Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Svijet

Svijet Zbivanja u svijetu

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.01.2007., 23:09   #1
Islamofobija u Europi

Islamofobija u Evropi je itekako prisutna, zaključak je najnovijeg izveštaja Evropskog centra za praćenje rasizma i ksenofobije.
U izveštaju se navodi da je diskriminacija najprisutnija u oblastima zapošljavanja, obrazovanja i rešavanja stambenih pitanja.
Tačan broj muslimana u Evropi nije poznat, ali najnovije procene govore da ih ima oko 13 miliona, odnosno oko 3,5 procenta ukupnog broja stanovnika na kontinentu.

Izveštaj Evropskog centra za praćenje rasizma i ksenofobije daje sumornu sliku položaja muslimana u društvu.
Direktorka Centra, Beate Vinkler, kaže da su uočeni problemi koje treba hitno rešavati:
"Mnogi muslimani suočavaju se sa diskriminacijom na polju zapošljavanja, stambenog zbrinjavanja i obrazovanja, koju bi trebalo suzbijati. Ali treba da se usredsredimo i na stav okoline prema njima."
U izveštaju se navodi da bi muslimani morali više da se potrude da promene negativne predrasude okoline. Hamza Vajani, koji radi sa mladim muslimanima u Britaniji, kaže da to nije lako.
"Zbog neodgovornih dela nekolicine, ispaštaju svi muslimani, koje trpaju u isti koš. To naravno ima negativne posledice: jačaju predrasude da svi muslimani podržavaju ekstremističke ideologiju i aktivnosti, kao i želja da se muslimani na neki način isključe iz društva."

Evropski muslimani nisu homogena grupa - različite su nacionalnosti i pripadaju različitim ograncima islama. Samim tim, muče ih i različiti problemi.
Zajedničko im je to što medju mladima raste osećaj frustriranosti.
Ona je, delom, posledica generacijskog jaza - strarije generacije nemaju razumevanja za probleme sa kojima se suočavaju njihovi potomci u evropskom sekularnom društvu, posebno kada su u pitanju seksualnost i droga.
Sa predvidjenim povećanjem broja muslimana u Evropi u narednim godinama, dakle, uvećavaće se i njihovi problemi - ukoliko se uskoro ne preduzme odgovarajuća akcija.

http://www.bbc.co.uk/serbian/news/20...amofobia.shtml
bobparker is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2007., 01:27   #2
Ne znam bi li se osjecaji Europljana mogli definirati kao islamofobija. Mozda bi korektniji naziv bio netrpeljivost prema islamu ili netrpeljivost prema muslimanima.

Ne samo da svojim svjetonazorom koji spada u drugo stoljece poslije Krista odudaraju od europskog, nego i pojavno ne spadaju u Europu. Niti toj Europi zele na bilo koji nacin pripadati.

Nadalje, Europljani ne zele dozvoliti islamu kao religiji i muslimanima kao ljudima steci ozbiljne pozicije jer niti jedna drzava u kojoj je dominantan islam nije puno uznapredovala od kamenog doba. Molim da me netko demantira.

