Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Razno > Arhiva > Ex-YU
Korisničko ime
Lozinka

Ex-YU Teme o bivšoj nam državi

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.02.2007., 22:33   #61
Henry_Kinasky
dingospo

Henry_Kinasky Avatar

Registracija: Sep 2006.
Quote:
Honesty kaže: Pogledaj post
To nisam ni cekao da ce dolazi bas od Elio .
Hvala na cestitke ,ali vi jos niste za cestitke jer jos ste zarobeni od vase vlasti
Nadam se da ce bivsi sverceri oruzjem i drogom, a sada kosovski politicari svoje mesto prepustiti mladim i obrazovanim Albancima, koji nisu ogrezli u prljavim radnjama koje su sprovodile sadasnje ikone kosovske `slobode`.
Nadam se i da ce uspeti od Kosova da naprave stabilno gradjansko drustvo, koje ce pocivati na modernim evropskim prinicpima, i da ce to biti jedna tolerantna multi-nacionalna sredina. Steta sto je odmah po objavi predloga Martija Ahtisarija doslo do kamenovanja srpske skole, te do napada na devojku u severnom delu Kosovske Mitrovice.
Da li podrzavas povratak prognanih i raseljenih lica, koji su utociste potrazili u kolektivnim centrima sirom Srbije ?
Henry_Kinasky is offline  
Old 03.02.2007., 22:35   #62
jamison
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2007.
Quote:
Ovim bi se napravila prekompozicija Balkana, Beograd podelom dobija jedan deo Kosova uz mogućnost dugoročnog izdvajanja Republike Srpske, a Albanci podelom dobijaju najverovatnije Preševsku dolinu, a novo Kosovo ostaje bez problematičnih severnih opština sa srpskom većinom. Ovakav razvoj situacije doveo bi i do preispitivanja Ohridskog sporazuma“, dodaje isti izvor.

Uprkos ovakvim nezavničnim informacijama, predstavnici međunarodne zajednice u Prištini se spremaju za nasatavk pregovora Beograda i Prištine 12. februara. Oni pozivaju obe strane da se aktivno uključe u dalje konsultacije.

Komentarišući Ahtisarijev plan i situaciju u Beogradu posle upoznavanja sa predlogom projekta, šef kancelarije Nemačke u Prištini, Eugen Volfart istakao je da je od najvažnijeg interesa da obe strane nastave pregovore.
Nacija koja izgubi godisnje oko 30 000 ljudi u Srbiji(Jedan manji grad) prijeti, i zeli podjelu.I vidim Srbende sa foruma, ni vise a ni manje, a smijeh je zesci bacaju linkove Bete i raznih Tanjuga.Nekad je i Tanjug bila neka organizacija, za Jugoslavije, a ne sada.I sada, pogledajte gdje su Bosnjaci, Srbi a i Hrvati

Hrvati u dugovima do vrata.Eu , Eu, 2007 su bile parole 2004 godine, i vidi sta se desi.Nista.A do iduce decenije i nista se nece desiti.Uglavnom, sve je jasno.Ne zelim, da pisem esej za vas, jer bih mogao.Cekajte iduci voz za Eu 2010, pa mi recite kako je bilo.

Srbi, izgubili Krajinu.Dobro, neko bi rekao, nema veze, sto nema puno Srba u Hrvatskoj!Jer to im ipak nije bila MATICNA drzava.Ali, evo nema ih na Kosovu.Sem, nesto Srba na sjeveru Kosova, kao sto i Albanci zive u Preshevu i Bujanovcu te Medvedi, a moze i Nisu uskoro, tako i Albanci imaju pravo, ako dodje do podjele Srbije, i jos vise.Svake godine ekonomski i demografski su u padu.Za 20 godina, kakva su tamo smrtna demografska polja, bit ce spremite se spremite grobari, umjesto cetnici, jer aktivna Srba je dobra samo na podrucju bijele kuge.Kada je Turcin vladao, bilo je nataliteta, eh, sta vam ja mogu sada.Pitajte babu za korijene od 1700 pa nadalje, bicete sokiran

Politicke implikacije i politika za vecinu forumasa je nesto strano.Srbiji se tuzi za GENOCID ovdje, njima ide zemlje, ali tako ti je to kada novi kolac ''gedza'' zeli da trguje zemljom.Ali, eto.

