići u promet te tako dodatno učiti voziti.
to je dio, vjerujem, na koji je mislio 2cool4school: doživljavanje realnog prometa, rješavanje samih strahova od vožnje, snalaženje u svakodnevnim situacijama...parkiranje...
moje je mišljenje prema mojem iskustvu autoškole, da tamo baš ne naučiš
vozit, neznaju oni prenest znanje, presporo se vozi, meni je moj stalno
kočio na 40kmh, pa se ti prestroji i prati tekući promet, te si još više nesiguran
jer te svi obilaze i pretječu, a što kaže taj instruktor na te padove, to je
injegova odgovornost prema poslu, trebaš ignorirat u glavi tu komisiju kao da je nema
ovo bi bilo nešto što sam zaboravio dodati u svom prijašnjem postu po pitanju ch autoškole a koji je, mislim, vrlo bitan u izgradnji vozača:
u ch imate pravo, vjerovatno zbog cijene satova vožnje, izvaditi "učeničku dozvolu" (kojom dokazujete da ste položili testove i prošli osnove upravljanja autom) te s tom dozvolom uz pratnju nekoga tko ima vozačku najmanje 10 godina izići u promet te tako dodatno učiti voziti.
to je dio, vjerujem, na koji je mislio 2cool4school: doživljavanje realnog prometa, rješavanje samih strahova od vožnje, snalaženje u svakodnevnim situacijama...parkiranje...
To je onda nesto u CH novo,pravilo je bilo da UCITELJ ima 21 god tj.da posjedu je odgovarajucu kategoriju namjanje 3 godine,da je rucna kocnica na dohvat ruke i da si u nekom srostvu sa ucenikom(ovo je zbog placanja satova).
Al u CH nema poligona i tih zezancija,prvi dan ides vanka,sveti se objasni i gas,cim se steknu uvjeti ides na auto cestu.Dabi polozio za A kategoriju trebas biti jaci mangup i da vozis kokao oni nalazu,kada sam polagao za kamion misliosam da cu mi to biti zadnja voznja,ta dva sata su svi bili protiv mene,a tek po kojim brdi sam se verao,pa to nije za pisanje,onda tip kaze,zasutavi i vozi unazad.....
Dali se kad u HR prakticira kocenje pri velikim brzinama?
Dali kanditat u vrijeme obuke vozi 130Km/h?
Pri voznji unazad,kojom stranom ceste vozite?
Dali se vozi nocu,kisi i snijegu?
Dali vam s eobasni sto je ABS,TC ili ASR?
Dali vam se pokaze gdje se nalazi posuda tekucinom za pranje prednjeg stakla(toje vazno za sigurnost voznje).
Dali znadete koliko je tlak u gumam i dali znadete to provejriti?
Dali vam netko pokaze cemu sluze zeline,zute i crvenie signalne lapice na istument ploci,i sto oznacava plava(ovo sigurno zna ova gospodjica sto polaze)?
Quote:
Svicar kaže:
To je onda nesto u CH novo
novo?
u kantonu zg otkako sam ja ovdje postoji i to...
zar nisi vidio ono plavo "L" na privatnim automobilima?
možda griješim ali koliko je meni poznato "učitelj" tj. onaj tko odgovara ukoliko dođe do nekog sranja može biti bilo tko ukoliko ima 10 god vozačku te je položio vozački ispit u švicarskoj.
ja osobno nisam polagao u ch te sve ovo govorim onako kako je od strane ovdašnjih polagača meni rečeno. inače moj bivši susjed i radni kolega je tako vozao okolo sa kolegom s posla, sadašnja susjeda sa suprugom...
Nisam nija za "B" polagao u CH,nego za A i C(tomi nisu priznali iz YU dozvole),al mi je surpuga polagao ovdje i jasam joj bio UCITELJ.u kantonu NW je tako bilo,21 god starosti ili 3 god vozacke,morali smo si kupiti i drugi auto zbog toga,tadasnji Porše 944S imao ručnu na lijevoj strani tj.meni nije bila na dohvat ruke.
Pa HR bi se po mnogo cemu mogla ugledati u CH,svidjami se sistem obuke,to sapoligonom i te gluposti,mogucnost jednog osiguranja i plocica na dva automobila,relativno jevtino kasko osiguranje,benzina i td.
Al kada sam polagao za A izgubiosam vozacku dozvolu,samo zbog toga sto sam vozio tipa koji nije imao odgovarajucu dozvolu.
nemogu se moje strasti dić na ovakve schumachere
vožnja je tako jednostavna stvar, ali neki to ne žele priznati, najčešće ti isti ili imaju problema s vožnjom ili su lijeni instruktori koji ili neznaju radit ili im se neda radit pa kad im ekipa pada kažu: nisu svi za vožnju
Mislim da imas jako malo sanse za polozit pred komisiom.
Vecih gluposti dugo nisam citao.....
A i instruktor ti je faca i 1/2