Muslimani koji nisu ekstremisti, ako osjecaju negativne posljedice zbog terorista iz vlastitih redova imaju demokratsko pravo organizirati se i prosvjedovati protiv takvih ljudi pa svima pokazati da nisu isti. A nesto ih slabo vidjam protestirati. Tu i tamo koji odvazni intelektualac napise kakvu kritiku u pismima citatelja u rubrikam kojima malo tko daje znacaja. A to nije dovoljno.
georgeWtheNuclear is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2007., 09:35   #3
Quote:
georgeWtheNuclear kaže: Pogledaj post
Nadalje, Europljani ne zele dozvoliti islamu kao religiji i muslimanima kao ljudima steci ozbiljne pozicije jer niti jedna drzava u kojoj je dominantan islam nije puno uznapredovala od kamenog doba. Molim da me netko demantira.
Pakistan je atomska sila. Većina Evropskih zemalja nije. Ima mrežu autoputeva veću od Evrope.
Pogledaj Dubai.
Nemoj komentarisati druge, kad još nisi izašao dalje u svijet od školskog dvorišta, samo pokazuješ svoju neobrazovanost i primitivizam.
Idi napiši domaću zadaću, pametnije ti je.
__________________
Ko pročita, otpala mu kita.
Ramzes is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2007., 10:14   #4
Quote:
Ramzes kaže: Pogledaj post
Pakistan je atomska sila. Većina Evropskih zemalja nije. Ima mrežu autoputeva veću od Evrope.
Koji mu je BDP? Kako žive stanovnici? Šta je s Kašmirom? Kolika je prosječna plaća?
Glavno da atomsku imaju. Atomsku imaju i Kinezi, a Japanci ju recimo nemaju, a tko je napredniji?

Quote:
Pogledaj Dubai.
Pogledaj London, Pariz, Beč, Prag, Berlin, Munchen,...
Jedna lasta ne čini proljeće. Isto pitanje kao i za Pakistan, kako živi prosječni stanovnik UAE?
__________________
"Tko ne uči iz povijesti, prisiljen ju je ponavljati."
"Sine ira et studio"-kako da ne
povjesnicar is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2007., 19:01   #5
Piše: Željko MILIĆEVIĆ


SLIJEPI KRŠĆANI BALKANA


Počelo je sa “Evropskim proljećem“, 1988-89., na sjeveru Evrope. Tri male baltičke države su se, mirnim putem, odcijepile od Sovjetskog Saveza. I ti proljetni vjetrovi dobrih promjena su zapuhali prema jugu. Ja sam sve to promatrao kroz kanadske oči. Kanada je bila jedna od prvih zemalja koja je otvoreno pozdravila raspad Sovjetskog Saveza i priznala nezavisnost Ljutve, Litvanije i Estonije. Ovdje se je tome još pridodala dimenzija velikosvjetske pobjede kapitalističkog Zapada u hladnom ratu protiv komunističkog Istoka. To je bio urnebes slavlja i busanja u kapitalistička prsa.

Idejno-politički praznoglavci


Onda je bio Lech Walesa i Solidarnošć, i miran prevrat komunizma u Poljskoj. Pa je pao „Berlinski zid“ i Njemačka se ujedinila. Onda su se zbacili komunisti u Čehoslovačkoj i zemlje se, relativno mirno, razdvojile. Onda se narod Rumunije konačno ohrabrio i skinuo i smaknuo svoje komunističke diktatore. I onda je došlo do potpunog raspada Sovjetskog Saveza, uključujući ustanak u Moskvi s Borisom Jeljcinom na tenku, potpomognutim direktnim potezima CIA-e usred Rusije. Zapadnim kapitalistima su se sline cijedile dok su izračunavali koliko se prirodnih bogatstava bude dalo popljačkati prije nego što narodi u tim oslobođenim zemljama dođu k sebi.

Kasnih sedamdesetih i početkom osamdesetih, Slobodan Milošević je vodio predstavništvo beogradske Jugobanke u Sjedinjenim Državama. Kroz taj rad je napravio nekoliko zanimljivih poteza. Kragujevačka „Crvena zastava“, jedan od najvećih proizvođača oružja u Evropi, je, isto tako, proizvodila i tehnološko smeće koje su nazivali automobilom. „Zastavi“ je trebalo deviza da kupi novije verzije inozemnih patenata oružja i oruđa masovnog uništavanja. I tu je Slobodan Milošević po prvi put kontaktirao njujoršku firmu Saatchi & Saatchi, koja je jedna od vodećih svjetskih firmi za istraživanje tržišta, masovni marketing, i općenito, manipuliranje javnog mnijenja. Ta je firma napravila briljantnu marketinšku kampanju. Nemojmo zaboraviti da su sve te stvari bile plaćene iz džepova svih koji su onda živjeli u toj Jugoslaviji – platili smo to kroz poreze.