Kada ode Kosovo, Bosnjaci su postigli cilj.Ionako dugorocno nas cilj se ostvaruje, tako i status Quo, koliko god i neki misli radi protiv Bosnjaka, tako je i jos bolji za nas.Nemamo problema sa natalitetom, zemlja nam ne ide, a nisu Bosnjaci Srbi, da laprdaju.Uglavnom, bio bi rat, i brza traktorijancija ili traktordzije.Hm, nema veze.Vazna je tuzba uskoro.A poslije, zna se
jamison is offline  
Old 03.02.2007., 22:36   #63
bobparker
Banned

Registracija: Dec 2006.
Quote:
Dr.med.prd. kaže: Pogledaj post
Kolko se ja sjećam BIH postoji kao država sa autonomnim entitetima pod europskim protektoratom.Dok je EU protektorata, sigurno nema proglašenja nezavisnih republika ili čega već što je već tamo,a protektorat će trajat još doooosta dugo...
To si u pravu, ovdje na nasim prostorima EU drzi kontrolu.
A znas i sam da zbog velikih nesuglasica pitanje je koliko ce jos funkcionirati slozno. Sto ce biti poslije toga, vidjecemo.
bobparker is offline  
Old 03.02.2007., 22:44   #64
jamison
Registrirani korisnik

Quote:
bobparker kaže: Pogledaj post
Zemljace, meni do Kosova nije stalo jer tamo nemamo sto traziti, osim ponekad posjetiti nekog ili manastir.
Ali vazno je iskoristiti priliku za buduci polozaj RS.
Tacno je da EU ne zeli nove probleme, ali danas se mnogo brze zivi, i menjaju politicke prilike, pa je ovo sasvim realno u buducim godinama.
Zasto krvoprolice, pa Bosna je vec podjeljena.
Bila je i Hrvatska, pa evo sada.Igrajmo se ja i ti igre, nadji Srbina, pa krecemo sada.Nema to veze, samo jedan zatupljeni lik, kojem zemlja je u ku... zeli da prikaze, neki status.Nama je vazna tuzba, a politicke implikacije tuzbe, ako bude u nasu korist, ce ionako reci svoje.A ti laprdaj, jos par sedmica, ionako non-stop tp radis.

Bosna je i situaciji ''Rsk'' 1995.Ovo je bilo zaustaviti rat.Nikakav stalni mir.A ti se zanosi da ce ti Srbi pomoci iz Srbije, u slucaju novog rata.Ima nesto, sto Srbima vezu ruke totalno, da pomogne Bosanskom gedzi poput tebe.Zovu se Albanci, i oni nemaju demografski problem.Dovoljno je samo da Albanija, Britanija i Amerika priznaju Kosovo, Srbija je demografski i vojno slaba, a i nema ljudstva da ratuje na dvije strane.Sto znaci, nema vise ''dobrovoljaca'' i kradje, kao prosli put, a i samo znate, bez pomoci Srbije, vas manji cetnitet ce propasti za par dana.Izgleda ti ne gledas u REALNOST.Realnost, je da vi nemate nikakve sanse za pripajanje Srbije, sem rata, a da budemo iskreni, u deceniji 1996-2006, mi smo nakupili se oruzja.
jamison is offline  
Old 03.02.2007., 22:48   #65
jamison
Registrirani korisnik

Quote:
No srbadijo ovo je tek pocetak. Za par sedmica stize presuda u vezi tuzbe RBIH protiv serimo za agresiju i genocid pa onda ide genocidna tvorevina pa odstete....
Jadnici se sad zanose podjelom Kosova i pripajanjem.Vidis kako je bolestna ta nacija.To je trebalo 1999, zauzeti i isamarati, uzeti Beograd.Nacizam je pobjeden u 2 svjetskom ratu, Njemci su bili ponizeni, tolika nacija 10 godina.Srbiju je trebalo pregaziti i okupirati, i vaspitati onu mladju generaciju Srba u vezi REALNOSTI, jer izgleda pocinju polahko da gube vezu sa sobom, a kamoli s tim.

