Koje znanstveno otkriće bi bilo veće od otkrića da je Zemlja okrugla?
arna, na što točno misliš? misliš li na boga kao svemoguće biće ili na dokaz da je bio neki sasvim prizeman tip (ili više njih), koji je dao poticaj životu na Zemlji, u ono davno vrijeme? to pitam jer se ovog prvog ne može dokazati znanstvenim putem.
Koje znanstveno otkriće bi bilo veće od otkrića da je Zemlja okrugla?
Reciklaža izmeta.
__________________ Pallas: Dakle, plod koji je do tada mrtav, prolaskom kroz porođajni kanal - čudesno oživi? Sljedeći dalje ovu logiku, po tebi je spolno udo čovjek. Čim prođe preko malih usana... Zanimljivo.
arna, na što točno misliš? misliš li na boga kao svemoguće biće ili na dokaz da je bio neki sasvim prizeman tip (ili više njih), koji je dao poticaj životu na Zemlji, u ono davno vrijeme? to pitam jer se ovog prvog ne može dokazati znanstvenim putem.
U svakom slučaju ne mislim ni na kakvog "prizemnog tipa". A to što Stvoritelja znanstvenici ne mogu ili neće sada dokazati, slično je nekadašnjim uvriježenim mišljenjima npr. o tome što je i kakva je Zemlja. Kakva god su nekad bila tumačenja o našem planetu, danas znamo što i kakav je. A takav je bio i tada, zar ne?
Znanost definiraju ljudi. A obzirom da ljudi materijalizam uzimaju kao konačnu realnost, sigurno je da duhovna strana nas samih još neko vrijeme neće biti "znanstveno dokaziva". Zato ni Bog nije "znanstveno dokaziv", što uopće ne znači da ne postoji.
__________________ Be yourself, no matter what they say.
U svakom slučaju ne mislim ni na kakvog "prizemnog tipa". A to što Stvoritelja znanstvenici ne mogu ili neće sada dokazati, slično je nekadašnjim uvriježenim mišljenjima npr. o tome što je i kakva je Zemlja. Kakva god su nekad bila tumačenja o našem planetu, danas znamo što i kakav je. A takav je bio i tada, zar ne?
Znanost definiraju ljudi. A obzirom da ljudi materijalizam uzimaju kao konačnu realnost, sigurno je da duhovna strana nas samih još neko vrijeme neće biti "znanstveno dokaziva". Zato ni Bog nije "znanstveno dokaziv", što uopće ne znači da ne postoji.
pa nisam ni rekao da ne postoji (vjerujem da postoji) nego sam rekao da nije dokaziv niti sam rekao da je materijalni svijet krajnja stvarnost.
to mu je priroda. možemo dobiti neki uvid kroz matematiku i filozofiju, čak bolje nego kroz religiju (ona bolje funkcionira kod masa) ali nikako definirati, odrediti, dokazati. ostaje nam apsolutno čista vjera.
to što smatraš da znanost može dokazati nematerijalno, tu si u krivu. znanost to ne može dokazati. znanost kaže što jest, a što nije - u materijalnom svijetu.
znanost kaže što jest, a što nije - u materijalnom svijetu.
Pa tu se slažemo. Zato i kažem da znanost nije ni svemoguća ni sveznajuća.
Ako uzmeš da je materijalni svijet prividno naša stvarnost, ispada da se znanost ne može baviti našom esencijalnom biti. Onda ona nije nešto čega se treba držati tako čvrsto, da se izgubi iz vida važnost duhovnog, ili još gore, da se to duhovno niječe.
__________________ Be yourself, no matter what they say.