Ovo je bila kampanja: “Kupi bilo koji Cadillac, i dodaj još jedan dolar, i dati ćemo ti potpuno novi Yugo automobil!“.

Ta kampanja nije dugo trajala, jer su Amerikanci brzo shvatili da se ne isplati dati jedan dolar za hrpu smeća za čije uzdržavanje kasnije uzme hiljade dolara. Međutim to nije smetalo Miloševiću i njegovim marketinškim savjetnicima, kojima će se on kasnije još jednom obratiti da mu pomognu prodati svjetskom javnom mnijenju genocid pod etiketom civilnog rata i etničke mržnje.

Počeli su sa krojenjem mapa

Tuđman, Milošević, Karadžić, Krajišnik... u bitku za


"Veliku Srbiju" i


"Veliku Hrvatsku"


Dobili su Srbiju po japanskom modelu
Jugobanka je otpisala gubitke kroz financiranje tog idiotizma i mi smo sve to platili. A „Zastava“ je dobila dozvolu potrošiti brdo deviza za nakup tehnologije masovnog ubijanja.

Drugi dobar potez Miloševića u to doba je bio da je kroz taj rad upoznao Lord Carringtona, s kojim je spremno postao partner u zajedničkom ulaganju u firmu koja je proizvodila oružje.

Meni moje bosansko-hercegovačke korijene nitko neće ukrasti


Dok je Milošević postavljao financijsko-militarističke veze po svijetu u planiranju kreacije Velike Srbije plaćene parama svih naroda, narodnosti i vjera u ondašnjoj Jugoslaviji, Franjo Tudjman se je pripremao za kreaciju Velike Hrvatske po svome izlasku iz zatvora.

I ta dva nazovi-kršćana i idejno-politička praznoglavca se sretoše u Evropi u sveopćem vakuumu morala i etike, u doba kad se je sve iz temelja mijenjalo. I kad je Zapad, po ne znam koji puta, organizirano počeo gledati na Islam kao na neprijatelja zapadnih vrijednosti i kršitelja osnovnih ljudskih prava. Jer Zapad uvijek mora imati nekog neprijatelja, tu mu opravdava proizvodnju i vlasništvo najveće koncentracije tehnologija masovnog uništavanja u povijesti čovječanstva.

Mene su, u Ottawi, nekoliko puta posjetili u mojoj kući, nepozvani, i molili me da se priključim HDZ-u i pomognem u izgradnji demokratske Hrvatske. Meni je taj koncept bio prihvatljiv, međutim oni koji su mi donijeli taj haber mi nisu bili prihvatljivi. Ja poznajem i cijenim čestite Hercegovce. Kad mi se ološ, koji je zajahao na vrh ondašnjeg HDZ-a i koji je odveo ondašnju Hrvatsku u moralnu i kriminalnu propast, hoće uvaliti u moju vlastitu kuću, ja za to nemam poštovanja.

Moja majka vuče svoje korijene iz Krajine i Banja Luke. Moj otac vuče svoje korijene iz Hercegovine, od Međugorja, preko Čitluka i Malog Ograđenika do Mostara.

Meni moje bosanskohercegovačke korijene nitko neće ukrasti i blatiti. I meni moje hrvatstvo u okviru Bosne i Hercegovine nitko neće ukrasti i blatiti.

U jesen 1991., kad je „cvijet muslimanske mladosti pao na Vukovaru“ braneći Vukovar od četnika (citat, onda aktivnog, pripadnika Hrvatske Garde u razgovoru licem u lice), i kad je ondašnji Ministar obrane Republike Hrvatske Gojko Šušak preusmjerio novac za obranu Vukovara u ruke Mate Bobana, ja sam otišao, na svoju inicijativu, popiti kahvu sa ondašnjim župnikom hrvatske crkve „Sv. Leopold Mandić“ u Ottawi. Ja sam, kao mali dječak, išao na vjeronauk u crkvu „Svetog Leopolda Mandića“ dok sam živio u Rijeci, prije nekih pedeset godina, i to ime mi je prizvalo lijepe uspomene.