Kostunica ne da Kosovo, ali kada je sa Kalasem, bio iznad Sarajevo, mislio je da je Srbija.Da je entitet, a tako kaze, entitet ''Srpska'' tako politicki jaka, vec bi imala neku podrsku na zapadu.To i nije vazno.Ja tim ljudima, mogu da nacrtam, sta ce biti, ali oni ce uvijek po svom.I pitaju se ljudi, sto ih nema u silnim drzavama i pokrajinama.Na duze staze, oni ionako rade za nasu korist.
jamison is offline  
Old 03.02.2007., 22:49   #66
Dr.med.prd.
logična posljedica

Dr.med.prd. Avatar

Quote:
Henry_Kinasky kaže: Pogledaj post
Nadam se da ce bivsi sverceri oruzjem i drogom, a sada kosovski politicari svoje mesto prepustiti mladim i obrazovanim Albancima, koji nisu ogrezli u prljavim radnjama koje su sprovodile sadasnje ikone kosovske `slobode`.
Nadam se i da ce uspeti od Kosova da naprave stabilno gradjansko drustvo, koje ce pocivati na modernim evropskim prinicpima, i da ce to biti jedna tolerantna multi-nacionalna sredina. Steta sto je odmah po objavi predloga Martija Ahtisarija doslo do kamenovanja srpske skole, te do napada na devojku u severnom delu Kosovske Mitrovice.
Da li podrzavas povratak prognanih i raseljenih lica, koji su utociste potrazili u kolektivnim centrima sirom Srbije ?

Sjećam se jednog priloga sa televizije,negdje tamo početkom rata u hrvatskoj kad su srbi počeli otvoreno ubijati albance i vršiti represiju...intervju je bio sa jednim ondašnjim istaknutim albanskim intelektualcem na kosovu ne sjećam mu se sad imena.Uglavnom čovjek je rekao kako se vrši ubojstva albanskih intelektualaca i da ljudi nestaju preko noći te da je to što se radi smišljena srpska politika u kojoj srbi žele uništiti cijelu albansku intelektualnu elitu tako da sljedećim generacijama albanaca nema tko objasniti što im se dogodilo.
Eto takva je situacija na kosovu bila ali ta rečenica dobro oslikava ta vremena u globalu.
Ukoliko su sadašnji albanski političari i politička elita zaista na razini "švercera oružjem i drogom" u što sumnjam jer je takva četnička RTS propaganda poznata i iz epizode sa hrvatskom,onda je za to isključivo i opetovano kriva sama srbija sa svojom dugogodišnjom politikom nasilja prema kosovskim albancima.
Old 03.02.2007., 22:53   #67
bobparker
Banned

Quote:
jamison kaže: Pogledaj post
Bila je i Hrvatska, pa evo sada.Igrajmo se ja i ti igre, nadji Srbina, pa krecemo sada.Nema to veze, samo jedan zatupljeni lik, kojem zemlja je u ku... zeli da prikaze, neki status.Nama je vazna tuzba, a politicke implikacije tuzbe, ako bude u nasu korist, ce ionako reci svoje.A ti laprdaj, jos par sedmica, ionako non-stop tp radis.

Bosna je i situaciji ''Rsk'' 1995.Ovo je bilo zaustaviti rat.Nikakav stalni mir.A ti se zanosi da ce ti Srbi pomoci iz Srbije, u slucaju novog rata.Ima nesto, sto Srbima vezu ruke totalno, da pomogne Bosanskom gedzi poput tebe.Zovu se Albanci, i oni nemaju demografski problem.Dovoljno je samo da Albanija, Britanija i Amerika priznaju Kosovo, Srbija je demografski i vojno slaba, a i nema ljudstva da ratuje na dvije strane.Sto znaci, nema vise ''dobrovoljaca'' i kradje, kao prosli put, a i samo znate, bez pomoci Srbije, vas manji cetnitet ce propasti za par dana.Izgleda ti ne gledas u REALNOST.Realnost, je da vi nemate nikakve sanse za pripajanje Srbije, sem rata, a da budemo iskreni, u deceniji 1996-2006, mi smo nakupili se oruzja.
Jas, ja sam Srbijanac i mi proizvodimo oruzje.
Ono ima i vijek trajanja znaci pola toga sto imate je korodiralo.
Vojsku nemate a ni ljudstva za rat.
Dovoljan je i referendum.
Kosovo bi rado bi trampio za RS.
bobparker is offline  
Old 03.02.2007., 23:01   #68
Henry_Kinasky
dingospo

Henry_Kinasky Avatar

Quote:
Dr.med.prd. kaže: Pogledaj post
Sjećam se jednog priloga sa televizije,negdje tamo početkom rata u hrvatskoj kad su srbi počeli otvoreno ubijati albance i vršiti represiju...intervju je bio sa jednim ondašnjim istaknutim albanskim intelektualcem na kosovu ne sjećam mu se sad imena.Uglavnom čovjek je rekao kako se vrši ubojstva albanskih intelektualaca i da ljudi nestaju preko noći te da je to što se radi smišljena srpska politika u kojoj srbi žele uništiti cijelu albansku intelektualnu elitu tako da sljedećim generacijama albanaca nema tko objasniti što im se dogodilo.
Eto takva je situacija na kosovu bila ali ta rečenica dobro oslikava ta vremena u globalu.
Ukoliko su sadašnji albanski političari i politička elita zaista na razini "švercera oružjem i drogom" u što sumnjam jer je takva četnička RTS propaganda poznata i iz epizode sa hrvatskom,onda je za to isključivo i opetovano kriva sama srbija sa svojom dugogodišnjom politikom nasilja prema kosovskim albancima.
Ti kao da si sa Marsa pao.
Kosovski Albanci, ljudi koji su odbijali da se ukljuce u drustveni zivot SFRJ i dok je Broz, kum svakog 10 albanskog deteta, covek koji im je omogucio da kolonizuju tu regiju, bio ziv. Ljudi koji su `81. napravili masovne demonstracije iako je tada Milosevic bio americki bankar, demonstrirala je nac. manjina koja je imala autonomiju, fakultete, jezik....i sve ostale privilegije.

Od mene niko nije cuo osporavanje zlocina nad albanskim civilima, pa videli smo svi hladnjace i masovne grobnice u Batajnici, znamo svi da je dole osim policije bilo i paravojnih formacija koje su bile sastavljene od najgoreg sljama...
Ali da li to amnestira Haradinaja, Cekua ili Tacija, da li to amnestira proterivanje 300 000 ljudi, ubistva, spaljivanje crkava i kuca, da li to amnestira bezbrojne teroristicke akcije ?

Prestanite da lupetate gluposti o ugrozenosti Albanaca u SFRJ, kakva jebena ugrozenost ?
Kada je dosao Milosevic opet je prica o ugrozenosti bila budalastina, sve do `97. ali to je vec druga prica. Osim pomenutih terorista, za stanje u rektumu Evrope (Kosovu) kriva je itekako zvanicna politika Srbije, i to ne samo u SFRJ, i nije samo kriv Broz, vec ignorisanje problema plemenskih zajednica za juga skoro ceo vek.

Kosovo je gangrena koja je zahvatila nogu bolesnika, iako vlasnika tela mnoge uspomene vezu za nogu, i ima prelepe tetovaze na istoj, ukoliko ona ne bude ampiturana, pacijent ce umreti.

A o `cetnickom` RTS-u, nemoj meni da pricas, nego idi citaj knjige `Istina o ustasama i domobranskom pokretu` sto se reklamira na HRT-u, i uzivaj.
Kad na godisnjicu pada Vukovara na cetnickoj televiziji opet bude dokumentarna emisija, javi cu ti da pogledas.
Henry_Kinasky is offline  
Old 03.02.2007., 23:04   #69
jamison
Registrirani korisnik

Quote:
Jas, ja sam Srbijanac i mi proizvodimo oruzje.
Ono ima i vijek trajanja znaci pola toga sto imate je korodiralo.
Vojsku nemate a ni ljudstva za rat.
Dovoljan je i referendum.
Kosovo bi rado bi trampio za RS

Jos gore, mislio sam da si bas onaj originalan.Jer oni vise gluposti valjaju od nasih Bosanskih.Ma, ti bi trampio, ali ustav Srbije kaze drugo.I nema trampe

Vi proizvodite oruzje?

Cz starudija?Pistolj(Samokres).To je jadno.Pa, znam kako i to funkcionise.