U tom kahvenisanju sa župnikom u Ottawi nije bilo ničega što bi čovjek zadržao u lijepoj uspomeni.

Kao prvo, prekinuo sam ga u privatnom sastanku sa bratom Ministra obrane Hrvatske.
To je bio, za njih dvojicu, neugodan trenutak, jer su već onda znali da ja sve brijem jednom britvom.

Ja sam, za uvod, rekao bratu Ministra obrane Hrvatske gdje treba ići da se dođe do igračaka koje onemogućavaju avionske napade – Hrvatsku je, na kraju krajeva, bez obzira na neslaganja, trebalo zaštititi i sačuvati (on je spremno skočio na telefon i otprilike dva tjedna kasnije su zračni napadi na Hrvatsku bili potpuno neutralizirani).

Kršćani Balkana okrenuli se protiv Bošnjaka i muslimana


Meni je velika slika bila važna. Mi smo svi znali da će se Hrvatska odhrvati, samo nismo znali koliko će na kraju biti žrtava. Ali slika za Bosnu nije dobro izgledala. Već se je javno pričalo o podjeli Bosne između Srbije i Hrvatske. Ali što sam ja vidio na zidu župnog ureda hrvatske crkve u Ottawi je bilo apsolutno katastrofalno.

Mapa Velike Hrvatske! Sa svim grbovima – Slavonije, Posavine, Istre, Dalmacije, i isto tako i Bosne (uzdignuta ruka sa sabljom dimiskijom)! U župnom uredu crkve čiji su vjernici u tom trenutku bili žrtve Veliko-srpske agresije!

Ja rekoh: “Vinko (prezime zaštićeno), što ti je ovo?“

Župnik reče: “Mapa Hrvatske iz 1918-te“.

Ja rekoh: “Vinko, ovo se želi napraviti?“

Tajac. Niti župnik, niti brat Ministra obrane Hrvatske nisu imali riječi. Niti su imali hrabrosti gledati u moje oči. Oči im ponikoše u pod.

Gusta i bremenita tišina je u tom trenutku vladala u župnom uredu hrvatske crkve u Ottawi. Gusta i bremenita tišina hrvatske sramote. Jedna ponosna nacija se je srozala na nivo ubica, kradljivaca i pljačkaša. To je bilo zadnji put da sam ja kročio u hrvatsku crkvu u Ottawi. U proljeće 1992-ge sam se priključio Bosansko-hercegovačkom uredu za informacije i naporima, kroz slijedeće četiri godine, za pridobivanje javnog mnijenja u Kanadi, Sjedinjenim Državama, Indoneziji i Maleziji, za priznanje i sačuvanje Bosne i Hercegovine.

Ja, osobno ne znam kako je Srpska pravoslavna crkva bila uključena u ova prljava posla ali je jasno da je ona isto povodila svoje slijepe ovce kao što je to činila i Hrvatska katolička crkva.

Sljepilo je palo preko kršćana Balkana da su se oni, bez razloga i provokacije, okrenuli protiv Bošnjaka i muslimana. Oni su u tome slijedili zapadnu Evropu koja se je počela osjećati ugroženom zbog naseljavanja muslimana u sve većem broju. Ja sam, na međunarodnoj konferenciji za štampu, održanoj u The National Press Club u Washingtonu, 1993., gdje smo, Dženana Čampara i ja, zastupali Bosansko-hercegovački ured za infromacije, izjavio da „Evropa ne želi imati muslimane u svojim kolektivnim granicama“. To je bilo jasno onda, i jasno je i danas. Evropa diktira. A kršćani Balkana slijepo sprovode taj diktat. I svi polako nestajemo. I kršćani i muslimani.