Referendum je bio 1992.I znamo, sta su Srbi rekli na to.Mi, cemo pokazati, isti oblik suradnje, kao vi 1992.A ovo vise nije 1992.Ti zamisljaj da jeste.Naravno, tjesi se ti, ali dan presude dolazi.Jos samo par dana gedzo.Pa, vidi onda sta i ko je u pravu.Ja ili ti.Da ja i ti ne trolujemo, odgovori mi na ovo pitanje, za par sedmica.

Vi izgubite 30 000 ljudi demografski.

30 000x5 godina je 150 000 Srba manje

Vise nego sto Kragujevac ima stanovnika.Za 7 godina, izgubite grad velicine Nisa, a sve vam gore ide.

Nemamo ljudstva kao i 1992.A sad nema embarga.Haj, dok ti ove godine izlaprdas svoje, bit ce 30 000 Srba manje.

jamison is offline  
Old 03.02.2007., 23:05   #70
Honesty
Banned

Quote:
Henry_Kinasky kaže: Pogledaj post
To nije tacno sto kazes jer tih politicari su najzaslizniji za oslobodjenje Kosova od Srbske fasisticke drzave .Normalno da vlast treba popustiti mladima jer oni su veoma pametni i skolovani.Danas oko 800 albanaa studiraju po evropi i USD.Drogom trguju vasi politicari jer u ratu na Kosovu vase jedinice upotrijebili drogu pa su krenulu na napade.

Quote:
Nadam se i da ce uspeti od Kosova da naprave stabilno gradjansko drustvo, koje ce pocivati na modernim evropskim prinicpima, i da ce to biti jedna tolerantna multi-nacionalna sredina.
Kosova jeste demokratska ,tolerantna i bice moderna evropska srzava.

Quote:
Steta sto je odmah po objavi predloga Martija Ahtisarija doslo do kamenovanja srpske skole, te do napada na devojku u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ja nisam cuo za to ,ali i srbi treba prestati sa iluzijama i priznati realnost.

Quote:
Da li podrzavas povratak prognanih i raseljenih lica, koji su utociste potrazili u kolektivnim centrima sirom Srbije
Ja sam sa svaki zivi u svoje ,ali ti srbi nece se vratiti ,jer jednom sam ti rekao ,da vecina njih su se mesali i cinili stravicne zlocine nad albancima
Honesty is offline  
Old 03.02.2007., 23:12   #71
electroclash
Registrirani korisnik

Quote:
To nije tacno sto kazes jer tih politicari su najzaslizniji za oslobodjenje Kosova od Srbske fasisticke drzave .Normalno da vlast treba popustiti mladima jer oni su veoma pametni i skolovani.Danas oko 800 albanaa studiraju po evropi i USD.Drogom trguju vasi politicari jer u ratu na Kosovu vase jedinice upotrijebili drogu pa su krenulu na napade.

Ja nisam cuo za to ,ali i srbi treba prestati sa iluzijama i priznati realnost.

Ja sam sa svaki zivi u svoje ,ali ti srbi nece se vratiti ,jer jednom sam ti rekao ,da vecina njih su se mesali i cinili stravicne zlocine nad albancima
A ti si kao bio/la na Kosovu znas da ce Kosovo postati moderna Evropska drzava.Tamo prodaju zene jedni drugima,javne kuce su na svakom koraku,deca prodaju drogu...
Fire walk with me
electroclash is offline  
Old 03.02.2007., 23:13   #72
keke
EMO 90210

keke Avatar

Registracija: Apr 2006.
Quote:
electroclash kaže: Pogledaj post
A ti si kao bio/la na Kosovu znas da ce Kosovo postati moderna Evropska drzava.Tamo prodaju zene jedni drugima,javne kuce su na svakom koraku,deca prodaju drogu...
ko kod nas u kvartu
keke is offline  
Old 03.02.2007., 23:13   #73
bobparker
Banned

Jam, evo ti link, vezica,zakackica, kako vec kazete pa odaberi nesto od Zastava-Arms. http://www.zastava-arms.co.yu/srpski/vojni.htm

A ako si mislio na presudu onog suda u Hagu, uzmi olovku i napisi propalo, pa podvuci dva puta. A zasto sacekaj pa ces videti.