Ne tvrdim da je hrvatska katolička crkva monolitno stajala na krivoj strani. Ali sigurno je da nije čvrsto, jasno, glasno i snažno dala do znanja vjernicima da se svi mi, kroz razne vjere, podajemo jednom te istom Božanskom Biću. To su na sastancima predstavnika sviju velikih vjera davno ustanovili i rasčistili, kroz Koncile u Firenci, pred tristo i četiristo godina.

http://www.bosnjaci.net/aktuelnosti....104&polje=teme
Jekna is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2007., 19:16   #6
Quote:
OrangeC kaže: Pogledaj post
Znaci samo je pitanje vremena kada ce demorkacka slobodljubiva ljuckopravna Europa posegnuti za svojim tradicionalnim alatom kojim se kirurski precizno i poptuno provjereno pouzdano rjesavanju etnicki i vjerksi problemi evropskih manjina

Plinskim komorama.
Mnogi Bošnjaci su pripomagali tim logorima, služeći u SS divizijama
Michael Collins is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2007., 19:36   #7
Quote:
Michael Collins kaže: Pogledaj post
Mnogi Bošnjaci su pripomagali tim logorima, služeći u SS divizijama
The Führer's Mufti: After World War I, the Great Powers of Europe jockeyed for influence in the Middle East's oil fields and trade routes, with France and Britain holding mandates throughout most of the region. In the 1930s, the fascist regimes that arose in Italy and Germany sought greater stakes in the area, and began courting Arab leaders to revolt against their British and French custodians. Among their many willing accomplices was Jerusalem Mufti Haj Amin el-Husseini, who fled Palestine after agitating against the British during the Arab Revolt of 1936-39. He found refuge in Iraq – another of Her Majesty's mandates – where he again topped the British most wanted list after helping pull the strings behind the Iraqi coup of 1941. The revolt in Baghdad was orchestrated by Hitler as part of a strategy to squeeze the region between the pincers of Rommel's troops in North Africa, German forces in the Caucuses and pro-Nazi forces in Iraq. However, in June 1941 British troops put down the rebellion and the Mufti escaped via Tehran to Italy and eventually to Berlin.


Once in Berlin, the Mufti received an enthusiastic reception by the "Islamische Zentralinstitut" and the whole Islamic community of Germany, which welcomed him as the "Führer of the Arabic world." In an introductory speech, he called the Jews the "most fierce enemies of the Muslims" and an "ever corruptive element" in the world. Husseini soon became an honored guest of the Nazi leadership and met on several occasions with Hitler. He personally lobbied the Führer against the plan to let Jews leave Hungary, fearing they would immigrate to Palestine. He also strongly intervened when Adolf Eichman tried to cut a deal with the British government to exchange German POWs for 5000 Jewish children who also could have fled to Palestine. The Mufti's protests with the SS were successful, as the children were sent to death camps in Poland instead. One German officer noted in his journals that the Mufti would liked to have seen the Jews "preferably all killed." On a visit to Auschwitz, he reportedly admonished the guards running the gas chambers to work more diligently. Throughout the war, he appeared regularly on German radio broadcasts to the Middle East, preaching his pro-Nazi, anti-Semitic message to the Arab masses back home.

To show gratitude towards his hosts, in 1943 the Mufti travelled several times to Bosnia, where on orders of the SS he recruited the notorious "Hanjar troopers," a special Bosnian Waffen SS company which slaugh-tered 90% of Bosnia's Jews and burned countless Serbian churches and villages. These Bosnian Muslim recruits rapidly found favor with SS chief Heinrich Himmler, who established a special Mullah Military school in Dresden.