U pravu si za 1000000000 godina bice manje Srba, a mozda ih nece ni biti..
bobparker is offline  
Old 03.02.2007., 23:18   #74
Henry_Kinasky
dingospo

Henry_Kinasky Avatar

Quote:
Dakle fanatik Ceku, legionar Haradinaj, i vodja OVK Taci, predstavljaju oslobodioce i svetle licnosti u svesti kosovskih Albanaca.
Hvala na iskrenom odgovoru, i na rasparcavanju svih mojih iluzija da na Kosovu ne zive ljudi koje sam gledao na RTS-u devedesetih.
Evo sta mi kaze decko na drugoj temi :
Quote:
hrko kaže: Pogledaj post
Burazeru,najiskrenije.Nije bilo zlocina cak ni prema Srbskom zivlju ,a da ne pricam o drugim ne albancima.
Hvala obojici na odgovorima.
Quote:
Ako padne poneka bomba, rokne se po neki deda, srusi poneka crkva, kamenuje poneka skola ili granatira neki autobus, svakako da su to sve karakteristike modernih drustava i nuzna zla kroz koje prolaze i Norveska i Luksemburg.
Nadam se, ponavljam. da ce biti moderna evropska drzava, ali ti me svakim svojim postom demantujes i rusis moje `nade`.

Quote:
To je laz. Oni za koje postoji sumnja da su ucestvovali u zlocinima sede u Haagu, ili u srpskim zatvorima.
Apsolutna glupost je da su srpski civili ucestvovali u zlocinima, jer uopste nisu ratovali. Ratovala je policija, vojska, i paravojska, a Srbi sa Kosova nisu u tome ucestvovali.
Uopste necu da se upustam u analizu toga sto si rekao kako bih te demantovao, ali to sto si rekao nije istina.
Henry_Kinasky is offline  
Old 03.02.2007., 23:25   #75
Dr.med.prd.
logična posljedica

Dr.med.prd. Avatar

Još nisam čuo obrazloženje na moju tvrdnju da je sve što se događa sa Kosovom danas isključivo posljedica dugogodišnje srpske Miloševićevsko-Šešeljevske politike etničkog čišćenja na prostoru bivše jugoslavije.Tito je naselio Albance?Pa čak da je to istina
je li to možda povod za genocid?
Old 03.02.2007., 23:38   #76
štancer
Registrirani korisnik

štancer Avatar

Registracija: Sep 2004.
Quote:
Stvar je prosta.
Ako je Milosevic, zlocinac, dobio pola Bosne i RS (sto nigdje nije sporeno) ne vidim sto ne bi demokratama u Srbiji i RS bio problem dobijanje samostalnosti za RS.
Svijet je prihvatio RS, sto je problem da prihvati i neovisnu RS sa zabranom ujedinjenja sa Srbijom, kao Kosovo sa Albanijom..
Ponovit ću što sam rekao i na drugoj temi:
Kosovo stvarno nije hrvatska stvar niti povezana s nama - ali se niti jedna politička i državna situacija bilo gdje u svijetu NE može izjednačavati, jer su to nonsensi. I stvarno nemam izražen stav o nezavisnosti istog. Bilo je ustavna jedinica bivše države ali i Srbije, a imalo je apsolutno većinsko albansko stanovništvo.
RS je pak na etničkom čišćenju najgoreg ranga nastala potpuno umjetna tvorevina - nikad povijesno, ičim ili ijednim razumnim argumentom utemeljena.
Timor nije isto što i Kosovo, Kosovo nije isto što i Hrvatska, Slovačka ili Ukrajina, RS nema čak veze ni s razumom, a kamoli s nečim drugim.
Nema dvije iste situacije niti rješenja mogu biti takva.

Imao sam doduše simpatije, kao i svaki čovjek, kad sam preko TV-a gledao rijeke i rijeke albanaca kako pred srpskom ofanzivom nadiru na granice makedonije, albanije i kako se u onom nepreglednom mnoštvu šatora, u blatu, vjetru i hladnoći - rađaju djeca i umiru starci. Doslovce je to snimila HTV (Stubljar imao prilog). Onakvo more očaja i ljudskih sudbina jedino valjda Srbijanci nisu nikad vidjeli na svojim TV-ima.