The only condition the Mufti set for his help was that after Hitler won the war, the entire Jewish population in Palestine should be liquidated. After the war, Husseini fled to Switzerland and from there escaped via France to Cairo, were he was warmly received. The Mufti used funds received earlier from the Hilter regime to finance the Nazi-inspired Arab Liberation Army that terrorized Jews in Palestine.
__________________
Islam dozvoljava da se prekine zadana riječ ako se pojavi nešto korisnije i bolje od toga. (c) derviš aka musliman.hr
Nemojte kriviti puni mjesec, židovi su krivi
UmpaUmpa is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2007., 19:44   #8
Quote:
UmpaUmpa kaže: Pogledaj post
.....
Uzeto sa : http://www.serbianna.com

Nego jesi li primjetio da vise niko ne odgovara na tvoje "poruke"? Ljudi vide tvoje ime i samo "preskoce". Niko ne zeli da se smara sa tvojim glupostima.
Ti si slucaj za zaljenje.
Jekna is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2007., 23:08   #9
Quote:
Ja, osobno ne znam kako je Srpska pravoslavna crkva bila uključena u ova prljava posla ali je jasno da je ona isto povodila svoje slijepe ovce kao što je to činila i Hrvatska katolička crkva.
Ovaj termin se u Hrvatskoj koristi skoro pa nikad jer katolička crkva u RH nije nacionalna nego dio univerzalne katoličke crkve.
Ili je to pisac bar u terminu htio izjednačiti SPC sa crkvom u Hrvata.
__________________
You have received an infraction at Forum.hr
Saul Tigh is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2007., 23:13   #10
Quote:
Ramzes kaže: Pogledaj post
Pakistan je atomska sila. Većina Evropskih zemalja nije. Ima mrežu autoputeva veću od Evrope.
E da Ramzeshe, Pakistan...A Dubai? A reci ti meni Ramzeshe, tko, koji i ciji novac je sagradio Dubai? I vjerujes li doista da se radi o ondasnjim divljacima?


Quote:
Nemoj komentarisati druge, kad još nisi izašao dalje u svijet od školskog dvorišta, samo pokazuješ svoju neobrazovanost i primitivizam.
Idi napiši domaću zadaću, pametnije ti je.

Let me guess...ti si musliman. Pa eto, pogledaj Bosnu. Pogledaj Iran. Pogledaj Kazahstan. Pogledaj Irak. I podvuci mi drzavu koja na nesto lici i svojim gradjanima osigurava prosperitet, sigurnost i kvalitetu zivota. E talibane jedan.
georgeWtheNuclear is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2007., 23:48   #11
Quote:
georgeWtheNuclear kaže: Pogledaj post
E da Ramzeshe, Pakistan...A Dubai? A reci ti meni Ramzeshe, tko, koji i ciji novac je sagradio Dubai? I vjerujes li doista da se radi o ondasnjim divljacima?

Let me guess...ti si musliman. Pa eto, pogledaj Bosnu. Pogledaj Iran. Pogledaj Kazahstan. Pogledaj Irak. I podvuci mi drzavu koja na nesto lici i svojim gradjanima osigurava prosperitet, sigurnost i kvalitetu zivota. E talibane jedan.
kako nema? Pazi sad demokraciju i gradjansko drustvo na djelu. Hamasov premijer Ismael Haniye je izjavio da bi odbio uvjetnu pomoc, cak i ako je od alaha. Arapska TV stanica Al Arabiya je snimila izjavu i namjeravala ju pustit na televiziji. Hamasovci su popizdili i zaprijetili smrcu novinama Al Arabiya ako objave "blasfemicnu izjavu" (citat hamasovaca). Al Arabiya je povukla novinare iz gaze.