Što ponavljam, nema veze sa razrješenjem kosovskog pitanja, ali najmanje sa raznim ridikuloznim i nakaradnim "republikama srpskima".
štancer is online now  
Old 03.02.2007., 23:45   #77
bobparker
Banned

Stan, nema dvije iste situacije, ali tocke zakona su iste za sve.
Kradja se mora osuditi i kazniti, bez obzira na okolnosti.
Ako se to ne desi svako ce tumacit zakone kako mu odgovara.
Ili da uprostim Srbija nije nista manje drzava od Bosne ia za drzave vaze ista prava u medjunarodnim odnosima.
Tacno je da RS nije povjesna ali sada jeste, i samim tim moze traziti neovisnost.
bobparker is offline  
Old 04.02.2007., 00:20   #78
štancer
Registrirani korisnik

štancer Avatar

Registracija: Sep 2004.
Quote:
Stan, nema dvije iste situacije, ali tocke zakona su iste za sve...kradja...
Ne kužim ja kaj si ti htio reći, ali ti je vrlo jednostavan i ponovljen odgovor da nema dvije politčki-povijesno-međunarodnopravno isti situacije, niti je meni u džep ili iz džepa što se točno riješi oko Kosova, niti sam za ikakva dvostruka načela, ako je nešto sa svih strana usporedivo.

Što se međunarodnih odnosa tiče države su dobivale nezavisnost (ili nisu) iz stotina različitih situacija različito ocijenjenih od UN-a, a mora se poštivati samo nekoliko osnovnih načela koja neću elaborirati - no, jedno je da ta *država* poštuje međunarodno pravo a odluke VS UN su ultimum istog. I najvažnije - da je UN prihvati. E sad vidi što je po pitanju izgleda BiH odlučio UN - a još važnije - bi li prihvatio (i to protivno vlastitoj odluci gdje je mjesto RS) , da taj na ljudskim kostima nastali i etnički daleko očišćeniji entitet u BiH (jednu moralnu degradaciju svega što su proklamirana načela UN), postane još i nezavisna država? osim ako si totalno neobjektivan, pa imaš viziju koje bi države i bez međunarodnog prava i na svoju ruku prihvatile takvu RS za koju ti navijaš.
Quote:
Tacno je da RS nije povjesna ali sada jeste.
Contradictio in adjecto.
Fakat misli glavom dok pišeš
štancer is online now  
Old 04.02.2007., 00:45   #79
bobparker
Banned

Quote:
štancer kaže: Pogledaj post
Ne kužim ja kaj si ti htio reći, ali ti je vrlo jednostavan i ponovljen odgovor da nema dvije politčki-povijesno-međunarodnopravno isti situacije, niti je meni u džep ili iz džepa što se točno riješi oko Kosova, niti sam za ikakva dvostruka načela, ako je nešto sa svih strana usporedivo.

Što se međunarodnih odnosa tiče države su dobivale nezavisnost (ili nisu) iz stotina različitih situacija različito ocijenjenih od UN-a, a mora se poštivati samo nekoliko osnovnih načela koja neću elaborirati - no, jedno je da ta *država* poštuje međunarodno pravo a odluke VS UN su ultimum istog. I najvažnije - da je UN prihvati. E sad vidi što je po pitanju izgleda BiH odlučio UN - a još važnije - bi li prihvatio (i to protivno vlastitoj odluci gdje je mjesto RS) , da taj na ljudskim kostima nastali i etnički daleko očišćeniji entitet u BiH (jednu moralnu degradaciju svega što su proklamirana načela UN), postane još i nezavisna država? osim ako si totalno neobjektivan, pa imaš viziju koje bi države i bez međunarodnog prava i na svoju ruku prihvatile takvu RS za koju ti navijaš.

Contradictio in adjecto.
Fakat misli glavom dok pišeš
Htio sam reci ono sto sam rekao.
Ili da uprostim Srbija nije nista manje drzava od Bosne i za drzave vaze ista prava u medjunarodnim odnosima.
Genocida nema u nijednoj presudi Haga.
RS je priznata posle "genocida", i kao takva ima sva prava na postojanje i opredeljenje za svoju buducnost.