Quote:
The Arabic satellite network Al Arabiya ordered its reporters to stop working in the Gaza Strip yesterday after the governing Palestinian Islamist party Hamas attacked the network for blasphemy.
....
Al Arabiya drew the wrath of Hamas after airing a recording that quoted Palestinian Prime Minister Ismail Haniyeh saying that Hamas "will not accept conditional aid, even if it came from God."
Prije kojih pol sata su digli u zrak kancelariju Al Arabiya u gazi. Bila je prazna, jer su novinari evakuirani jos jucer.
Quote:
A huge blast damaged the offices of the Arabic satellite channel Al-Arabiya Monday evening in Gaza, witnesses said. No one was hurt, because the office was empty at the time.

Palestinians said the news channel has been under criticism recently for programs critical of Palestinian Prime Minister Ismail Haniyeh of Hamas. Journalists said Al-Arabiya staffers have been targets of death threats.
Bas su super ti muslimani
__________________
Islam dozvoljava da se prekine zadana riječ ako se pojavi nešto korisnije i bolje od toga. (c) derviš aka musliman.hr
Nemojte kriviti puni mjesec, židovi su krivi
UmpaUmpa is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2007., 23:54   #12
Quote:
Jekna kaže: Pogledaj post
Uzeto sa : http://www.serbianna.com

Nego jesi li primjetio da vise niko ne odgovara na tvoje "poruke"? Ljudi vide tvoje ime i samo "preskoce". Niko ne zeli da se smara sa tvojim glupostima.
Ti si slucaj za zaljenje.
Well, citirao bi Sejh Hadi Palazzija, ali njegovi tekstovi su prekompleksni da bi ih ahbal poput tebe shvatio... Ali, kad vec inzistiras, prosvrljaj malo po siteu postenog muslimana: http://www.tellthechildrenthetruth.com/
__________________
Islam dozvoljava da se prekine zadana riječ ako se pojavi nešto korisnije i bolje od toga. (c) derviš aka musliman.hr
Nemojte kriviti puni mjesec, židovi su krivi
UmpaUmpa is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2007., 01:10   #13
Za one koji ne razumiju, a ima ih očigledno mnogo, islamofobija je paničan strah od islama, a to je upravo ono što imamo na djelu u krhkoj Evropi. Imamo na djelu strah od širenja islama. Strah je potpomognut teškom propagandom kojom se slika te vjere želi iskriviti i uprljati. Ali i bez obzira na to islam se nezaustavljivo širi. Osnovno je pitanje koliko nam je blizu dan kad ćemo svi govoriti Selam alejkum...
100% is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2007., 01:14   #14
Quote:
100% kaže: Pogledaj post
Osnovno je pitanje koliko nam je blizu dan kad ćemo svi govoriti Selam alejkum...
Sto bi drug Slobo rek'o "malo morgen"
M0ssad is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2007., 01:22   #15
Quote:
M0ssad kaže: Pogledaj post
Sto bi drug Slobo rek'o "malo morgen"
Za slobodu se treba boriti do zadnje kapi krvi. Ja, i mnogi kao ja, su spremni na bitku do zadnjeg covjeka, ako treba. Bolje grob nego rob, bolje rat nego pakt.
__________________
Islam dozvoljava da se prekine zadana riječ ako se pojavi nešto korisnije i bolje od toga. (c) derviš aka musliman.hr
Nemojte kriviti puni mjesec, židovi su krivi
UmpaUmpa is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2007., 01:38   #16
Quote:
UmpaUmpa kaže: Pogledaj post
Za slobodu se treba boriti do zadnje kapi krvi. Ja, i mnogi kao ja, su spremni na bitku do zadnjeg covjeka, ako treba. Bolje grob nego rob, bolje rat nego pakt.

Absolutno. Moja je keva Jevrejka a otac Srbin. Mislim da nema potrebe da pricam kako je ta kombinacija "alergicna" na muslimane.
M0ssad is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2007., 10:24   #17
Je, europa je toliko islamofobna da je dozvolila useljavanje milijuna muslimana na svoje tlo. I ovi su na gostoprimstvo uzvratili urlikanjem "Allah je najveci, smrt nevjernicima".

Nesh ti islamofobije.
Vanjushka is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2007., 10:26   #18
Quote:
povjesnicar kaže: Pogledaj post
Koji mu je BDP? Kako žive stanovnici? Šta je s Kašmirom? Kolika je prosječna plaća?
Glavno da atomsku imaju. Atomsku imaju i Kinezi, a Japanci ju recimo nemaju, a tko je napredniji?
Pakistan je najveći svjetski izvoznik riže i šećera. Plate su im otprilike kao i kod nas. Vojno se bore protiv Al-Kaide, zbog čega su dobili ogromne razvojne kredite od MMF-a, koje su okrenuli za izgradnju tvornica, irigacionih sistema i autoputeva.
Quote:
povjesnicar kaže: Pogledaj post
Pogledaj London, Pariz, Beč, Prag, Berlin, Munchen,...
Jedna lasta ne čini proljeće. Isto pitanje kao i za Pakistan, kako živi prosječni stanovnik UAE?
Svi gradovi koje si naveo su vrlo mladi u odnosu na gradove na Istoku. Zaboravljaš na Indijsko-Pakistansku i Kinesku kulturu, te da je Mesopotamija bila kolijevka civilizacije. Da ne spominjem Egipat, Maye, Inke ...
__________________
Ko pročita, otpala mu kita.
Ramzes is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2007., 11:03   #19
Kad smo kod "islamofobije":

UK TV uncovers 'Islamic supremacism'

Quote:
In the film, British Muslims at a mosque were told that that Islam will eventually gain "the uppermost strength" and form an Islamic state. They were instructed to "form a state within a state, until we take over."

In the Islamic state, Abu Usama said if a Muslim tried to leave Islam, he would be killed. "If the imam wants to crucify him he should crucify him. The person is put up on the wood and he's left there to bleed to death for three days," he said.

...

"Allah has created the woman deficient," said the Birmingham mosque speaker. "Her intellect is incomplete, deficient. She may be suffering from hormones that will make her emotional. It takes two witnesses of a woman to equal the one witness of the man," he added.

A Saudi video on sale at one of the mosques showed a preacher saying: "Men are in charge of women. Wherever he goes, she should follow him. She shouldn't be allowed to leave the house without his permission."
Ne znam za vas, ali meni se ne da živjeti u Islamskoj državi.

Usput, Jemenski židovi se tjeraju iz Jemena..
__________________
Kao prvo, Kur'an odobrava blago udariti ženu u odrećenim situacijama. To je točno! Ali ne da se ženi čini nasilje! - Shady.
Tyndall is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2007., 11:05   #20
Quote:
Ramzes kaže: Pogledaj post
Pakistan je najveći svjetski izvoznik riže i šećera. Plate su im otprilike kao i kod nas. Vojno se bore protiv Al-Kaide, zbog čega su dobili ogromne razvojne kredite od MMF-a, koje su okrenuli za izgradnju tvornica, irigacionih sistema i autoputeva.

Svi gradovi koje si naveo su vrlo mladi u odnosu na gradove na Istoku. Zaboravljaš na Indijsko-Pakistansku i Kinesku kulturu, te da je Mesopotamija bila kolijevka civilizacije. Da ne spominjem Egipat, Maye, Inke ...
Pa sto ne selite u Pakistan, da zivite dobro od rize i secera, umjesto sto masovno selite za Svedsku?
A sve te kulture nemaju veze sa muslimanima. Preci nekadasnjih Egipcana su pravoslavni Kopti, a poslije su dosli Arapi i zauzeli taj Egipat, a prave Egipcane pretvorili u manjinu koje se ni za sta ne pita.
Isto tako, u Mesopotamiji, iracki hriscani su preveli sve te stare, vrijedne knjige...a poslije su ih muslimani skoro istrijebili.
dirtytalker is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:28.