Ni mi nismo mogli postat povjesni dok nismo rodjeni. (objasnjenje na contradictio))
bobparker is offline  
Old 04.02.2007., 00:59   #80
RKL
Banned

Quote:
Stan, nema dvije iste situacije, ali tocke zakona su iste za sve.
Kradja se mora osuditi i kazniti, bez obzira na okolnosti.
Ako se to ne desi svako ce tumacit zakone kako mu odgovara.
Ili da uprostim Srbija nije nista manje drzava od Bosne ia za drzave vaze ista prava u medjunarodnim odnosima.
Tacno je da RS nije povjesna ali sada jeste, i samim tim moze traziti neovisnost.
Genociditet nema ama bas nikakvo pravo, niti historijsko, niti legitimno. Mora se ukinuti i sto je jos vaznije od same forme, mora se totalno izmijeniti etnicka slika koja tamo sad vazi. Ono kako ja to sve posmatram je da je Dayton shit za Bosance i nama nikako ovako ne odgovara stanje. Ja npr. nista ne bi imao protiv da se Bosna fino podijeli na tri dijela da se etnicki napravi ravnoteza koja vlada danas svugdje izvan teritorija gdje vladaju Bosnjaci i kud koji mili moji. Onda prema Srbima napraviti kineski zid i vize cak i za diplomate, ALI jedini tu moj problem se zove postotak. Bosnjacima SAMO i nikako drukcije najmanje toliko koliko ih je bilo 1991 u procentima u suprotnom pisi propalo.

To sto zvanicni podzemni Beograd sanja da ce dobiti stari bosnjacki grad Banjaluku kao nagradu sto su rasturili Balkan uzduz i poprijeko i isporucili zapadnoj Europi oko tri miliona izbjeglica, mislim da je iluzija koju ce vrlo skupo platiti prvenstveno Srbi iz BiH. Posto ih poznajem prije ili kasnije i pored svog tipovanja nekih zapadnih politicara, oni ce ici na odvajanje i to ce biti POCETAK KRAJA SRBA U BiH. Jednu stvar Srbi moraju shvatiti, a to je da sa 49% BiH teritorije, dok bi Bosnjacima pripalo 24% teritorije TO NECE NIKAKO ICI. Mogu ici u Srbiju ali na traktoru. Svaki Bosnjak zna bude li sprcen na 24% teritorije da tu nema zivota i zato je RATNA OPCIJA NEMINOVNA. Svaki onaj europski politicar koji bude nesto tako zagoravao mora znati da ce krvi biti do koljena, a nakon toga je najmanje bitno cije.

BiH se mora napraviti kao ravnopravna drzava sva tri naroda ili ce biti na kraju biti rat, u BiH se moraju ponistiti rezultati rata ili cemo prije ili kasnije rat

Vrlo je malo ne-ratnih opcija u BiH. Uglavnom medjunarodna zajednica treba zaokrenuti svoju politiku prema BiH za 1500%. Od podrzavanja rezultata genocida ka totalnom ponistavanju rezultata rata u svim sferama od iseljavanja onih koje su Srbi naselili od rata pa ovamo, pa do totalnog ukidanja svih simbola, naziva i imena ulica, gradova i trgova koje su Srbi u procesu posrbljavanja bosanske teritorije radili u zadnjih 15 godina. Jedina opcija u BIH koja nece prozivesti rat u narednih dvadeset godina u BiH je ustav po europskim standardima, totalno odsrbljavanje 49% BiH teritorije koje danas zovemo genociditet. Sve ostalo vodi u sukob koji ce rezultovati opstim ratom za koji ce zadnji biti djecija igra, pogotovo kad se uzme u obzir da ratni zlocince MZ nije kaznila, da su glavni planeri ratnih zlocina nisu kaznjeni kao npr. Milosevic, Jovic, Adzic, Karadzic, Mladic, Cosic itd, a za neke kao Milosevic da i nema nikakve sanse da ih pravda stigne.

Poruka koju nam je vijece sigurnosti poslalo u zadnjih 15 godina je vise nego jasno i ona kaze da se isplati ratovati, da se isplati praviti ratne zlocince, da se isplati pljackati, "etnicki cistiti", posrbljavati pardon naseljavati teritorije, silovati, ubijati, masakrirati i ako sve to odradis kako treba da se mozes nadati postotku od 49% i da je mozes nazvati Republika Bosnjacka, Republika Srpska ili Republika Hrvatska itd.
RKL is offline  

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja